شکلات خانگی یکی از خوراکی های بسیار خوشمزه بوده که اکثرا عاشق مصرف آن هستند. امروزه استفاده از شکلات ها جایگاه ویژه ای را در میان افراد پیدا کرده اند؛ به گونه ای که از شکلات در وعده های مختلف در کنار چای و… استفاده می‌شود. به همین منظور در این مطلب می خواهیم به آموزش ساخت شکلات خانگی بپردازیم. پس پیشنهاد می شود این مطلب آموزشی را تا انتها دنبال نمایید.

آموزش تهیه شکلات خانگی

در حال حاضر تنقلاتی مانند شکلات جایگاه ویژه ای در برنامه غذایی و زندگی روتین افراد دارد.  خصوصا که تحقیقات نشان داده است مصرف شکلات های تلخ و کاکائویی مزایای زیادی برای سلامتی دارد. مصرف مناسب و به اندازه شکلات ها به ویژه نمونه های کاکائویی آن از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند. در این بخش از مطلب تصمیم داریم تا به آموزش چند نوع شکلات خانگی بپردازیم. شما با دنبال کردن این آموزش به سادگی خواهید توانست شکلات مورد علاقه خود را در منزل تهیه نمایید.

طرز تهیه شکلات صبحانه

شکلات صبحانه که یکی از خوشمزه ترین دسر های جهان محسوب می شود، در کشور ایران نیز دارای طرفداران بسیاری است. از آنجایی که این شکلات به صورت مایع می باشد و معمولا به عنوان صبحانه میل می شود، با نام شکلات صبحانه شناخته می شود. شکلات صبحانه به صورت آماده در سوپر مارکت های کشور وجود دارد. اما برخی از افراد ترجیح می دهند که خودشان، شخصا شکلات صبحانه را در خانه درست کنند. در نتیجه در این بخش به طرز تهیه ی این شکلات خوشمزه خواهیم پرداخت. برای درست کردن شکلات صبحانه در خانه، باید مواد زیر را تهیه کنید:

  • ظرف مناسب برای مایعات نظیر لیوان.
  • یک پیمانه پودر کاکائو.
  • ۵۰ گرم کره.
  • ۵ پیمانه شکر.
  • یک لیتر شیر.

مراحل آماده سازی

۵ مرحله برای آماده سازی این شکلات خوشمزه لازم است:

  • در ابتدا باید به طور کامل شکر و پودر کاکائو را با همدیگر مخلوط کنیم به طوری که کاملا یک دست شوند. این مرحله بسیار مهم است.
  • در ادامه شیر را به مخلوط شکر و کاکائو اضافه می کنیم و آن را هم میزنیم. سپس ظرف آن را روی حرارت قرار می دهیم تا حباب های شیر دور ظرف نمایان شود. نیازی نیست که شیر به جوش بیاید.
  • ترکیب فوق الذکر را تا ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا غلظت آن کم شود. فراموش نکنید مخلوط شیر و کاکائو و شکر را در این مدت، مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
  • پس از رسیدن به غلظت مورد نظر، کره را به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید تا به خوبی با سایر مواد ترکیب شود.
  • حالا کافی است ظرف مذکور را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا شکلات صبحانه ی شما سرد شود.

طرز تهیه شکلات روی کیک

در سال های اخیر، تزیینات شکلاتی روی کیک بسیار پر طرفدار شده است. این شکلات ها به ویژه در کیک های تولد بیشتر رواج دارند. شکلات های زیادی برای تزیین روی کیک ها وجود دارند که در ادامه با طرز تهیه ی بهترین نوع آن آشنا خواهیم شد. برای تهیه ی شکلات روی کیک باید ابتدا مواد زیر را آماده کنید:

  • یک چهارم پیمانه پودر کاکائو.
  • ۱۰۰ گرم کره.
  • ربع پیمانه پودر قند.
  • یک سوم پیمانه شیر.

