اطلاعاتی در مورد ماکادمیا

حقایقی درباره ی ماکادمیا

میتوان گفت که ماکادمیا در ایران آجیلی ناشناخته  محسوب می شود و خیلی ها آن را با فندق اشتباه می گیرند درصورتی که شاید از لحاظ شکل و اندازه شبیه فندوق باشد اما با آن تفاوت دارد در ادامه حقایقی جالبی را درباره ی ماکادمیا خواهیم گفت.

  • ماکادمیا آجیلی شبیه فندوق و بومی کشور استرلیاست. اسم این گیاه از فیزیکدان و شیمی دان اسکاتلندی به نام جان مک آدام گرفته شده؛ در حقیقت بارون فردیناند فون مولر، مدیر کارخانه سلطنتی استرالیا به یاد دوست و همکارش این نامگذاری را انجام داد. جان مک آدام اولین کسی بود که کشت آجیل را در استرالیا رواج داد. او به طرز جادویی درحالی که به سمت سرزمینی میرفت که آجیلی را که به افتخار او نام گذاری کرده بودند تست کند، در کشتی درگذشت.
  • ماکادمیا در سال ۱۸۸۱ میلادی به هاوایی راه یافت و اوایل به عنوان گیاهی تزیینی مورد استفاده قرار می گرفت تا اینکه در سال ۱۹۲۱ اولین باغ ماکادمیا برای محصولات تجاری در هاوایی ایجاد شد.
  • این گیاه از خانواده ی Proteacea بوده و بیشتر در مناطق نیمه گرمسیری دنیا رشد می کند؛ از این رو این آجیل در مناطقی با آب و هوای استوایی مثل آفریقای جنوبی و آسیای مرکزی که آب کافی برای رشد این آجیل را دارند کشت می شود. به همین دلیل این آجیل جز گرانترین ها محسوب می شود.
  • بیشتر ماکادمیای دنیا در جزایر هاوایی کشت می شود  و بیشترین صادرات را دارد به همین دلیل بیشتر مردم تصور می کنند این گیاه بومی هاوایی است در صورتی که این طور نیست.
  • اخیرا در شمال کشور نیز به کشت آن می پردازند و از لحاظ اینکه این درخت باردهی خوبی دارد و گران است می تواند از لحاظ اقتصادی مزایای زیادی داشته باشد. شاید جالب باشد بدانید که درخت ده ساله آن از ۵۰ پوند تا مقدار نامحدودی محصول تولید می کند.
  •  ماکادمیا از درخت برداشت نمی شود بلکه وقتیکه از درخت می افتد آن را جمع می کنند. این آجیل زمانی که رسید از غلاف سبز رنگش بیرون می آید و پوسته سخت آن نیز فقط به وسیله ی فندوق شکن جدا می شود. از پوست آن به عنوان کود گیاهی استفاده می کنند و از روغن آن در صنایع آرایشی برای محصولات پوست و مو استفاده می شود؛ زیرا حداقل ۷۲ درصد ماکادمیا از روغن تشکیل شده.
  • ۴سپتامبر را روز جهانی ماکادمیا نامگذاری کرده اند.
  • بیشترین مصرف کننده های این آجیل در آمریکا (۵۱%) و بعد در ژاپن (۱۵%) هستند.
  • ماکادمیا بیشترین میزان اسید چرب غیر اشباع ( چربی مفید) را دارد و تحقیقات نشان می دهد که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند. فواید این گیاه را به طور مفصل می توانید در اینجا مطالعه کنید.