میوه های خشک منبع خوبی از مواد مغذی و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. همچنین دارای مقدار قابل توجهی قند طبیعی می باشند. شما می تواند طیف وسیعی از میوه ها را خشک کنید. اما بهترین میوه ها برای این کار عبارت اند از: سیب، گلابی، بِه، توت فرنگی، زردآلو، هلو، موز، کیوی، انگور و انبه. در این مقاله چند دسر خوشمزه با میوه خشک آموزش داده شده است.
خشک کردن میوه ها بهترین راه برای تازه نگه داشتن محصولات و میوه های فصل برای تغذیه در فصل هایی ست که دیگر به آن میوه ها دسترسی نداریم از طرفی با این کار ماندگاری میوه ها نیز افزایش می یابد.

دسر اول: کمپوت میوه خشک

مواد لازم:

  • آب یک لیتر ، به دو قسمت تقسیم شود
  • ۲۲۵ گرم سیب خشک، گلابی و زردآلو
  • ۱۲۵ میلی لیتر آب پرتقال تازه
  • ۱۱۰ گرم شکر
  • پوست لیمو رنده شده ( یک لیمو متوسط)
  • ۱ چوب دارچین
  • ۱ میخک کامل

طرز تهیه:

  1. میوه های خشک را داخل ۵۰۰ میلی لیتر آب بریزید و به مدت یک ساعت اجازه بدهید میوه ها خیس بخورند.
  2. در یک قابلمه، مقدار باقی مانده ی آب، آب پرتقال، شکر و پوست لیمو را بر روی یک حرارت متوسط قرار دهید. میوه ها را همراه با آبی که همراهش است به قابلمه اضافه کنید. تا زمانی که مخلوط جوش می آید در صورت نیاز آن را هم بزنید.
  3. حرارت را بر روی کم ترین حالت گذاشته و چوب دارچین و میخک را اضافه کنید. به مدت ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا مخلوط بجوشد، در صورت نیاز هر چند وقت یکبار هم بزنید. تا زمانی که میوه ها نرم و مخلوط غلیظ شود، حرارت را خاموش کنید و آن را کنار گذاشته تا سرد شود.

* این دسر را هم می توانید به صورت گرم و هم به صورت سرد میل نمایید.

طرز-تهیه-دسر-با-میوه-خشک

دسر دوم: طرز تهیه گرانولا با میوه خشک

مواد لازم:

طرز تهیه:

  1. در یک کاسه ی بزرگ، جو دوسر، بادام، مغز آفتاب گردان و تخم کتان را ریخته با هم ترکیب کنید.
    در یک قابلمه ی کوچک، شکر قهوهای، شربت، عسل، روغن، نمک و دارچین را مخلوط و روی حرارت متوسط قرار دهید. دو الی سه دقیقه تا زمانی که مخلوط یکدست شد آن را بر روی حرارت هم بزنید سپس از روی حرارت برداشته و وانیل را اضافه کنید.
    مخلوط جو دوسر پرک را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
  2. داخل یک تابه ی مخصوص فر را چرب کرده مخلوط را به آن انتقال داده و و به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بر روی حرارت ۳۵۰ درجه سانتی گراد داخل فر بگذارید. فقط توجه داشته باشید که هر ۸ دقیقه آن را هم بزنید تا زمانی که طلایی شوند. بعد آن ها روی یم صفحه ی سیمی فرار داده تا سرد شوند. در آخر میوه های خشک را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.