افراد دیابتی همیشه از رژیم خاصی پیروی میکنند تا قند خون خود را کنترل کنند. بسیاری از خوراکیها به دلیل قند بالا برای این افراد ممنوع هستند. اما در مقابل برخی از مواد غذایی به دلیل نقش مؤثر در کاهش قند، باید در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت قرار داشته باشند. برخلاف تصور عموم آجیل و خشکبار تأثیرات مهمی در کنترل سطح قند خون داشته و حتی برخی از آنها میتوانند جایگزین مناسبی برای قند باشند. شاید برای شما نیز این سؤال پیشآمده که مناسبترین آجیل برای دیابتیها کدام است و از بین تمام انواع آجیل کدام یک بیشترین تأثیر را در کنترل سطح قند خون دارد.
اگر شما نیز با این بیماری دستوپنجه نرم میکنید و به دنبال یک رژیم غذایی سالم برای کنترل آن هستید این مطلب از خشکبار برادران حسینی را تا انتها دنبال کنید. در این مطلب به معرفی مناسبترین آجیل برای دیابتیها و میزان مجاز مصرف روزانه این خوراکیهای خوشمزه را بیان خواهیم کرد.
برای خرید آجیل و خشکبار باکیفیت و سالم نیز میتوانید به فروشگاه برادران حسینی مراجعه کنید و انواع آجیل مناسب دیابتیها را با خیال راحت تهیه کنید.
آجیلهای مناسب برای افراد دیابتی
داشتن رژیم غذایی سالم در کنار داروهای تجویز شده توسط پزشک میتواند تا حد زیادی دیابت را کنترل کند. در ادامه به معرفی مناسبترین انواع آجیل برای افراد مبتلا به قند خون میپردازیم:
بادام درختی
بادام به عنوان یکی از انواع مناسبترین آجیل برای دیابتیها شناخته میشود. تحقیقات پزشکی نشان داده که بادام درختی نقش بسیار مهمی در کنترل گلوکز خون، کاهش چربی خون و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی دارد. این دانه دارای فیبر بالایی بوده و نوعی احساس سیری در انسان ایجاد میکند که همین عامل منجر به کاهش سطح قند خون میشود. افراد دیابتی معمولاً از کمبود منیزیم رنج میبرند و خبر خوب این که در هر سه قاشق غذاخوری از بادام درختی میزان ۸۰ میلیگرم منیزیم وجود دارد؛ بنابراین مصرف بادام درختی با جبران منیزیم از دست رفته بدن میتواند قند خون را کنترل کند.
گردو
گردو سرشار از فیبر، پروتئین و چربیهای مفید است که با مدیریت گرسنگی علاوه بر کاهش وزن در کنترل قند خون بسیار مؤثر است. همچنین تحقیقات پزشکی اثبات کرده که التهابات بدن ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی، دیابت و آلزایمر دارد. گردو سرشار از آلفالیپوئیک اسید (ALA)، امگا ۳ و امگا ۶ است و به همین علت به کاهش التهابات و کلسترول بد کمک میکند. همین امر نقش مهمی در کنترل غیرمستقیم دیابت ایفا میکند.
پسته
پسته یکی از انواع مناسبترین آجیل برای دیابتیها بوده که سرشار از فیبر، پروتئین و چربیهای مفید است. این دانه مقوی به کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون کمک میکند. پسته علاوه بر کنترل دیابت نقش بسیار مهمی در سلامت قلب و عروق، کنترل اشتها، کاهش التهابات بدن و کاهش استرس دارد. متخصصان مصرف روزانه پسته را برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ توصیه میکنند.
بادام زمینی
بادام زمینی نیز که یکی از بهترین و مناسبترین آجیل برای دیابتیها به شمار میرود، با کاهش سطح کلسترول LDL خون از ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ جلوگیری میکند. اگر مبتلا به دیابت هستید روزانه ۱۰ تا ۱۵ عدد بادام زمینی یا حداقل دو قاشق کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود جای دهید.
تخمه آفتاب گردان
تخمه آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب اشباعنشدهای است که به تولید انسولین در بدن کمک میکند و از این طریق به کاهش قند خون کمک میکند. به علاوه پروتئین و فیبر بالای این دانه با ایجاد سیری در فرد، از خوردن مواد غذایی حاوی قند جلوگیری میکند.
پیشهاد مطالعه: بهترین چای برای دیابتی ها
میزان مجاز مصرف آجیل برای کنترل قند خون
باوجود این که انواع مختلف آجیلها تأثیرات مثبتی در کنترل قند خون دارند اما مصرف بیش از اندازه آنها میتواند با مضراتی همراه باشد. آجیل ها بهرحال جز مواد غذایی چرب هستند که مصرف زیاد آن ها علاوه بر بالا بردن قند خون در افزایش وزن و چربی خون هم موثر باشد.
به این منظور توصیه میشود که افراد دیابتی روزانه به اندازه ۳۰ گرم یا یک مشت آجیل مصرف کنند تا علاوه بر بهرهمندی از خواص آن دانههای خوشمزه و مقوی، به کنترل قند خون بدن کمک کنند.
نکات مهم در مصرف آجیل برای افراد دیابتی
رعایت بعضی نکات به افراد دیابتی در کنترل بیماری و عدم گسترش آن کمک میکند. در ادامه این نکات را بیان میکنیم:
انتخاب آجیل خام و یا بدون مواد افزودنی
اولین نکته این است که افراد دیابتی از مصرف انواع آجیل با مواد افزودنی مانند نمک، شکر و… خودداری کنند. این دانهها حاوی مقادیر زیادی سدیم و چربیهای ناسالم هستند که میتوانند برای دیابت بسیار مضر باشند.
رعایت تعادل در مصرف
نکته دوم رعایت اعتدال در مصرف است. زیادهروی در مصرف منجر به جذب بالای چربی و در پی آن افزایش چربی و قند خون میشود.
پیشهاد مطالعه: کره بادام زمینی و دیابت
سخن پایانی
بادام درختی، گردو، پسته، بادام زمینی و تخمه آفتابگردان از انواع مناسبترین آجیل برای دیابتیها است که اگر به صورت روزانه در رژیم غذایی افراد دیابتی قرار بگیرد علاوه بر پیشگیری از تشدید بیماری میتواند آن را کنترل کند. نوع خام و بدون مواد افزودنی آجیل بهترین نوع این تنقلات برای مصرف افراد مبتلا به دیابت است. البته رعایت اعتدال در مصرف نقش مهمی در اثرگذاری این مواد مغذی دارد. بهطورکلی روزی ۳۰ گرم آجیل میتواند تضمینکننده سلامت بدن بدون نگرانی از افزایش قند خون باشد.
سؤالات متداول
آیا آجیل برای دیابت خوب است؟
بله آجیلها به عنوان مواد مغذی حاوی پروتئین، فیبر و منیزیم میتواند نقش بسیار مؤثری در کاهش و کنترل قند خون داشته باشد.
آیا گردو و بادام قند دارند؟
گردو و بادام حاوی مقادیری قند طبیعی هستند. اما این در صورتی است که خام و بدون مواد افزودنی مصرف شوند. این مقدار کم قند در صورتی که به صورت متعادل مصرف شوند، برای افراد دیابتی مضر نیست.
چه آجیلی قند کمتری دارد؟
بادام درختی نسبت به سایر انواع آجیل قند کمتری دارد.
منبع: https://health.clevelandclinic.org/ | https://www.everydayhealth.com//























