چای ماسالا

وزن خالص : 300 گرم

112,600 تومان

خرید چای ماسالا

یکی از مهم ترین و خوش طعم ترین چای های موجود در بازار که امروزه نیز افراد زیادی از آن استقبال می کنند، چای ماسالا می باشد. این چای دارای خواص زیادی می باشد و از ترکیبات مختلفی تهیه شده است. طرز تهیه این چای نیز بسیار آسان است و افراد می توانند آن را در خانه نیز تهیه کنند.

چای ماسالا چیست؟

این چای، بومی کشورهای هندوستان و تایلند می باشد و از قدمت زیادی برخوردار است. این چای کاملا گیاهی دارای طبیعتی گرم می باشد و پادشاهان هندی در مهمانی ها و مجالس خود از آن برای پذیرایی از مهمان ها استفاده می کردند.

این چای دارای ارزش غذایی بالایی می باشد و از ترکیبات مغذی زیادی تشکیل شده است. به همین دلیل می تواند دارای خواص دارویی و درمانی زیادی باشد و می توان از آن به عنوان یک داروی سنتی نیز استفاده کرد.

بازار فروش این چای نه تنها در کشورهای بومی آن بلکه در بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی بسیار خوب می باشد. زیرا یک چای مخلوط گیاهی محسوب می شود.

مهم ترین ترکیبات چای ماسالا

این چای هندی دارای ترکیبات گیاهی و طبیعی زیادی مانند دارچین، زنجبیل، هل، فلفل سیاه، جوز هندی، رازیانه، بادیان خطائی، میخک و ... می باشد. وجود همه این ترکیبات سبب می شود که این چای بسیار خوشبو و خوش طعم شود و از خواص درمانی زیادی برخوردار شود.

ادویه گرم دارچین یکی از مهم ترکیبات این چای می باشد که تاثیر زیادی بر طعم آن دارد. البته ما ایرانی ها نیز از این ادویه در تهیه بسیاری از دمنوش ها و غذاهای خود استفاده می کنیم.

دارچین :

این ادویه دارای طبعی گرم و کمی شیرین می باشد. این ادویه از کالری زیادی برخوردار نیست و افرادی که قصد لاغری دارند، می توانند با خیال راحت از آن  در تهیه انواع دمنوش های خود استفاده کنند.

زنجبیل:

پودر زنجبیل نیز یکی از ادویه های تند موجود در این چای است که می تواند دمای بدن را بالا ببرد و نقش یک محرک را بازی کند. این پودر عملکرد معده را بهبود می بخشد و سبب کاهش وزن افراد می شود. این ادویه دارای خواص زیادی برای درمان بیماری های مختلف است.

هل:

هل نیز یکی دیگر از ترکیبات اصلی این چای هندی است. دانه های هل به صورت رنگ های سفید، سبز و سیاه در بازار دیده می شوند. اما در تهیه این چای از هل سبز رنگ استفاده می شود.

این دانه می تواند نقش یک خوشبو کننده و طعم دهنده در این چای را بازی کند. این دانه خوشبو نیز دارای فواید زیادی برای بدن مانند سم زدایی بدن، بهبود هضم غذا و ... می باشد.

جوز هندی:

جوز هندی نیز به مقدار کمی در این چای هندی وجود دارد، با این حال بوی خوبی به این چای می دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. فلفل سیاه موجود در این چای نیز می تواند در کنار زنجبیل، تندی این دمنوش را بیشتر کند و سبب شود که دمای بدن بالا رود و انگل ها و قارچ هایی که در بدن رخنه کرده اند از بین بروند.

میخک:

پرهای پودر شده گیاه دارویی میخک نیز می تواند سبب خوشبو شدن این چای شوند و در کنار دارچین نقش تسکین دهنده انواع دردها را بازی کند. گفتنی است که به طور کلی میخک یک داروی گیاهی محسوب می شود و در عطاری ها به تنهایی برای رفع بیماری های مختلف به فروش می رسد.

طرز تهیه چای ماسالا

طرز تهیه این چای هندی بسیار آسان می باشد و می تواند زمان کمی از وقت افراد را بگیرد. تمام ادویه های مذکور در تهیه این چای استفاده می شوند. اما مقادیر آنها متفاوت می باشد.

قابل ذکر است مقدار دارچین، زنجبیل، هل و میخک استفاده شده در این چای نسبت به دیگر ترکیبات بیشتر می باشد. به همین دلیل باید تناسب بین آنها با دیگر ترکیبات رعایت شود تا این چای نیز بتواند خواص خوب خود را به بدن منتقل کند.

افراد برای تهیه کردن این چای می توانند پودر آماده آن را که با برندهای خاص در بازار موجود است، خریداری کنند. در این میان بسیاری از افراد سعی می کنند این چای را به صورت تازه به تازه مصرف کنند. به همین دلیل سعی می کنند در زمان استفاده، تمام ادویه های موجود در آن را در خانه تهیه کنند.

افراد بعد از آماده کردن پودر چای ماسالا، باید به آن مقداری شیر و یا آب اضافه کنند و اجازه دهند ادویه های موجود در آن به مدت پنج تا هفت دقیقه در روی شعله ملایمی دم بکشند.

قابل ذکر است که افراد مختلف اگر از پودر آماده برای تهیه این چای استفاده می کنند باید ابتدا شیر را گرم کنند و سپس برای تهیه هر لیوان از این چای هندی، یک قاشق از پودر آماده را در شیر بریزند. اما اگر قصد دارند ترکیبات موجود در این چای را در خانه تهیه کنند، باید ابتدا چای سیاه را با مقداری شیر گرم کنند و سپس دیگر ترکیبات را به آنها اضافه کنند.

روش مصرف چای ماسالا

روش مصرف این چای می تواند برای افراد مختلف، متفاوت باشد. افراد بعد از دم کردن این چای، برای مصرف آن باید به ذائقه خود توجه کنند. برخی از افراد مایل هستند که آن را به همان صورت خالص و بدون استفاده از هیچ ماده شیرین کننده ای استفاده کنند. زیرا این چای وقتی به صورت خالص تهیه می شود، به خاطر ترکیبات و ادویه های خاص موجود در خود مانند دارچین دارای طعم شیرینی ظریفی می باشد.

اما برخی از افراد دوست دارند آن را به صورت کاملا شیرین میل کنند. به همین دلیل می توانند مقداری ماده شیرین کننده طبیعی مانند عسل را به آن اضافه کنند.

خواص چای ماسالا

این چای هندی مانند هر دمنوش گیاهی دیگر از ترکیبات گیاهی مختلفی تهیه شده است و به همین دلیل دارای خواص و فواید زیادی برای سلامتی بدن و بهبود و یا کنترل بیماری های مختلف می باشد.

تقویت سیستم ایمنی:

میخک و دارچین نیز از ترکیبات موجود در این چای هستند که می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و از بدن در مقابل ابتلا به انواع بیماری ها جلوگیری کنند.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش:

میخک، هل و زنجبیل موجود در این چای نیز می توانند در عملکرد دستگاه گوارش و معده تاثیرگذار باشند. زیرا این ترکیبات هم به هضم غذا کمک می کنند و هم اثرات ضد قارچی خوبی دارند و بوی بد دهان را نیز از بین می برند. به همین دلیل بهترین زمان استفاده از این چای صبح ها می باشد.

بهبود عملکرد قلب:

هل و میخک موجود در این چای نیز می توانند در کاهش کلسترول خون تاثیر گذار باشند. تاثیر گذاری بر فشار خون و ضربان قلب نیز از دیگر تاثیرات مثبت ترکیبات موجود در این چای می باشند.

کمک به فشارخون بالا:

چای ماسالا با فشار خون بالا نیز مبارزه می کند و به بهبود گردش خون در اندام بدن کمک می کند. این چای می تواند دردهای مختلف در قسمت های متفاوت بدن را با چای سیاه خود از بین ببرد و گرفتگی های عضلات و ماهیچه ها را برطرف کند.

چای ماسالا برای سرماخوردگی

چای ماسالا یک چای هندی است  و از ترکیب چندین ادویه درست می شود. این چای  بسیار  مقوی است. مصرف یک فنجان از این چای  می تواند روزتان را بسازد . چای ماسالا برای درمان بیماری های  مانند سرماخوردگی و آنفولانزا و بیماری های که بعد از تغییر فصل ها به وجود می آیند، بسیار مفید واقع شده است. در ادامه بررسی می کنیم که ترکیبات چای ماسالا چگونه برای  بهبود سرماخوردگی مفید هستند.

چای سیاه، میخک، زنجبیل، دارچین، زردچوبه و... از ترکیبات چای ماسالا هستند که هر کدام به تنهای برای درمان سرماخوردگی مفید هستند و حتی تجویز می شوند. زنجبیل خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد، که سرفه و درد سرماخوردگی را کاهش می دهد.

 ازدیگر ترکیبات چای ماسالا می توان به میخک  اشاره کرد. میخک  خواص آنتی اکسیدان، ضد ویروسی و ضد التهابی دارد که از ورود  ویروس ها و باکتری ها به بدن جلوگیری می کند. دارچین نیز از ترکیبات ماسالا است که  حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است . خواص دارچین باعث جلوگیری از انواع مختلف عفونت ها و آلرژی ها می شود. اگر میخواهید درباره  چای ماسالا و ترکیبات آن برای سرماخوردگی  بیشتر بدانید. مقاله ارتباط چای ماسالا و سرماخوردگی چیست؟ را مطالعه کنید.

توجه داشته باشید که چای ماسالا را میتوانید هم با آب و هم با شیر درست کنید. چای ماسالا با شیر برای سرماخوردگی بهتر است و باعث درمان زود تر سرماخوردگی  می شود. اگر معده شما مشکل هضم لاکتوز دارد بهتر است چای ماسالا با آب درست کنید.

سایر خواص چای ماسالا:

قابل ذکر است که ترکیبات موجود در این چای می توانند حساسیت بدن به انسولین را افزایش دهند و به بیماران مبتلا به دیابت نیز برای تنظیم قند خون کمک کنند.

این چای می تواند در رفع بیماری کبد چرب نیز تاثیرگذار باشد. زیرا با ترکیبات موجود در خود می تواند از تجمع چربی ها در سلول های کبد جلوگیری کند.

قابل ذکر است که زنان در دوران قاعدگی و بارداری نیز می توانند به مقدار معینی از چای ماسالا استفاده کنند تا کمی دردهای خود را کاهش دهند.

در این میان یکی از تاثیرات بسیار مهم مصرف این چای، کاهش وزن می باشد. زیرا افراد می توانند با استفاده از آن و کالری کمی که به بدن می رساند به بالا بردن سوخت و ساز بدن خود کمک کنند.

با تمام این فواید می توان به این مورد اشاره کرد که این چای می تواند برای بسیاری از افراد ایجاد حساسیت کند. پس افراد بهتر است قبل از استفاده از آن با پزشک خود در این مورد مشورت کنند.

یک لیوان چای ماسالا

چای ماسالا برای لاغری

به طور کلی مواد غذایی که دارای پروتئین، کربوهیدرات و فیبر هستند، می توانند به خوبی بر کاهش وزن بدن تاثیرگذار باشند.

این چای هندی نیز دارای پروتئین های زیادی می باشد. به همین دلیل می تواند به خوبی احساس سیری را به افراد انتقال دهد تا آنها از پرخوری های مکرر دست بردارند.

به همین دلیل افرادی که قصد لاغر شدن دارند، می توانند به خوبی از ترکیبات موجود در این چای مانند میخک و هل نهایت استفاده را بکنند.

کالری کم موجود در این چای سبب می شود که بدن سوخت و ساز بیشتری را انجام دهد و از ذخایر چربی خود برای تامین انرژی روزانه استفاده کند و بدین ترتیب افراد به انجام فعالیت های روزانه خود بپردازند.

برخی از ترکیبات موجود در چای ماسالا مانند زنجبیل نیز می توانند با افزایش دمای بدن به هضم غذا کمک کنند. این ترکیبات به تجزیه چربی ها می پردازند و به کاهش وزن افراد کمک می کنند. ادویه دارچین نیز می تواند با گرمای خود از تجمع چربی ها در قسمت های مختلف بدن جلوگیری کند.

میخک هم سطح گلوکز بدن را تنظیم می کند و به کاهش وزن افراد کمک می کند. ناگفته نماند که ادویه رازیانه نیز دارای فیبر زیادی می باشد که مانند پروتئین می تواند احساس سیری را به افراد القاء کند تا افراد مختلف از پرخوری های مکرر دست بردارند.

فلفل سیاه، این ادویه گرمابخش و تند نیز در کنار زنجبیل می تواند سوخت و ساز بدن را بالا ببرد و از تجمع چربی ها در قسمت های مختلف بدن جلوگیری کند.

افراد برای لاغر شدن بهتر است روزی دو تا سه فنجان از چای ماسالا را البته بدون استفاده از هیچ ماده شیرین کننده ای استفاده کنند.

این افراد بهتر است در هنگام تهیه این نوشیدنی از شیرهای کم چرب مانند شیر گاو استفاده کنند تا کالری کمتری را به بدن وارد کنند.

