طرز تهیه دمنوش چگونه است؟

فهرست مطالب

امروزه یکی از کارهای مورد علاقه افراد در تمام اوقات شبانه روز استفاده از انواع دمنوش های گیاهی و طبیعی می باشد. هر دمنوشی به شیوه خاصی تولید می شود و برای بهره وری از خواص آن باید به چگونگی آماده شدن آن دقت کرد. ما در این مقاله به طرز تهیه انواع مختلفی از این نوشیدنی های پر خاصیت می پردازیم.

نکات مهم در طرز تهیه دمنوش های مختلف

هر دمنوش گیاهی می تواند از گل، ساقه، دانه، ریشه و جزئی دیگر از یک گیاه به دست بیاید. زمان مورد نیاز برای تهیه انواع نوشیدنی های گیاهی با یکدیگر متفاوت می باشد و باید دقت کرد که دم کشیدن بیش از حد این نوشیدنی ها می تواند رنگ آنها را کدر کند.

قابل ذکر است که رنگ هر نوشیدنی گیاهی مانند رنگ ابتدایی آن گیاهان، با دیگری فرق می کند. اما عموما رنگ های آنها بین زرد، نارنجی و قهوه ای روشن می باشد.

افراد باید دقت کنند که برای تهیه هر نوشیدنی گیاهی می توانند، قسمت مورد نظر را به شکل اولیه و یا به صورت پودر شده استفاده کنند. افراد برای تهیه پودر این گیاهان باید به خوبی با استفاده از هاون آنها را بکوبند و یا در برخی از موارد قطعه قطعه کنند.

قابل ذکر است افرادی که قصد تهیه این نوشیدنی ها را دارند، باید گیاه مورد نظر را از عطاری ها خریداری کنند تا بتوانند نوع مناسب و سالم آن را برای تهیه یک دمنوش استفاده کنند؛ زیرا برخی از افراد که به طور خودسرانه اقدام به جمع آوری این گیاهان می کنند، شاید نتوانند نوعی سمی گیاهان را از نوع سالم آنها تشخیص دهند.

باید دانست که دمنوش با جوشانده متفاوت است و چگونگی آماده کردن آنها نیز با یکدیگر فرق می کند.

طرز تهیه دمنوش

برای تهیه یک نوشیدنی گرم باید ابتدا برگ و یا پودر گیاه را آماده کنند و آن را در قوری چینی و یا شیشه ای بریزند. افراد در مرحله بعد باید به گیاه مقداری آب جوشیده شده به دمای بین 70 تا 100 درجه سانتی گراد اضافه کنند.

برای دم کشیدن این گیاه طبیعی باید قوری را روی شعله ای ملایم قرار دهند و بعد از گذشت دقایقی معین، نوشیدنی را از صافی رد کنند و آن را با مواد شیرین کننده میل کنند.

در این میان برای تهیه جوشانده افراد از همان ابتدا اجازه می دهند که پودر آماده شده برای تهیه جوشانده همراه با آب بجوشد. با استفاده از جوشانده به میزان خیلی بیشتری می توان از تمام خواص آن برای سلامتی بهره ببرند. چون تمام مواد مفید گیاه از آن خارج می شود.

ما در اینجا به نحوه تهیه برخی از دمنوش های گیاهی پرکاربرد می پردازیم.

مطلب مرتبط:”دستور چند دمنوش خوشمزه برای مهمانی”

طرز تهیه دمنوش آویشن

آویشن یکی از گیاهان پر خاصیت است که با رنگ های صورتی مایل به بنفش در طبیعت موجود است. خیلی از افراد برای تهیه دمنوش آویشن از برگ های خشکیده شده و یا تازه آن استفاده می کنند.

دمنوش آویشن

برای تهیه این نوشیدنی گیاهی با استفاده از برگ های خشک شده، ابتدا باید برگ های گیاه را پودر کرده و سپس آنها را در یک قوری چینی و یا شیشه ای ریخته و مقداری آب جوش نیز به آن اضافه کنند.

در مرحله بعد باید اجازه داد که این نوشیدنی با استفاده از شعله ای ملایم برای مدتی بین 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. افراد بعد از آماده شدن این نوشیدنی می توانند آن را با مقداری عسل میل کنند تا طعم آن بهتر شود.

قابل ذکر است که برخی ترجیح می دهند برای تهیه این نوشیدنی از نوع خشک شده و تازه آن به صورت مخلوط استفاده کنند.

گفتنی است در هنگام تهیه این دمنوش باید دقت کرد که به مقدار هر قاشق چای خوری از پودر خشک شده آویشن، یک فنجان آب جوش بریزند؛ زیرا عدم تعادل در میزان استفاده از آویشن و آب جوش سبب رقیق شدن بیش از حد این نوشیدنی می شود.

طرز تهیه دمنوش زنجبیل

زنجبیل یکی از گیاهان گرم و پرخاصیت می باشد که افراد در روز های سرد زمستان به مقدار خیلی زیادی از آن استفاده می کنند. برای تهیه این دمنوش می توان از ریشه گیاه زنجبیل و یا پودر آماده آن استفاده کرد.

مرحله اول

برای تهیه این دمنوش باید ریشه این گیاه را به شکل ورقه های نازک در آورد.

مرحله دوم

در مرحله بعد باید مقداری آب جوشیده شده را به تعدادی از این ورقه های نازک اضافه کنند و اجازه دهند که برای 20 تا 30 دقیقه روی شعله ای که دمای آن 50 درجه سانتی گراد می باشد، دم بکشند.

مرحله سوم

بعد از دم کشیدن این نوشیدنی باید آن را صاف کرد و همراه با عسل میل کرد.

نکته: در هنگام تهیه این نوشیدنی باید به مقدار آب، پودر و یا ورقه های نازک زنجبیل دقت کرد. قابل ذکر است که خیلی از افراد از زنجبیل به عنوان جوشانده نیز استفاده می کنند.

گفتنی است که دمنوش این گیاه مزه ای تند دارد به همین دلیل افراد برای تهیه دمنوش زنجبیل، مقداری از گیاهان پر خاصیت دیگر نیز به آن اضافه می کنند.

در این میان برخی ترجیح می دهند که برای تهیه این نوشیدنی، آن را به تنهایی دم کنند و در هنگام نوشیدن، مقداری عسل به آن اضافه کنند.

طرز تهیه دمنوش بابونه

دمنوش این گیاه پر خاصیت توسط گل های بابونه به دست می آید. تهیه این نوشیدنی بسیار ساده است. افراد برای تهیه این نوشیدنی می توانند مقداری از گل های خشک شده بابونه را با آب جوش مخلوط کنند و اجازه دهند به مدت حدود پنج تا هفت دقیقه روی شعله بسیار ملایمی دم بکشد.

گفتنی است افراد بعد از دم کشیدن این نوشیدنی باید آن را از صافی رد کنند  و سپس همراه با کمی عسل آن را میل کنند.

دمنوش بابونه

طرز تهیه دمنوش دارچین

دارچین یکی از ادویه های پر خاصیت با طبعی گرم می باشد. این ادویه از پوست یک درخت به دست می آید.

افراد پوست این درخت را به صورت چوب های نازکی در می آورند و یا سعی می کنند پوست این درخت را پودر کنند تا علاوه بر تهیه دمنوش بتوان از آن به عنوان چاشنی برای تهیه بسیاری از غذاها استفاده کرد.

نحوه تهیه این نوشیدنی با استفاده از پودر و یا چوب های دارچین یکسان می باشد و می توان آن را مانند دیگر نوشیدنی های گیاهی تهیه کرد.

افراد برای تهیه این نوشیدنی باید دو تا سه عدد چوب دارچین و یا دو تا سه قاشق چای خوری از این ادویه را به مقداری آب جوش اضافه کنند و اجازه دهند به مدت 15 دقیقه با شعله ای ملایم دم بکشد.

افراد بعد از دم کشیدن می توانند دمنوش آماده شده را از صافی رد کنند و با اضافه کردن مقداری عسل و یا نبات، آن را میل کنند.

افراد می توانند به طور متوسط به میزان دو تا سه فنجان از نوشیدنی های گیاهی ذکر شده در بالا را استفاده کنند.

کلام آخر

به طور کلی طرز تهیه دمنوش های گیاهی مختلف با یکدیگر یکسان می باشد اما افراد باید دقت کنند که از یک نوع نوشیدنی استفاده کنند که برای آنها عوارضی در پی نداشته باشد.

در این مطلب درباره طرز تهیه دمنوش های مختلف صحبت کردیم. امیدواریم بتوانید از این روش ها استفاده کنید و نوشیدنی های خوبی تهیه کنید. ار همذاهی شما در خواندن این مطلب سپاسگزاریم.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *