طرز تهیه شیر بادام؛ نوشیدنی سالم و گیاهی

تهیه شیر بادام در خانه
فهرست مطالب

شیر بادام یکی از نوشیدنی‌های مفید و مغذی است که بافتی کرم مانند داشته و از آن در تهیه بسیاری از اسموتی‌ها هم استفاده می‌شود. این نوشیدنی برای افراد وگن و یا افرادی که به محصولات لبنی حساسیت دارند، گزینه بسیارمناسبی است. شما می‌توانید این شیر گیاهی را در منزل و فقط در ۱۵ دقیقه تهیه کنید. بادام درختی، آب و نمک دریا از مواد اصلی تشکیل‌دهنده شیر بادام هستند؛ این نوشیدنی در حالت طبیعی طعم تلخی دارد؛ اما افزودن شیرین‌کننده‌هایی همچون عسل و خرما آن را بسیار خوشمزه و دلچسب می‌کند. در این مقاله از آجیل حسینی قصد داریم شما را با طرز تهیه شیر بادام و نکات تکمیلی آماده‌سازی این نوشیدنی آشنا کنیم.

مواد لازم برای تهیه شیر بادام خانگی

مواد لازم برای تهیه شیربادام در خانه

مواد اولیه اندازه
بادام درختی خام ۱ فنجان
آب ۵ فنجان
نمک دریا ۴/۱ قاشق چایخوری
افزودنی های اختیاری (خرما، عسل، عصاره وانیل و…) به مقدار لازم

روش تهیه شیر بادام

شیر بادام ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و منبعی غنی از ویتامین‌ها آنتی‌اکسیدان و چربی‌های سالم است. درصد ریز مغذی‌های موجود در این نوشیدنی به مقدار بادام استفاده شده در آن بستگی دارد. هر چه در تولید این نوشیدنی از بادام‌های بیشتری استفاده شود، غلظت نوشیدنی بالاتر و مقوی‌تر است. همچنین برای تهیه شیر بادام مغذی و سالم، انتخاب و خرید بادام تازه و با کیفیت بسیار مهم است. بادام‌های تازه و خام، غنی از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و چربی‌های سالم هستند که تاثیر زیادی بر طعم و ارزش غذایی شیر بادام دارند. برای تهیه شیر بادام طبق مراحل زیر عمل کنید:

مرحله اول

بادام‌ها را در آب خنک بریزید و اجازه دهید یک شب تا صبح در آب خیس بخورند.

مرحله دوم

بعد از اینکه بادام‌ها خیس خوردند آب آنها را خالی کنید؛ سپس در مخلوط‌کن بریزید و ۵ فنجان آن تازه به آن اضافه کنید.

مرحله سوم

بادام و آب را به مدت ۲ دقیقه با دور تند مخلوط‌کن میکس کنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم

مقداری نمک دریا به ترکیب به دست آمده اضافه کرده و میکس کنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. اگر دوست داشتید در این مرحله مطابق با ذائقه خود افزودنی‌های متنوعی مانند عسل، خرما و یا عصاره وانیل به ترکیب اضافه کرده و مجددا مخلوط کنید.

مرحله پنجم

ترکیب به دست آمده را از روی الک یا توری فلزی ریز رد کنید تا شیره بادام از آن جدا شود.

روش تهیه شیر بادام

نکات تکمیلی تهیه شیر بادام

نکات تکمیلی طرز تهیه شیر بادام به صورت زیر است:

  • برای افزایش کیفیت این شیر گیاهی از بادام‌های تازه و مرغوب استفاده کنید.
  • بعد از اینکه شیر بادام را از توری رد کردید، تفاله آن را درون یک سینی پهن کنید تا خشک شود. سپس تفاله خشک‌شده را آسیاب کرده و به عنوان آرد بادام در تهیه انواع شیرینی، کیک، حلوا، شیک و اسموتی استفاده کنید. همچنین تاثیر بادام بر سلامت پوست و مو زیاد است و می‌توانید از آن در ساخت ماسک‌های خانگی برای صورت یا مو بهره ببرید. تفاله بادام خشک‌شده سرشار از ویتامین E، اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی‌اکسیدان‌ها است که به تغذیه و نرمی پوست کمک کرده و از آسیب‌های ناشی از آفتاب و آلودگی محافظت می‌کند. علاوه بر این، مصرف آن به تقویت ریشه مو، جلوگیری از ریزش مو و حفظ سلامت پوست سر کمک می‌کند. بنابراین، تفاله بادام نه‌تنها در آشپزی مفید است، بلکه یک ماده طبیعی عالی برای مراقبت از پوست و مو نیز به شمار می‌رود.
  • می‌توانید شیر بادام را به صورت ساده مصرف کنید؛ اما اضافه کردن مقداری خرما، شیره خرما و عسل این نوشیدنی را شیرین کرده و طعم تلخی بادام را می‌گیرد.
  • افزودن مقداری پودر کاکائو، عصاره وانیل و تکه‌های موز نیز طعم شیر بادام را بسیار خاص و دلچسب می‌کند.
  • شیر بادام کاملاً طبیعی و گیاهی بوده و زود فاسد می‌شود؛ بنابراین سعی کنید این نوشیدنی را به صورت روزانه تهیه کرده تا خواص آن حفظ شود.
  • برای اینکه غلظت شیر بادام در حد مطلوب باشد، بیشتر از ۵ فنجان آب به آن اضافه نکنید.
  • بهتر است میزان مصرف شیر بادام برای کودکان با توجه به نظر پزشک تعیین شود.
  • می‌توانید شیر بادام را در ظرف شیشه‌ای در بسته به مدت ۳ روز در یخچال نگه‌داری کنید.
  • برای اینکه شیر بادام کاملاً صاف و یکنواخت شود، دو بار آن را از صافی رد کنید.
  • اضافه کردن مقداری عسل به شیر بادام، این نوشیدنی را به دارویی مؤثر جهت درمان سرماخوردگی و سرفه تبدیل می‌کند. برای این کار کافی‌ست ۲ قاشق عسل را به ترکیب بادام و آب میکس شده اضافه کرده و مجدداً مخلوط نمایید و روزانه ۲ قاشق از آن میل کنید.
  • به منظور افزایش کیفیت شیر بادام و خوش‌رنگ شدن آن، می‌توانید پوست قهوه‌ای بادام‌های خیس‌خورده را جدا کرده و سپس میکس کنید.
  • طرز تهیه شیر بادام برای کودکان مشابه دستور ذکر شده است، اما چون بچه‌ها در مقایسه با بزرگسالان دستگاه گوارش حساس‌تری دارند؛ ازاین‌رو بهتر است از آب جوشیده برای تهیه این شیر گیاهی استفاده شود.

سخن پایانی

طرز تهیه شیر بادام بسیار ساده و به راحتی در منزل قابل انجام است. این نوشیدنی از میکس کردن بادام درختی خیس‌خورده و آب به دست می‌آید. شیر بادام گزینه مناسبی برای جایگزین‌کردن محصولات لبنی در بانوان باردار، افراد حساس به لاکتوز، کودکان و افراد وگان است. همچنین می‌توانید این نوشیدنی مقوی را به جای خوراکی‌های مضر به کودکان خود بدهید. از این نوشیدنی برای تهیه انواع اسموتی، انواع پوره، سوپ، فرنی، سالاد، دسر و… استفاده می‌شود. با رعایت نکات تکمیلی ذکر شده در این مقاله می‌توانید بهترین و خوشمزه‌ترین شیر بادام را در منزل تهیه کنید.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی

تیم تحریریه برادران حسینی، بهترین و به‌روزترین اطلاعات در حوزه آجیل، خشکبار و انواع خوراکی‌های مغذی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می‌دهد. می‌توانید علاوه بر خرید آجیل باکیفیت، طرز تهیه انواع خوراکی‌ها را بیاموزید.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *