دم کردن زعفران برای برنج چگونه است(راهنمای کامل)

مقداری زعفران به اضافه زعفران آب شده
فهرست مطالب
Rate this post

زعفران، این ادویه‌ی طلایی و پرخاصیت که به‌خاطر عطر بی‌نظیر و رنگ‌دهی فوق‌العاده‌اش شناخته شده است، یکی از ارزشمندترین و گران‌قیمت‌ترین چاشنی‌های آشپزی در جهان به شمار می‌رود. قیمت زعفران به‌دلیل برداشت دشوار، مراقبت‌های ویژه در کشت و خواص منحصر به فرد آن بسیار بالاست، که همین عوامل باعث شده‌اند زعفران به یکی از لوکس‌ترین ادویه‌ها تبدیل شود. در فرهنگ غذایی ایرانی، زعفران نقش مهمی در خوش‌رنگ و خوش‌طعم کردن انواع غذاها به‌خصوص برنج دارد. به همین دلیل، بسیاری از خانم‌های خانه‌دار و آشپزان مشتاق هستند تا روش‌های درست و اصولی دم کردن زعفران را یاد بگیرند تا بتوانند بیشترین بهره را از این ادویه نفیس ببرند و طعم و رنگی ایده‌آل به برنج خود بدهند. اما دم کردن زعفران کاری ظریف است که اگر به درستی انجام نشود، ممکن است رنگ و عطر واقعی آن به خوبی منتقل نشود و نتیجه مطلوب حاصل نگردد. به همین خاطر، دانستن نکات کلیدی و روش‌های مناسب دم کردن زعفران برای برنج، می‌تواند تفاوت قابل توجهی در کیفیت غذا ایجاد کند و به شما کمک کند تا از این سرمایه گران‌بها بهترین استفاده را ببرید. در این مطلب از بلاگ برادران حسینی، قصد داریم به طور کامل و ساده، انواع روش‌های دم کردن زعفران برای برنج را آموزش دهیم و نکات کاربردی را در اختیار شما قرار دهیم تا همیشه برنجی خوش‌رنگ، خوش‌عطر و لذیذ در سفره‌تان داشته باشید.

نکات کلیدی دم کردن زعفران برای برنج

روش صحیح دم کردن زعفران برای برنج می تواند در رنگ و عطر برنج تاثیر به سزایی بگذارد. بنابراین اکثر بانوان با سلیقه سعی می کنند با استفاده از بهترین روش ها رنگ و عطری ماندگار به برنج خود بدهند. رنگ و عطر برنج علاوه بر زیبایی می تواند میل خوردن آن را نیز بیشتر کند. شما می توانید با رعایت چندین نکته زعفرانی خوشرنگ برای برنج خود دم کنید.

  • از جمله نکات کلیدی که برای دم کردن زعفران برای برنج باید به آن توجه کنیم این است که، زعفرانی مورد استفاده برای دم کردن بهتر است با هاون سنگی پودر شود و همچنین تا حد امکان سعی کنیم هنگام پودر کردن زعفران محیط مورد نظر مرطوب نباشد. چون هرگونه رطوبت باعث می شود که زعفران ها به خوبی پودر نشود.
  • ساییدن زعفران با هاون فلزی و برنجی باعث سوختن آن می شود و همین امر رابطه مستقیم با میزان رنگ دهی آن دارد. گذشته از همه این چیزها کیفیت زعفران خریداری شده نیز می تواند بر رنگ و عطر آن تاثیر بگذارد. بنابراین سعی کنید این محصول را از برند های معتبر که سال ها تجربه کافی در این زمینه دارند خریداری کنید.

مظلب مرتبط: طرز تهیه پودینگ زعفرانی

بهترین روش دم کردن زعفران برای برنج

زعفران اگر به درستی دم شود می تواند بیشترین میزان رنگ دهی را داشته باشد. اکثر خانم های با سلیقه که به دنبال نکات خانه داری هستند، سعی می کنند نکات کلیدی دم کردن زعفران برای برنج را یاد بگیرند. دم کردن زعفران برای برنج به روش های مختلفی انجام می شود که بسته به شرایط شما می توانید از یکی از این روش ها استفاده کنید.

روش اول: دم کردن به همراه آب جوش

اولین روش این است که مقداری زعفران پودر شده را به همراه آب جوش در داخل یک استکان کوچک داخل ظرف برنج بگذاریم تا همزمان با دم کشیدن برنج، زعفران نیز دم بکشد. در این روش همزمان با دم کشیدن زعفران عطر خوب آن به برنج منتقل می شود.

زعفران آب شده با یخ

روش دوم: دم کردن مانند چای

در روش دیگر می توانید زعفران را مانند چایی دم کنید و از رنگ و عطر آن برای رنگ دهی به برنج استفاده کنید. در این روش بهتر است زعفران را بر روی بخار آب و یا شعله ملایم قرار دهیم تا به خوبی دم بکشد.

روش سوم:دم کردن زعفران با یخ

روش دیگری نیز وجود دارد، که باعث بیشترین میزان رنگ دهی زعفران شده می شود و آن دم كردن زعفران با یخ می باشد.

در روش دم کردن زعفران با یخ پودر ساییده شده زعفران را به همراه چند تکه یخ در دمای محیط قرار می دهند تا یخ ها در دمای محیط ذوب شوند. در این روش مشاهده می کنیم که زعفران بیشترین میزان رنگ دهی را از خود نشان می دهد. اگر زمان رنگ دهی برای شما حائز اهمیت می باشد می توانید زعفران را در آب جوش بریزید و همزمان چند تکه یخ نیز به آن اضافه کنید این شوک وارد شده به زعفران باعث می شود بیشترین رنگ دهی را از خود نشان دهد.

هنگام خرید زعفران باید به این نکته توجه داشته باشید که زعفران خریداری شده فاقد رنگ و مواد افزودنی باشد. همچنین تمامی مجوزهای بهداشتی را داشته باشد تا بتوان با اطمینان کافی از آن استفاده کرد. محصول ما تمامی این خصوصیات را دارا می باشد و این نشان از کیفیت بالای آن می باشد.

مطلب مرتبط: “آشنایی برای ترفندهایی برای خوش رنگ تر شدن زعفران

بهترین روش دم کردن زعفران کدام است؟

روش‌های مختلف دم کردن زعفران برای برنج ذکر شد؛ اما شاید برای شما این سوال پیش آید که کدام یک از این روش‌ها، روش بهتری برای دم کردن زعفران است؟ در پاسخ باید گفت که معمول‌ترین روش دم کردن زعفران برای برنج با آب جوش است و اغلب افراد از این روش برای دم کردن زعفران و رنگ دهی آن استفاده می‌کنند.

نکات مهم برای سابیدن زعفران

برای دم کردن زعفران باید نکاتی را در هنگام سابیدن آن رعایت کرد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • باید توجه داشته باشید که زعفران باید به‌طور کامل خشک باشد تا به ‌خوبی پودر شود.
  • ظرف یا هاونی که برای سابیدن زعفران مورد استفاده قرار می‌دهید نیز باید کاملا خشک و بدون رطوبت باشد. اگر هاون به‌خوبی خشک نباشد کار سابیدن زعفران به‌ سختی انجام می‌شود.
  • هاونی که برای سابیدن زعفران در نظر می‌گیرید باید جنسی از سنگ یا چوب داشته باشد، اما هاون سنگی بهتر می‌تواند زعفران را پودر کند. توجه کنید که از هاون فلزی استفاده نکنید، چرا آسیاب کردن زعفران در این هاون‌ها موجب سوختن آن می‌شود.
  • سابیدن زعفران را به آرامی انجام دهید. ابتدا مقدار کمی زعفران به درون هاون بریزید و به آهستگی شروع به سابیدن آن کنید.
  • توجه کنید که چون زعفران را برای دم کردن نیاز دارید باید به‌ طور کامل ساییده و پودر شود.
  • اگر هاون در دسترس ندارید می‌توانید زعفران را در کیسه فریزی بریزید و با وردنه آن را به‌آرامی بکوبید تا زعفران پودر شود. با استفاده از این روش مقدار رنگ‌دهی زعفران بیشتر می‌شود.
  • برای دم کردن بهتر زعفران مراحل را با تاخیر و زمان لازم انجام دهید تا زعفران رنگ و عطر بیشتری داشته باشد.
  • باید توجه داشت که میزان آبی که روی زعفران می‌ریزید نباید بیشتر از زعفران باشد؛ چرا که موجب می‌شود زعفران آبکی شود و رنگ دهی کمی داشته باشد. اگر آب زعفران زیاد باشد، برنج شما خیس می‌شود و کیفیت خوبی نخواهد داشت.
  • سعی کنید مقدار زعفرانی که نیاز دارید را آسیاب کنید تا عطر و طعم آن حفظ شود و اگر مقداری بیش از نیاز خود پودر کردید آن را در ظرف در بسته نگهداری کنید تا کیفیت خود را از دست ندهد.

روش های نگهداری از زعفران دم کرده

بهتر است زمانی‌که نیاز به زعفران دم کرده برای برنج دارید، آن را دم کنید؛ اما اگر می‌خواهید زعفران دم کرده را از قبل آماده داشته باشید، باید روش‌های نگهداری از آن را بدانید تا بتوانید چندین بار از زعفرانی که دم کرده‌اید استفاده کنید. از جمله روش‌های نگهداری دم کرده زعفران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پس از اینکه زعفران را با هر روشی دم کردید باید در حدود چند ساعت ظرف حاوی زعفران را در دمای اتاق بگذارید و پس از گذشت این مدت آن را در یخچال نگهداری کنید.
  • زعفران دم کرده را به مدت 2 تا 3 هفته می‌توانید در یخچال نگهداری کنید. در صورتی‌که بیشتر از این مدت در یخچال بماند رنگ، عطر و طعم خود را از دست می‌دهد یا امکان دارد کپک بزند و دیگر قابل استفاده نباشد.
  • برای اینکه همیشه دم کرده زعفران شما تازه و خوشرنگ باشد، سعی کنید آن را تازه دم کنید و استفاده نمایید.
  • اگر مقدار زیادی زعفران دم کرده دارید و نمی‌توانید آن را به مدت کمی مصرف کنید، برای نگهداری آن می‌توانید آن را داخل قالب بریزید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند، این گونه هر وقت بخواهید می‌توانید از آن استفاده کنید؛ اما باید بدانید که دیگر آن عطر و طعم تازگی را ندارد.

سخن آخر

با توجه به مطالب گفته شده شما می توانید از چندین روش برای دم کردن زعفران برای برنج استفاده کنید. بهترین روش برای دم کردن زعفران استفاده از یخ می باشد که سبب رنگ دهی فوق العاده بالای زعفران می شود. بیشتر خانم ها خانه دار و آشپزخانه ها از این روش استفاده می کنند. در این مقاله ما روش‌های مختلفی را برای دم کردن زعفران بیان کردیم. امیدواریم با استفاده از این روش‌ها بتوانید بهترین برنج زعفرانی را تهیه کنید.

سوالات متداول درباره دم کردن زعفران برای برنج

چگونه زعفران را برای برنج دم کنیم؟

زعفران را ابتدا در مقدار کمی آب گرم دم کنید. معمولاً ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان کافی است تا رنگ و عطر زعفران آزاد شود.

چه مقدار زعفران برای دم کردن مناسب است؟

برای هر پیمانه برنج، حدود ۱۰ تا ۱۵ رشته زعفران کافی است. البته مقدار دم کردن زعفران برای برنج را می‌توان بسته به سلیقه تنظیم کرد.

آیا می‌توان زعفران را مستقیماً روی برنج ریخت؟

بهتر است زعفران دم‌کرده را روی برنج بپاشید تا عطر و رنگ بهتر جذب شود.

آیا می‌توان زعفران را با آب سرد دم کرد؟

خیر، زعفران برای آزاد شدن رنگ و عطر به آب گرم نیاز دارد.

بهترین ظرف برای دم کردن زعفران چیست؟

ظرف کوچک شیشه‌ای یا فلزی مناسب است تا گرما را حفظ کرده و عطر زعفران حفظ شود.

دم کردن زعفران چقدر طول می‌کشد؟

معمولاً ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا رنگ و عطر زعفران به خوبی آزاد شود.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی

تیم تحریریه برادران حسینی، بهترین و به‌روزترین اطلاعات در حوزه آجیل، خشکبار و انواع خوراکی‌های مغذی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می‌دهد. می‌توانید علاوه بر خرید آجیل باکیفیت، طرز تهیه انواع خوراکی‌ها را بیاموزید.

مقالات پیشنهادی:

یک پاسخ

  1. استفاده کردم تشکر . زعفران سفید یا همان ریشه زعفران که قیمت بسیار پایینی دارد چگونه میتوان از این سایت خریداری کرد ؟ ممنون .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *