دوران شیردهی یکی از حساسترین دوران زندگی هر مادری به شمار میرود. دلیل این اهمیت و حساسیت تأثیر مستقیم تغذیه مادر روی رشد نوزاد است؛ بنابراین داشتن رژیم غذایی سالم از انواع خوراکیهای مفید به ویژه خشکبار در دوران شیردهی بسیار مهم است. ویتامینها و مواد معدنی موجود در خشکبار اثرات مثبتی همچون تقویت سیستم ایمنی، کاهش استرس، بهبود عملکرد مغز و تأمین کالری و انرژی مورد نیاز مادر و نوزاد دارند. از جمله آجیلهایی که در دوران شیردهی به بهبود کیفیت شیر مادر و سلامت نوزاد کمک میکنند میتوان به بادام، گردو، پسته، فندق، بادام هندی، کنجد، تخم کدو و تخمه آفتابگردان اشاره کرد. به صورت کلی خرید آجیل باکیفیت میتواند تاثیر زیادی در سلامتی مادر و کودک در دوران شیردهی داشته باشد.
در این مطلب از به بررسی اثرات خشکبار و بهترین انواع آن در دوران شیردهی خواهیم پرداخت.
فواید مصرف آجیل در دوران شیردهی
شیر مادر به عنوان تنها منبع تغذیه نوزاد باید غنی از تمامی مواد و عناصر مورد نیاز باشد. در ادامه برخی از فواید مصرف خشکبار در دوران شیردهی را بررسی میکنیم:
- تقویت سیستم ایمنی
- بهبود عملکرد مغز
- فراهم کردن انرژی
- افزایش کیفیت شیر مادر
تقویت سیستم ایمنی
آجیلها سرشار از آنتیاکسیدان و انواع مختلفی از ویتامینها هستند که به تقویت سیستم ایمنی مادر و نوزاد کمک میکنند؛ بنابراین مصرف خشکبار در این دوره میتواند مادر و کودک را از سرماخوردگی و ویروس حفظ کند.
بهبود عملکرد مغز
برخی از انواع خشکبار مانند گردو و بادام سرشار از منیزیم و امگا ۳ هستند و تأثیرات مهم و مثبتی در بهبود عملکرد مغز مادر و نوزاد و کاهش اضطراب در مادر دارند.
فراهمکردن انرژی
خشکبار سرشار از کالری بوده و انرژی بدن را تا چندبرابر افزایش میدهد. ازاینرو مصرف آن در دوران شیردهی که مادر نیاز به انرژی زیادی دارد، بسیار مفید است.
افزایش کیفیت شیر مادر
خشکبار تمام ریزمغذیهای مورد نیاز نوزاد را فراهم میکند و کیفیت شیر مادر را بالا میبرد و از این طریق روی رشد نوزاد اثرگذار است.
بهترین خشکبار در دوران شیردهی
شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده که کدام نوع از خشکبار برای مادر و نوزاد مفیدتر است. در ادامه به بررسی بهترین انواع خشکبار در دوران شیردهی و فواید هر یک خواهیم پرداخت:
گردو
قطعاً یکی از بهترین آجیلهای مفید برای مادر و نوزاد، گردو است. گردو غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ بوده که تأثیرات مهمی روی بهبود عملکرد مغز نوزاد دارد. مغز نوزاد در ابتدای تولد برای رشد و تکامل نیاز به امگا ۳ دارد که گردو بخش مهمی از آن و دیگر چربیهای سالم را در اختیار نوزاد قرار میدهد.
پسته
پسته دارای مقادیر قابلتوجهی از فیبر و آهن است که از ایجاد کمخونی در مادر و نوزاد جلوگیری میکند. همچنین جذب این دو عنصر در بدن مادر میتواند باعث افزایش انرژی و رفع خستگی شود.
فندق
برای تقویت سیستم ایمنی، افزایش انرژی و بهبود سلامت پوست، فندق بهترین گزینه است. فندق سرشار از ویتامینهای گروه B، چربیهای مفید و منیزیم بوده که تأثیرات خوبی روی شفاف شدن پوست مادر و نوزاد و بهبود سیستم ایمنی در هر دوی آنها دارد.
بادام درختی
اگر به دنبال بهترین نوع خشکبار در دوران شیردهی هستید، قطعاً باید بادام درختی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. بادام درختی دارای تعداد زیادی از ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت مادر و نوزاد از جمله ویتامین E، فیبر، پروتئین و کلسیم است. مصرف این نوع آجیل در دوران شیردهی باعث تقویت و استحکام استخوان در مادر و نوزاد و افزایش میزان تولید شیر در مادر میشود.
بادام هندی
مقادیر قابلتوجهی از پروتئین، روی و آهن در بادام هندی وجود دارد که در بهبود سلامت عمومی مادر و نوزاد، تقویت سیستم ایمنی و بهبود هضم غذا مؤثر است.
تخمه کدو و تخمه آفتابگردان
تخمه کدو و تخمه آفتابگردان دارای به عنوان منبع غنی از روی، منیزیم و آهن برای تقویت سیستم ایمنی مادر و نوزاد بسیار مفید هستند. وجود آهن در تخمه کدو و تخمه آفتابگردان میتواند از بروز کمخونی در مادر و نوزاد جلوگیری کند. هم چنین مصرف این دو نوع خشکبار میتواند در سلامت پوست و مو نیز مؤثر باشد.
کنجد
کنجد یکی از بهترین انواع خشکبار در دوران شیردهی است. این دانه روغنی سرشار از کلسیم و زینک که علاوه بر افزایش تولید شیر مادر، برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است. کنجد سرشار از اسیدهای چرب مفید برای هورمونسازی و غنی از پروتئین بوده و نقش مهمی نیز در تقویت و استحکام استخوانهای مادر و نوزاد دارد.
نکات مهم مصرف خشکبار در شیردهی
از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در مصرف خشکبار حتماً تعادل را رعایت کنید. باتوجهبه کالری بالای این خوراکی خوشمزه، مصرف بیش از اندازه آن میتواند باعث افزایش وزن و دیگر مشکلات گوارشی شود.
- سعی کنید از خشکبارهای بدون نمک و دیگر مواد افزودنی استفاده کنید؛ چرا که این مواد میتوانند برای بدن مضر باشند.
- در صورتی که مادر یا نوزاد به مصرف خشکبار حساسیت داشته باشد و علائم آلرژی از خود بروز دهد سریعاً باید به پزشک مراجعه شود و مصرف خشکبار قطع شود.
- برای افزایش ارزش غذایی خشکبار میتوانید آن را همراه با دیگر مواد غذایی مفید مانند ماست، غلات و شیر مصرف کنید.
- برای بهرهمندی از بهترین نتیجه و پیشگیری از مشکلاتی مانند مسمومیت بهتر است آجیل یا خشکبار را از مراکز معتبر خریداری کنید.
آجیل و خشکبار برادران حسینی از بهترین تولیدکنندگان انواع آجیل و خشکبار با بستهبندیهای کاملاً بهداشتی و در وزنهای مختلف است. انواع خشکبار به صورت تکی و یا به صورت مخلوط در طعمهای مختلف و بدون مواد افزودنی و کاملاً ایمن برای مادران شیرده در فروشگاه اینترنتی برادران حسینی قابل سفارش است.
سخن پایانی
خشکبار یکی از بهترین رژیمهای غذایی در دوران شیردهی است که تأثیرات مهمی در بهبود سلامت مادر و نوزاد دارد. مصرف متعادل خشکبار در دوران شیردهی منجر به تقویت سیستم ایمنی، افزایش تولید و کیفیت شیر، تقویت استخوانها، بهبود عملکرد مغز و سلامت پوست و مو در مادر و نوزاد میشود. به این منظور میتوانید انواع مختلف خشکبار شامل گردو، بادام هندی، بادام درختی، پسته، کنجد و….. را روزانه به عنوان میانوعده مصرف کنید. استفاده از خشکبار بدون نمک و مواد افزودنی و یا ترکیب آن ها با مواد غذایی دیگر مانند ماست از نکاتی است که در مصرف خشکبار در دوران شیردهی باید رعایت کرد.