شیرینی گردویی

شیرینی گردویی یکی از محبوب‌ترین مدل‌های شیرینی در صنعت نان پزی و شیرینی پزی است که می‌توانید خیلی سریع آن را در منزل نیز آماده کنید. این شیرینی خوشمزه که دارای دستور پخت‌های متنوعی است، یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای پذیرایی در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها محسوب می‌شود. در این مطلب آموزش طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل به چند روش مختلف آورده شده، با برادران حسینی همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل؛ روش اول

شیرینی گردویی را در شهرهای مختلف ایران با مواد اولیه متغیری می‌پزند. یکی از روش‌های پخت این شیرینی با استفاده از زرده تخم‌مرغ است که نتیجه آن یک شیرینی پفکی و خوشمزه خواهد بود. 

مواد لازم:

  • گردو خرد شده ۳ و ½ پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ ۴ عدد بزرگ
  • پودر قند یا شکر سفید ½ پیمانه 
  • پوست لیمو رنده شده ¼ قاشق چای‌خوری
  • وانیل ¼ قاشق چای‌خوری 

طرز تهیه:

  1. زرده‌های تخم‌مرغ را با شکر یا پودر قند مخلوط کنید و با همزن حدود ۱۰ دقیقه خوب هم بزنید تا مخلوطی کش‌دار و یک دست حاصل شود.
  2. حالا گردو، وانیل و پوست لیمو رنده شده را به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند.
  3. دمای فر را روی ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و سینی فر را با با کاغذ روغنی چرب بپوشانید.
  4. از مایه شیرینی با قاشق بردارید و آن‌‌ها را با فاصله مناسب از هم در سینی بریزید. سپس سینی را برای مدت ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی‌ها بپزند. نوش جان.

طرز تهیه شیرینی گردویی؛ روش دوم

شیرینی گردویی را می‌توانید با استفاده از سفیده تخم‌مرغ  هم بپزید. این روش پخت، با بافت نرم و خواص زیادی که دارد باب میل بسیاری از طرفداران شیرینی گردویی است. 

مواد لازم:

  • گردوی خرد شده ۲ پیمانه
  • سفیده تخم‌مرغ ۱ پیمانه
  • شکر ۱ و ¼ پیمانه
  • آرد برنج ۱ قاشق غذاخوری
  • کیک اسفنجی ساده خرد شده ½ پیمانه
  • روغن‌مایع ۴ قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید ۱ قاشق غذاخوری
  • جوش‌شیرین ¼ قاشق چای‌خوری
  • وانیل ¼ قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

  1. سفیده تخم‌مرغ را نصف کنید و نصف آن را به همراه شکر، کیک خرد شده و گردو داخل مخلوط‌کن بریزید. 
  2. حدود ۱ دقیقه بگذارید مواد خوب میکس و یک‌دست شوند. سپس باقی‌مانده سفیده تخم‌مرغ را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مایه‌ای نرم و چسبناک به دست بیاید.
  3. مواد مخلوط شده را در یک تابه مناسب بریزید و روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید. با یک قاشق چوبی به مدت ۲۰ دقیقه به‌صورت رفت و برگشتی مواد داخل تابه را هم بزنید.
  4. بعد از اینکه مواد روی حرارت روان شدند، نوبت اضافه کردن پودر کاکائو و ۱ قاشق غذاخوری از روغن‌مایع می‌رسد. حالا مواد را به‌صورت مداوم هم بزنید تا غلیظ شوند. 
  5. پس از ۲۰ دقیقه هم زدن مواد، حرارت را خاموش کنید و تابه را بردارید.
  6. بلافاصله روغن‌مایع را به همراه سرکه سفید اضافه کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند. 
  7. مایه شیرینی را داخل یک ظرف در بسته بریزید و اجازه دهید کاملاً خنک شود.
  8. پس از اینکه مایه از حرارت افتاد و خنک شد، آن را با یک قاشق هم بزنید و یک‌دست کنید. 
  9. سینی فر را چرب کنید یا روی آن را با کاغذ روغنی چرب شده بپوشانید. 
  10. مایه شیرینی را داخل یک قیف بریزید و با اندازه دلخواه با کمی فاصله داخل سینی قیف بزنید. سپس شیرینی‌ها را با نوک انگشت یا پشت قاشق خیس شده پهن کنید.
  11. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد به مدت یک ربع گرم کنید. سپس شیرینی‌ها را داخل آن بگذارید و اجازه دهید تا برای ۱۵ الی ۲۰ دقیقه کامل بپزند. 
  12. پس از پختن شیرینی‌ها، سینی را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند.

شیرینی گردویی

طرز تهیه شیرینی گردویی ترک‌دار؛ روش سوم

برای اینکه شیرینی گردویی شما ترک‌دار شود، می‌توانید به روش زیر عمل کنید.

مواد لازم:

  • گردو خرد شده ۳۰۰ گرم
  • شکر ۶۰۰ گرم
  • آرد برنج ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • کاکائو ۱ قاشق چای‌خوری
  • سفیده تخم‌مرغ ۳۰۰ گرم
  • وانیل¼  قاشق چای‌خوری
  • جوش‌شیرین ¼ قاشق چای‌خوری
  • سرکه سفید ۱ قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه:

  1. گردو خرد شده و شکر را با هم مخلوط کنید؛ سپس سفیده تخم‌مرغ را به آن‌ها اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا یک‌دست شوند.
  2. پودر کاکائو و  باقی مواد را به تخم‌مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
  3. با یک قاشق از خمیر شیرینی جدا کنید و روی کاغذ روغنی با فاصله قرار دهید.
  4. فر را به مدت ۱۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید و سینی شیرینی‌ها را در آن قرار دهید.
  5. حالا دمای فر را ۵ درجه کاهش دهید و اجازه دهید شیرینی‌ها به مدت ۱۵ دقیقه با دمای ۱۷۵درجه  بپزند. 

نکات مربوط به طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل

تا این قسمت از مقاله چند دستور پخت برای تهیه شیرینی گردویی آموزش دادیم. با رعایت نکات زیر می‌توانید یک شیرینی بهتر و خوشمزه‌تر آماده کنید:

  • برای پخت شیرینی گردویی در توستر، باید از ۱۵ دقیقه قبل آن را با حرارت ۱۵۵ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و برای خشک نشدن شیرینی‌ها باید یک کاسه آب جوش در دستگاه قرار دهید. حالا شیرینی‌ها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در توستر بگذارید و صبر کنید تا آماده شوند.
  • مقدار گردو، شکر و پودر قند مورد استفاده در شیرینی سلیقه‌ای است و می‌توانید آن را تغییر دهید. 
  • زرده تخم‌مرغ باید تقریباً ۱۲ دقیقه زده شود. این کار باعث می‌شود علاوه بر انسجام پیدا کردن زرده و پودر قند، بوی زهم آن نیز از بین برود.
  • در پخت شیرینی گردویی با زرده تخم‌مرغ توجه داشته باشید که بلافاصله پس از پف کردن شیرینی‌ها، فر را خاموش کنید. 
  • برای اینکه بفهمید شیرینی‌ها پخته شدند، باید ببینید راحت از سینی و کاغذروغنی جدا می‌شوند یا خیر. اگر به کاغذروغنی چسبیده باشند، باید زمان پخت را طولانی‌تر کنید.
  • اگر می‌خواهید بافت گردوها را احساس کنید، آن‌ها را خیلی ریز خرد نکنید.
  • برای پخت شیرینی گردویی با زرده تخم‌مرغ لازم نیست فر را از قبل داغ کنید؛ زیرا به سرعت می‌سوزند.
  • خمیر شیرینی گردویی هر چه بیشتر استراحت کند، رنگ خمیر و شیرینی‌ها تیره‌تر می‌شود.
  • برای تزیین شیرینی‌ها می‌توانید از پودر پسته استفاده کنید.

کلام آخر

شیرینی یکی از خوراکی‌های پرطرفداری است که در کشور ما در انواع مختلف شیرینی دانمارکی، شیرینی پادرازی، شیرینی گز، شیرینی شکری و… درست می‌شود. شیرینی گردویی در کم‌ترین زمان ممکن آماده می‌شود و دستورالعمل پخت آن مانند شیرینی نارگیلی بسیار راحت است. این شیرینی یکی از خوردنی‌های معروف در ایران است که به دلیل کاربرد گردو در آن، جزو خوراکی‌های مقوی برای میان‌وعده‌ها نیز محسوب می‌شود. طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل متفاوت است و شما می‌توانید آن را با زرده یا سفیده تخم‌مرغ آماده کنید.