معرفی دسر و کیک‌های کم شکر و مغذی

دسر های کم شکر
فهرست مطالب

اغلب افرادی که تمایل به مصرف غذاهای سالم دارند، عموماً کیک و دسر را از رژیم غذایی خود حذف می‌کنند. اما این خوراکی‌های خوشمزه همیشه وسوسه‌انگیز هستند. اگر شما هم از علاقه‌مندان به رژیم سلامت هستید، ممکن است به این فکر کرده باشید که آیا دسر و کیکی وجود دارد که به طور سالم و بدون شکر تهیه شده باشد؟

خوشبختانه باید بگوییم پاسخ این سؤال مثبت است. انواع دسر بدون شکر معمولاً حاوی فیبر و مواد مغذی بسیاری هستند و به راحتی می‌توانند به عنوان خوراکی سالم مصرف شوند. دسرهایی مانند پودینگ چیا، دسر ماست و میوه، کیک هویج و گردو از بهترین انواع این دسرها هستند. در فرایند تهیه این خوراکی‌ها از شیرین‌کننده‌های طبیعی همچون عسل و شیره افرا، میوه‌های تازه، آجیل و غیره که جایگزین طبیعی و سالمی برای شکر هستند، استفاده می‌شود. جالب است بدانید که شما برای تهیه برخی از این دسرها حتی نیاز به فر ندارید. اگر به دنبال دستور تهیه دسر بدون شکر هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

انواع دسر و کیک‌های کم شکر و مغذی

در این قسمت بهترین و خوشمزه‌ترین دسرها و کیک‌هایی که با مواد جایگزین شکر تهیه می‌شوند را معرفی می‌کنیم:

  • پودینگ چیا
  • کیک هویج و گردو
  • دسر ماست و میوه
  • کیک موز و جو دوسر
  • کیک شکلاتی با آرد نخودچی

حال به مواد لازم و طرز تهیه این دسرها می‌پردازیم:

پودینگ چیا

پودینگ چیا یکی از دسرهای محبوب و سالم است که به دلیل خواص تغذیه‌ای بالای دانه‌های چیا، به گزینه‌ای عالی برای افرادی که به دنبال یک دسر کم شکر و مغذی هستند، تبدیل شده است. از خواص این دسر می‌توان به پروتئین، فیبر بالا، آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا-۳ اشاره کرد. مواد لازم برای تهیه این دسر به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار لازم
شیر (شیر نارگیل، شیر بادام یا شیر گاو) ۲ لیوان
دانه چیا ۲/۱ لیوان
وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
میوه برای تزیین به مقدار لازم

 

طرز تهیه پودینگ چیا

دانه چیا به همراه شیر و وانیل را داخل ظرف مورد نظر بریزید و هم بزنید تا داخل شیر حل شوند. این ترکیب را به مدت ۳ الی ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید. پیش از سرو، پودینگ را هم بزنید و با میوه‌های تازه و عسل یا شیره افرا تزیین کنید. با استفاده از پودر کاکائو بدون شکر، دارچین و عصاره‌های مختلف می‌توان طعم‌های متنوعی از این دسر را تهیه کرد. لازم به ذکر است که این دسر را به مدت ۳ تا ۴ روز می‌توانید داخل یخچال نگه‌داری کنید.

کیک هویج و گردو

این کیک به‌عنوان یک گزینه سالم برای میان‌وعده یا دسر در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها بسیار مناسب است. عطر دارچین کیک هویج و گردو به عنوان یک دسر بدون شکر هر کسی را به هوس می‌اندازد. مواد لازم برای تهیه این کیک به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار لازم
هویج رنده شده ۲ فنجان
گردو ۱ فنجان
تخم‌مرغ ۲ عدد
عسل یا شیره افرا (به عنوان شیرین‌کننده) ۲/۱ لیوان
آرد گندم یا بادام ۱ فنجان
دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
بیکینگ‌پودر ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کیک هویج و گردو

در مرحله اول هویج‌ها را به‌خوبی بشویید و رنده کنید، گردوها را نیز خورد کنید. در یک ظرف بزرگ، آرد، دارچین، بیکینگ‌پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. در ظرفی جداگانه نیز تخم‌مرغ و عسل را مخلوط و سپس هویج رنده شده و گردو را هم اضافه کنید.

مواد خشک را در چند مرحله به مخلوط آماده شده اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا یکدست شود. توجه داشته باشید که مواد را زیاد هم نزنید.

از قبل فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده، مخلوط را درون قالب چرب شده ریخته و سپس به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا بپزد. برای اطمینان از پخت کیک یک خلال‌دندان داخل کیک فروکنید اگر مواد کیک به خلال‌دندان نچسبید؛ یعنی کیک آماده است.

دسر ماست و میوه 

این دسر هم گزینه‌ای عالی و سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. در ادامه مواد اولیه و دستور تهیه این دسر بدون شکر را بیان می‌کنیم:

مواد لازم مقدار لازم
عسل ۱ قاشق چای‌خوری
ماست یونانی ۲ فنجان
میوه تازه به مقدار لازم

دسر ها و کیک های کم شکر

طرز تهیه دسر ماست و میوه

ماست یونانی را به همراه میوه داخل ظرف ریخته و عسل را نیز به آنها اضافه کنید. این دسر را داخل یخچال به مدت ۱ ساعت قرار می‌دهیم و سپس سرو می‌کنیم.

نکته‌ای که راجع به این دسر بدون شکر باید به آن توجه کنید این است که اگر از ماست ساده استفاده می‌کنید، عسل بیشتری داخل دسر بریزید تا طعم بهتری بگیرد.

کیک موز و جو دو سر 

این کیک نه‌تنها خوشمزه است، بلکه به‌سلامتی شما نیز کمک می‌کند. مواد لازم و طرز تهیه این دسر بدون شکر به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار لازم
تخم‌مرغ ۲ عدد
موز ۲ عدد
شیر بادام یا نارگیل ۴/۱ فنجان
عسل یا شیره افرا ۲/۱ فنجان
دارچین ۱ قاشق چای‌خوری
جو دو سر ۱ فنجان
بیکینگ‌پودر ۱ قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه کیک موز و جو دوسر

در مرحله اول فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید، سپس درون ظرف مورد نظر موزها را با چنگال له کنید و عسل شیر و تخم‌مرغ‌ها را داخل آن بریزید. 

جو دو سر، دارچین و بیکینگ‌پودر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملاً ترکیب شوند. مواد را داخل قالب چرب شده کیک ریخته و داخل فر به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بگذارید تا بپزد و سطح کیک طلایی شود. پس خنک‌شدن کیک آن را برش داده و سرو کنید.

کیک شکلاتی با آرد نخودچی

کیک شکلاتی با آرد نخودچی یک دسر بدون شکر و گزینه‌ای سالم و مغذی برای عاشقان شکلات است. این کیک بدون استفاده از آرد گندم تهیه می‌شود و به همین دلیل برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند یا رژیم‌های خاص غذایی را دنبال می‌کنند، مناسب است. آرد نخودچی به کیک طعمی منحصربه‌فرد و بافتی لطیف می‌دهد و همچنین سرشار از پروتئین و فیبر است.

مواد لازم مقدار لازم
تخم‌مرغ ۳ عدد
آرد نخودچی ۱ فنجان
شیر ۲/۱ فنجان
عسل ۲/۱ فنجان
پودر کاکائو بدون شکر ۲/۱ لیوان
وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
بیکینگ‌پودر ۱ قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه کیک شکلاتی با آرد نخودچی

در یک ظرف آرد نخودچی، بیکینگ‌پودر، وانیل و پودر کاکائو بدون شکر را مخلوط کنید. در یک ظرف جداگانه تخم‌مرغ، شیر و عسل را مخلوط کنید. در این مرحله مواد خشک را به مواد تر اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یک‌دست شود. 

مخلوط را درون قالب چرب شده بریزید و داخل فر که از قبل با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد گرم شده حدود ۴۰ الی ۴۵ دقیقه قرار دهید تا کامل بپزد. پس از سردشدن کیک برش زده و نوش جان کنید.

نتیجه‌گیری 

انتخاب دسر بدون شکر می‌تواند راهی هوشمندانه برای لذت‌بردن از طعم‌های خوشمزه و درعین‌حال حفظ سلامت بدن باشد. برخی از بهترین انواع دسر بدون شکر کیک هویج و گردو، دسر ماست و میوه، کیک موز و جودوسر هستند که با استفاده از مواد اولیه مغذی و طبیعی، به راحتی قابل تهیه هستند. برخی از این دسر ها نیازی به فر ویا تجهیزات خاصی ندارند. بنابراین کار شما را برای تهیه یک صبحانه مغذی و تنوع بخشیدن به رژیم غذایی آسان‌تر می کنند.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *