توت
توت شامل شانزده گونه اصلی است که که میتوان به گونههای رسمی، خالدار، سیاه، قرمز، شاه توت، توت سفید و... اشاره کرد. کشور ما ایران بزرگترین تولید کننده این محصول در سراسر جهان است. از سر شاخههای این محصول برای تغذیه کرم ابریشم استفاده میشود که به نوبه خود تجارت پرسودی است. توت خشک جزء خشکبار می باشد.
ماهیت توت
میتوان گفت مقدار ویتامین ث موجود در توت شامل چهل و چهار درصد نیاز بدن است که از این رو منبع خوبی به حساب میاید و از صدها سال پیش در چین برای خواص درمانیاش مورد استفاده قرار گرفته اشده است. هر صد گرم توت شامل دو گرم فیبر، حدود بیست درصد انواع قند و کربوهیدرات، کمتر از نیم درصد چربی، اسید فولیک ویتامین E، K و C، عناصر کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی و... میباشد.
خواص توت
توتها یکی از بهترین میوهها هستند. زیرا علاوه بر قند کم، طعم دلنشینی دارند. از قند مضر کمی هم برخوردار هستند و سلامتی انسان را تهدید نمیکنند و به همین دلیل افرادی که به مرض قند مبتلا هستند معمولاً سعی میکنند از توت خشک استفاده کنند. این میوه دارای آنتی اکسیدانها زیادی نظیر آنتوسیانید است که به سلامتی کمک میکند و از ابتلا انسان به بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند. مصرف این میوه به مرور وزن را کاهش میدهد و ذخایر فیبر موجود در خود به شست و شوی معده و سهولت در ادرار کمک میکند.
انتخاب توت خشک مناسب
معمولاً توت خشک بیشترین مصرف در میان مردم را دارد. برای خرید توت خشک بسته به سلیقه خود میتوانید از توت رسمی استفاده کنید. شیوه خشک کردن توت مهم است که اگر با آفتاب خشک شده باشد، احتمال آلوده شدن تحت تأثیر فضای بازی که در آن خشک میشود، هست.
از این رو توتهایی که در دستگاههای مخصوص این کار خشک میشوند از سلامت و کیفیت بالاتری برخوردار هستند. به بستهبندی توت توجه کنید که کاملاً وکیوم باشد. اگر توت را به صورت فله خریداری میکنید خوب است این نکته را هم بدانید که قرار گرفتن میوههای خشک در فضای آزاد به مرور ترکیبات فرار آنها را تخریب و تبخیر میکند و از کیفیت محصول میکاهد. از آنجایی که جمعآوری اطلاعات شیوه خشکسازی و جمع کردن توت خشک کار زمانبری است؛ توصیه میکنیم از برندهای معتبر خرید کنید.