میوه های خشک منبع خوبی از مواد مغذی و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. همچنین دارای مقدار قابل توجهی قند طبیعی می باشند. شما می تواند طیف وسیعی از میوه ها را خشک کنید. اما بهترین میوه ها برای این کار عبارت اند از: سیب، گلابی، بِه، توت فرنگی، زردآلو، هلو، موز، کیوی، انگور و انبه. در این مقاله چند دسر خوشمزه با میوه خشک آموزش داده شده است.
خشک کردن میوه ها بهترین راه برای تازه نگه داشتن محصولات و میوه های فصل برای تغذیه در فصل هایی ست که دیگر به آن میوه ها دسترسی نداریم از طرفی با این کار ماندگاری میوه ها نیز افزایش می یابد.

دسر اول: کمپوت میوه خشک

مواد لازم:

  • آب یک لیتر ، به دو قسمت تقسیم شود
  • ۲۲۵ گرم سیب خشک، گلابی و زردآلو
  • ۱۲۵ میلی لیتر آب پرتقال تازه
  • ۱۱۰ گرم شکر
  • پوست لیمو رنده شده ( یک لیمو متوسط)
  • ۱ چوب دارچین
  • ۱ میخک کامل

طرز تهیه:

  1. میوه های خشک را داخل ۵۰۰ میلی لیتر آب بریزید و به مدت یک ساعت اجازه بدهید میوه ها خیس بخورند.
  2. در یک قابلمه، مقدار باقی مانده ی آب، آب پرتقال، شکر و پوست لیمو را بر روی یک حرارت متوسط قرار دهید. میوه ها را همراه با آبی که همراهش است به قابلمه اضافه کنید. تا زمانی که مخلوط جوش می آید در صورت نیاز آن را هم بزنید.
  3. حرارت را بر روی کم ترین حالت گذاشته و چوب دارچین و میخک را اضافه کنید. به مدت ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا مخلوط بجوشد، در صورت نیاز هر چند وقت یکبار هم بزنید. تا زمانی که میوه ها نرم و مخلوط غلیظ شود، حرارت را خاموش کنید و آن را کنار گذاشته تا سرد شود.

* این دسر را هم می توانید به صورت گرم و هم به صورت سرد میل نمایید.

طرز-تهیه-دسر-با-میوه-خشک

دسر دوم: طرز تهیه گرانولا با میوه خشک

مواد لازم:

طرز تهیه:

  1. در یک کاسه ی بزرگ، جو دوسر، بادام، مغز آفتاب گردان و تخم کتان را ریخته با هم ترکیب کنید.
    در یک قابلمه ی کوچک، شکر قهوهای، شربت، عسل، روغن، نمک و دارچین را مخلوط و روی حرارت متوسط قرار دهید. دو الی سه دقیقه تا زمانی که مخلوط یکدست شد آن را بر روی حرارت هم بزنید سپس از روی حرارت برداشته و وانیل را اضافه کنید.
    مخلوط جو دوسر پرک را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
  2. داخل یک تابه ی مخصوص فر را چرب کرده مخلوط را به آن انتقال داده و و به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بر روی حرارت ۳۵۰ درجه سانتی گراد داخل فر بگذارید. فقط توجه داشته باشید که هر ۸ دقیقه آن را هم بزنید تا زمانی که طلایی شوند. بعد آن ها روی یم صفحه ی سیمی فرار داده تا سرد شوند. در آخر میوه های خشک را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.

پودینگ برنج شامل میوه خشک

مواد لازم برای ۶ الی ۸ نفر:

  • برنج خیس کرده نیمکوب شده ۱۰ قاشق سوپخوری
  • یک لیتر شیر
  • یک فطعه دارچین
  • یک و نیم پیمانه میوه خشک
  • ۱۵۰ میلی لیتر آب پرتقال
  • ۱۰۰ گرم شکر
  • یک قاشق چایخوری پوست پرتقال

طرز تهیه:

برنج را با کمی آب بپزید. سپس شیر و دارچین را اضافه کرده و مخلوط کنید. ظرف را روی اجاق گذاشته و بگذارید تا با حرارت ملایم بجوشد.

مخلوط را گاهی هم بزنید و در این فواصل درب آن را ببندید. وقتی شیر بخار شد، ظرف را از روی گاز بردارید. سپس میوه خشک ها را در یک ظرف دیگر بریزید. آب پرتقال وشکر را درون ظرف میوه ها بریزید.ظرف را روی شعله قرار دهید تا میوه ها نرم شود و آب پرتقال بخار شود.

تکه دارچین را از درون برنج بردارید و پوست پرتقال اضافه کنید. یک قالب یک و نیم لیتری که درونش تهی باشد را بردارید و آن را چرب کنید. میوه ها را درظرف بچینید و پودینگ برنج را رویشان بریزید.

روی مخلوط را صاف کنید. روی ظرف را بپوشانید،سپس قالب را در یخچال بگذارید و بگذارید تا کامل ببندد. اکنون پودینگ شما آماده است.