شیرینی عسلی و گرانولا بار یک میان وعده بسیار خوشمزه و البته سالم است. این محصول جذاب انواع دانهها، مغزها، میوههای خشک و عسل را در ساختار خود دارد؛ به همین دلیل از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و یک شیرینی بسیار غنی به حساب میآید. در طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار از مغزها از جمله فندق، بادام، پسته و موادی نظیر کنجد، دانههای کدو و… استفاده میکنند که هر یک علاوه بر طعم فوقالعاده، مزیتهای خاص خود را دارند. این مواد پرخاصیت در کنار هم به یک شیرینی خوش طعم و البته مفید تبدیل میشوند که جایگزینی مناسب برای کیک و شیرینیهای مضر خواهند بود. این شیرینی یک آیتم بسیار جذاب برای پذیرایی در مهمانیها و دورهمیها است. همچنین میتوان از آن به عنوان یک میانوعده سالم برای بچهها در سفر یا در مدرسه استفاده کرد. در این مقاله شما را با طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار خوشمزه آشنا خواهیم کرد.
طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار
شیرینی عسلی یک شیرینی بسیار سالم و مغذی است که به راحتی میتوان آن را تهیه کرد. این محصول به دلیل داشتن مواد مغذی در ترکیبات خود، فواید بیشماری را برای بدن به همراه دارد و همچنین از طعم لذیذ و دلپذیر برخوردار است. در ادامه طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار را مرحلهبهمرحله بررسی خواهیم کرد.
مواد اولیه
فندق خرد شده | یک پیمانه |
بادام خرد شده | یک پیمانه |
دانه کنجد | ۱.۲ پیمانه |
دانه کدو | ۱.۲ پیمانه |
عسل یا سایر شیرین کننده | ۱.۳ پیمانه |
روغنمایع، روغن نارگیل یا روغنزیتون | ۱.۴ پیمانه |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱.۴ قاشق چایخوری |
جوی دوسر | ۲ پیمانه |
میوه خشک از جمله خرما، مویز، توتفرنگی و… | ۱ پیمانه خرد شده |
مواد لازم برای تزیین
گردو یا بادام خرد شده | به مقدار لازم |
عسل یا شربت میوه | به مقدار لازم |
طرز تهیه
برای تهیه گرانولا بار خوشمزه مراحل این رسپی را به صورت دقیق و مرحلهبهمرحله اجرا کنید:
- مرحله اول
قبل از شروع هر کاری بادام، فندق و سایر مغزهایی را که قرار است در شیرینی استفاده کنید با کمک دستگاه خردکن یا یک چاقو به قطعات و تکههای کوچکتر تقسیم کنید. با این کار گرانولا بارها ظاهر بهتر و منسجمتری پیدا میکنند. همچنین در این فاصله فر را روشن کنید و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
- مرحله دوم
یک کاسه بزرگ آماده کنید و دانههای کدو، دانههای کنجد، فندق، بادام، پودر دارچین، جوی دوسر و نمک را درون این کاسه بریزید. مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. با این کار عطروطعم هر یک از این مواد بهتر آزاد میشود و رایحه بهتر و جذابتری به خود میگیرند.
- مرحله سوم (آماده کردن مواد تر)
در این مرحله از مراحل طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار، درون یک ظرف مجزا مواد تر از جمله روغن مایع و عسل را با هم ترکیب کنید. با این کار روغن و عسل به خورد هم میروند و چسبندگی بهتری برای چسباندن ذرات خشک پیدا میکنند.
- مرحله چهارم (ترکیب کردن مواد)
اکنون باید مخلوط روغن و عسل را با مواد خشک ترکیب کنید و این مواد را آنقدر سریع هم بزنید تا همه مواد به خوبی به هم آغشته شوند.
- مرحله پنجم (اضافه کردن میوه خشک)
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار، میوههای خشک که به قطعات کوچکتری تقسیم کردهاید از جمله خرما، مویز و… را به این مخلوط اضافه کنید و مجدداً ترکیب را هم بزنید.
- مرحله ششم (تشکیل بارها)
یک قالب با ابعاد ۲۰ در ۲۰ بردارید و درون آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. مخلوطی که آماده کردهاید را درون قالب بریزید و با کمک لیسک یا پشت قاشق آن را کاملاً پخش و فشار دهید. با این کار سطح شیرینی صاف و یکنواخت میشود. در صورت دلخواه میتوانید گردو، بادام، کنجد یا هر ماده دیگری را روی سطح گرانولا بپاشید و با اندکی فشار مواد را وارد بافت شیرینی کنید.
- مرحله هفتم (پخت شیرینی)
در ادامه مراحل طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار، کار شما تمام شده است. تنها کافی است قالب را درون فر گرم شده قرار دهید و بعد از گذشت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه که بارها کمی طلایی و قهوهای شدند آنها را از فر خارج کنید. پس از بیرون آوردن شیرینی از فر، اجازه دهید تا شیرینیها کمی خنک شوند و سپس آنها را از درون قالب خارج کنید.
- مرحله هشتم (برش و نگهداری)
اکنون میتوانید بارها را با چاقو به تکههای کوچک و در اندازههای دلخواه برش بزنید. این شیرینیهای جذاب را درون ظرفهای شیشهای نگهداری کنید. در صورت تمایل میتوانید روی آنها را با کمی عسل، مربا یا شربت میوه تزیین کنید.
طرز تهیه شیرینی عسلی گرانولا بار بدون فر
اگر فر ندارید باز هم میتوانید این شیرینی خوشمزه و پرخاصیت را برای خود و عزیزانتان تهیه کنید. در اینجا کافی است بعد از طی مراحل مذکور و ترکیب کردن مواد اولیه، مخلوط را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید تا حرارت به مخلوط انسجام دهد و در حین گرم شدن مواد مرتب آنها را هم بزنید. در صورت نیاز میتوانید مقداری عسل به ترکیب اضافه کنید. بعد از منسجم شدن بافت گرانولا بار، ترکیب را درون قالب بریزید و با کمک یک لیسک یا کاردک به خوبی فشار دهید تا فرم قالب را به خود بگیرد. شیرینی را به یخچال منتقل کنید و بعد از اینکه بافت آن کاملاً سفت شد میتوانید آن را برش بزنید و استفاده کنید.
نکات تکمیلی طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار
- برای تهیه این شیرینی اگر محدودیت در استفاده از مواد شیرین دارید مقدار عسل را بنا به ذائقه و محدودیتهایی که دارید تنظیم کنید.
- برای تهیه شیرینی میتوانید از انواع میوههای خشک که در دسترس دارید استفاده کنید.
- شیرینیها باید درون ظروف دربسته و در یخچال نگهداری شوند.
- اگر رژیم غذایی خاصی دارید، به جای روغنمایع از روغن نارگیل، آووکادو، زیتون و… استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله درباره طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار صحبت کردیم. شیرینی عسلی و گرانولا بار یک محصول خوشمزه، مقوی و مغذی است که با انواع مواد اولیه ارزشمند و پرخاصیت تهیه میشود. این شیرینی میتواند به عنوان یک میان وعده برای محل کار، تغذیه مناسب برای مدرسه کودکان یا حتی در سفر مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین برای شیرینتر کردن لحظههای دورهمی و پذیرایی میهمانیها یک آیتم فوقالعاده جذاب محسوب میشود. همانطور که مطالعه کردید طرز تهیه شیرینی عسلی و گرانولا بار سخت نیست و به راحتی میتوانید این رسپی را در منزل تهیه کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید.