با مزایا و عوارض ترکیبات چای ماسالا آشنا شوید

ترکیبات چای ماسالا یک نوشیدنی خوش‌طعم و معطر ایجاد می‌کند که نه تنها باعث آرامش می‌شود، بلکه فواید فراوانی نیز برای افراد به همراه می‌آورد. این چای که اصالت آن به هندوستان برمی‌گردد، یکی از نوشیدنی‌های محبوب برای بسیاری از مردم جهان به‌ویژه ایرانی‌ها است. 

در این مقاله قصد داریم ترکیبات طبیعی چای ماسالا را به همراه توضیح کاملی از خواص و عوارض آن به شما عزیزان ارائه کنیم. اگر به دنبال امتحان طعم‌های جدید هستید، تا انتهای این مقاله با برادران حسینی همراه باشید.

ترکیبات چای ماسالا چیست؟

مواد تشکیل دهنده چای ماسالا بسیار متنوع است و به طعم منحصربه‌فرد و قوی و ایجاد خواص سلامتی کمک می‌کند. در اینجا مواد اصلی موجود در ترکیبات چای ماسالا را نام می‌بریم:

زنجبیل: 

زنجبیل یکی از اجزای مهم چای ماسالا به شمار می‌رود که به‌دلیل خواص گرمی و فواید بی‌شماری که برای سلامتی دارد، معروف است. از جمله خواص این گیاه، کاهش التهاب، تسکین درد مفاصل، بهبود مشکلات تنفسی، کنترل قند خون و بهبود هضم را می‌توان نام برد.

دارچین: 

دارچین طعم و عطری آرامش‌بخش به چای ماسالا می‌بخشد. این ادویه دارای خواص بی‌نظیری از جمله تنظیم سطح قند خون، بهبود سلامت قلب و کنترل فشارخون است.

هل: 

هل، یکی از اعضای خانواده زنجبیل است که به‌دلیل خواص معطر و گوارشی آن، در چای ماسالا استفاده می‌شود. از خواص هل می‌توان به بهبود هضم غذا، بهبود مشکلات نفسی و از بین بردن بوی بد دهان پس از غذا اشاره کرد.

چای سیاه: 

چای سیاه پایه چای ماسالا را تشکیل می‌دهد و کافئین و آنتی‌اکسیدان‌های آن را تأمین می‌کند. فواید چای سیاه به تأمین انرژی و هوشیاری کمک می‌کند و تأثیراتی بر بهبود سلامت قلب و کاهش خطر سکته دارد.

میخک:

 میخک طعمی گرم و تند در چای ماسالا ایجاد می‌کند. این افزودنی دارای خواص ضدباکتریایی است و باعث بهبود هضم غذا و کاهش درد دندان می‌شود.

فلفل سیاه:

 فلفل سیاه تندی و حرارت ملایمی به چای ماسالا می‌دهد. این ادویه دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است و می‌تواند هضم را بهبود ببخشد و باعث جذب مواد مغذی به بدن شود.

شیر:

 اغلب به چای ماسالا شیر اضافه می‌شود تا بافتی خامه‌ای و خوشمزه‌تر ایجاد کند. شیر کلسیم و پروتئین چای ماسالا را تأمین می‌کند و طعم ادویه‌های آن را افزایش می‌دهد.

عسل:

 گاهی اوقات از عسل به‌عنوان شیرین کننده در چای ماسالا استفاده می‌شود. عسل به شیرینی طبیعی و فواید سلامتی این نوشیدنی، مانند خواص ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی می‌افزاید.

طرز تهیه چای ماسالا

درست کردن چای ماسالا آن‌طور که به نظر می‌رسد، کار دشواری نیست. شما می‌توانید طبق دستورالعمل زیر این چای خوش‌عطر و مفید را در منزل آماده کرده و نوش جان کنید.

مواد اولیه:

  • شیر ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌لیتر
  • عسل یا شکر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • هل ۳ دانه
  • دارچین ½ چوب
  • میخک ۲ عدد
  • فلفل سیاه ۳ عدد
  • زنجبیل آسیاب شده ½ قاشق چای‌خوری
  • چای سیاه ۲ قاشق چای‌خوری
  • آب ۴۰۰ میلی‌لیتر

دانه های هل

طرز تهیه:

  1. دانه‌های هل را به همراه دارچین، میخک و دانه‌های فلفل در هاون بریزید و با هم بکوبید.
  2. زنجبیل و چای سیاه را در کتری یا قابلمه کوچک ریخته و دانه‌های آسیاب شده را نیز به آن اضافه کنید.
  3. ۴۰۰  میلی‌لیتر آب را به ظرف اضافه کرده و روی حرارت ملایم بگذارید تا شروع به جوشیدن کند. 
  4. مخلوط چای را در آب جوش بریزید و بگذارید تا ۲ دقیقه دم بکشد.
  5. شیر و شکر را با هم مخلوط کنید.
  6. پس از رد کردن چای دم کشیده از صافی، شیر و شکر را به آن اضافه کنید. چای ماسالا آماده است.

خواص سلامتی چای ماسالا

همان‌طور که گفتیم، چای ماسالا به‌دلیل ترکیبات منحصربه‌فرد خود از فواید سلامتی متعددی برخوردار است. برخی از این خواص قابل‌توجه، عبارتند از:

تنظیم سطح قند خون: 

چای ماسالا حاوی زنجبیل و دارچین است که به دلیل اثرات مفیدشان بر سطح قند خون شناخته می‌شوند. دارچین می‌تواند مقاومت به انسولین را تا ۲۹ درصد کاهش دهد و انتقال گلوکز به سلول‌ها را برای انسولین آسان‌تر کند. از طرفی زنجبیل نیز سطح قند خون را تا ۱۲ درصد در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش می‌دهد.

بهبود سلامت قلب:

 دارچین موجود در چای ماسالا فشارخون و سطح کل کلسترول (کلسترول LDL و تری گلیسیرید) را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. علاوه بر این، چای سیاه (یکی دیگر از ترکیبات چای ماسالا) نیز با کاهش سطح کلسترول خون مرتبط است.

تقویت سیستم ایمنی:

 چای ماسالا با ترکیب منحصربه‌فرد ادویه‌ها می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. این چای، حاوی میخک و دارچین است که می‌توانند یک سد دفاعی در برابر عفونت‌ها باشند.  

کنترل فشارخون: 

چای ماسالا به تنظیم گردش خون در سراسر بدن کمک می‌کند؛ در نتیجه می‌تواند در جلوگیری از نوسانات فشارخون موثر باشد.

تسکین درد قاعدگی:

 یکی از مهم‌ترین فواید چای ماسالا برای خانم‌ها، توانایی آن در تسکین دردهای قاعدگی است. ترکیب ادویه‌های موجود در این چای اثرات آرام‌بخشی بر اعصاب و ماهیچه‌ها دارد و دردهای قاعدگی و تنش عضلانی را تسکین می‌دهد.

پیشگیری از سرطان: 

چای ماسالا دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است که به پیشگیری از سرطان کمک می‌کنند. وجود زنجبیل، دارچین و هل در ترکیبات چای ماسالا، آن را به یک گزینه برای کمک به پیشگیری از سرطان تبدیل کرده است.

افزایش سطح انرژی:

 چای سیاه موجود در این نوشیدنی، حاوی کافئین است که سطح انرژی بدن را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، ادویه‌های موجود در آن با ایجاد تعادل انرژی در بدن، باعث افزایش انرژی پایدار می‌شوند.

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا: 

خواص ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدباکتریایی چای ماسالا آن را به گزینه‌ای عالی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا تبدیل کرده است. این چای به‌دلیل تأثیری که در تقویت سیستم ایمنی نیز دارد، می‌تواند در فصل سرد سال، بهبودی این بیماری‌ها را تسریع کند.

بهبود هضم و کاهش تهوع بارداری:

 زنجبیل موجود در چای ماسالا به بهبود هضم و رفع یا کاهش تهوع در دوران بارداری کمک می‌کند. علاوه بر این دارچین، سیر، فلفل سیاه و هل نیز در ترکیبات آن وجود دارند که با خواص ضدباکتریایی خود به بهبود هضم کمک می‌کنند.

عوارض چای ماسالا

درحالی که چای ماسالا فواید متعددی برای سلامتی دارد، مصرف بیش از حد یا مصرف آن توسط افرادی با شرایط خاص، ممکن است منجر به ایجاد برخی عوارض شود. 

مشاوره با پزشک و راهنمایی شخصی درمورد مصرف چای ماسالا، برای زنان باردار و افرادی که از قبل شرایط خاص یا رژیم‌های دارویی دارند، بسیار مهم است. برخی از عوارض این چای شامل موارد زیر می‌شود:

مسائل مربوط به کافئین:

 ماسالا چای سیاه دارد که به طور طبیعی حاوی کافئین است. مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند منجر به اثرات منفی روی بدن مانند حالت تهوع، بی‌قراری، اضطراب، میگرن، فشارخون و اختلال در الگوی خواب شود. 

علاوه بر این، افرادی که به کافئین حساس هستند ممکن است واکنش‌های نامطلوبی را تجربه کنند. مصرف بیش از حد کافئین، به‌ویژه در دوران بارداری، ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد یا باعث کم شدن وزن نوزاد در هنگام تولد شود.

عدم تعادل هورمونی: 

ادویه‌های مختلف موجود در چای ماسالا اگر بیش از حد و بی‌رویه مصرف شوند، تعادل هورمونی را مختل ‌می‌کنند. این مسئله می‌تواند به‌ویژه برای زنان باردار نگران کننده باشد، زیرا عدم تعادل هورمونی ممکن است بر رشد جنین تأثیر بگذارد.

تداخل با داروها:

چای ماسالا حاوی زنجبیل است که ممکن است با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد. افرادی که از چنین داروهایی استفاده می‌کنند، باید هنگام مصرف چای ماسالا احتیاط کنند تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.

کاهش فشارخون: 

همان‌طور که گفتیم، چای ماسالا به دلیل داشتن زنجبیل فشارخون را کاهش می‌دهد. این موضوع برای کسانی که فشار خون بالا دارند، سودمند است. اما افراد مبتلا به فشارخون پایین یا هیپوگلیسمی باید مصرف چای ماسالا را کنترل کنند تا از اثرات نامطلوب بر سلامتی خود جلوگیری کنند.

عدم تحمل لاکتوز: 

چای ماسالا اغلب با شیر تهیه می‌شود. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید از مصرف این چای با شیر جلوگیری کنند.

کلام آخر

به‌طور خلاصه، ترکیبات چای ماسالا طیف گسترده‌ای از فواید سلامتی را برای افراد به ارمغان می‌آورد. بنابراین گنجاندن آن در برنامه روزانه می‌تواند به سلامت و شادابی کلی شما کمک بسیاری کرده و یک تجربه مفید و آرامش‌بخش برایتان ایجاد کند. البته در مصرف این نوشیدنی زیاده‌روی نکنید تا از مضرات آن در امان باشید.