طرز تهیه کشمش خانگی

طرز تهیه کشمش خانگی
فهرست مطالب

طرز تهیه کشمش خانگی

طرز تهیه کشمش خانگی

 

کشمش یکی از آن میوه خشک های خوشمزه و پرطرفداری ست که خواص زیادی دارد. شاید جال باشد بدانید که این میوه ی خشک را  می توانید به راحتی در خانه درست کنید. اگر می خواهید با طرز تهیه کشمش خانگی بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید.

 

کشمش آفتابی

یکی از ساده ترین روش ها در طرز تهیه کشمش خانگی استفاده از آفتاب است. در این روش تنها کافی ست خوشه های انگور  تازه را بر روی یک سفره ی پلاستیکی و یا یک سینی گذاشته و در معرض آفتاب قرار دهید و زمانی که انگور ها خشک و قهوه ای شدند  آنها را جمع کنید و در یک ظرف پلاستیکی و در یک مکان خشک نگه داری کنید.  مدت ضروری برای خشک شده حبه ، نسبت به نوع انگور و شرایط آب و هوایی ۲۰-۱۵ روز می باشد.

در مناطقی که پاییز زود رس دارند در بعضی سال‌ها بارندگی هاي زود هنگام به حبه هاي در حال خشک شدن آسیب میرساند. برای پیشگیری از ضرر باران روی خوشه ها چادرهای پلاستیکی پهن میکنند.

بعضی ها برای بهتر خشک شدن انگور آنها را با نخ به جایی آویزان می کنند و تا زمانی که خشک و قهوه ای شوند هیچ تماسی با آنها نداشته باشند.

طرز تهیه کشمش خانگی

کشمش تیزآبی

کشمش تیزآبی به سبزه مشهور هست. چراکه در این روش رنگ سبز کشمش در طول خشک شدن حفظ می شود و بعد از خشک شدن بسیار نرم است و آن خشکی کشمش آفتابی را ندارد.

در این روش یک روز قبل از چیدن خوشه ها انها را درون محلول کربنات پتاسیم و روغن سبزه و آب غوطه ور می کنند. اگر این انگور را در محلی درست شود که روزها بیشتر ابری باشد و تابش نور خورشی ضعیف، انگورها باید به مقدار بیشتری محلول تیزآب آغشته شوند.

کربنات پتاسیم روی دانه های انگور شیار هایی را ایجاد می کند که این شیار ها باعث می شود که آب انگور زود تر خشک شده و کشمش سریع تر تشکیل شود همچنین باعث زرد شدن کشمش ها نیز می شود. روغن سبزه هم باعث نرمی کشمش ها می شود.

کشمش سایه آفتاب

روش دیگر طرز تهیه کشمش خانگی خوشه های انگور را با نخ آویزان کرده و آنها را در سایه و در معرض جریان هوا و یا حرارت ملایم قرار می دهند. مزیت این روش این است که این کار را می توانید حتی در خانه و در دمای اتاق هم انجام دهید و یک کشمش تمیز و سالم و بدون گرد و خاک داشته باشید. این نوع کشمش سبز رنگ می ماند اما از طرفی تهیه این نوع کشمش مقداری زمان بر است و 50 تا 60 روز طول می کشد همچنین زیاد مقرون به صرفه نیست زیرا به سالن های مناسب نیاز دارد.

 

کشمش طلایی

در این روش که به روش کالیفرنیایی نیز معروف است ابتدا خوشه های انگور را به مدت چند ثانیه داخل محلول جوشان هیدروکسید سدیم با غلظت ۰٫۲ تا ۰٫۳ درصد فرو برده شده و پس از یک دوش آب سرد انگورها بررسی می شوند تا کافی بودن مدت زمان فروبری مشخص شود. اگر باز هم نیاز به تیز آب داشت دوباره آنها را داخل محلول می کنند و بعد از آن  انگورهای مرطوب در محفظه دود به مدت دو تا چهار ساعت در معرض دود سولفر قرار می گیرند.

اگرچه امروزه اثبات شده هست که محلول قلیا برای سلامتی انسان زیان آور بوده و  استفاده از این روش منسوخ شده هست. در این روش ابتدا خوشه ها چیده شده ودر داخل سبد قرار میگیرد و بمدت ۳-۲ ثانیه در داخل محلول قلیا فرو میبرند و آنگاه با آب سرد خوشه ها شست و شو می‌شوند.

خرید آجیل حسینی

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *