کیک یکی از دسرهای بسیار خوشمزه و بینالمللی است که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. این دسر را میتوان به عنوان عصرانه و وسیلهای برای پذیرایی در مهمانیها استفاده کرد. انواع مختلفی از کیکها با طعمهای مختلف پخته میشود که در این میان کیک ساده پرطرفدارتر به نظر میرسد. عطر و بوی وانیل و بافت نرم و پفکی این کیک از دلایل محبوبیت آن است. این نوع کیک را به راحتی و با استفاده از آرد، تخممرغ، شیر، روغن و شکر در یک ساعت تهیه میشود. اما یکی از چالشهای پیش رو هنگام تهیه کیک ساده برای اغلب افراد، پف نکردن آن است. این امر دلایل مختلفی دارد که عدم مرغوبیت مواد اولیه، جدانکردن زرده و سفیده تخممرغ، عدم رعایت جهت هم زدن و… از مهمترین این دلایل هستند. در این مقاله از بلاگ برادران حسینی قصد داریم شما را با طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد و کلیه نکاتی که به پخت بهتر این دسر کمک میکند، آشنا کنیم.
روش تهیه کیک ساده با پف زیاد
یکی از نکات مهم در طرز تهیه کیک ساده، نسبت دقیق مواد و استفاده از پیمانههای استاندارد است. جهت تهیه کیک ابتدا مواد مورد نیاز آن را از یخچال خارج کرده و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا به دمای محیط برسد. طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد به صورت زیر است.
- مرحله اول: ابتدا فر را روشن کرده و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
- مرحله دوم: تخممرغها را در ظرفی بشکنید و سفیده و زرده آنها را از هم جدا کنید. به زرده تخممرغها وانیل و شکر اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا کرم رنگ شده و حالت کشداری به خود بگیرد.
- مرحله سوم: سفیده تخممرغها را با دور تند همزن برقی هم بزنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که سفیده پف کند و حجیم شود. همچنین در صورت وارونه کردن ظرف، سفیده تخممرغ نباید از آن بریزد.
- مرحله چهارم: شیر را به ترکیب زرده تخممرغ و شکر اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله پنجم: سفیده تخممرغ را به ترکیب بالا اضافه کنید و بهآرامی هم بزنید تا پف آن از بین نرود.
- مرحله ششم: آرد را سه مرتبه الک کنید تا بین ذرات آن هوا بیفتد و حالت گلوله گلوله نداشته باشد. بیکینگپودر را نیز به آرد اضافه کرده و مخلوط کنید.
- مرحله هفتم: یکی از مراحل مهم در طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد افزودن آرد است. آرد را به تدریج و طی ۳ الی ۴ مرتبه به ترکیب به دست آمده اضافه کنید و در هر بار اضافه کردن آرد، آن را هم بزنید.
- مرحله هشتم: کف قالب کیک را با استفاده از روغن چرب کنید. همچنین میتوانید برای کف و دیوارههای قالب کیک از کاغذ روغنی استفاده کنید.
- مرحله نهم: مایه کیک را به صورت دورانی در قالب کیک بریزید. ریختن یکباره مایه کیک از بالا به پایین سبب گنبدی شدن ظاهر کیک خواهد شد.
- مرحله دهم: قالب کیک را به مدت ۴۵ دقیقه درون فر از قبل گرم شده قرار دهید.
- مرحله یازدهم: بری اطمینان از پخته شدن کیک، یک خلال دندان یا چاقو به داخل کیک فرو کنید و آن را بیرون بکشید. اگر خلال دندان و چاقو تمیز درآمد و هیچ خمیری به آن نچسبید، یعنی کیک شما آماده است.
- مرحله دوازدهم: بعد از اینکه کیک آماده شد آن را از فر خارج کرده و از قالب جدا کنید. میتوانید برای تزیین کردن کیک از مواد متنوعی همچون انواع مغزها، پودر قند، شکلات، مربا، ترافل و… استفاده کنید.
اگر به کیکهای خوشمزه و مغذی علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه کیک آجیلی مخلوط را هم در مقالهی جداگانه ما بخوانید. این کیک با ترکیب آجیلهای مختلف، طعمی بینظیر و بافتی دلپذیر دارد که حتما از آن لذت خواهید برد.
نکات و ترفندهای مهم در تهیه کیک ساده با پف زیاد
برای پف کردن کیک نکات و ترفندهایی باید در آمادهسازی مواد و پخت کیک رعایت شود. فوتوفنهای طلایی در طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد به صورت زیر است:
- برای اینکه کیک شما حداکثر پف را داشته باشد، اجازه دهید مواد یخچالی همچون شیر و تخممرغ ابتدا به دمای محیط برسد. اگر برای تهیه کیک از شیر جوشیده استفاده میکنید، صبر کنید ابتدا خنک شود.
