در مورد خواص چای به و روش مصرف آن بدانید

ظرف به و چند استکان چای به
فهرست مطالب

چای در بین بسیاری از جوامع جایگاه ویژه ای دارد و به عنوان یکی از نوشیدنی های گرم و آرامش بخش مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از پرخاصیت ترین چای ها، چای به می باشد. این چای دارای مواد مغذی زیادی است و می تواند به کنترل و درمان بسیاری از بیماری ها بپردازد. ما در این مقاله سعی می کنیم به بررسی خواص چای به و  روش مصرف آن بپردازیم.

درباره چای به

امروزه بیماری های مختلفی در جوامع دیده می شود، به همین دلیل استفاده از داروهای شیمیایی متفاوت نیز رواج دارد ؛ در این میان برخی از مردم قبل از استفاده از داروهای شیمیایی، اول به سمت  استفاده از مواد طبیعی می روند. در طب سنتی داروهای گیاهی و میوه ای زیادی با عنوان دمنوش و یا چای برای افراد مختلف با بیماری های متفاوت تجویز می شود که چای به یکی از آنها می باشد.

مقاله مرتبط: “انواع چای

میوه به دارای مواد مغذی زیادی از قبیل ویتامین های مختلف گروهB  و گروه C ، فیبر ها، کربوهیدرات ها، مواد معدنی متفاوت مانند سدیم، آهن، روی، کلسیم، منیزیم، فسفر، اسید فولیک و … می باشد. بسیاری از خواص میوه به در چای آن نیز دیده می شود و افراد می توانند از این نوشیدنی گرم در تمام فصول سال استفاده کنند.

معرفی خواص چای به

به طور کلی هر میوه ای می تواند دارای خواص متعددی باشد و به سلامتی انسان کمک کند. در این میان چای به نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد؛ زیرا خواص چای به بسیار  زیاد است.

تاثیر چای به بر بیماری های قلبی و عروقی

این چای دارای ترکیبات فراوانی مانند پکتین است. پکتین می تواند از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری کند. سبب بهبود جریان گردش خون در بدن شود و پمپاژ قلب به خوبی صورت گیرد و باعث شود که افراد کمتر دچار سکته های قلبی شوند. همچنین فلاونوئید های موجود در این چای نیز ترکیبات موثر دیگری هستند که سبب می شوند که افراد کمتر به بیماری های قلبی و عروقی دچار شوند.

 خواص  چای به بر دوران بارداری

 همیشه به خانم های باردار برای داشتن فرزندانی زیبا، استفاده از انواع میوه ها به خصوص به توصیه می شده است. اما این نوشیدنی علاوه بر این خاصیت با داشتن ویتامین های گروه B می توانند به خوبی به تقویت دیواره های رحم بپردازند و از سقط جنین در ماه های اولیه بارداری جلوگیری کند.

همچنین این نوشیدنی میوه ای، می تواند تاثیر مثبتی بر جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ های مکرر در زنان باردار داشته باشد. قابل ذکر است با تمام خواص چای به ، خانم های باردار باز هم باید نسبت به استفاده از این چای و یا مقدار مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند.

 تاثیر چای به بر موها

 این نوشیدنی میوه ای می تواند به تقویت ریشه موها بپردازد و از ریزش آنها جلوگیری کند.  افراد مختلف می توانند با مصرف منظم این چای از تاثیرات آن برای پر رنگ شدن موهای خود نیز بهره مند شوند.

خواص چای به برای دستگاه گوارشی

 این نوشیدنی به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر، می تواند تاثیرات زیادی بر عملکرد دستگاه گوارش داشته باشد. این چای از تنبلی روده و ورم معده جلوگیری می کند،  به درمان حالت تهوع های مکرر، استفراغ های طولانی، اسهال های خونی و … می پردازد.

همچنین افراد با نوشیدن این چای می توانند به هضم غذای خود نیز کمک کنند. این چای می تواند به خوبی سموم موجود در بدن را نیز از بین ببرد.

چند عدد به و یک استکان چای

 تاثیر چای به بر افزایش سیستم ایمنی بدن

 این چای با داشتن ترکیباتی از قبیل ویتامین C به خوبی می تواند، سیستم ایمنی بدن افراد مختلف را تقویت کند و با خاصیت ضد التهابی خود، التهاب ها و تورم های موجود در قسمت های مختلف بدن را از بین ببرد.

خواص چای به بر کاهش فشار خون و کاهش کلسترول

این نوشیدنی گیاهی دارای مقدار زیادی از املاح معدنی از قبیل پتاسیم می باشد. این ماده معدنی می تواند فشار خون را در افراد مختلف منظم کند و آن را پایین بیاورد؛ به همین دلیل استفاده از این چای به افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، توصیه می شود.

همچنین این چای، می تواند میزان کلسترول های بد موجود در خون را نیز کاهش دهد. در این صورت و به دلیل تاثیرگذاری این چای بر بیماری های فشار خون و کلسترول بالا، می توان به تاثیر مثبت آن بر کاهش بیماری های قلبی نیز امیدوار بود.

تاثیر چای به بر بیماری های سرماخوردگی و آنفولانزا

این نوشیدنی در ترکیبات خود دارای مقدار زیادی پلی فنول است، به همین دلیل خاصیت ضد ویروسی بسیار قوی دارد و می تواند افراد را از ابتلا به سرماخوردگی و دیگر بیماری های ویروسی مانند آنفولانزا در امان نگه دارد.

این چای، می تواند در دوران ابتلا به این بیماری ها، دردهای گلو، دردهای استخوان ها، مفاصل و … را کاهش دهد. همچنین افراد می توانند از خاصیت تب بر بودن این نوشیدنی نیز در هنگام ابتلا به بیماری سرماخوردگی استفاده کنند.

تاثیر چای به بر سرطان

 این چای، دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در این چای می توانند با رادیکال های آزاد حاصل از بیماری سرطان مبارزه کنند، آنها را از بین ببرند و مانع پیشرفت و پخش سلول های سرطانی در بدن شوند.

همچنین برخی از ترکیبات موجود در این چای مانند کاتچین نقش نوعی منقبض کننده را دارند که می توانند بر سلول های سرطانی تاثیرگذار باشند.این ترکیبات به سلول های سرطانی می چسبند. آنها را خنثی می کنند و از چسبیدن سلول های سرطانی به غشاء مخاطی جلوگیری می کنند.به همین دلیل به خیلی از افراد که به بیماری سرطان به خصوص سرطان روده مبتلا هستند، توصیه می شود که روزانه از این چای استفاده کنند.

تاثیر چای به بر کاهش وزن

 با توجه به اینکه این چای دارای مواد مغذی زیادی است و می تواند مواد مورد نیاز بدن را تامین کند. افراد به راحتی می توانند با استفاده از رژیم های غذایی حاوی این چای نسبت به کاهش وزن خود امیدوار باشند، چون در صورت کم کردن غذا باز هم مواد مغذی به بدن آنها می رسد.

 تاثیر چای به بر بهبود بیماری زخم معده

زخم معده یکی از بیماری هایی است که به دلیل وجود باکتری اچ پیلوری در معده ایجاد می شود. افراد با نوشیدن منظم این نوشیدنی می توانند زخم های معده خود را درمان کنند و نسبت به از بین بردن باکتری های زخم معده اقدام کنند.

تاثیر چای به بر پوست

آنتی اکسیدان های موجود در این نوشیدنی می توانند بر روی پوست نیز تاثیرگذار باشند؛ زیرا این آنتی اکسیدان ها می توانند بافت های آسیب دیده پوست را تقویت و ترمیم کنند، به پوست خاصیت ارتجاعی بدهند، به جوانسازی پوست بپردازند و از پیری زودرس در افراد مختلف جلوگیری کنند.

تاثیر چای به در از بین بردن استرس ها و اضطراب های روزانه

این چای نوشیدنی آرامش بخشی است. به همین دلیل افراد می توانند با مصرف آن در طول روز از استرس های روانی خود در مواجه با مشغله های فکری و کاری کم کنند.

 تاثیر چای به بر بیماری های چشمی

این نوشیدنی با برخی از ترکیبات خود مانند ویتامین های گروه B، مواد معدنی مانند روی، پتاسیم و فولات می تواند از چشم ها در برابر بیماری های مختلف محافظت کند. این ترکیبات می توانند وضوح دید چشم های افراد را بالا ببرند و به بهبود بینایی آنها نیز کمک کنند.

قابل ذکر است که به دلیل بوی خوب این میوه، شرکت های مختلفی از آن برای تهیه خوشبو کننده های دهان و اتاق نیز استفاده می کنند. این نوشیدنی می تواند ادرار آور نیز باشد و از بروز یبوست جلوگیری کند. این چای مشکلات کلیه ها، کبد و مثانه را نیز در افراد مختلف برطرف می کند.

گفتنی است که افراد مختلف می توانند در هر زمانی از این نوشیدنی استفاده کنند. اما کارشناسان تغذیه بهترین زمان مصرف این چای را شب ها و قبل از خواب می دانند. با این وجود افراد زیادی از این نوشیدنی در میان وعده های خود و برای ایجاد آرامش روانی استفاده می کنند.

عوارض استفاده از چای به

این چای یک نوشیدنی میوه ای است، به همین دلیل دارای عوارض کمی می باشد. با این وجود افراد نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.افرادی که گرم مزاج هستند، نباید به مصرف بی رویه این چای اقدام کنند، زیرا این چای نیز دارای طبعی گرم می باشد و ممکن است افراد را دچار مشکل کند.

مصرف کنندگان باید دقت کنند که میوه به دارای دانه هایی سمی و آلرژی زا می باشد. به همین دلیل افراد در هنگام رنده کردن به و سپس آماده کردن آن برای چای، باید دقت کنند که هسته این میوه را مورد استفاده قرار ندهند. قابل ذکر است که برخی از افراد نسبت به این چای آلرژی دارند و مشکلات تنفسی برای آنها ایجاد می شود. این افراد باید از مصرف این نوشیدنی خودداری کنند.

دو عدد به و دو عدد استکان  چای به

روش آماده سازی چای به

آماده کردن این چای مانند آماده کردن انواع چای های دیگر می باشد. اما ابتدا باید میوه به را آماده کرد تا به عنوان یک ماده اولیه برای تهیه این نوشیدنی مورد استفاده قرار گیرد.

مصرف کنندگان برای اینکه یک چای خوش رنگ و خوش طعم داشته باشند، باید ابتدا میوه به را به شکل مناسبی در آورند. افراد مختلف برای تهیه کردن این چای ابتدا باید میوه به را پوست کنند و سپس آن را با استفاده از قسمت های بزرگ رنده، خرد کنند.

مرحله اول

بعد از رنده کردن به، باید مواد رنده شده را در یک سینی بزرگ قرار داد و در یک محل خشک و خنک نگهداری کرد تا به های رنده شده، خشک شوند و کمی تغییر رنگ بدهند. بعد از گذشت چند روز و خشک شدن این به ها، باید آنها را با استفاده از شعله ای ملایم تفت داد.

مرحله دوم

افراد باید دقت کنند که در هنگام تفت دادن، به طور مرتب به ها را هم بزنند تا رنگ آنها تیره نشود و به اصطلاح نسوزند. زیرا در صورت سوختن به ها، چای مزه تلخی پیدا می کند. بعد از این مراحل، باید آب جوش فراهم شود و سپس مقداری از به های رنده شده و تفت داده شده را(به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری) در یک قوری شیشه ای و یا چینی ریخت.

مرحله سوم

افراد می توانند برای طعم دادن به این چای، مقداری هل و دارچین نیز به، به های تفت داده شده اضافه کنند. در این مرحله باید روی تمام این ترکیبات آب جوش ریخته شود و با استفاده از شعله ملایمی، آنها را دم کرد.

گفتنی است که مدت زمان لازم برای دم کشیدن این چای بین 15 تا 20 دقیقه می باشد. رنگ این چای بین زرد تا سبز کمرنگ می باشد. قابل ذکر است که افراد نباید پودر دارچین را به این چای اضافه کنند. زیرا سبب کدر شدن رنگ چای می شود. به همین دلیل انتخاب چوب دارچین گزینه بهتری می باشد.

همچنین افراد می توانند این چای را با عسل و یا نبات میل کنند و از گرمای آن لذت ببرند. استفاده از زعفران و لیمو نیز می تواند از دیگر انتخاب های افراد با سلایق و ذائقه های مختلف باشد. این چای دارای طبعی گرم و خوشبو می باشد و مصرف آن برای بسیاری از افراد لذت بخش است.

مقدار استفاده از چای به در طول روز

این چای نیز مانند هر نوشیدنی دیگری ممکن است دارای عوارضی باشد. البته این عوارض زمانی ایجاد می شود که در استفاده از آن زیاده روی شود. به همین دلیل افراد باید به اندازه مناسبی از این چای استفاده کنند. افراد مختلف باید به مصرف حدود یک تا سه فنجان از این نوشیدنی میوه ای در طول روز اکتفا کنند.

کلام آخر درباره چای به

چای به سرشار از مواد مغذی است. اما باز هم افراد برای استفاده کردن از خواص مفید آن باید جنبه تعادل را رعایت کنند و در صورت مبتلا بودن به بیماری خاصی، قبل از استفاده از این نوشیدنی میوه ای، با پزشک خود مشورت کنند.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *