طرز تهیه شاورما

طرز تهیه شاورما
فهرست مطالب

شاورما یکی از غذاهای سنتی ترکیه و لبنان بوده که با توجه به عطروطعم بی‌نظیرش، در کشور ما نیز بسیار محبوب شده است. این غذای لذیذ و خوش‌طعم هم با استفاده از مرغ و هم گوشت قرمز تهیه می‌شود که هر دوی آن‌ها طعم بسیار خوبی دارند. شاورما با نان پیتا، سس‌های مخصوص و سبزیجات تازه سرو می‌شود. باتوجه‌به این که این غذا ماهیت ایرانی ندارد، بسیاری از افراد با طرز تهیه شاورما ندارند. در این مطلب از برادران حسینی طرز تهیه شاورما و نکات مهمی که باعث پخت بهتر این غذا می‌شود را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

روش تهیه و آماده‌سازی شاورما مجلسی در خانه

روش تهیه و آماده‌سازی شاورما مجلسی در خانه

همان طور که گفتیم با توجه به سلیقه خودتان در این دستور تهیه می‌توانید از مرغ و یا گوشت استفاده کنید به علاوه به جای نان پیتا از نان لواشی که نرم و خوش بافت باشد نیز می‌توان استفاده کرد. مواد لازم برای تهیه شاورما مطابق جدول زیر است:

مواد لازم مقادیر لازم
مرغ یا گوشت قرمز ۶۰۰ گرم
ماست چکیده نصف پیمانه
پیاز یک عدد
سیر ۳ حبه
سس مایونز یک قاشق غذاخوری
رب انار به میزان لازم
نان پیتا ۴ عدد
لیموترش تازه ۱ عدد
خیارشور ۸ عدد
گوجه ۱ عدد
کاهو ۴ برگ
کره ۱۰۰ گرم
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، آویشن، زردچوبه و روغن زیتون به مقدار کافی

شاورمایی که در این مطلب آموزش داده می‌شود را میتوان با ساده‌ترین روش و با استفاده از اجاق گاز تهیه کرد.

مرحله اول

ابتدا گوشت قرمز یا گوشت مرغ را به صورت نوارهای باریک برش دهید. این کار باعث بهتر شدن شکل و مزه شاورما خواهد شد. در ادامه یک عدد پیاز درشت را خرد کرده و داخل ظرف مناسبی بریزید. ۲ حبه سیر را رنده کرده و به همراه پیاز خرد شده، نمک، فلفل سیاه، روغن‌زیتون، پاپریکا، آب لیمو ترش تازه، پودر آویشن و ماست به گوشت‌ها اضافه کنید. مخلوط را به خوبی هم بزنید تا مواد به طور کامل به خورد گوشت‌ها بروند. اگر طرز تهیه ماست در منزل را بدانید، می‌توانید از آن برای درست کردن شاورما استفاده کنید.

مرحله دوم

درب ظرف را ببندید یا روی آن را با استفاده از سلفون بپوشانید. مدت حداقل یک ساعت به گوشت‌ها زمان دهید تا کاملاً طعم‌دار شوند. در طول این مدت حتماً ظرف گوشت را داخل یخچال قرار دهید.

مرحله سوم

گوشت‌ها را از یخچال خارج کرده و برای سرخ کردن آماده کنید. داخل تابه کره ریخته و آن را داغ کنید. پس از داغ شدن روغن، گوشت‌ها را از مواد خارج کرده و داخل روغن بیندازید. هنگامی که گوشت‌ها داخل کره در حال سرخ شدن هستند اقدام به تهیه سس شاورما کنید. به این منظور سس مایونز، ۳ قاشق ماست چکیده و یک حبه سیر رنده شده را داخل ظرفی ریخته و به خوبی با هم مخلوط کنید.

مرحله چهارم

روی نان‌های پیتا مقداری رب انار بریزید و با قاشق به صورت یکدست پخش کنید. تکه‌های گوشت سرخ شده را بردارید و روی نان قرار دهید. سس شاورمایی که از پیش تهیه کرده بودید را روی گوشت‌ها بریزید و به خوبی پخش کنید. سپس گوجه، کاهو و خیارشور را خرد کرده و در کنار گوشت‌ها قرار دهید. در آخر نان پیتا را به صورت لقمه‌ای بپیچید و شاورما را نوش جان کنید. استفاده از رب انار در طرز تهیه شاورما اختیاری است و افرادی که طرف‌دار طعم‌های ترش نیستند می‌توانند از آن استفاده نکنند.

نکات تکمیلی تهیه شاورما به صورت حرفه‌ای

نکات تکمیلی تهیه شاورما به صورت حرفه‌ای

در طرز تهیه شاورما نکات زیادی وجود دارند که می‌توانند نتیجه نهایی را چندین برابر بهتر کنند. از تهیه گوشت گرفته تا استفاده از نوع نان و روش پخت، همگی در طعم و کیفیت شاورما مؤثر هستند. در این بخش از مطلب به بررسی نکاتی که می‌تواند در پخت حرفه‌ای شاورما به شما کمک کند می‌پردازیم:

مزه‌دار کردن گوشت‌ها

برای داشتن یک شاورمای خوشمزه و بی‌نظیر لازم است که حتماً گوشت‌ها، داخل سس مخصوص طعم‌دار شوند. هر چه زمان طعم‌دار کردن گوشت‌ها طولانی‌تر شود مواد به خوبی به خورد آنها می‌رود. همچنین خرد کردن گوشت‌ها به صورت نواری باعث می‌شود که نسبت سطح به حجم گوشت بالاتر رفته و مواد بیشتری به خود جذب کند. توصیه میشود که از ۸ تا ۱۲ ساعت قبل، گوشتها را داخل مواد بخوابانید. ترکیب ماست و آب‌لیمو ترش تازه می‌تواند به ترد و آبدار شدن این غذا کمک کند؛ بنابراین هرگز این دو را از لیست مواد طرز تهیه شاورما حذف نکنید.

پختن گوشت‌ها

اگر به دنبال یک رژیم غذایی سالم هستید، می‌توانید به جای سرخ کردن گوشت‌ها در کره، آنها را در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بپزید. همچنین می‌توانید در کنار شاورما از سبزیجات مفید و تازه مانند فلفل دلمه‌ای، کدو، بادمجان و …… نیز استفاده کنید.

استفاده از پنیر

اگر هدف شما تهیه یک شاورمای خوشمزه و مجلسی است و رژیم برای شما اهمیتی ندارد، می‌توانید هنگام قرار دادن گوشت‌ها روی نان، یک ورق پنیر چدار به آن اضافه کرده و اجازه دهید که با حرارت گوشت‌ها ذوب شود. استفاده از پنیر چدار در طرز تهیه شاورما باعث می‌شود که این غذا طعم کرمی و بسیار لذیذی داشته باشد.

نان مناسب

نان یکی از مهم‌ترین مواد در تهیه شاورما به شمار می‌رود. بسیاری از افراد در تهیه شاورما از نان لواش استفاده می‌کنند. با این حال بهترین نان برای تهیه شاورما نان پیتا است که بافت بسیار نرم، لطیف و انعطاف‌پذیری دارد. لازم به ذکر است که نان‌های ترتیلا و لواش نسبت به نان پیتا کالری کم‌تری دارند؛ بنابراین اگر رژیم لاغری برای شما در اولویت است می‌توانید این دو نوع نان را جایگزین نان پیتا کنید.

سخن پایانی

طرز تهیه شاورما به عنوان یکی از غذاهای لبنانی و ترکیه‌ای شاید در ایران کمی ناآشنا باشد؛ اما جالب است بدانید این غذا در کل خاورمیانه از محبوبیت خاصی برخوردار است. رایج‌ترین مواد اولیه اساسی برای تهیه شاورما فیله مرغ یا گوشت قرمز است اما می‌توان این غذا را با استفاده از گوشت چرخ‌کرده نیز تهیه کرد. زمان آماده‌سازی این غذا با توجه به مدت زمان طعم‌دار کردن گوشت‌ها متفاوت خواهد بود؛ اما اگر از قبل گوشت‌ها را طعم‌دار کرده باشیم پخت این غذا چیزی حدود یک ساعت زمان می‌برد. ترکیب گوشت مرغ یا گوشت قرمز همراه با ادویه‌های معطر این غذا را بسیار خوش‌طعم و لذیذ کرده است.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی

تیم تحریریه برادران حسینی، بهترین و به‌روزترین اطلاعات در حوزه آجیل، خشکبار و انواع خوراکی‌های مغذی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می‌دهد. می‌توانید علاوه بر خرید آجیل باکیفیت، طرز تهیه انواع خوراکی‌ها را بیاموزید.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *