آلوها
آلو
آلو در ایران شامل چهار گونه است که با توجه به خلاقیتهای موجود در این زمینه انواع مختلفی نژادهای اصلاحی از این گونه گرفته شده است. البته نژادهای موجود منحصر به داخل کشور نمیباشد و گونههایی از دیگر کشورها نیز به داخل کشور وارد شده است که توسط باغداران مورد بهره برداری قرار گرفته است. آلوخشک جزء خشکبار می باشد.
خواص آلو
آلو منبع غنی از آنتی اکسیدانها است. آلوها چربی ندارند و همین طور میتوانند چربیسوز هم باشند. ترکیباتی نظیر بتاکاروتن، فنلی، نیاسین، ریبو فلاوین و... در درمان بیماریهایی نظیر سرطان مفید هستند. این مواد توانایی خنثی کردن رادیکالهای آزاد مخرب بدن را نیز دارا میباشند.
ماهیت آلو
این میوه خوشمزه و خوشطعم حاوی مواد مفید زیادی نظیر فسفر، منیزیم، منگنز، روی، آهن و مقدار کمی کلسیم است و میتوان به ویتامینهای K، A، C و D اشاره کرد.
کدام آلو بهتر است؟
در درجهبندی کلی آلوها به دو دسته ژاپنی و اروپایی تقسیم میشود که در ادامه به خصوصیات آنها اشاره خواهیم کرد.
آلوهای ژاپنی گرد شکل هستند و به سه رنگ زرد، سیاه و قرمز تقسیم میشوند. در طرف دیگر آلوهای اروپایی که معمولاً منحصر به کشور ایتالیا هستند در همان رنگها اما در ابعاد کشیدهتری در بازار عرضه میشوند. آلوهای اروپا علاوه بر ابعاد بزرگتر خود از طعم شیرینی برخوردار هستند و کمتر دیده میشود که ترش مزه باشند. البته به همین دلیل به این آلو، آلو قندی نیز شناخته میشود. همانطور که گفتیم آلو اروپا بیشتر منحصر به ایتالیا است؛ اما نوع فرانسوی آلو هم وجود دارد که سبز رنگ و تا حدودی مایل به کشمش تازه است و طعمی نزدیک به عسل دارد.
خرید و انتخاب آلو
آلو را طبق روال بر حسب وزن میفروشند. سعی کنید آلویی خریداری کنید که زیاد خیس نباشد و به اندازه کافی خشک شده باشد. طعم آلو بسیار مهم است و از همین رو اگر قصد خرید این محصول از یک سایت اینترتی را دارید سعی کنید از برندهای معتبر خریداری کنید؛ چون برای حفظ اعتبار خود همیشه بهترین کیفیت را ارائه میدهند.
جمع بندی
گفتیم که آلو به دو دسته ژاپنی و اروپایی تقسیم میشود؛ اما در ایران نیز آلو وجود دارد. آلوهایی که در ایران پرورش مییابند عموما دستههایی از آلوهای اروپایی هستند. نوع دیگری آلو در ایران پرورش مییابد که نام آن آلو برقانی است. این آلو به صورت تازه مصرف نمیشود. ایرانیان از این آلو در غذاهای خود استفاده میکنند.