کیک آجیلی مخلوط یکی از کیکهای خوشمزه و بسیار پرطرفدار است که در تهیه آن از انواع مغزها استفاده میشود. از این کیک میتوان به عنوان یک میانوعده بسیار مقوی، دسر و یا برای پذیرایی در مهمانیها استفاده کرد. در تهیه کیک آجیلی از مغزهای مختلفی اعم از گردو، بادام هندی، بادام زمینی، فندق و… استفاده میشود. درست کردن کیک آجیلی مخلوط در منزل تجربه لذتبخش و دلنشینی بوده و لذت خوردن آن را چندین برابر میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره طرز تهیه کیک آجیلی مخلوط و فوت و فنهای تهیه آن، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
کیک آجیلی چگونه تهیه میشود؟
برای تهیه کیک آجیلی مخلوط موارد زیر را مرحلهبهمرحله و با دقت انجام دهید:
مواد لازم برای تهیه کیک آجیلی
برای تهیه کیک آجیلی مخلوط مجلسی و حرفهای به مواد زیر نیاز داریم:
|
||||||||||||||||||||||||
مواد لازم برای تهیه کیک آجیلی مخلوط |
مقدار مواد لازم در جدول بالا برای ۴ نفر است. اگر میخواهید این کیک را برای تعداد اعضای بیشتری درست کنید، مواد آن را به نسبتهای مساوی افزایش دهید تا کیک شما خوشمزه شود.
طرز تهیه کیک آجیلی مخلوط
افرادی که به کیک و شیرینی علاقه دارند از مزه کیک آجیلی مخلوط نیز استقبال میکنند. طرز تهیه کیک آجیلی مخلوط به صورت زیر است:
-
مرحله اول
ابتدا فر را روشن کنید تا برای پخت کیک کاملاً گرم شود. درجه فر را بر روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد و تایمر را روی ۱۰ دقیقه تنظیم کنید.
-
مرحله دوم
تخممرغها را در ظرف بزرگی بشکنید و آنقدر هم بزنید تا حجم آن زیاد شود. سپس شکر را به تخممرغها اضافه کرده و با دور تند همزن هم بزنید. تا هنگامی که مخلوط مورد نظر کرم رنگ و کشدار شد، به هم زدن ادامه دهید.
-
مرحله سوم
وانیل را به مخلوط تخممرغ و شکر اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا عطر آن به خورد مخلوط برود. سپس مقداری هل را نیز به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
-
مرحله چهارم
روغنمایع را به ترکیب موردنظر اضافه کرده و حدود ۲ دقیقه هم بزنید. سپس شیر ولرم را نیز به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
-
مرحله پنجم
آرد را در ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن نرم و سبک شود. بیکینگپودر را به آرد اضافه کرده و ترکیب آرد و بیکینگپودر را مجدداً الک کنید تا بافت آن یکدست شود.
-
مرحله ششم
آرد را کمکم به مخلوط آماده شده اضافه کرده و به صورت دورانی و در یک جهت آن را به هم بزنید. این فرایند را تا تمام شدن آرد ادامه دهید تا خمیرتان صاف و یکدست شود.
-
مرحله هفتم
کف قالب کیک را با مقداری روغن و یا کره به خوبی چرب کنید و بر روی آن مقدار کمی آرد بپاشید. خمیر کیک را در قالب ریخته و جهت خارج شدن هوای داخل، آن را چند بار به آرامی بر روی سطح بکوبید. برای تهیه این کیک میتوانید از قالب گرد ۲۵ سانتیمتری یا قالب لوف استفاده کنید.
-
مرحله هشتم
قالب محتوی خمیر را درون فری که از قبل گرم شده است، قرار دهید. کیک باید به مدت ۳۵ الی ۴۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر بماند تا کیک آماده شود.
-
مرحله نهم
برای اینکه بدانید کیک آجیلی مخلوط در چه مرحلهای از پخت قرار دارد، یک سیخ چوبی یا خلال دندان به داخل کیک فرو کنید. اگر هیچ خمیری به سیخ چوبی نچسبید، یعنی کیک شما آماده است. برای طلایی شدن روی کیک، گریل را روشن کرده و دو دقیقه به کیک زمان بدهید. بعد از اینکه کیک آماده شد آنرا از فر بیرون آورید.
-
مرحله دهم
مقداری عسل را در آب بریزید و هم بزنید تا رقیق شود. عسل رقیق را بر روی سطح کیک گرم بمالید تا کاملاً به خورد آن رود.
-
مرحله یازدهم
با استفاده از شکلات تلخ و خامه صبحانه گاناش درست کنید. برای اینکار ابتدا شکلات تلخ را روی بخار کتری آب کرده و سپس با خانه صبحانه ترکیب کنید. شکلات و خانه را آنقدر هم بزنید تا بافت آن صاف و یکدست شود.
-
مرحله دوازدهم
گاناش را بر روی سطح کیک ریخته و آن را پخش کنید، بهطوریکه تمام سطح کیک را به خوبی بپوشاند.
-
مرحله سیزدهم
مغزهای مختلف مانند پسته، گردو، بادام زمینی، پرک بادام، فندق و… را به صورت دلخواه بر روی سطح کیک بچینید.
-
مرحله چهاردهم
با استفاده از برس مقداری عسل رقیق شده را بر روی مغزها بمالید. بعد از اینکه کیک خنک شد آن را برش بزنید و نوش جان کنید.
نکات مهم در تهیه کیک آجیلی مخلوط
با توجه به اینکه کیک آجیلی دستور پخت سادهای دارد؛ اما بی توجهی در هر کدام از مراحل تهیه کیک، منجر به خراب شدن آن خواهد شد. برای تهیه کیک آجیلی مجلسی و خوشمزه با فوت و فنهای زیر آشنا شوید:
- برای اینکه کیک آجیلی مخلوط بافت سبک و نرمی داشته باشد، آرد را الک کنید. با الک کردن دانههای آرد، بافت کیک منسجم و نرمتر میشود.
- برای چرب کردن کف قالب کیک از روغن جدا کننده استفاده کنید. اگر به جداکننده دسترسی نداشتید، روغن جامد گزینه مناسبی است.
- برای پخت کیک میتوانید سایز قالب را با توجه به سلیقه خودتان انتخاب کنید.
- از آجیلهای بدون نمک استفاده کنید چرا که شور بودن آجیل طعم نامطلوبی به کیک خواهد داد.
- غلظت عسل رقیق شدهای که بر روی کیک میریزید، بسیار مهم است. غلیظ بودن این ماده سبب سفت شدن و رقیق بودن آن باعث عدم چسبیدن مغزها بر روی سطح کیک میشود.
- اگر از پرک بادام استفاده میکنید، بهتر است پرکها را با استفاده از حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.
- برای خوشطعم شدن کیک از گلاب و زعفران استفاده کنید.
سخن پایانی
کیک آجیلی مخلوط یک میانوعده و دسر بسیار خوشمزه و مقوی بوده که سرشار از پروتئین، فیبر و چربیهای سالم است. با خوردن تکه کوچکی از کیک در طول روز بسیار پرانرژی هستید و تا ساعتهای طولانی احساس سیری میکنید. در تهیه این کیک از مغزهای متنوعی استفاده میشود که انتخاب آنها کاملاً سلیقهای است. طرز تهیه کیک آجیلی به ظاهر پیچیده نیست؛ اما برای تهیه این کیک به صورت حرفهای باید با فوت و فنهای پخت آن آشنا شوید.