با خواص بینظیر کنجد برای مصارف روزانه آشنا شوید
کنجد یک دانه روغنی بسیار خوشمزه و مقوی است که فواید بالقوه زیادی برای سلامتی انسان دارند. این دانه خارق العاده یک خوراکی عالی است که بهصورت با پوست، بدون پوست و خام یا برشته در بسیاری از غذاها و خوراکیها از جمله سالاد، نان و سایر محصولات مورد استفاده قرار میگیرد. در طب سنتی نیز به مصرف کنجد بهدلیل مزایای بی نظیر آن توصیههای زیادی شده است. در این مقاله همراه با برادران حسینی قصد داریم خواص کنجد برای مصارف روزانه را معرفی کنیم تا از این پس با خاطری آسوده از آن در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
13 خواص کنجد برای مصارف روزانه
همانطور که گفتیم، استفاده از دانه کنجد در طبخ بسیاری ازغذاها و خوراکیها کاربرد دارد و از پرطرفدارترین آنها میتوان به نان کنجدی اشاره کرد. خواص کنجد که احتمالا تا به حال چیز زیادی درباره آن نمیدانستید عبارت هستند از:
1. منبع خوب فیبر است
یکی از خواص کنجد برای مصارف روزانه، کمک به افزایش مصرف فیبر است. سه قاشق غذاخوری یا 30 گرم دانه کنجد بدون پوست، 3.5 گرم فیبر مورد نیاز بدن را فراهم میکند. از فواید فیبر می توان به حفظ سلامت دستگاه گوارش، کاهش اشتهای کاذب، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، چاقی، دیابت نوع 2 و سرطانهای خاص اشاره کرد.
2. کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش میدهد
برخی از تحقیقات نشان میدهند که دانه کنجد حاوی 15 درصد چربی اشباع شده، 41 درصد چربی غیراشباع چندگانه و 39 درصد چربی تک غیراشباع است و میتواند باعث کاهش کلسترول و احتمال خطر ابتلا به بیماریهای قلبی شود.
3. منبع عالی پروتئین گیاهی است
با مصرف روزانه 3 قاشق غذاخوری (30 گرم) کنجد، میتوانید 5 گرم پروتئین مورد نیاز خود را دریافت کنید. پروتئین یکی از مواد ضروری برای سلامتی است؛ چراکه ساخت همه چیز از عضلات بدن تا هورمونها به آن بستگی دارد.
4. فشار خون را کاهش میدهد
کنجد منبع مغذی منیزیم، ویتامین E، لیگنانها و انواع آنتی اکسیدانها است. این موارد مهم و ضروری میتوانند فشار خون را کاهش دهند. فشار خون بالا تهدید اصلی برای قلب است و ممکن است موجب بروز بیماریهای قلبی و سکته شود. همچنین دانههای کنجد از تجمع پلاک در شریانها نیز جلوگیری میکنند که خود بهصورت بالقوه باعث کنترل فشار خون خواهد شد.
5. به حفظ سلامت استخوانها کمک میکند
کمک به سلامت استخوانی از دیگر خواص کنجد برای مصارف روزانه است. وجود مواد معدنی نظیر کلسیم، این خاصیت فوقالعاده را به کنجد میبخشد.
6. منبع خوب ویتامین B است
دانههای کنجد منبع خوبی از برخی ویتامینهای گروه B هستند که هم در پوسته و هم در دانه آن وجود دارد. این ویتامین در افزایش متابولیسم بدن بسیار تاثیرگذار است.
7. به تشکیل سلولهای خونی کمک میکند
بدن شما برای ساخت گلبولهای قرمز به چندین ماده حیاتی از جمله مس نیاز دارد که در کنجد یافت میشوند. در نتیجه، مصرف منظم و روزانه این دانه روغنی کمک زیادی در این زمینه به شما خواهد کرد.
8. قند خون را کنترل میکند
دانههای کنجد دارای کربوهیدرات بسیار کمی هستند. این در حالی است که پروتئین و چربیهای سالم زیادی در این دانههای روغنی وجود دارند و تمامی این مواد مغذی میتوانند باعث تنظیم قند خون شما شوند. همچنین کنجد حاوی پینورزینول است که با مهار عملکرد آنزیم گوارشی مالتاز، به کنترل قند خون کمک میکند.
9. سرشار از آنتیاکسیدان است
خواص کنجد برای مصارف روزانه محدود به این موارد نمیشود. دانههای کنجد سرشار از خواص آنتیاکسیدانی هستند که به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک زیادی میکند. استرس اکسیداتیو واکنشی شیمیایی است که میتواند به سلولهای شما آسیب برساند و احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن را بالا ببرد.
از طرفی کنجد حاوی «گاما توکوفرول» است. این نوع ویتامین E، آنتیاکسیدانی است که میتواند شما را از معرض بیماریهای قلبی مصون بدارد.
10. به بهبود سیستم ایمنی کمک میکند
وجود مواد مغذی حیاتی از جمله آهن، روی، سلنیوم، ویتامین B6 و چندین ویتامین دیگر در دانههای کنجد آن را به منبع بینظیری تبدیل کرده که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. کمبود روی در بدن میتواند باعث اختلال در فعالیت سیستم ایمنی شود. از فواید روی برای بدن میتوان به توسعه و فعال کردن گلبولهای سفید خون اشاره کرد که برای مقابله با میکروبهای مهاجم نقش حیاتی ایفا میکنند.
10. درد زانو را تسکین میدهد
التهاب و آسیب اکسیداتیو به غضروفی که در بین مفاصل وجود دارد، از عوامل شایع آرتریت زانو است. خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی کنجد، از جمله عوامل مهم در درمان دردهای مفصلی زانو و محافظت از غضروفهای شما است.
11.تیروئید را بهبود میبخشد
از خواص کنجد برای مصارف روزانه میتوان به تأمین سلنیوم موردنیاز بدن اشاره کرد. دانههای کنجد منبع غنی از سلنیوم هستند که به ساخت منظم هورمونهای غده تیروئید کمک قابلتوجهی میکنند. غده تیروئید در بین اعضای بدن حاوی بالاترین میزان غلظت سلنیوم است که دانههای مغذی کنجد نقش حیاتی در تولید آن ایفا میکنند.
12.وزن را کاهش میدهد
کنجد و فرآوردههای آن یک میانوعده عالی هستند که به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، سبب کاهش اشتها، افزایش سوخت و ساز و تأمین انرژی موردنیاز بدن میشود. تمامی این موارد میتوانند کمک ویژهای به کاهش وزن شما کنند.
13. دردهای قاعدگی را کم میکند
خوردن کنجد، سطح ویتامین E را در بافتهای بدن بالا میبرد. به همین دلیل می تواند به کاهش التهاب و انقباضهای رحم در دوران قاعدگی کمک کند.
کلام آخر
دانههای خوشمزه کنجد خواص بسیاری برای بهبود سلامتی و تنظیم فعالیتهای مختلف بدن دارد. در این مقاله، ما به معرفی چند مورد از خواص کنجد برای مصارف روزانه پرداختیم. با قرار دادن این دانه مقوی در رژیم غذایی، می توانید بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن خود را تأمین کرده و به تقویت سلامت کمک به سزایی کنید.