این که بهترین زمان خرید آجیل در سال چه زمانی است که هم قیمت مناسبی داشته باشد و هم تازه بماند همواره یک دغدغه برای ایرانیان بوده و هست. با توجه به این که در روزهای پایانی سال قیمت تمام اجناس به ویژه آجیل گران میشود قطعاً این زمان مناسب خرید آجیل نخواهد بود. در واقع عواملی چون فصل برداشت آجیل، شرایط آبوهوایی منطقه، میزان عرضه و تقاضا همگی بر قیمت و کیفیت آجیل مؤثر هستند.
برای این که بدانید بهترین زمان خرید آجیل در سال چه وقتی است باید توجه داشته باشید که شرایط عرضه، تولید و کیفیت هر نوع آجیل در فصول مختلف به چه صورت است. در این مطلب از بلاگ آجیل برادران حسینی قرار است به این موضوع بپردازیم که چه زمانی از سال بهترین موقع برای خرید آجیل است و نکاتی را برای نگهداری بهتر این محصول خوشمزه به شما ارائه کنیم تا همیشه آجیل تازه و خوشطعم در منزل داشته باشید. با ما همراه باشید.
تأثیر فصول مختلف بر کیفیت و قیمت آجیل
در این قسمت به بررسی تأثیر هر فصل در کیفیت و قیمت آجیل خواهیم پرداخت:
فصل بهار
باتوجهبه این که فصل برداشت انواع مختلف آجیل شامل پسته، بادام، صندوق، گردو و….. با هم متفاوت است تمام آجیلهایی که به شکل مخلوط با هم فروخته میشوند تازگی و کیفیت یکسانی ندارند. بهعنوانمثال در فصل بهار کیفیت فندق و بادام نسبتاً بالا بوده، این در حالی است که پسته و گردو تا حدی تازگی خود را از دست دادهاند. با این حال در فصل بهار قیمت آجیلها تقریباً به صرفه بوده و اگر قیمت آجیل برای شما مهمتر از کیفیت آن است، در این فصل آن را تهیه کنید.
فصل تابستان
تابستان فصلی است که در آن هیچ آجیلی تولید نمیشود و تمام اجناس کهنه هستند. در این فصل با توجه به رطوبت و گرمای هوا نگهداری از آجیل سختتر میشود و ممکن است که آجیلهای نگهداری شده نیز کیفیت خود را از دست بدهند. با توجه به کاهش کیفیت آجیل در این فصل قیمتها کاهش پیدا میکند؛ بنابراین گرچه تابستان از نظر اقتصادی ممکن است که بهترین زمان خرید آجیل در سال باشد؛ اما از نظر کیفیت محصول اصلاً زمان مناسبی نیست. اگر اولویت شما کیفیت است اصلاً در تابستان آجیل نخرید.
فصل پاییز
از ماه اول پاییز یعنی مهر تا اواخر پاییز یعنی آذر ماه انواع آجیل تازه و با کیفیت وارد بازار میشود و با توجه به تولید و عرضه بالا قیمت آن هم نسبت به فصول دیگر مناسب است؛ بنابراین از نظر تازگی و قیمت، پاییز بهترین زمان خرید آجیل در سال است و اگر اولویت شما خرید آجیل شب عید است میتوانید در فصل پاییز آن را تهیه کنید. با این که ممکن است در طی زمستان آجیل تازگی خود را از دست بدهد؛ اما نگهداری صحیح از آن میتواند این افت کیفیت را به حداقل برساند. در ادامه به معرفی راههایی برای نگهداری و افزایش طول عمر آجیل برای حفظ تازگی و کیفیت آن خواهیم پرداخت.
زمستان
زمستان فصلی است که آجیل به نقطه اوج تقاضای خود میرسد. با توجه به مناسبتهایی چون یلدا و نوروز در این زمان مردم بیشترین تقاضای خرید آجیل را نسبت به فصول دیگر سال خواهند داشت. در این فصل قیمت انواع آجیل با توجه به تقاضای بالا افزایش یافته و کیفیت آجیلها با توجه به نگهداری در انبار کاهش مییابد؛ بنابراین فصل زمستان اصلاً فصل مناسبی برای خرید آجیل نیست. برخی از افراد تصور میکنند که آجیل خریداری شده در زمستان برای نوروز تازهتر است و حاضرند برای این که آجیل را به صورت تازه تهیه کنند هزینههای گزافی بکنند. اما این تصور کاملاً اشتباه است؛ چرا که آجیلی که شما در روزهای پایانی سال و به عنوان آجیل شب عید تهیه میکنید همان آجیلهای انبار شده فصل پاییز است که تقریباً کیفیت خود را ازدستدادهاند.
بهترین زمان خرید آجیل در سال چه موقعی است؟
با توجه به تأثیرات فصول مختلف بر کیفیت و قیمت آجیل تا کنون باید فهمیده باشید که بهترین زمان خرید آجیل در سال چه موقعی است. در واقع فصل پاییز بهترین زمان برای خرید آجیل است؛ چرا که در زمستان آجیل هم کیفیت پایین و هم قیمت بالایی دارد. بااینحال شما خودتان باید از آجیلی که در فصل پاییز خریدهاید به درستی نگهداری کنید و تا حد ممکن کیفیت و تازگی آن را حفظ کنید. در ادامه روشهای مؤثری برای نگهداری بهتر آجیل و حفظ کیفیت آن در چند ماه خواهیم پرداخت.
روشهای نگهداری و افزایش طول عمر آجیل
از فصل پاییز تا اواخر زمستان یعنی نوروز حداقل ۳ ماه و حداکثر ۶ ماه فاصله است که شما باید در این مدت بتوانید از آجیلی که خریداری کردهاید به درستی نگهداری کنید. جهت نگهداری بهتر از آجیل پاییزی نکات زیر را حتماً در نظر داشته باشید.
ظرف نگهداری آجیل
اولین نکتهای که باید در نظر بگیرید این است که ظرف نگهداری آجیل حتماً باید در بسته باشد. بهترین ظروف برای نگهداری آجیل ظروف شیشهای، سرامیکی و پلاستیکی هستند که درب محکمی داشته باشند؛ چرا که ظرف باید بتواند از نفوذ هوا، رطوبت و حرارت جلوگیری کند. کیسهها و ظروف یکبار مصرف اصلاً گزینه مناسبی برای نگهداری آجیل نیستند.
نگهداری آجیل به دور از مواد غذایی دیگر
از نگهداری آجیل در کنار مواد غذایی دیگر مانند پیاز، گوشت، سبزی و دیگر خوراکیهای معطر خودداری کنید؛ چرا که این مواد عطروطعم آجیل را از بین میبرند.
شرایط بهینه نگهداری آجیل
آجیل باید در مکانی خشک و خنک نگهداری شود. قرار دادن آجیل در معرض رطوبت و گرما باعث رشد قارچ و کپک شده و آجیل را فاسد و غیر قابل خوردن میکنند. بهترین مکان برای نگهداری آجیل یخچال و فریزر هستند. اگر آجیل را داخل فریزر و در شرایط یخ زده نگهداری کنید طول عمر بالاتری خواهد داشت. البته توجه داشته باشید در صورتی که آجیل را در فریزر نگهداری میکنید حتماً نکات زیر را رعایت کنید؛
- استفاده از ظروف در بسته بدون نفوذ رطوبت و جریان هوا
- قرار دادن ظرف داخل کیسههای نایلونی
- دور نگه داشتن از سایر غذاها و دیگر خوراکیهای معطر
خرید آجیل به صورت خام
بر خلاف تصور اغلب افراد آجیلهای بو داده نسبت به آجیلهای خام دارای طول عمر کمتری هستند. آجیلهای بو داده خیلی سریعتر از آجیل خام مورد حمله آفات و تحتتأثیر قارچها و رطوبت قرار میگیرند. به علاوه نمک و مواد ترشی که روی آجیل بو داده استفاده میشود حساسیت آجیل را نسبت به فاسد شدن بیشتر میکند.
خرید آجیل با پوست
خرید آجیل با پوست، طول عمر آن را بیشتر میکند. آجیلهای پوستدار مقاومت بالایی در برابر نفوذ هوا، رطوبت و حشرات داشته و نسبت به آجیلهای پوست کنده دیرتر فاسد میشوند.
آجیل حسینی؛ همیشه تازه، همیشه در دسترس
چه بخواهید یک میانوعده سالم داشته باشید، چه دنبال هدیهای شیک برای عزیزانتان باشید، یا قصد دارید دورهمیها و مراسمهای خود مانند شب یلدا را با آجیل تازه و باکیفیت کامل کنید، آجیل و خشکبار برادران حسینی همیشه همراه شماست. این مجموعه با ارائه آجیلهای تازه، انواع مغزهای باکیفیت، تجربهای متفاوت از خرید آجیل را در تمام فصول سال فراهم میکند.
در آجیل حسینی میتوانید انواع پسته، بادام، فندق، گردو، تخمه، خشکبار و آجیل مخلوط را در بستهبندیهای متنوع و شکیل پیدا کنید. نکته مهم این است که تازگی و کیفیت آجیل در هر فصل تضمین شده است، بنابراین دیگر لازم نیست منتظر مناسبتهای خاص بمانید.
با خرید از آجیل حسینی، نهتنها طعم اصیل ایرانی و تازگی واقعی را تجربه میکنید، بلکه میتوانید هدیهای بهیادماندنی و خوشمزه به عزیزانتان بدهید. فرقی نمیکند چه فصل باشد؛ آجیل حسینی همیشه آماده است تا لحظات شما را شیرین و خاص کند.
سخن پایانی
آجیل یکی از مهمترین اقلام شب عید و یلدا است که معمولاً در فصل زمستان تقاضای بالایی دارد. بر خلاف تصور عموم آجیلهای فصل زمستان اصلاً تازه نیستند و قیمت بالای آنها صرفاً به منظور کیفیت بالا و تازگی آن نیست؛ بلکه بخاطر تقاضای بالای آن است. بهترین زمان خرید آجیل در سال، فصل تولید آن یعنی فصل پاییز است. از اوایل پاییز تا اواخر آذرماه شما فرصت کافی برای تهیه آجیل دارید. فقط باید این نکته را در نظر داشته باشید که اگر میخواهید آجیل را تا شب عید نگهداری کنید حتماً باید شرایط مناسب برای نگهداری آن را فراهم کنید که آجیل تازه بماند و کیفیت خود را از دست ندهد. به این منظور آجیل را به صورت خام و پوستدار بخرید و آن را در محیط خشک و خنک، داخل ظروف در بسته و به دور از دیگر مواد غذایی نگهداری کنید.
سؤالات متداول
بهترین زمان خرید آجیل چه زمانی است؟
بهترین زمان خرید آجیل معمولاً بین آبان تا دیماه است؛ چون محصول تازه برداشت شده، تنوع بالا است و قیمت هنوز تحتتأثیر بازار شب عید قرار نگرفته است.
چرا برای خرید آجیل شب عید (اسفند) زمان خوبی نیست؟
زیرا اسفند ماه قیمتها به دلیل افزایش تقاضا به شدت بالا میرود به علاوه گاهی برخی فروشندگان برای سود بیشتر، کیفیت پایینتری عرضه میکنند. نکته دیگر این که به دلیل افزایش تقاضا در این ماه آجیل تازه ممکن است کمیاب یا با محصولات مانده مخلوط شود.
آیا خرید آجیل در تابستان توصیه میشود؟
خیر، مگر آجیلهای خاصی که تازه برداشت شده باشند (مثل بادامزمینی تازه یا تخمه ژاپنی). در تابستان معمولاً بیشتر آجیلها کهنه هستند، احتمال فساد به دلیل گرما بالاست و تنوع کمتر از سایر فصول است.
کدام ماهها آجیل تازه وارد بازار میشود؟
هر کدام از آجیلها در فصل خاصی به برداشت میرسند. بهطورکلی در شهریور تا آبان گردو، بادام، فندق تازه، مهر تا آذر پسته تازه و در پاییز انواع تخمه، بادامزمینی و کشمش تازه به بازار عرضه میشود.