مراحل تهیه

اکنون باید طرز تهیه ی این شکلات خوشمزه را توضیح دهیم. برای انجام این کار، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • اولین مرحله این است که پودر کاکائو و پودر قند را به دقت با هم مخلوط کنیم. به طوری که دانه های درشت کاکائو و قند، کاملا خرد شوند و ترکیب ما یکدست شود.
  • سپس باید کم کم شیر را به آن اضافه کنیم و هم بزنیم تا حالت خمیری به خود بگیرد.
  • مخلوط مذکور را درون ظرف مناسب ریخته و روی حرارت اجاق گاز قرار می دهیم تا به نقطه ی جوش برسد. در این حین باید آن را مدام هم بزنیم.
  • اکنون ظرف خود را باید از روی حرارت برداریم. سپس کره را به آن اضافه کنیم و مجددا آن را روی شعله قرار دهیم و آن را هم میزنیم.
  • اکنون باید بگذاریم تا سرد شود و سپس آن را به کیک اضافه کنیم.

شکلات تخته ای به همراه دارچین و میخک

طرز تهیه شکلات کاکائویی

شکلات کاکائویی، یکی از پرطرفدار ترین شکلات های ایران و جهان می باشد. برای تهیه ی این خوردنی خوشمزه باید مواد زیر را مهیا کنید:

  • ۳۰ گرم پودر کاکائو.
  • شکر به مقدار لازم. (مقدار پیشنهادی ۳۵ گرم می باشد).
  • ۱۰۰ گرم کره یا روغن قنادی.

مراحل آماده سازی

برای تهیه ی شکلات کاکائویی، مراحل زیر را باید انجام دهید:

  • برای شروع، یک کتری را آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس کره را آب می کنیم و می گذاریم تا سرد شود.
  • مرحله ی بعدی این است که پودر قند و پودر کاکائو را الک کنیم و سپس کره ذوب شده یا روغن را به آن اضافه نماییم.
  • پس از آن باید مواد مذکور را به خوبی با هم مخلوط نماییم. آنها را در یک کاسه می ریزیم و به مدت دو دقیقه روی حرارت مستقیم بخار کتری قرار می دهیم و خوب هم میزنیم. سپس آنها را در قالب های مورد نظر می ریزیم.
  • در مرحله ی آخر نیز باید آنها را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا شکل بگیرند. پس از ۳۰ دقیقه، شکلات کاکائویی شما آماده است.

طرز تهیه شکلات مغزدار

شکلات مغزدار به عنوان یک خوراکی محبوب و یک دسر خوشمزه محسوب می شود. بهتر است بدانید شکلات های مغزدار، طرفداران مخصوص به خود را دارند. همچنین نمونه های کارخانه ای آن از طعم و مزه خوبی برخوردار هستند. اما هم شما می توانید به راحتی شکلات خانگی مغزدار را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید. تهیه این شکلات خانگی بسیار ساده بوده و شما می توانید آن را در منزل درست نمایید.

مواد اولیه مورد نیاز:

  • پودر کاکائو ۱/۲ پیمانه
  • کره ۲۰۰ گرم
  • پسته ۱ پیمانه
  • شکر ۱۵۰ گرم
  • گردو خرد شده ۱ پیمانه
  • بیسکویت ساده ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • ترافل رنگی (جهت تزیین) به مقدار لازم

روش تهیه

برای تهیه شکلات خانگی مغزدار ابتدا باید کره را درون یک ظرف ریخته و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از آن باید کاکائو را به کره اضافه کرده و آن ها را به خوبی مخلوط نمایید.تخم مرغ را درون یک ظرف شکسته و شکر را به آن اضافه کنید؛ مخلوط تخم مرغ و شکر را به وسیله همزن به خوبی هم بزنید تا شکر با تخم مرغ ترکیب شود.هم زدن را باید تا جایی ادامه دهید تا مایع تخم مرغ به حالت پف کرده تبدیل شود. پس از آن باید محلول تخم مرغ و شکر را به مخلوط کاکائو و کره اضافه نمایید؛ ترکیب بدست آمده را باید به خوبی هم بزنید تا به ماده صاف تبدیل شود. حالا باید ظرف مواد را از روی شعله گاز بردارید.

بیسکوییت ها را خرد نمایید و آن را همراه با گردوی خرد شده و پسته به مواد شکلات خانگی اضافه کنید. سپس مواد را دوباره با یکدیگر مخلوط کرده تا کاملا یک دست شوند. حالا نیاز است تا از یک جعبه مشابه با جعبه باقلوا برای ریختن محلول شکلات خانگی استفاده نمایید.برای این کار باید یک کیسه فریزر را در کف آن پهن کرده و مواد شکلات خانگی را درون آن بریزید. سپس قسمت های ناهموار شکلات را به خوبی به وسیله یک قاشق پهن نمایید. در نهایت باید روی شکلات ها را به وسیله ترافل تزیین کرده و روی ظرف یا جعبه مورد نظر را بپوشانید. پس از تکمیل شدن فرآیند جعبه یا ظرف مورد نظر را درون فریزر قرار داده تا شکلات شما آماده شود.

مغزهای بادام به همراه دانه های کاکائو و شکلات تخته ای

طرز تهیه شکلات شیری

شکلات های محبوب و پرطرفدار تنها محدود به شکلات کاکائویی نبوده و شکلات شیری نیز طرفداران خاص خود را دارد. تهیه این شکلات همانند سایر شکلات ها بسیار ساده بوده و می توان آن را در عرض چند دقیقه تهیه نمود.

مواد اولیه مورد نیاز عبارتند از:

  • پودر قند الک شده ۱۲۰ گرم یا ۳/۴ پیمانه
  • گردو ۱۰۰ گرم
  • پودر کاکائو ۱/۴ پیمانه
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • بیسکویت ساده پودر شده ۲۰۰ گرم
  • قهوه ترک ۱ قاشق مربا خوری
  • وانیل ۱/۸ قاشق چایخوری
  • کره ۱۰۰ گرم
  • ترافل، پودر نارگیل یا پسته به میزان لازم

روش آماده سازی

برای تهیه  شکلات خانگی شیری باید کره را درون یک ظرف ریخته و آن را بر روی حرارت قرار دهید. پس از آن کره را از روی حرارت برداشته و کاکائو را به همراه قهوه به آن اضافه نمایید. همچنین تخم مرغ را به مواد اضافه نمایید و کمی مواد را بر روی شعله ملایم حرارت دهید. سپس باید ظرف مورد نظر را از روی شعله گاز بردارید. گردو، پودر قند، بیسکویت و وانیل را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید.

مواد مورد نظر باید به صورت خمیری شکل تغییر نماید. در صورت خمیری نشدن مواد باید کمی شیر به آن اضافه نمایید. در نهایت باید مواد شکلات خانگی را به اندازه گردو گلوله کنید. همچنین می توانید از شکل های مختلف و دلخواه برای این منظور استفاده نمایید. پس از گلوله کردن مواد باید آن را درون ترافل، پسته یا پودر نارگیل بغلتانید. در آخر باید شکلات خانگی را درون یخچال قرار داده تا شکلات آماده شود.

طرز تهیه شکلات وانیلی

اگر شما نیز طرفدار طعم وانیل هستید، مطمئنا عاشق شکلات وانیلی خواهید شد. به علاوه درست کردن آن در خانه تنها ۳۰ دقیقه زمان خواهد برد. در ابتدا ضروری است که مواد زیر را آماده کنید:

  • یک لیتر شیر.
  • ۴۰ گرم پودر کاکائو.
  • ۱۵۰ گرم شکلات خرد شده.
  • نصف قاشق چایخوری وانیل.
  • ۱۵۰ گرم شکر.

برای تهیه شکلات وانیلی، ابتدا شکر و وانیل را با هم مخلوط می کنیم. سپس شکلات را خرد می کنیم و همراه پودر کاکائو به شکر و وانیل اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یکدست شود. پس از آن شیر داغ را اضافه می کنیم. اکنون نیز باید شکلات سرد شود و پس از آن نوش جان کنید.

کلام آخر

در این مطلب، طرز تهیه سه نوع شکلات خانگی را برای شما گفتیم. این شکلات ها بسیار خوشمزه اند و مطمئن باشید از تهیه آنها پشیمان نخواهید شد. اگر دوست داشتید این مطلب را با سایرین به اشتراک بگذارید. شیرین کام باشید !