سایر محصولات آشپزی 

بادام هندی دانه ای به دست آمده از درخت است که مشابه کلیه انسان می باشد. این دانه به عنوان آجیل درختی به شمار می آید. این آجیل با ترکیبات منحصر به فرد خود می تواند به کاهش وزن، کاهش سطح قند خون و سلامتی قلب کمک شایانی کند. این آجیل دارای اسیدهای چرب غیر اشباع، فیبر، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی بوده است، ولی دارای قند به میزان کم است.

برخی افراد در موقع  مصرف آجیل ها مانند بادام هندی دچار واکنش های حساسیتی می شوند، این گروه از افراد بهتر است از این نوع آجیل ها استفاده نکنند. این آجیل دارای ترکیب فیتات است که موجب اختلال در جذب برخی ویتامین ها و مواد معدنی می شود. به همین دلیل بهتر است شب قبل از استفاده از این آجیل آن را در آب بخیسانید.

بادام هندی خام یا بو داده

توجه داشته باشید تمام بادام هندی ها برای استفاده، یکبار بو داده و برشته می شوند تا روغن های مضر و پوسته آنها گرفته شود. تفاوت انواع خام و بو داده آجیل در این است که این آجیل برای بار دوم جهت طعم دار کردن و افزودن نمک برشته می شود.

آجیل بو داده یا دارای نمک می تواند مقدار زیادی نمک و روغن را وارد بدن انسان کند که برای سلامتی مضر است. بهتر است از انواع آجیل بو داده فاقد نمک  یا خام استفاده کنید.

مقایسه آجیل بو داده با خام

بهتر است بدانید در برخی از تحقیقات نشان می دهد که سطوح آنتی اکسیدان بادام هندی بو داده از نوع خام، بیشتر است. همچنین می خواهیم در ادامه به مقایسه آجیل بو داده با خام بپردازیم.

آهن آجیل خام بیشتر از نوع بوداده است.

آجیل خام دارای سلنیوم بیشتر نسبت به نوع بو داده دارد.

آجیل خام دارای طعم ملایم تری است.

آجیل خام ماندگاری بالاتری نسبت به نوع بو داده دارد.  

خواص بادام هندی

بادام هندی به دلیل داشتن ماده معدنی مس می تواند از بروز نشانه های پیری زودرس، سفیدی و خاکستری شدن موها جلوگیری کند.

سلامت قلب و عروق

بادام هندی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است که می تواند از بروز بیماری های قلبی و عروقی و  مرگ زودرس جلوگیری کند. خوردن این آجیل موجب کاهش سطح کلسترول بد خون شده که به حفظ سلامتی قلب کمک می کند.

جلوگیری از بروز سرطان

تمام آجیل ها دارای ترکیبات بسیار قدرتمندی به نام آنتی اکسیدان می باشند. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در مقابل آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. به همین دلیل از بروز التهاب مزمن در بدن پیشگیری می شود.  این آجیل سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئید و پلی فنول می باشد که از ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کند. مصرف این آجیل از پیشرفت توده های سرطانی در بدن جلوگیری می کند.

جلوگیری از افزایش قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می توانند با مصرف این آجیل قسمتی از کالری مورد نیاز خود را تامین کنند. سطح قند خون افرادی که از این آجیل استفاده می کنند، کاهش می یابد. دلیل مهم دیگری که مصرف این آجیل موجب کاهش قند خون می شود، فیبر موجود در آن است. فیبر علاوه بر بهبود عملکرد سیستم گوارش موجب کاهش قند خون و جلوگیری از بروز بیماری های قلبی می شود.

این آجیل حاوی کربوهیدرات خالص است. در ترکیب کربوهیدرات خالص قند وجود ندارد. به همین دلیل افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می توانند با خیال راحت از آن استفاده کنند.

بادام هندی موثر در کاهش وزن

مصرف آجیل به عنوان یک میان وعده مقوی موجب می شود تا فرد از میان وعده های پرکالری و مضر استفاده نکند. به همین دلیل از بروز چاقی جلوگیری می کند. با خوردن آجیل ها فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری کرده و کمتر از مواد غذایی استفاده می کند. این آجیل دارای چربی بوده که برای بدن تولید انرژی موثر است.

در بادام هندی پروتئین و فیبر فراوانی وجود دارد که موجب بهبود عملکرد سیستم گوارشی می شود. با مصرف این آجیل احساس سیری ایجاد شده، در نتیجه از پرخوری جلوگیری می شود. به همین دلیل فرد به تناسب اندام زیبایی می رسد.    

بهبود عملکرد سیستم مغز با استفاده از بادام هندی

مواد معدنی مهم موجود در این آجیل مانند زینک یا روی، منگنز، آهن و مس باعث بهبود عملکرد ادراکی مغز می شود. این آجیل با مواد معدنی خود می تواند موجب ایجاد تعادل روحی و کاهش علائم اختلال کم توجهی، بیش فعالی، اضطراب و افسردگی شود. اسیدهای چرب موجود در این آجیل موجب بهبود عملکرد مغز می شوند.

تقویت ساختار استخوان ها و دندان ها

وجود مواد معدنی بسیار مهم مانند کلسیم، منیزیم، مس، منگنز و روی همراه با ویتامین K در  بادام هندی می تواند موجب افزایش استحکام استخوان ها و دندان ها شود. مصرف این آجیل از بروز بیماری خاموش پوکی استخوان یا استئوپروز جلوگیری می کند.  مصرف این آجیل به عنوان میان وعده در افراد سالمند، موجب حفظ تراکم استخوانی و سلامتی بدن می شود.

تقویت قوه بینایی

بادام هندی دارای آنتی اکسیدان های فوق العاده قوی می باشد. آنتی اکسیدان های لوتئین و زیگزانتین موجود در آجیل ها، از سلامتی چشم محافظت می کنند. این آنتی اکسیدان ها از چشم های انسان در مقابل نور آسیب رسان مراقبت می کنند. مصرف این آجیل از بروز بیماری  دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن و بیماری آب مروارید جلوگیری می کند.

درمان اختلالات غده تیروئید

این آجیل به دلیل داشتن ماده معدنی سلنیوم می تواند میزان ترشحات غده تیروئید را تنظیم کند. سلنیوم از سلول های غده تیروئید در مقابل استرس اکسیداتیو حفاظت می کند.                                  

خرید بادام هندی

با خرید بادام هندی از خواص بی شمار و شگفت انگیز آن بهره ببرید. مصرف 28 گرم از این آجیل در روز می تواند به حفظ سلامتی عمومی بدن کمک کند. برای کاهش هزینه خرید آجیل ها می توانید آنها را به صورت عمده خریداری کرده و سپس آنها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. در زمان خرید توجه داشته باشید که از آجیل های خام و بدون نمک استفاده کنید.