کوکی با میوه خشک و آجیل
کوکی یکی از خوشمزهترین شیرینی هایی است که میتوانید آن را بهعنوان یک میانوعده کامل مصرف کنید. طرز تهیه این کلوچه دوستداشتنی بسیار آسان است و شما برای اضافه کردن انواع تنقلات از جمله تکههای شکلات، میوه خشک و آجیل مخلوط به آن آزادی عمل زیادی دارید. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه انواع کوکی با میوه خشک و آجیل را به شیوه قنادیهای حرفهای به شما آموزش دهیم. با برادران حسینی همراه باشید.
کوکی پرتقال و بادام
کوکی میوهای با طعم تازه و خاص خود طرفداران زیادی در میان سنین مختلف بهخصوص کودکان دارد. طرز تهیه این نوع کوکی به شرح زیر است:
مواد لازم
- آرد سفید 1 پیمانه
- شکر ½ پیمانه
- کره 110 گرم
- بیکینگپودر 1 قاشق چایخوری
- نمک ¼ قاشق چایخوری
- آب پرتقال 1 قاشق غذاخوری
- خلال پوست پرتقال 1 قاشق چایخوری
- بادام خرد شده 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- مواد خشک (آرد، شکر، بیکینگپودر و نمک) را با هم مخلوط کنید و کره سرد را تکهتکه به آن اضافه کنید.
- مخلوط را به آرامی با همزن هم بزنید تا یکدست شود.
- فر را در دمای 175 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید گرم شود.
- خلال پوست پرتقال و بادام خرد شده و آب پرتقال را به خمیر کوکی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا میکس شوند.
- روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر آماده شده را روی آن ورز دهید.
- سپس خمیر را به شکل لولهای در آورید و در یک سلفون بپیچید و 1 ساعت آن را در یخچال قرار دهید.
- پس از بیرون آوردن خمیر آن را با ضخامت 5 سانتیتری برش بزنید.
- برشها را در سینی فر که قبلاً با کاغذ روغنی پوشانده شده است، با فاصله مناسب بچینید و برای مدت 14 الی 16 دقیقه در فر بگذارید تا لبههای آنها قهوهای شوند.
کوکی کشمشی
کوکی کشمشی یکی دیگر از انواع کوکی با میوه خشک است که لذت یک طعم شیرین و غنی را برای شما به ارمغان میآورد. طرز تهیه این شیرینی خوشمزه به شرح زیر است:
مواد لازم
- آرد 1 پیمانه
- شکر ½ پیمانه
- کشمش بدون هسته ½ پیمانه
- وانیل ½ قاشق چایخوری
- روغن مایع ½ پیمانه
- بیکینگپودر 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- تخممرغ، شکر، وانیل و روغن مایع را هم بزنید تا خوب ترکیب شوند؛ سپس کشمش را به آنها اضافه کنید.
- آرد و بیکینگپودر را مخلوط و الک کنید. سپس به آرامی به ظرف اضافه کرده و هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
- خمیر را به مدت 10 دقیقه در فریزر قرار دهید تا سرد شود.
- فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- گلولههایی به اندازه یک قاشق غذاخوری از خمیر سرد شده درست کنید و با فاصله روی سینی بچینید.
- شیرینیها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر بپزید تا به رنگ طلایی در بیایند.
- میتوانید کوکی کشمشی خوشمزه را تا مدت یک هفته در ظرف در دار نگهداری و استفاده کنید.
کوکی پستهای
از مفیدترین شیرینیهایی که میتواند انرژی لازم برای بدن شما را تأمین کند، کوکی پستهای است. برای پختن این کوکی خوشمزه در منزل، میتوانید از دستور پخت زیر استفاده کنید:
مواد لازم
- آرد 2 و ¼ پیمانه (281 گرم)
- پسته 1 پیمانه (130 گرم)
- کره بدون نمک 226 گرم
- عصاره وانیل 1 قاشق چایخوری
- شکر ¾ پیمانه
- عصاره بادام 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- پستهها را با دستگاه خردکن یا چاقو خرد کنید تا بسیار ریز شوند.
- کره را با سرعت متوسط همزن، هم بزنید تا یکدست و کرم رنگ شود. سپس عصاره وانیل و بادام را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند.
- آرد الک شده و پسته را به مخلوط کره اضافه کنید، سپس به آرامی آن را هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند و خمیر یکدستی حاصل شود.
- خمیر را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
- فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتیگراد) گرم کنید و روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- خمیر را از یخچال خارج کرده و به شکل گلوله درآورید. سپس آنها را با فاصله روی سینی بچینید.
- شیرینیها را به مدت 14 الی 15 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
- شما میتوانید این کوکیها را در ظرف دربسته تا یک هفته در دمای اتاق نگه دارید و نوش جان کنید.
کوکی گردویی
گردو با خواص بینظیر و طعم محبوبی که دارد، یکی از بهترین مغزهایی است که در آجیل عید پیدا میشود و برای استفاده در شیرینی کوکی مناسب است. شما میتوانید با روش زیر این کوکی آجیلی خوشمزه را در منزل آماده کنید و از طعم منحصربهفرد آن لذت ببرید:
مواد لازم
- آرد 2 پیمانه
- کاکائو 1 قاشق غذاخوری
- مغز گردو خرد شده ½ لیوان
- وانیل ½ قاشق چایخوری
- بیکینگپودر 1 قاشق چایخوری
- پودر قند ¾ لیوان
- کره 50 گرم
- تخممرغ 2 عدد
- شیر ¼ لیوان
- روغن مایع ¼ لیوان
طرز تهیه:
- پودر قند را الک کرده و با کرهای که از قبل در دمای محیط نرم شده، به آرامی مخلوط کنید تا کرم رنگ شود.
- سپس روغن مایع را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب میکس شود.
- تخممرغها را یکییکی اضافه کنید و هر کدام را حدود 30 ثانیه هم بزنید؛ سپس وانیل و شیر را به ظرف اضافه کرده و مخلوط کنید.
- آرد، کاکائو و بیکینگپودر را الک کنید و آرامآرام به مخلوط اضافه کنید.
- وقتی مواد را مخلوط کردید و خمیر یکدستی حاصل شد، گردو خرد شده را به آن اضافه کنید و روی یک سطح آرد پاشی شده ورز دهید.
- خمیر را در یخچال بگذارید تا نیم ساعت سرد شود.
- فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- پس از خارج کردن خمیر کوکی از یخچال آن را به شکل گلوله در آورید و روی سینی فر با فاصله بچینید.
- سینی را تا مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید تا لبههای کوکیها به رنگ قهوهای در بیاید.
کوکی خرمایی
خرما نیز یکی دیگر از خشکباری است که میتوانید در شیرینی کوکی از آن استفاده کنید. طعم شیرین و طبیعی این میوه آن را به یک گزینه محبوب در بین علاقهمندان به شیرینی تبدیل کرده است. برای تهیه کوکی خرمایی در کوتاهترین زمان ممکن میتوانید روش پخت زیر را دنبال کنید:
مواد لازم
- آرد 3 پیمانه
- کره 200 گرم
- خرمای بدون هسته خرد شده 1 و ½ پیمانه
- شکر قهوهای 1 پیمانه
- تخممرغ 3 عدد
- نمک 1 قاشق چایخوری
- وانیل 1 قاشق چایخوری
- جوششیرین 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- تخممرغها را با همزن، هم بزنید و شکر قهوهای و وانیل را به آنها اضافه کنید.
- آرد، نمک و جوششیرین را با هم مخلوط کرده و کمکم به تخممرغها اضافه کنید.
- سپس خرمای خرد شده را به ظرف اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مخلوط شوند.
- خمیر را در یک کیسه پلاستیکی یا سلفون بپیچید و 2 ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود.
- فر را در دمای 170 درجه سانتیگراد گرم کنید و روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید.
- پس از خارج کردن خمیر از یخچال، آن را به گلولههای یک اندازه تقسیم کنید و با فاصله مناسب روی سینی فر بچینید.
- کوکیها را به مدت 11 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند و به رنگ طلایی شوند.
کلام آخر
نکته مهم در طرز تهیه انواع کوکی با میوه خشک و آجیل “انتخاب آجیل و خشکبار مرغوب و باکیفیت” است. توجه داشته باشید که حتماً این محصولات را از فروشگاههای معتبر و باسابقه بخرید تا طعمی عالی با خواصی شگفتانگیز را به کوکیهای شما ببخشند.