ماه مبارک رمضان؛ این عبارت تداعیگر خیلی چیزهاست. از روزهداری گرفته تا مناسبها مذهبیای مثل نزول قرآن و شبهای قدر و همچنین غذاهای خوش طعم و لذیذی که معمولا در این ماه درست میشود.
در ماه رمضان به دلیل افت فشار و ضعف معمولا دسرهای شیرین و مغزدار طرفدارهای زیادی دارند. البته در این ماه به دلیل خستگی مزمن نمیتوان غذاهای پیچیده و زمانبر را طبخ کرد به همین دلیل معمولا کسانی که مسئولیت آشپزی را در این ماه بر عهده دارند معمولا به دنبال غذاهای راحت و سریع هستند.
از طرفی بازار مهمانی و میزبانی نیز در این ماه داغ است از اینرو ممکن است تهیهی دسر افطار دغدغه ی خیلی از میزبانان مهمانی باشد. دسرهایی که ضمن اینکه طعم لذیذ و دلنشینی دارند، سریع و راحت نیز تهیه شوند.
در این نوشته قصد داریم که لیستی از دسرهای ساده ای را معرفی کنیم که در کوتاهترین زمان تهیه میشوند.
ترافل خرمایی
خرما یکی از میوه هایی ست که به دلیل ترکیباتی که دارد مصرف آن به روزه داران توصیه اکید شده است. قند خرما به گونه ای است که بعد از مصرف به تدریج جذب می شود و به همین خاطر برای بیماران دیابتی هم یک میان وعده ی بسیار مناسب است.
ترافل خرمایی یکی از راحت ترین دسر هایی است که می توانید آن را برای افطار درست کنید و از آنجایی که حاوی خرماست بهترین انتخاب برای شروع افطار محسوب می شود. در ادامه مواد تشکیل دهنده ی این دسر را به همراه طرز تهیه ی آن خواهیم گفت.
مواد لازم:
بيسكوييت: ٧٠گرم
خرما: ١٢٠گرم
مغز گردو: ٣٠گرم
پودر دارچين: ١/٢ق.چ
پودر هل: ١/٤ق.چ
پودر پسته/كنجد/پودر نارگيل/گل سرخ: به ميزان لازم
طرز تهیه:
- 120گرم خرما را پوست کرده و از هسته جدا میکنیم
- سپس خرماها را با پشت چنگال کاملا له میکنیم تا بافتی یکنواخت به خود بگیرد.
- بعد از آن بیسکوئیت را کاملا پودر کرده و به خرما اضافه و کاملا با هم ترکیب میکنیم.
- پود دارچین، پودر هل و گردو خرد شده را به آن اضافه و ترکیب را تا زمانی که کاملا یک دست شد مخلوط میکنیم
- زمانی که مواد با یکدیگر ترکیب شدند، با دست گلوله های 20 گرمی درست میکنیم.
- به صورت دلخواه میتوانیم این گلولههای ترافل را داخل چهار پودر گل سرخ، پودر نارگیل، پودر کنجد و پودر پسته بغلتانیم.
- در پایان گلولههای آماده را داخل کپسولهای کوچک گذاشته و در ظرف اصلی سرو میکنیم.
ویدوئوی آموزشی این دسر را می توانید از اینجا مشاهده کنید.
رنگینک
رنگینک دسر دیگری است که با خرما تهیه میشود. پیشینهی این شیرینی به جنوب کشور برمیگردد و یکی از محبوبترین دسرهای آن مناطق میباشد و معمولا در ماه رمضان بیشتر از قبل طبخ میشود. بهتر از شما هم این دسر خوشمزه را در مکاه مبارک رمضان از دست ندهید.
مواد لازم:
آرد ۳۰۰گرم
پودر قند ۴ قاشق غذا خوری
کره ۱۷۰ گرم
هل یک قاشق غذاخوری
خرمای بدون پوست و هسته ۲۰عدد
پودر دارچین نصف قاشق غذاخوری
مغز گردو نصف لیوان
پودر پسته و گل محمدی برای تزئین
طرز تهیه:
1) ابتدا آرد را الک میکنیم و در حدی که بوی خامی آن گرفته شود حدود نیم ساعت با شعله ی کم تفت میدهیم.
2) بعد از اینکه مقداری رنگ آن عوض شد آن را از روی شعله برمیداریم دوباره آرد را الک میکنیم.
