گردو و 14 خواص شگفت‌انگیز آن برای بدن

خواص گردو
فهرست مطالب
Rate this post

گردو سرشار از مواد مغذی است و به‌ دلیل داشتن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف، به‌عنوان یکی از بهترین میان‌وعده‌ها برای همه افراد در هر سنی در نظر گرفته می‌شود. برترین خواص گردو هم برای سلامتی عمومی بدن و هم برای مغز انسان است. بااین‌حال، بهتر است قبل از مصرف گردو بیشتر خواص آن را بشناسید تا با آگاهی بیشتری رژیم غذایی استاندارد را دنبال کنید. برخی از مهم‌ترین مواد موجود در میوه درخت گردو، شامل مواردی مانند آنتی اکسیدان، انواع پروتئین‌ها، اسیدهای چرب و امگا ۳، فیبر و سایر موارد این‌چنینی است. تمام این مواد مغذی در کنار یکدیگر، تاثیر بسیار زیادی در درمان انواع بیماری‌ها مانند سرطان و بیماری‌های التهابی دارند. با مصرف مداوم گردو، شما می‌توانید گردش خون بدن و عملکرد مغز خود را بهبود داده و در شرایط مختلف، واکنش‌های خیلی منطقی‌تری از خود نشان دهید. در ادامه مطلب همراه با برادران حسینی، بیشتر درباره خواص گردو برای سلامتی صحبت خواهیم کرد.

جدول ارزش غذایی گردو

همان‌طور که گفتیم، در مغز گردو مواد مغذی مختلفی مانند فیبر و اسیدهای چرب به مقدار بسیار زیاد وجود دارد. در ادامه، درباره فواید گردو توضیحاتی را ارائه خواهیم داد تا با میزان هر یک از مواد موجود در گردو آشنا شوید. در ادامه جدول مواد مغذی موجود در یک انس (حدود ۷ عدد) مغز گردو آورده شده است:

ماده مغذی مقدار تقریبی درصد نیاز روزانه
کالری ۱۸۷ کیلوکالری
چربی ۵ گرم
پروتئین ۴ گرم
فیبر ۲ گرم
قند کمتر از ۱ گرم
کربوهیدرات ۴ گرم
منگنز ۴ میلی‌گرم ۴۸٪
مس ۴ میلی‌گرم ۲۲٪
منیزیم ۴۵ میلی‌گرم ۱۱٪
فسفر ۹۸ میلی‌گرم ۱۰٪
ویتامین B6 ۲ میلی‌گرم ۱۰٪
فولات ۷ میلی‌گرم ۷٪
تیامین (ویتامین B1) ۱ میلی‌گرم ۶٪

ارزش غذایی گردو

برترین خواص گردو برای سلامتی

برای اینکه بتوانید به خوبی با این مغز آشنا باشید باید خواص و ویژگی های بی شماری که برای بدن دارد را مورد بررسی قرار دهید. به همین دلیل در ادامه به معرفی و بررسی برخی از خواص گردو برای شما می پردازیم. تا بتوانید به خوبی با این خواص آشنا شوید و بتوانید از این مغز استفاده کنید.

گردو و کمک به مبارزه با افسردگی

امگا-۳ و فسفر موجود در گردو از عملکرد مطلوب مغز در سطوح مختلفی پشتیبانی می‌کند. شواهد بیولوژیکی وجود دارد که میزان کم چربی‌های امگا-۳ در افسردگی و همچنین تعداد دیگری از اختلالات رفتاری و شناختی تأثیر خواهد داشت. چراکه با توجه به اینکه چربی‌های ضروری به‌طور مستقیم برای ایجاد غشای خارجی سلول‌ها و کمک به عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی استفاده می‌شوند، کاملاً منطقی است که گردو به‌عنوان یک درمان طبیعی برای افسردگی عمل نماید. چربی‌های امگا-۳ به تشکیل پوشش بیرونی نرم و سیال سلول کمک می‌کنند و به آن‌ها توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر را می‌دهند. این موضوع امری حیاتی برای انتقال‌دهنده‌های عصبی ناقل «احساس خوب» مانند دوپامین و سروتونین برای جریان یافتن به داخل و یا خارج سلول‌ها می‌باشد. بدون مقدار کافی از انواع مناسب چربی‌ها در رژیم غذایی، عملکرد انتقال‌دهنده عصبی شما دچار آسیب شده و بسیاری از افراد این تأثیرات را در بروز احساس اضطراب، استرس مزمن، اشتیاق شدید، خستگی و نوسانات خلق‌وخو تجربه می‌کنند. به همین دلیل است که چربی‌ها برای مبارزه با افسردگی و اضطراب حیاتی هستند. مطالعات جامعی انجام‌شده مصرف مقادیر زیاد چربی‌های امگا-۳ (معمولاً به شکل ماهی‌های دریایی به‌علاوه بعضی از آجیل‌ها مانند گردو) را به نرخ‌های پایین‌تر افسردگی ارتباط می‌دهد. آزمایش‌های بالینی کنترل‌شده‌ای که اثرات امگا-۳ را در پیشگیری از افسردگی و بیماری‌های قلبی بررسی می‌کند، در تعدادی از مراکز تحقیقاتی بزرگ ادامه دارد. به نظر می‌رسد هر چه بیشتر در مورد چگونگی کارکرد این اسیدهای چرب ویژه درمی‌یابیم، بیشتر به مزایای چشمگیر آن‌ها پی می‌بریم، بااین‌حال اکثر مردم کمبود امگا-۳ داشته و نمی‌توانند هزینه آن را تأمین کنند. مقاله پیشنهادی : طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل

گردو و بهبود سلامت مغز و حفظ حافظه

همان‌طور که گفتیم، گردو تأثیرات بسیار مثبتی روی سلامت مغز دارد. امگا-۳ موجود در گردو به تقویت حافظه کمک کرده و برای پیشگیری از زوال عقل و آلزایمر مفید است. نکته جالب این است که بین افسردگی و زوال عقل ارتباط نزدیکی وجود دارد، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد بسیاری از افرادی که به‌دلیل کمبود امگا-۳ دچار افسردگی می‌شوند، در معرض مشکلات شناختی مانند زوال عقل و آلزایمر قرار دارند. در یک مطالعه دانشگاه کراچی، محققان اثر گردو بر یادگیری و حافظه موش‌ها را بررسی کردند. نتایج نشان داد موش‌هایی که گردو مصرف کرده بودند، یادگیری و حافظه بهتری داشتند و کاهش مصرف غذا نیز در آن‌ها مشاهده شد بدون اینکه رشد طبیعی‌شان تحت تأثیر قرار گیرد. همچنین عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی آن‌ها بهتر شده و مغز آن‌ها در برابر آسیب محافظت شد. خواص گردو چیست؟

گردو و بهبود سلامت قلب

مصرف گردو که سرشار از امگا-۳ است، رابطه قوی‌ای با بهبود سلامت قلب دارد. این مغز با پاک‌سازی شریان‌ها، بهبود گردش خون، تعادل کلسترول و کاهش التهاب، به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۲ نشان داد مصرف روزانه ۵۶ گرم گردو در بزرگسالان دارای اضافه‌وزن، عملکرد رگ‌های خونی را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به سندرم متابولیک، پیش‌زمینه دیابت و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. همچنین این افراد بدون افزایش وزن، سلامت قلب بهتری داشتند.

گردو و کمک به پیشگیری از سرطان

گردو به‌عنوان یک غذای ضدالتهابی و منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنول، به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و می‌تواند در پیشگیری از سرطان مؤثر باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که گردو نقش درمان طبیعی سرطان را دارد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ در دانشگاه تگزاس نشان داد که رژیم غذایی حاوی گردو رشد تومورهای پروستات را در موش‌ها به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و اندازه تومورها در این گروه تقریباً یک‌چهارم گروه بدون گردو بوده است.

خواص گردو برای بارداری

منگنز موجود در گردو یک ماده معدنی مهم برای رشد، سلامت باروری، بهبود زخم و رشد مغز می‌باشد. همچنین این ماده معدنی برای حفظ سلامت متابولیسم و برای هضم و استفاده از کربوهیدرات‌های مواد غذایی که از رشد عضلات و بافت‌های بدن حمایت می‌کنند، موردنیاز است.

گردو، بهترین راه برای افزایش امگا-۳ کودکان

بسیاری از کارشناسان خوردن گردو توسط بچه‌ها را به‌عنوان یک میان وعده مغذی برای تقویت مغز توصیه می‌کنند. گردو همچنین ممکن است بسیاری از بیماری های روانی از جمله افسردگی در کودکان و ADHD یا بیش فعالی(اختلالی که در آن پرتحرکی، بی‌توجهی و رفتارهای ناگهانی بیشتر و شدیدتری نسبت به کودکان دیگر وجود دارد) و دیگر مشکلات مربوط به رشد را درمان کند.. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که کودکان مدرسه‌ای در صورت مصرف مکمل‌های چربی امگا-۳ یا گرفتن مقادیر زیادی امگا-۳ از خوراکی‌ها توجه بیشتر، کاهش مشکلات رفتاری و نشانه‌های مرتبط با ADHD کمتری داشتند. brain-blog-300x107 با توجه به اینکه خوردن ماهی‌های دریایی به‌طور مرتب برای بسیاری از بچه‌ها سخت است، پیدا کردن راهی برای گذاشتن چند عدد گردو در وعده‌های غذایی آن‌ها روشی مناسب برای فراهم کردن طبیعی امگا-۳ آن‌ها بوده و منجر به‌سلامت جسمی ‌و روحی آن‌ها می‌شود. یکی از مزیت های گردو این است که با شیرینی جات و غذاهای زیادی ترکیب می شود که ساده ترین آن نان و پنیر و گردوست که همه ی ما با آن آشنایی داریم.

خواص گردو برای پوست

همه ما دوست داریم پوستی سالم، صاف و بی‌نقص داشته باشیم و برای این هدف، روش‌های مختلفی را امتحان می‌کنیم. یکی از مهم‌ترین بخش‌ها برای زیبایی، سلامت پوست صورت است که توجه زیادی را به خود جلب می‌کند. اگر به سلامت پوست خود اهمیت می‌دهید و می‌خواهید پوستی بدون جوش و آکنه داشته باشید، محصولات حاوی گردو می‌توانند گزینه‌ای عالی برای شما باشند. گردو سرشار از ویتامین‌هایی است که نقش مهمی در سلامت و درخشندگی پوست ایفا می‌کنند. بسیاری از مشکلات پوستی با مصرف محصولات حاوی گردو بهبود می‌یابند؛ از جمله لطافت پوست، سفت شدن، درخشندگی، روشن شدن و حتی درمان جای جوش و آکنه. اگر تا به حال هزینه زیادی برای محصولات مراقبت پوستی کرده‌اید اما نتیجه نگرفته‌اید، استفاده از گردو می‌تواند تجربه‌ای متفاوت و موثر برایتان باشد.

گردو برای لاغری

افرادی که دچار اضافه وزن می باشند، همیشه از نامتعادل بودن اندام خود ناراحت هستند و به عبارتی اعتماد به نفسی ندارند. این افراد همیشه به دنبال روش هایی می باشند تا بتوانند حداقل مقداری وزن خود را کاهش دهند. مکمل های زیادی در زمینه کاهش وزن وجود دارند که می توانند تاثیر خوبی نیز داشته باشند. اما در کنار این تاثیرات خوب و مثبت با توجه به اینکه از مواد شیمیایی تهیه شده اند، به مرور زمان می توانند مشکلات جدی را برای فرد ایجاد کنند. اما مواد طبیعی دیگری هم هستند که می توانند بدون هرگونه عوارض و آسیب شما را تا حد زیادی به اندام ایده آل تان برسانند. در این رابطه می توان به خواص گردو در کاهش وزن اشاره کرد. مغز گردو با توجه به اینکه کالری بسیار زیادی دارد، افراد با مصرف مقداری از آن در طول روز انرژی بدن خود را تامین می کنند. به عبارتی می توان گفت مصرف گردو در طول روز باعث می شود کالری بدن شما بالا برود. وقتی بدن انرژی مورد نیاز خود را تامین می کند، فرد احساس سیری می کند و دیگر میلی به خوردن غذا و خوراکی های دیگر ندارد. نتیجه ی همین بی اشتهایی باعث می شود که فرد در طول روز، مقدار کمتری مواد غذایی مصرف نماید و در نتیجه شاهد کاهش وزن باشد. پس از خواص گردو به کاهش وزن نیز می توان اشاره نمود. مقاله پیشنهادی: آیا گردو چربی سوز است؟

خواص گردو برای حافظه

بسیاری از افراد امروزه مبتلا به بیماری های فراموشی و آلزایمر می باشند. فراموشی یکی از بدترین بیماری هایی است که روح و روان انسان را در بر می گیرد. اما به گفته متخصصان مصرف مقداری از مغز ها و آجیل در طول روز می تواند باعث تقویت حافظه انسان شود. از خواص گردو می توان به تقویت حافظه نیز اشاره نمود. مسلما همه ی شما تا به حال از خاصیت گردو بر تقویت حافظه شنیده اید. ویتامین E یکی از ویتامین هایی است که در تقویت حافظه نقش بسیار زیادی دارد. خوشبختانه مقدار زیادی ویتامین E در گردو وجود دارد که این یک خبر خوب برای افرادی می باشد که مبتلا به فراموشی و آلزایمر می باشند. زیرا مصرف گردو می تواند تاثیرات مثبتی را بر حافظه انسان بگذارد. البته باید در مصرف گردو بسیار محتاط باشید، زیرا مصرف گردو در دراز مدت می تواند مشکلات جدی را برای شما به وجود آورد. مصرف گردو زمانی می تواند برای تقویت حافظه موثر باشد که به صورت متعادل مصرف شود و در مصرف آن زیاده روی نشود.

