پسته 

پسته

پسته یک عضو پر خاصیت و خوشمزه است. این عضو به ظاهر کوچک فواید بسیاری و انواع مختلفی دارد که چهار نوع آن در کشور عزیزمان ایران تولید می شود. ایران یکی از بزرگترین تولید کننده ها و صادر کننده های پسته می باشد و معروف ترین شهر های تولید پسته رفسنجان و دامغان است. این محصول یکی از لوکس ترین و پر طرفدار ترین اعضای آجیل است.

راهنمای خرید پسته

از قدیم الایام برای خرید پسته به چند نکته توجه ویژه ای می شد. مهم ترین نکته پر مغز بودن و خندان بودن پسته هست چون پسته ای که رسیده و مرغوب و پر مغز باشد دهانه ی پوسته ی آن از هم باز می شود و چون مانند دهان خندان می شود به آن پسته ی خندان می گویند. در خرید این محصول باید توجه داشت که کرم خورده نباشد و بوی کهنگی ندهد. بهترین مکان برای خرید این محصول فرشگاه هایی است که به دلیل فروش بالا دائما محصولات خود را با خرید های جدید تازه سازی می کنند.

انواع پسته

پسته ها انواع مختلفی دارند که آنها را از روی ظاهر و نوع به اسم های مختلفی نام گذاری کرده اند. این انواع شامل پسته ی احمد آقایی، پسته اکبری، پسته فندقی، پسته کله قوچی و پسته جنگلی می شود. از مغز پسته و خلال پسته به دلیل اینکه پوست آن جدا شده و آماده ی مصرف می باشد در آشپزی و پختن کیک و شیرینی استفاده می شود. محصولات مختلفی پسته ساخته می شوند به عنوان نمونه می توان به کره ی پسته اشاره کرد که علاوه بر طعم خاص آن از ارزش غذایی فوق العاده بالایی نیز برخوردار است.

خواص پسته

در 100 گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :

مواد نشاسته ای 15 گرم

آب 5/2 گرم

پروتئین 20 گرم

مواد چرب 54 گرم

کلسیم 130 میلی گرم

فسفر 500 میلی گرم

آهن 7/5 میلی گرم

پتاسیم 950 میلی گرم

ویتامین آ 230 واحد

ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم

ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم

از دیگر خواص پسته می توان به مواردی از جمله تقویت نیروی جنسی، تقویت مغز و حافظه، آرامش قلب، آرامش اعصاب، تقویت معده، درمان اسهال، تسکین سرفه و باز کننده ی مجاری کبد می توان اشاره کرد. ورزشکاران، دانش آموزان، نو جوانان، زنان بار دار و شیرده لازم است پسته را بیشتر مصرف کنند زیرا که مواد مغذی بالایی دارد و مملو از ویتامین و کالری می باشد.