ایران با صادر کردن سالانه ۴۰۰ هزار تن خرما در جهان رتبه سوم را دارد و مقام اول در سطح زیر کشت خرما در جهان را دارد. سالانه مقدار زیادی از این محصول به بازار کشور های دیگر می‌رود و این امر باعث شده که صادرات خرما از رونق زیادی برخوردار باشد . در این مقاله در مورد بهترین خرماهای صادراتی صحبت می کنیم.

از بهترین خرما های صادراتی ایران می‌توان مضافتی ، پیارم ، مجول ، زاهدی را نام برد که بیشترین تقاضا ها را دارد. بیشترین خرما های تولید شده در ایران از استان های خوزستان ، فارس ، هرمزگان، کرمان ، بوشهر و سیستان و بلوچستان می‌باشد.

خرمای مضافتی

این نوع از خرما جزء بهترین خرما های صادراتی ایران است که در بم کرمان و شهر های اطراف آن کشت می‌شود و بیشترین تولید را از آن خود کرده است و دارای بافت نرم و پوست نازک و سیاه و طعم بسیار خوبی دارد . این خرما یکی از ارزشمند ترین و خوش طعم ترین خرما های ایران و جهان است . به خاطر علاقه ای که مردم به آن دارند از فروش بسیار خوبی برخوردار است.

خرمای پیارم

این خرما از بهترین و گران ترین خرما های ایران است و دارای پوست نازک و چروکیده است و بهترین گزینه برای افراد دیابتی است به همین خاطر جزء بهترین خرما های صادراتی است که فقط در حاجی آباد استان هرمزگان ، آن هم به خاطر وجود شرایط مناسب به صورت گسترده کشت می‌شود.

علت گرانی آن این است که نسبت به سایر خرماها دوره به ثمر رسیدن آن بیشتر است و درختش به آب و هوا حساس تر است و از نظر شکل ظاهری به خرمای مجول شبیه است و این شباهت باعث بازار پسندی آن شده است .

خرمای مجول

این خرما در بازار های بین المللی معروف است و عنوان بهترین خرمای جهان را دارد. به خاطر طعم بسیار خاص و خوشمزه و گوشتی بودن آن بهترین مارک خرما است ، این نوع از خرما بهترین و گران ترین رقم تجاری دنیا را دارد به همین دلیل از بهترین خرماهای صادراتی به حساب می‌آید .

این خرما کالری بسیار بالایی دارد آنتی اکسیدان و مواد مغذی زیادی در آن یافت می‌شود که برای هضم غذا و سلامت قلب مفید است .

خرمای زاهدی

یکی دیگر از بهترین خرما های صادراتی که ارزش صادرات را دارد در بوشهر و فارس به صورت گسترده کشت می‌شود . جزء خرما های خشک است و رنگ آن زرد متمایل به قهوه‌ای و مدل آن بیضی شکل است.

به خاطر وجود پروتئین در آن باعث افزایش توده عضلانی و قدرت بدنی می‌شود . مصرف دو تا سه عدد از آن در روز نیاز بدن به قند ، چربی ، پروتئین و ویتامین ها را تامین خواهد کرد ،از پیری زودرس جلوگیری می‌کند زیرا از نفوذ رادیکال ها به داخل بافت جلوگیری می‌کند .

انواع گوناگون خرما

خرما از قدیمی ترین میوه های کشت شده توسط انسان است خرما یک گیاه گرمسیری می‌باشد که هسته این میوه سفت و سخت و پوست آن نازک و طعم شیرین دارد که به صورت خوشه ای از شاخه آویزان است.

برگ درخت خرما نازک و بلند و ارتفاع آن ۱۰ تا ۲۰ متر است . به خرمای نرسیده خارک یا خرک گفته می‌شود و قبل از آن که خرما به صورت کامل برسد به آن رطب می‌گویند که رطوبت آن بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای رسیده دارد.

خرما انواع مختلفی دارد: خرمای شاهانی ، کبکاب ، دگلت نور، مضافتی ،استعمران ،هلیله ، مجول ،ربی ، کلوته ، پیارم ،عسلی ،آلویی، برهی ، زاهدی، گنتار،آل مهتری، خضراوی، مردا سنگ، عجوه ،انبارار، صفوی ،ساغای ، خدری، شکری ، مدژول .

خلاصه این حجم از تنوع باعث شده که بهترین خرما های صادراتی به کشورهای اطراف صادر شوند و بازار خوبی هم دارند. انواع خرما از نظر کمی و کیفی میوه ، ارزش های زیباشناسی و کاربرد های تجاری و صنعتی با هم متفاوت هستند .

فواید خرما

خرما یک میوه با خاصیت فراوان است که در مناطق گرمسیر کشت می‌شود و خواص بسیاری برای سلامتی دارد از جمله :

  • رفع یبوست
  • اسهال
  • سرطان دستگاه گوارش
  • اختلالات جنسی
  • کم خونی
  • اختلالات روده
  • مشکلات قلبی
  • افزایش وزن
  • تنظیم فشار خون
  • بهبود و سلامت استخوان ها

خرما از شب کوری جلوگیری می‌کند حتی برای پوست و مو هم مفید می‌باشد و از ریزش مو جلوگیری می‌کند . برای بسیاری از مشکلات جسمی مفید است .

خرما سرشار از انواع ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبر است و دارای کلسیم ،کوگرد، پتاسیم ، منگنز ،آهن ،فسفر، مس و منیزیم می‌باشد که همه اینها برای سلامتی بسیار مهم است .

خرما ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و خواص منحصر به فردی دارد که گاهی ارزش دارویی هم پیدا می‌کند برای درد کمر و نرمی مفاصل خاصیت فراوان دارد و باعث تقویت کلیه می‌شود. در مواقع خستگی و کوفتگی خرما به بدن کمک می‌کند چرا که باعث افزایش قدرت بدن می‌شود .

مراحل رشد خرما

  • مرحله کمری یا جنین: ۱۸ هفته طول می‌کشد. میوه به صورت گرده می‌باشد و در این مرحله میوه خرما سبز رنگ و صاف می‌باشد.
  • مرحله خلالی یا خارک : مدت زمان این دوره ۱۷ هفته است در این مرحله میوه کم کم نرم و پوست آن از حالت صافی خارج و خط هایی روی آن پیدا می‌شود .
  • تکمیل خرما (رطب) : در این مرحله پوست خرما شفاف می‌شود و گوشت میوه نرم و طعم گس آن تا حدودی از بین می‌رود و کاملا رسیده می‌شود .
  • در این مرحله خرما مقدار زیادی آب از دست می‎‌دهد و شیرینی بسیار بالایی دارد و به خاطر تبخیر آب در گوشت خرما روی خرما چین و چروک می‌افتد.

در این مقاله در مورد انواع خرما ، خواص خرما و مراحل رشد آن صحبت کردیم. این خوردنی دوست داشتنی خواص بسیاری دارد و مردم امروزه به ارزش غذایی خرما پی برده اند و به جای قند همراه با چای از آن استفاده می‌کنند. از همراهی شما سپاسگزاریم.