طرز تهیه زعفران پلو مجلسی

فهرست مطالب

یکی از کاربردهای بسیار مهم زعفران در دنیای امروزي، قرار دادن آن بر روی ظرف پلو است. تزیین پلو با زعفران، رایج ترین تزیین یک خانم ایرانی در آشپزی است. طراحی زیبای زعفران بر روی پلو، سبب محبوبیت بیشتر این ماده خوش عطر و بو می شود. زعفران پلو احتمالا افرادی زیادی را به یاد خاطرات دوران کودکی خود می اندازد. یاد پلوهای مادربزرگ با عطر خوش زعفران، از بهترین خاطرات مردم ایران می باشد.

اهمیت قرار دادن زعفران بر روی پلو

غیر از تجدید خاطره، زعفران فواید زیادی دارد. با قرار دادن آن بر روی پلو میتوان از فواید گسترده آن بهره برد. خوش عطر و لعاب شدن برنج، از مهم ترین دلایل قرار دادن این ادویه خوش عطر بر روی پلو می باشد. زعفران پلو برای خانم های ایرانی از اهمیت زیادی برخوردار است. به طوری که بدون آن آشپزی سنتی خانم ها دچار اختلال می شود. در صورت نبود زعفران بر روی پلو، جای آن در سفره ایرانی به زودی احساس می شود.

فواید قرار دادن زعفران بر روی پلو

  • طبع زعفران گرم است و این گرما میتواند سردی برنج را جبران کند.
  • زعفران پلو شادی آور است. با کمک این گیاه ارزشمند میتوان بیماری هایی مثل افسردگی را از بین برد.
  • زعفران شما را در برابر بیماری های سخت محافظت می کند و سبب تقویت سیستم ایمنی می شود.
  • زعفران پلو برای تقویت اعصاب و تعدیل روحیه افراد بسیار مفید می باشد. بهتر است از آن برای ترغیب بچه ها برای غذا خوردن نیز استفاده کرد. بچه ها به دنبال یک غذای رنگی هستند.

ظرف زعفران کنار ظرف برنج زعفرانی

مواد اولیه زعفران پلو

در ادامه طرز تهیه زعفران پلو را توضیح می دهیم. برای درست کردن این پلو به صورت حرفه ای باید مواد اولیه زیر را تهیه کنید.

  • برنج
  • نمک
  • روغن
  • زعفران

میزان این مواد بسته به شرایط شما ممکن است تغییر کند. یعنی اگر می خواهید برای 4 نفر زعفران پلو آماده کنید، باید نسبت های زیر را رعایت کنید.

برنج شما باید به میزان 4 لیوان یا 4 پیمانه باشد. میزان روغن و نمک به دلخواه تعیین می شود. زعفران نیز باید به اندازه 2 قاشق غذاخوری برای آماده سازی این پلو آماده شود.

طرز تهیه زعفران پلو

ابتدا باید برنج را آماده کنید. در قدم اول برنج را در قابلمه ای ریخته و آن را با مقداری نمک و روغن و زعفران  آماده می کنیم. آب برنج باید از سطح آن به اندازه یک بند انگشت، بیشتر باشد. حتما قبل از پخت برنج باید به مدت یک تا دو ساعت در مقداری آب خیس بخورد. در غیر این صورت زمان پخت آن طولانی تر شده و ممکن است سفت باقی بماند.

 برای تهیه زعفران پلو باید برنج شما به جوش بیاید، حرارت را زیاد می کنیم و پس از به جوش آمدن برنج آن را دم می کنیم. زعفران در همان ابتدای پخت برنج همراه با نمک و روغن به آن افزوده شده است. الان باید برنج شما تغییر رنگ داده و به رنگ زرد خوش رنگی تبدیل شده باشد.

مطلب مرتبط:”دم کردن زعفران برای برنج چگونه است؟”

در این مطلب درباره زعفران پلو صحبت کردیم. امیدواریم برای شما مفید واقع شود و از طعم و عطر زعفران خوب در غذاهای خود استفاده کنید. با تشکر از همراهی شما.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *