گردو به دلیل داشتن خواصی بینظیر در لیست خشکبار بسیار محبوب قرار دارد. حتما تاکنون مغز گردو را در بسیاری از محصولات تولید شده اعم از تولیدات لبنی، کیک، شیرینی، نان، شکلات، آبنبات و… مشاهده کردهاید. بسیاری از افراد تمایل دارند تا گردو را به صورت تازه مصرف کنند که البته برای دریافت خواص منحصر به فرد آن بهترین روش مصرف نیز تازه به تازه است. متاسفانه مغز گردو در شرایط طبیعی، زود فاسد میشود و نمیتوان از آن به خوبی نگهداری کرد؛ در صورتی که بسیاری از افراد تمایل دارند گردو را به مدت طولانی نگهداری کنند. سوالی که ممکن است بپرسید این است که چگونه از مغز گردو نگهداری کنیم که تازه بماند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال با ما همراه باشید.
گردو و روش نگهداری از آن
فصل پاییز زمان برداشت محصول گردو است. همانطور که میدانید گردو همراه با یک پوستة سبز رنگ از درخت چیده میشود که پس از برداشت، ابتدا باید پوست سبز رنگ آن را جدا کنید. در زیر لایة سبز رنگ، یک پوستة چوب مانند وجود دارد که از مغز گردو محافظت میکند. بهتر است گردو را باید با همین پوستة چوبی نگهداری کنید؛ برای این منظور بعد از جدا کردن پوستة سبز باید گردو را به مدت چند روز در فضای باز و زیر نور خورشید قرار دهید. در گذشته روستاییان از سقف پشت بام خود برای این کار استفاده میکردند. بعد از اینکه از خشک شدن گردو اطمینان حاصل کردید، آن ها را جمعآوری کرده و درون یک کیسه در محلی خشک نگهداری کنید. دقت داشته باشید که نگهداری گردو در مکان مرطوب و به عبارتی نمناک باعث کوتاه شدن عمر آن میشود. اگر پوست گردو سالم بوده و شکسته نباشد میتوان آن را با پوستة چوبی به مدت یک سال و شاید بیشتر نگهداری کرد.
نگهداری از مغز گردو
بسیاری از افراد پس از خریداری گردو آن را مغز کرده و تمایل دارند تا مغز گردو را نگهداری کنند. برای این منظور باید پس از مغز کردن گردو آن ها را درون یک پلاستیک سربسته ریخته و درون یخچال یا فریزر بگذارید. برای آنکه مغز گردو در مدت زمان مصرف تازه بماند، باید در رعایت نکات بهداشتی دقت لازم را داشته باشید. همانطور که میدانید گردو منبعی غنی از انواع چربی هاست که این چربی ها در اثر حرارت اکسید شده و در نهایت منجر به ایجاد تغییرات در ظاهر، طعم و بوی گردو میشود؛ بنابراین در زمان خریداری گردو دقت داشته باشید که گردو بوی نامطبوعی نداشته باشد و در صورت امکان، تکهای از آن را بچشید تا از سلامت مغز گردو اطمینان حاصل کنید. مغز گردو بسیار نازک و ظریف است و اگر به صورت اصولی نگهداری نشود پس از مدتی کوتاه کهنه شده و به رنگ قهوهای تیره در میآید. مغز گردوی کهنه مزهای تند و تلخ دارد و مصرف آن ممکن است سبب بروز مسمومیت شود؛ بنابراین توصیه میکنیم از مصرف این نوع گردو بپرهیزید.
نکاتی مهم در خصوص نگهداری گردو برای تازه ماندن
تا اینجا با نکات نگهداری از گردو و مغز گردو آشنا شدیم. حال وقت آن است بدانیم چگونه از مغز گردو نگهداری کنیم که تازه بماند؟ حتما در بازار یا خیابان مشاهده کردهاید که بسیاری از دستفروشان، اقدام به فروش گردو یا مغز گردو میکنند. در درجة اول به علت شایع شدن ویروس جدید و عدم رعایت موارد بهداشتی توسط این افراد به هیچ عنوان نباید از آن ها خرید نکنید. در درجة دوم نیز به علت عدم رعایت اصولی و صحیح در نگهداری گردو یا مغز گردو ممکن است گردوهایی ناسالم و فاسد را به فروش برسانند. این افراد مغز گردو را درون ظروفی شیشهای که از مخلوط آب و نمک پر شده نگهداری میکنند؛ در حالی که نگهداری مغز گردو به چنین شکلی کاملا غیراصولی و غیربهداشتی میباشد. در بسیاری از فروشگاه ها گردو به صورت مغز شده یا با پوست عرضه میشود که بهتر است گردو را با پوست خریداری کرده و خودتان در منزل پوست آن را جدا کنید. جداسازی مغز از پوسته بدون رعایت بهداشت سبب انتقال بیماری های زیادی میشود که از جملة آن ها میتوان به عفونت دستگاه گوارش اشاره کرد. مواد مغذی مغز گردو چند ساعت پس از جدا شدن از پوسته شروع به تجزیه شدن میکنند و این روند تجزیه تا فاسد شدن کامل گردو ادامه خواهد داشت؛ بنابراین بهتر است بعد از جداسازی پوستة چوبی از مغز، آن را در یک ظرف سربسته و به دور از رطوبت و حرارت (در مکان خشک و خنک) نگهداری کنید.
گردوی کهنه شده
بسیاری از تولیدکنندگان یا عرضهکنندگان گردو برای ماندگاری بیشتر آن از مواد نگهدارنده استفاده میکنند. این مواد سبب تغییر در ترکیبات مغز گردو شده که در نهایت منجر به فاسد شدن آن میشوند و پس از مصرف، مسمومیت های غذایی را به همراه دارد. اگر روی مغزهای گردو اثراتی از کپک را مشاهده کردید بهتر است هرچه سریعتر آن ها را دور بریزید. فارغ از اینکه کپک زدن مغزها سبب میشود که دیگر نتوانید آن را مصرف کنید، هاگ هایی که به واسطة این کپک ها وارد هوا میشوند با ورود به ریه ممکن است سبب بروز بیماری های عفونی یا آسم و بروز حساسیت و آلرژی های خطرناک شوند. خوردن گردوی کهنه سبب ایجاد اختلال در سیستم ایمنی بدن میشود که این عمل در نهایت باعث بروز مشکلاتی بسیار جدی برای بدن خواهد شد.
با اطلاع از مضرات و خطرات ناشی از مصرف گردوی کهنه متوجه این موضوع مهم شدهاید که در خریداری گردو باید دقت زیادی به خرج دهید تا در زمان مصرف، دچار چنین مشکلات و بیماری هایی نشوید؛ همچنین متوجه شدید که چگونه از مغز گردو نگهداری کنید که تازه بماند. برای اطمینان بیشتر بهتر است گردو را از مکان های معتبر و شناخته شده بخرید. آجیل حسینی با سابقهای درخشان در جلب رضایت مشتری میتواند این اطمینان را به مشتریان خود بدهد که محصولی تازه و مرغوب را ارائه میکند. برای ثبت سفارشات آنلاین خود به فروشگاه اینترنتی حسینی مراجعه نمایید.
یک پاسخ
مطالب خوب و ارزشمندی بود براتون آرزوی موفقيت دارم