معجون‌های انرژی‌زا ورزشی با آجیل

یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای تقویت بدن و افزایش انرژی در طول روز، معجون‌های انرژی‌زا هستند. این نوشیدنی‌ها با ترکیباتی همچون شیر، عسل، میوه و انواع آجیل (مانند آجیل عید یا آجیل مشکل‌گشا) به‌راحتی می‌توانند شما را برای انجام تمرینات سخت ورزشی یا سایر کارهای روزمره آماده کنند. درست کردن معجون‌ها در منزل اصلاً کار سختی نیست. شما می‌توانید با چند دستورالعمل ساده در چند دقیقه این نوشیدنی‌ها را آماده کنید و از طعم دلچسب و فواید شگفت‌انگیز آن‌ها بهره‌مند شوید. در ادامه می‌خواهیم شما را با طرز تهیه معجون‌های انرژی‌زا با آجیل آشنا کنیم. با برادران حسینی همراه باشید. 

مقوی‌ترین معجون‌های انرژی‌زا ورزشی با انواع آجیل

مصرف معجون‌های انرژی‌زا خانگی به‌عنوان یک میان‌وعده سالم و کامل، نه‌تنها به ورزشکاران بلکه به تمام افرادی که می‌خواهند برای انجام انواع فعالیت جسمی پرانرژی و سالم باشند، پیشنهاد می‌شود. افزودن انواع آجیل مخلوط به این نوشیدنی‌ها، مواد معدنی زیادی همچون امگا ۳، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، روی، مس، فیبر، انواع ویتامین‌های A  D، K، C و هزاران مواد مغذی دیگر را به  آن‌ها اضافه می‌کند. 

در طرز تهیه معجون‌های انرژی‌زا ورزشی با آجیل تنوع زیادی وجود دارد که شما می‌توانید به دلخواه خود کمی آن‌ها را تغییر دهید. با این حال، چند مورد از معروف‌ترین طرز تهیه‌های این نوشیدنی‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

معجون شیر و هفت مغز

این معجون، با ترکیب خواص بی‌نظیر شیر و آجیل‌ها یک نوشیدنی کامل و مغذی است که خوردن آن انرژی زیادی برای انجام فعالیت بدنی به شما می‌بخشد.

مواد لازم

  • شیر محلی ۲ لیوان
  • مغز گردو خام ۶ عدد
  • مغز پسته خام ۲۰ عدد
  • مغز فندق خام ۱۰ عدد
  • مغز بادام درختی خام ۱۰ عدد
  • مغز بادام‌زمینی خام ۱۰ عدد
  • مغز بادام‌هندی خام ۱۰ عدد
  • خرما بدون هسته ۵ عدد
  • کنجد سفید بدون پوست ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر دارچین ¼ قاشق غذاخوری
  • پودر نارگیل ۲ قاشق غذاخوری
  • موز ۲ عدد
  • عسل ۳ قاشق غذاخوری
  • گلاب ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. خرماها را در آب بخیسانید و پس از ۱۵ دقیقه پوست و هسته آن‌ها را جدا کنید.
  2. موزها را پوست بگیرید و تکه‌تکه کنید؛ سپس آن‌ها را در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. 
  3. شیر، عسل و موزهای یخ زده را در مخلوط‌کن بریزید.
  4. تمام مغزهای خوراکی را به همراه پودر نارگیل، پودر دارچین و کنجد را به مواد داخل مخلوط‌کن اضافه کنید.
  5. مواد را هم بزنید تا معجونی یک‌دست، خامه‌ای و غلیظ حاصل شود. 
  6. معجون را در یک لیوان بزرگ بریزید و پس از تزیین نوش جان کنید.

معجون خرما و آجیل

خرما منبع غنی مواد مغذی است و ترکیب آن با آجیل خواص منحصربه‌فرد آن را چندین برابر می‌کند. شیرینی این خشکبار خوشمزه در کنار شیر و انواع مغزیجات، طعمی خاص، طبیعی و مقوی را به شما ارائه می‌کند.

مواد لازم

  • خرما بدون هسته ۱۰ عدد
  • مغز بادام درختی ¼ پیمانه
  • مغز بادام‌هندی خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
  • شیر ۲ پیمانه

طرز تهیه:

  1. خرماها را در آب خیس کنید تا نرم شوند و پوست آن‌ها جدا شود.
  2. هسته خرماها را خارج کنید، سپس آن‌ها را به همراه شیر و مغزها در مخلوط‌کن بریزید.
  3. مواد را مخلوط کنید تا مایعی نرم و یکدست حاصل شود.

معجون های آجیلی برای ورزش

معجون شکلاتی

از محبوب‌ترین معجون‌های مغزیجات می‌توان به معجون شکلاتی اشاره کرد. ترکیب بی‌نظیر شکلات و آجیل طعمی خاص و دوست‌داشتنی است که علاوه بر خواص آن، شادی و نشاط را نیز به شما هدیه می‌کند.

مواد لازم

  • شکلات تخته‌ای ¼ کف دست
  • شیر ۱ پیمانه
  • بستنی وانیلی نصف پیمانه
  • مغز فندق خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • مغز پسته ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه: 

  1. شیر را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود.
  2. پس از اینکه شیر به جوش آمد آن را از روی گاز بردارید و شکلات تخته‌ای را به آن اضافه کنید؛ سپس به آرامی هم بزنید تا شکلات در شیر حل شود.
  3. وقتی شیر خنک شد، مغز فندق و پسته را به همراه بستنی به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند. 
  4. معجون شما آماده است.

معجون عسل و آجیل

معجون عسل و مغزیجات یکی دیگر از معجون‌های مقوی و خوشمزه است که می‌توانید به آسانی و در کم‌ترین زمان ممکن آن را در منزل آماده کنید.

مواد لازم

  • عسل ۳ قاشق غذاخوری
  • مغز گردو خام ۴ عدد
  • مغز پسته خام ۱۰ عدد
  • مغز فندق خام ۶ عدد
  • مغز بادام درختی خام ۶ عدد
  • مغز بادام‌زمینی خام ۶ عدد
  • مغز بادام‌هندی خام ۶ عدد
  • خرما ۷ عدد 
  • کنجد سفید بدون پوست ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر نارگیل ۱ قاشق غذاخوری
  • موز ۲ عدد
  • گلاب ½ پیمانه
  • آب ۲ پیمانه
  • عرق بهارنارنج ½ پیمانه
  • زعفران ¼ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. خرماها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید؛ سپس پوست آن‌ها را جدا کنید.
  2. هسته خرماها را در آورید.
  3. موزها را پوست بگیرید و آن‌ها را به چند تکه تقسیم کنید.
  4. سپس تمام مغزها را به همراه سایر مواد اولیه در مخلوط‌کن بریزید و مخلوط کنید.
  5. زمانی که مواد به غلظت رسیدند و یک‌دست شدند معجون شما آماده است. 
  6. می‌توانید برای غلیظ‌تر شدن معجون، موز ها را ابتدا در فریزر قرار دهید تا یخ کنند؛ سپس آن‌ها را به مواد اضافه کنید.

معجون قهوه و شکلات با آجیل

 تلخی قهوه طعمی خاص به معجون شما خواهد بخشید. این معجون لذیذ و پرخاصیت یک انتخاب عالی برای شروع یک روز پر مشغله و دشوار است. 

مواد لازم

  • قهوه دم کرده ۱ پیمانه
  • شکلات تخته‌ای آب شده یا پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
  • مغز بادام خام خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • مغز پسته خام خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • موز ۱ عدد

طرز تهیه:

  1. قهوه دم کرده را خنک کنید.
  2. شکلات ذوب شده را با مغز بادام و مغز پسته مخلوط و به قهوه اضافه کنید.
  3. موز را خرد کنید و به قهوه اضافه کنید. معجون شما آماده است.

خواص انواع معجون‌های انرژی‌زا با آجیل 

معجون‌ها انرژی انسان را به‌طور کامل تأمین می‌کنند؛ بنابراین دارای کالری زیادی هستند. این مسئله را می‌توان یکی از معایب این نوشیدنی‌ها دانست. اما با توجه به مواد اولیه‌ای که در تهیه آن‌ها استفاده می‌شوند، به اندازه‌ای برای سلامتی انسان مفید هستند که ممکن است کالری بالای آن‌ها چندان به چشم نیاید. چند مورد از خواص معجون‌های انرژی‌زا با آجیل شامل موارد زیر می‌شوند:

  • کاهش استرس و افسردگی
  • تقویت مغز و اعصاب
  • افزایش حافظه و جلوگیری از آلزایمر
  • تقویت سیستم ایمنی
  • بهبود کم‌خونی
  • افزایش قوای جنسی 
  • بهبود پوکی‌استخوان
  • کنترل قند خون
  • بهبود رماتیسم
  • بهبود عملکرد قلب و عروق
  • تنظیم سوخت‌وساز بدن
  • تقویت بینایی
  • تقویت‌کننده سیستم گوارش
  • رفع ناراحتی‌های گوارش

کلام آخر

طرز تهیه معجون‌های انرژی‌زا ورزشی با آجیل، آموزش ترکیب مغز‌یجات مختلف با شیر، عسل، خرما، موز و سایر موارد مورد علاقه شما نظیر قهوه یا شکلات است که یک نوشیدنی با بافتی نرم و خامه‌ای را به شما ارائه می‌کند. آجیل‌های مورد استفاده در معجون‌های انرژی‌زا معمولاً شامل مغز بادام، پسته، بادام‌زمینی، فندق، بادام‌هندی و گردو هستند که می‌توانید باتوجه‌ به سلیقه شخصی خود چند آجیل دیگر نیز به آن اضافه کنید یا ترکیب آن‌ها را تغییر دهید.