3) سپس کره را اضافه میکنیم و پنج دقیقه دیگر تفت میدهیم،
4)بعد از روی شعله برمیداریم، وقتی از داغی اولیه افتاد پودر قند وهل رااضافه میکنیم و آن قدر مخلوط میکنیم تا با کره ترکیب شود،
5)هسته و پوست خرما را جدا و چرخ میکنیم، گردو را نگینی خورد میکنیم همرا با دارچین و کره به خرما اضافه و مخلوط میکنیم،
5)داخل قالب را با کاغذ روغنی میپوشانیم. نصف مخلوط آردی را کف قالب میریزیم و خوب فشرده میکنیم تا منسجم شود
6)بعد مواد میانی یعنس تزکسب خرما را میریزیم و فشرده میکنیم ولایه بعدی مخلوط آردی را میریزیم و خوب منسجم میکنیم
7)چند ساعت داخل یخچال میگذاریم . بعد از قالب خارج میکنیم و برش میزنیم.
ویدوئو آموزشی دستور پخت این دسر را می توانید از اینجا ببنید.
حلوای زنجبیلی مغزدار
حلوا هم یکی از آن غذاهای مغذی است که برای روزهداران بسیار مناسب است. حلوای زنجیبیلی مغزدار به دلیل اینکه حاوی زنبیل و مغز های بادام و گردو هست برای روزهداران یک دسر کامل و ایدهآل محسوب می شود.
مواد لازم:
آرد قنادی ۲۵۰ گرم
پودر شکر ۲۰۰ گرم
کره ۱۳۰ گرم
پودر زنجبیل ۲ قاشق
پودر دارچین نصف قاشق چای خوری
پودر گل محمدی یک قاشق
مغز بادام و گردو ۸۵ گرم
طرزتهیه:
1)آرد را الک میکنیم
2) آرد را حدود نیم ساعت با شعله کم تف میدهیم، در حدی که بوی خامی آن گرفته شود.
3) دوباره آرد را الک کزده و سپس کره را اضافه میکنیم و پنج دقیقه دیگر تفت میدهیم،
4)از روی شعله برمیداریم، وقتی از داغی اولیه افتاد پودر قند، پودر زنجبیل، پودرگل محمدی، پودر دارچین، پودرهل وگردو و بادام نگینی را اضافه و خوب مخلوط میکنیم تا با کره مخلوط شود.
5)بعد داخل قالب را با مواد پر و خوب منسجم میکنیم و برای یک ساعت داخل فریزر میگذاریم.
برای دیدن ویدوئو ی آموزشی این دسر مقوی اینجا را کلیلک کنید.
دسر ام علی
دسر ام علی یکی دیگر از آن دسرهای ساده و سریع است که می تواند یکی از انتخاب های ما برای افطار باشد. این دسر عربی داستان های جذابی را در پشت خود دارد. اسم این دسر درواقع نام یکی از ملکه های مصر است. در حقیقت ام علی زن اول یکی از سلاطین مصر بوده ، زمانی که سطان میمیرد پسر ام علی که پسر ارشد بوده قدرت را به دست میگیرد اما زن دوم سطان در تلاش بوده که پسر خودش را بر تخت سطنت بنشاند که در این میان ام علی خبردار میشود و وقتی رقیبش به حمام میرود به کنیزش دستور میدهد او را به قتل برسانند و بعد هم جشنی میگیرد و این دسر را در سطح شهر پخش میکند و در کنار هر ظرف دسر یک سکه ی طلا هم قرار میدهد. از آن روز به بعد این دسر به ام علی معروف میشود.
مواد لازم:
شیر ۴ لیوان
شیر خشک دو قاشق غذاخوری
پودرنارگیل به مقدار لازم
کشمش انواع مغز ها(بادام،گردو،پسته)از هرکدام نصف لیوان
خامه یک بسته
شکر ۳/۴ لیوان
وانیل نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه:
1)نان های کروسان رو برش میزنیم، داخل ظرف مناسب برای فر میریزیم،
2)شیر را روی شعله میگذاریم وقتی گرم شد شیر خشک، وانیل و شکر را اضافه میکنیم.
3) انواع مغزها را خورد میکنیم و روی نان ها میریزیم و بعد مخلوط شیر را اضافه میکنیم.
4) درنهایت خامه ی زده شده را روی مواد میزنیم و ده دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه میگذاریم تا خامه طلایی شود.
برای مشاهده ویدوئوی آموزشی این دسر ساده میتوانید روی این لینک کلیک کنید.
یک پاسخ
حلوای زنجبیلی رو درست کردم، خوشمزه بود. مرسی