البته این افراد باید این موضوع را مد نظر داشته باشند که بهتر است روزانه در کنار مصرف این نوشیدنی از رژیم های غذایی لاغری نیز استفاده کنند تا سرعت کاهش وزن خود را بالا ببرند.

نکات مهم در مورد چای ماسالا

چای ماسالا دارای ترکیبات زیادی است که هر ترکیب می تواند دارای فواید زیادی باشد. اما مقدار استفاده شده از هر ترکیب در آن نیز برای افراد مختلف باید مورد توجه قرار گیرد.

زیرا برخی از این ترکیبات ممکن است برای بعضی از بیماری ها مضر باشد و یا با داروهای مصرفی افراد اختلال ایجاد کند. پس بهترین کار این است که افراد قبل از استفاده از این چای با افراد متخصص در این مورد مشورت کنند.

افراد باید به این مورد توجه داشته باشند که نباید در مصرف این دمنوش زیاده روی کنند و باید به دو تا سه فنجان در روز اکتفا کنند.

 قابل ذکر است که افراد مختلف می توانند از چای ماسالا بعد از وعده های مختلف غذایی و یا ورزش های روزانه استفاده کنند. زیرا تاثیرگذاری آن بر بدن افراد بیشتر می شود.

بهترین زمان مصرف چای ماسالا

چای ماسالا دمنوش خوشمزه ای است که ترکیبات طبیعی دارد. طبع چای ماسالا گرم است، خواص فروانی دارد و یک تقویت کننده خوب برای بدن است. مصرف چای ماسالا در هر سنی ضروری است و بهتر است مصرف شود. ولی به دلیل ترکیبات و طبیعی و مقوی که چای  ماسالا دارد از زیادروی در مصرف آن خودداری کنید. در ادامه بهترین زمان های  مصرف چای ماسالا را بیان می کنیم.

از بهترین زمان های مصرف چای ماسلا، مصرف آن بعد از غذا است چون  مخیک موجود در چای ماسال باعث هضم زود تر غذا می شود. همچنین  مصرف چای ماسلا برای ورزشکاران و یا کسانی  فعالیت سخت بدنی دارد بسیار مفید است و مصرف آن بعد از فعالت بدنی سخت باعث رفع خستگی می شود. یکی دیگر از بهترین زمان های مصرف چای ماسالا مصرف آن در دوران قاعدگی است. مصرف این چای باعث کاهش درد های قاعدگی و آرامش اعصاب می شود. برای مطالعه بیشتر در این باره می توانید مقاله چه زمانی چای ماسالا بخوریم ؟ را مطالعه کنید.

آیا چای ماسالا شکر دارد؟

از نوشیدنی‌های شیرین و تندی که به صورت‌های گوناگون تهیه می شود چای ماسالا است. این نوشیدنی طرفداران خاصی دارد. از این چای افرادی هستند که می نوشند تا وزن خود را کم کنند و در پی لاغری و زیبایی اندام هستند. سوالی که اینجا پیش می آید این است که آیا چای ماسالا شکر دارد؟ چراکه در طعم این چای، شیرینی احساس می شود و بسیاری از افراد فکر می‌کنند که شیرینی موجود در این چای مضر است.

جالب است بدانید که هیچگونه قندی در این چای وجود ندارد و دلیل شیرین بودن ناچیز آن وجود ذرت در ترکیبات آن است. در حقیقت این چای از نوشیدنی‌های پرطرفدار در کشور هند می باشد که این روزها مصرف آن در ایران به دلیل خاصیت های زیادی که دارد افزایش یافته است.

این چای به دلیل داشتن زنجبیل و دارچین از خواص چربی سوزی زیادی برخوردار است. اگر شما هم از جمله کسانی هستید که می خواهد لاغر شود توصیه می‌کنیم که با توجه به رژیم غذاییتان از این چای به مقدار کافی استفاده کنید.

به طور کلی ارزش غذایی یک فنجان چای ماسالا حدود حدود ۹.۱ میلی گرم کلسترول، ۱۰.۹ میلی گرم سدیم، ۷۵.۴ میلی گرم پتاسیم، ۳.۷ گرم چربی، ۱۲.۲ گرم کربوهیدرات،۷ میلی‌گرم کلسیم، ۰.۲ میلی گرم آهن و تامین دو درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین آ می باشد.

خریداران قبلی، این کالاها را نیز خریده اند:
مــحصولات مرتبط