- یکی از نکات مهم در تهیه کیک استفاده از مواد تازه و با کیفیت است. برای تهیه این دسر هیچگاه از مواد کهنه و خراب استفاده نکنید تا کیک شما به خوبی پف کند.
- قبل از خارج کردن کیک از قالب، صبر کنید کمی از دما بیفتد. خارج کردن کیک داغ از قالب ممکن است سبب شکسته شدن کیک شود.
- اضافه کردن مقدار ناچیزی نمک به مواد اولیه، سبب میشود کیک بیشتر پف کند و بافت بهتری داشته باشد. نمک را به همراه شکر و وانیل به زرده تخممرغ اضافه کرده و هم بزنید.
- یکی از نکات بسیار مهم در طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد اندازه قالب است. اندازه قالب را با توجه به مقدار مایه کیک انتخاب کنید. اگر قالب شما بزرگ باشد، کیک پف نمیکند. همیشه سعی کنید یک سوم بالایی قالب را خالی بگذارید تا کیک فضای کافی برای پف کردن داشته باشد.
- اگر کیک کاکائویی دوست دارید، ۴ قاشق غذاخوری پودر کاکائو را همراه با آرد الک کرده و به مواد اضافه کنید.
- باز کردن مداوم درب فر، سبب کاهش پف کیک خواهد شد. بههیچوجه قبل از ۲۰ دقیقه درب فر را باز نکنید.
- برای تهیه کیک از آرد مخصوص کیکپزی استفاده کنید. آردهایی که مقادیر پایینی گلوتن و پروتئین دارند برای پخت کیک مناسب نبوده و باعث کاهش پف کیک خواهند شد.
- اگر در منزل فر نداشتید، میتوانید این کیک را روی گاز بپزید. برای این کار یک شعلهپخشکن روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا به خوبی گرم شود. سپس قابلمه محتوی مایه کیک را روی آن بگذارید. مدت زمان پخته شدن کیک روی گاز حدود ۴۰ دقیقه است.
- بعد از اینکه مایه کیک را آماده کردید، بلافاصله آن را در قالب ریخته و داخل فر قرار دهید. استراحت مایه کیک سبب میشود خمیر هوا بگیرد و کمتر پف کند.
- برای تهیه کیک میتوانید به جای شیر از ماست شیرین استفاده کنید. ماست سبب پف زیاد و نرم شدن بافت کیک خواهد شد.
- برای اینکه کیک شما طعم و عطر بهتری داشته باشد، میتوانید مقداری زعفران به مواد آن اضافه کنید. استفاده از زعفران باکیفیت تأثیر زیادی در طعم نهایی کیک دارد. برای خرید زعفران اصل و درجهیک، میتوانید به فروشگاه اینترنتی برادران حسینی مراجعه کنید.
- چرب کردن دیوارههای قالب سبب میشود حرکت کردن کیک به سمت بالا بسیار سخت شود و پف نکند، پس فقطکف قالب را چرب کنید.
- استفاده از روغن زیاد باعث چسبیدن ذرات آرد به هم خمیری شدن بافت کیک و کاهش پف آن خواهد شد.
اگر به دنبال ایدههای جذاب و ساده برای تزیین کیک هستید، پیشنهاد میکنیم مقاله «روشهای تزیین کیک با شکلات به شکلهای مختلف» را مطالعه کنید. در این مقاله با مدلهای متنوع و خلاقانه تزیین کیک با شکلات آشنا خواهید شد که هر سلیقهای را راضی میکند.
سخن پایانی
اگر به دنبال یک دسر خوشمزه و مقوی برای عصرانه هستید، کیک ساده بهترین گزینه است. با داشتن موادی همچون آرد، شکر، تخممرغ و روغن میتوانید یک کیک ساده و خوشطعم با پف زیاد تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد برای ۴ نفر به صورت مرحله به مرحله شرح داده شد. با رعایت مراحل و نکات گفته شده در این محتوا میتوانید به راحتی و بدون نگرانی یک کیک ساده با پف زیاد در منزل تهیه کنید. همچنین میتوانید این کیک را در کولهپشتی فرزندان خود بگذارید تا در مدرسه یک خوراکی سالم داشته باشند.
سؤالات متداول
چطور کیک ساده پف زیادی میکند؟
برای این که کیک ساده شما پف زیادی کند باید: تخممرغها را خوب و جداگانه هم بزنید، مواد خشک را الک کنید، بیکینگپودر تازه استفاده کنید، از باز کردن در فر در ۳۰ دقیقه اول خودداری کنید.
آیا جداکردن زرده و سفیده باعث پف بیشتر میشود؟
بله اگر سفیده را جداگانه خوب بزنید و در انتها با قاشق به مواد اضافه کنید پف کیک دو برابر میشود.
چه نوع آردی برای این که کیک ساده پف زیادی بکند بهتر است؟
آرد سفید قنادی یا آرد شیرینیپزی برای پف زیاد مناسبتر است. آرد سنگین مثل آرد نان باعث سفتشدن بافت کیک میشود.