خواص گردو برای مو

همان طور که در ابتدای این مقاله به آن اشاره کردیم، گردو دارای خواص منحصر به فردی می باشد. از جمله خواص گردو می توان به تاثیر آن بر زیبایی و تقویت مو اشاره کرد. موی انسان برای اینکه بتواند رشد خوبی داشته باشد به بسیاری از ویتامین ها و املاح معدنی نیاز دارد. این ویتامین ها و املاح معدنی در بسیاری از مواد خوراکی که مصرف می کنیم وجود دارند. مغز گردو سرشار از ویتامین های بسیار زیادی است که وجود هر یک از این ویتامین ها به رشد و تقویت مو کمک بسیاری می کند. پس در نتیجه می توان گفت یکی از خواص گردو مربوط به سلامت مو می باشد. بسیاری از افراد همیشه از موهای خود ناراضی هستند و به همین دلیل هزینه بسیاری زیادی را صرف خریدن انواع شامپو های شیمیایی می کنند. بسیاری از شامپو ها از ترکیبات شیمیایی ساخته شده اند که به مرور بر سلامت موی شما تاثیر منفی بر جای می گذارند. اما مغز گردو با توجه به اینکه مواد مغذی بسیاری را در خود جای داده است؛ می تواند یک گزینه خوب برای موهای آسیب دیده ی شما باشد. شامپوهایی که از عصاره ی گردو ساخته شده اند به رشد سریع موهای شما و همچنین ترمیم موهای آسیب دیده ی شما کمک بسیاری می کنند. به همین دلیل است که نمی توان خواص گردو را در زیبایی مو نادیده گرفت.

ویتامین ها و مواد معدنی گردو

یکی دیگر از خواص گردو مربوط به ویتامین ها و املاح معدنی بسیاری است که در آن وجود دارد. گردو سرشار از ویتامین های E،B،CوDمی باشد. هر کدام از این ویتامین ها به نحوی در سلامت انسان تاثیر گذار می باشند. مثلا ویتامین E در جوانسازی نقش بسزایی دارد. ویتامین B در کاهش چین و چروک تاثیر فراوانی دارد و باعث می شود پوست صورت شما جوان و شاداب به نظر برسد. ویتامین D در کودکان و نوجوانان سبب افزایش قد می شود. در نهایت ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و از بدن شما در برابر انواع بیماری ها محافظت می کند.

بهبود بافت استخوان‌ها

ازآنجایی که در گردو مواد مغذی مختلفی مانند اسید آلفا لینولنیک وجود دارد، مصرف مداوم این ماده غذایی باعث می‌شود که استخوان‌های افراد محکم و قدرتمندتر شوند. ازاین‌رو، کسانی که دچار پوکی استخوان و یا ضعف عضلانی هستند می‌توانند با مصرف روزانه چند عدد گردو، این مشکلات را تا حدودی کنترل کنند. خوب است بدانید، استفاده از روغن گردو به عنوان استعمال خارجی، به بهبود دردهای استخوانی کمک می‌کند.

بهبود دستگاه گوارش بدن

یکی دیگر از دلایلی که باعث شده متخصصان روی مصرف گردو بسیار تاکید کنند این است که این ماده غذایی می‌تواند باعث سلامت دستگاه گوارش فرد شود. همان‌طورکه در ابتدا نیز متوجه شدید، در گردو مقدار قابل ‌توجهی فیبر وجود دارد که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است. به همین دلیل کسانی که مشکلات گوارشی مانند یبوست دارند، می‌توانند با مصرف گردو، فیبر موردنیاز روزانه را به بدن خود برسانند و این مشکل را برطرف کنند.

خواص گردو برای جلوگیری از پیری زودرس

مصرف گردو در سنین میانسالی مهم است؛ زیرا این ماده غذایی باعث می‌شود که کمتر در معرض پیری زودرس قرار بگیرید. دلیل این موضوع هم این است که با مصرف گردو، استرس و اضطراب‌های شما کاهش پیدا می‌کند و مغز شما با ارائه عملکرد بهتر، دیرتر دچاری پیری می‌شود.

عوارض گردو

خواص گردو در موارد زیادی به اثبات رسیده است؛ اما مصرف بیش از حد هر نوع ماده خوراکی می‌تواند به مرور زمان باعث بروز مشکلات متعددی شود. در ادامه، برخی از عوارض ناشی از مصرف زیاد گردو آورده شده است:

  • افزایش وزن و چاقی: گردو کالری بالایی دارد (تقریباً ۱۸۷ کالری در هر انس)، مصرف زیاد آن بدون کنترل باعث افزایش کالری دریافتی و در نتیجه اضافه وزن می‌شود.
  • حساسیت و آلرژی: افرادی که به آجیل یا گردو حساسیت دارند ممکن است پس از مصرف دچار خارش، تورم، التهاب پوست یا حتی مشکلات تنفسی شوند.
  • مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد گردو می‌تواند باعث نفخ، گاز، اسهال یا مشکلات دیگر در سیستم گوارش شود، مخصوصاً در افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند.
  • بار اضافی روی کبد و کلیه‌ها: چربی زیاد و ترکیباتی که در گردو وجود دارد، در مصرف زیاد می‌تواند فشار بیشتری به کبد و کلیه‌ها وارد کند و در کسانی که مشکلات کبدی یا کلیوی دارند، خطرناک باشد
  • محدودیت مصرف در دوران بارداری: مصرف زیاد گردو در بارداری ممکن است باعث حساسیت یا آلرژی در نوزاد شود. بهتر است زنان باردار در مصرف گردو تعادل داشته باشند و در صورت وجود سابقه آلرژی در خانواده با پزشک مشورت کنند.

نتیجه گیری

در این مطلب برخی از برترین خواص گردو برای بدن را به شما معرفی کردیم و گفتیم که با مصرف مغز این درخت میوه سردسیری، شما می‌توانید به چه مزایای فوق‌العاده‌ای دست پیدا کنید. گردو یکی از بهترین مواد غذایی برای بدن به شمار می‌آید که نه ‌تنها برای سلامت جسم و مغز، بلکه برای پوست و حتی درمان اضافه وزن نیز مفید است. از این رو، پیشنهاد می‌کنیم که همیشه مقداری از این مغز، به خصوص گردوی ایرانی در خانه داشته باشید تا بتوانید به‌عنوان وعده‌های اصلی با صبحانه و یا حتی میان وعده، میل کنید. گردو هم برای جوانان و هم سالمندان و به خصوص کودکان، بسیار مفید است.

سوالات متداول

روزانه چند عدد گردو مصرف کنیم؟

برای اکثر بزرگسالان، مصرف ۴ تا ۷ عدد گردو در روز کافی است تا از خواص آن بهره‌مند شوند بدون اینکه کالری زیادی دریافت کنند.

آیا گردو باعث چاقی می‌شود؟

گردو کالری بالایی دارد، ولی اگر به اندازه مصرف شود، به دلیل داشتن فیبر و چربی‌های مفید حتی می‌تواند به کنترل وزن کمک کند.

آیا گردو به بهبود افسردگی کمک می‌کند؟

بله، گردو سرشار از امگا-۳ است که به بهبود عملکرد مغز و خلق‌وخو کمک می‌کند؛ ولی جایگزین درمان دارویی نیست.

گردو برای پوست و مو چه فایده‌ای دارد؟

ویتامین‌ها و چربی‌های موجود در گردو به سلامت پوست (جلوگیری از خشکی و پیری) و مو (تقویت و جلوگیری از ریزش) کمک می‌کنند.

آیا مصرف گردو برای کودکان مفید است؟

بله، گردو به رشد مغزی و تأمین چربی‌های مفید کمک می‌کند، ولی باید به مقدار کم و متناسب با سن کودک داده شود.

آیا همه افراد می‌توانند گردو بخورند؟

افرادی که به آجیل حساسیت دارند باید از مصرف گردو پرهیز کنند. همچنین مصرف زیاد آن ممکن است برای برخی مشکلات گوارشی ایجاد کند.

آیا گردو برای قلب مفید است؟

بله، مصرف منظم گردو به کاهش کلسترول بد (LDL)، افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش التهاب کمک می‌کند.

گردوی خام بهتر است یا بوداده؟

گردوی خام مواد مغذی بیشتری دارد، ولی اگر گردو به‌درستی بو داده شود (بدون نمک یا روغن اضافی)، همچنان مفید خواهد بود.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی

تیم تحریریه برادران حسینی، بهترین و به‌روزترین اطلاعات در حوزه آجیل، خشکبار و انواع خوراکی‌های مغذی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می‌دهد. می‌توانید علاوه بر خرید آجیل باکیفیت، طرز تهیه انواع خوراکی‌ها را بیاموزید.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *