زرشک 

زرشک

زرشک از انواع میوه‌ها و به دست آمده از درختچه‌هایی تیغ دار و همیشه بهار است و علاوه بر مصرف خوراکی، دارای خواص درمانی متعددی است. این خشکبار سم زدا سرشار از ویتامین ب و ث، انواع مواد معدنی مانند روی و ترکیب حیاتی بربرین است.

فواید زرشک

شاید مهم‌ترین و شناخته شده ترین فایدۀ این ماده طبیعی تصفیۀ خون و سم زدایی از آن باشد که ضمن ایجاد عملکرد مطلوب در کبد به پاکسازی خون نیز منجر می‌شود.

از زرشک بعنوان یک آنتی بیوتیک قدرتمند برای از بین بردن انواع میکروب‌ها شامل باکتری‌ها، قارچ‌ها و آغازیان بوده و همچنین به جهت درمان انواع التهابات و عفونت‌ها از جمله عفونت در مجاری ادراری و دستگاه گوارشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این محصول غذایی درمان کنندۀ اسهال است و به دلیل وجود فیبر مغذی در هضم غذا مؤثر است. ضمن این‌که از تأثیر آن در تحریک گلبول‌های سفید محافظ بدن غافل نشوید. ترکیب ذکر شدۀ بربرین باعث تولید بهینه این مدافعان سلامت بدن و تسریع در بهبود و التیام زخم‌ها می‌گردد.

وجود بربرین موجود در زرشک برای درمان و جلوگیری از دیابت مؤثر بوده و سطح قند خون را کاهش می‌دهد. علاوه بر این سطح کلسترول را کنترل کرده و با ایجاد توازن در جریان خون باعث توزیع بهینۀ مواد مغذی و اکسیژن در خون شده و با افزایش قطر رگ‌های خونی از بروز انسداد در رگ‌ها، افزایش فشار خون و سکته پیشگیری می‌کند.

اگر دچار گلو درد شدید، به خاطر داشته باشید که وجود منبع غنی ویتامین ث در این ماده مقوی به بهبود سرماخوردگی‌های خفیف کمک می‌کند.

زرشک به جذب آهن و مواد غذایی دیگر کمک می‌کند و زمانی که وجود برخی از مواد شیمیایی از جذب آهن در بدن جلوگیری می‌کند، ویتامین ث موجود در آن باعث افزایش سطح این عنصر تعیین کنده در بدن شده و شرایط را برای جذب آهن بهینه کند.

فواید زرشک برای زنان

مصرف زرشک در زنان به ایجاد نظم در دوره‌های قاعدگی کمک کرده و همچنین اثرات قاعدگی در زنان را بهبود می‌بخشد. به علاوه، مشکلات پوستی نظیر آکنه، جوش، خارش و حساسیت‌های فصلی با مصرف آن قابل درمان بوده و باعث حذف قارچ‌ها و باکتری‌های بیماری زا شود.

ضمن اینکه فواید و خواص این ماده خوراکی خوشمزه در سلامت چشم به دلیل وجود بربرین آن که علاوه بر بهبود بینایی باعث ایجاد سدی دفاعی در برابر عوامل تخریب کننده و تهدید کنندۀ سلامت می‌شود را به خاطر داشته باشید.