ذرت مکزیکی یکی از میانوعدههای محبوب است که اصالتش به کشور مکزیک برمیگردد. طرز تهیه ذرت مکزیکی که در خود کشور مکزیک پخته میشود با ذرت مکزیکی ایرانی کمی تفاوت دارد؛ ذرت مکزیکی که در کشور ایران پخته میشود را میتوان با موادی چون ذرت شیرین، قارچ، پنیر، کره، سس مایونز و ادویههای طعمدهندهای چون فلفل سیاه، پودر سیر و پودر آویشن تهیه کرد. آمادهسازی این میانوعده خوشمزه در منزل بسیار آسان است و زمان زیادی از شما نمیگیرد. اگر شما نیز عاشق طعم ذرت مکزیکیهای بازاری هستید تا انتهای این مطلب از برادران حسینی با ما همراه باشید تا شما را با سادهترین و سریعترین روش تهیه آن آشنا کنیم.
روش تهیه ذرت مکزیکی با قارچ و پنیر
برای تهیه ذرت مکزیکی ابتدا مواد ذکر شده در جدول زیر را به اندازه تهیه کنید. توجه داشته باشید مقادیر گفته شده جهت تهیه ذرت مکزیکی برای ۴ نفر کافی است.
مواد لازم | مقادیر مورد نیاز |
ذرت مکزیکی شیرین | ۵۰۰ گرم |
قارچ ریز | ۱۰۰ گرم |
سس مایونز | ۵ قاشق غذاخوری |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | ۲۰۰ گرم |
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر آویشن | به مقدار لازم |
مرحله اول
در اواین مرحله تهیه ذرت مکزیکی میتوانید برای خرید ذرت به شکلهای مختلف اقدام کنید. قوطیهای کنسروی ذرت شیرین در بازار موجود هستند که میتوانید خریداری کنید یا این که دانههای ذرت مکزیکی را پس از پخته شدن از روی بلال جدا کنید. همچنین ذرت مکزیکی یخزده به صورت بستهبندی و فلهای در بازار موجود است که میتوانید تهیه کنید. ابتدا قابلمه یا تابهای را روی حرارت قرار دهید و ۲ قاشق غذاخوری کره در آن بریزید. حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید که کره به طور کامل آب شود. سپس ذرت را به آن اضافه کرده و شروع به تفت دادن کنید.
مرحله دوم
قارچها را پس از شستوشو به صورت ورقهای خردکرده و داخل قابلمه بریزید. مواد داخل قابلمه را هم بزنید تا قارچها نیز همراه ذرت تفت بخورند. حرارت شعله را روی کم تنظیم کنید و اجازه دهید که آب قارچها خارج شود. به مدت ۵ دقیقه درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید که قارچها و ذرت کمی بپزند. سپس درب قابلمه را باز کنید و پس از این که اطمینان حاصل کردید که قارچ و ذرت پخته شدهاند، حرارت شعله را کمی بیشتر کنید تا آبی که قارچها انداختهاند به طور کامل تبخیر شود.
مرحله سوم
پس از تبخیر شدن آب قارچها، سس مایونز را به آن اضافه کنید و به قدری هم بزنید که کل مواد داخل قابلمه به سس آغشته شوند. سپس نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر آویشن را به مقادیر لازم اضافه کرده و مجدداً مخلوط کنید.
مرحله چهارم
پنیر پیتزا را به قابلمه اضافه کرده و درب آن را ببندید تا با حرارت کم آب شود. پس از گذشت ۲ دقیقه حرارت شعله را خاموش کرده و ذرت مکزیکی را در ظرف مناسب سرو کنید.
نکات و ترفندهای مهم در تهیه ذرت مکزیکی
شاید با خودتان فکر کنید که طرز تهیه ذرت مکزیکی هیچ نکته خاصی ندارد و تنها با مخلوط کردن مواد میتوانید این میان وعده را به بهترین شکل ممکن بپزید؛ اما بهتر است بدانید که در تهیه این ذرت نکاتی وجود دارد که با رعایت کردن آن میتوانید ذرت مکزیکی را به بهترین شکل ممکن و شبیه ذرت مکزیکیهای بازاری تهیه کنید. از جمله این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛
اضافه کردن ژامبون یا کالباس
در مواد اولیه ذرت مکزیکی اصلی کالباس وجود ندارد؛ اما برای خوشطعمتر کردن آن (به ویژه برای افرادی که عاشق طعم غذاهای فستفودی هستند) میتوانید مقدار کمی کالباس خرد شده یا ژامبون به آن اضافه کنید. برای تهیه ذرت مکزیکی مقدار ۱۰۰ گرم کالباس یا ژامبون کافی است.
ادویههای طعمدهنده
برای این که طعم ذرت مکزیکی به ذائقه شما نزدیکتر باشد میتوانید از ادویههای دلخواه خود نیز استفاده کنید. بااینحال لازم است بدانید که اصلیترین ادویه ذرت مکزیکی پودر آویشن است که بههیچعنوان نباید آن را حذف کنید. در کنار آن میتوانید از ادویههای دیگری چون فلفل قرمز، پودر سیر، فلفل سیاه، پودر خردل، پودر پیاز و….. نیز استفاده کنید.
پختن ذرتها
در صورتی که ذرت مکزیکی خام است، ابتدا آن را به مدت ۴۵ دقیقه داخل قابلمه جداگانهای بپزید و سپس بقیه مراحل را دنبال کنید. اضافه کردن مقداری نمک در حین پختن ذرتها میتواند طعم آنها را بهتر کند.
استفاده از روغن مایع
در صورتی که کره در دسترس نداشتید میتوانید معادل مقدار آن از روغنمایع استفاده کنید؛ اما فراموش نکنید که کره طعم بهتری به ذرت مکزیکی خواهد داد.
اضافه کردن آبلیمو
یکی از نکات مهم دیگر در طرز تهیه ذرت مکزیکی جلوگیری از تیره شدن رنگ قارچها برای خوشرنگ و لعاب شدن آن است. برای این که رنگ قارچها تیره نشود مقدار یک تا دو قاشق غذاخوری به آن آبلیمو اضافه کنید. آبلیمو را باید پس از اضافه کردن قارچ به ذرت اضافه کنید یا این که ابتدا قارچها را در آب جوش بپزید و به آب جوش آبلیمو اضافه کنید. آبلیمو باعث خوشرنگتر شدن قارچ و در نهایت بهتر شدن شکل ذرت مکزیکی خواهد شد.
تهیه ذرت مکزیکی رژیمی
اگر اضافه وزن دارید و میخواهید که ذرت مکزیکی را رژیمی تهیه کنید میتوانید به جای کره و روغن مایع از روغن زیتون استفاده کنید. همچنین برای رژیمی شدن ذرت مکزیکی، باید سس مایونز و پنیر پیتزا را نیز از مواد اولیه آن حذف کنید.
سخن پایانی
ذرت مکزیکی یک میانوعده بسیار خوشمزه بوده که سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و چربیهای سالم است. ازاینرو میتوان گفت که وعده مناسبی برای افراد رژیمی است؛ چرا که با تأمین مواد مغذی بدن میتواند جایگزین خوبی برای وعدههای اصلی غذا باشد و تا ساعتها شما را سیر نگه دارد. در این مطلب طرز تهیه ذرت مکزیکی، نکات و ترفندهای جالب برای خوشمزهتر شدن آن به طور کامل شرح داده شده است. مواد تشکیلدهنده ذرت مکزیکی شامل پنیر پیتزا، قارچ، سس مایونز، ذرت شیرین، کره و ادویههای طعمدهنده است. آمادهسازی و پخت این میانوعده چیزی حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه طول میکشد. ذرت مکزیکی حاوی آنتیاکسیدان بوده و بدن شما را در برابر بیماریهای مختلف محافظت میکند. ازاینرو اگر منع مصرف مواد آن را ندارید میتوانید ده روز یکبار این میانوعده خوشمزه را بپزید و از طعم و خواص بینظیر آن لذت ببرید.
سؤالات متداول
چه نوع ذرتی برای ذرت مکزیکی مناسب است؟
ذرت شیرین پخته شده یا ذرت کنسروی بهترین گزینه برای تهیه ذرت مکزیکی است. اگر از ذرت خام استفاده میکنید باید ابتدا آن را بخارپز کنید.
آیا ذرت مکزیکی را میتوان بدون قارچ درست کرد؟
بله حذف قارچ مشکلی ایجاد نمیکند.
آیا میتوان ذرت مکزیکی را رژیمی درست کرد؟
با استفاده از ماست یونانی به جای سس مایونز و یا استفاده از پنیر کمتر و روغنزیتون به جای کره میتوان ذرت مکزیکی رژیمی درست کرد.
چرا ذرت مکزیکی من خشک میشود؟
در صورتی که میزان کره یا سس کم باشد یا حرارت زیاد باشد ذرت مکزیکی خشک میشود. برای پیشگیری از این مشکل شعله را کم کنید، کمی شیر یا کره به مواد اضافه کنید.