آجیلها بهعنوان منبع غنی از مواد معدنی، نیازهای بدن به موادی مانند پروتئین، چربیهای سالم، ویتامینها و فیبر مورد نیاز برای بدن را تأمین میکنند و بهاینترتیب در کاهش خطر ابتلا به سرطان نقش بسزایی دارند. در واقع تأثیرات آجیل بر سرطان بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده، کاملاً به اثبات رسیده است.
آجیلها با خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی و ترکیبات ارزشمند خود میتوانند منجر به کاهش رشد سلولهای سرطانی و افزایش سطح ایمنی بدن شوند. علاوه بر مصرف آجیل به عنوان تنقلات روش های دیگری برای گنجاندن این دانه های مغذی در رژیم غذایی وجود دارد. در ادامه به طور اختصاصی به اثرات مطلوب این خوشمزهها بر درمان سرطان میپردازیم و پیشنهاداتی برای تنوع در مصرف آن ها ارائه می کنیم. با ما همراه شوید.
تأثیرات مطلوب آجیل برای درمان سرطان
آجیلها ترکیباتی غنی از انواع املاح معدنی و عناصر مغذی برای بدن هستند؛ ازاینرو میتوانند برای درمان بیماریهای مختلف مفید و مؤثر واقع شوند. برخی از تأثیرات آجیل بر سرطان به شرح زیر است:
- خواص ضدالتهابی
- خواص آنتیاکسیدانی
- تقویت سیستم ایمنی
- پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی
- تأمین فیبر مورد نیاز بدن
خواص ضدالتهابی
یکی از عواملی که میتواند زمینه ابتلا به سرطان را فراهم کند التهاب مزمن است. آجیلها به دلیل برخورداری از امگا ۳ و چربیهای غیراشباع در ترکیبات خود، از خواص ضدالتهابی بسیار بالایی برخوردارند و نقش مؤثری را در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا میکنند؛ بنابراین استفاده از آنها التهابات مزمن را کاهش میدهد و مانع از ابتلا به سرطان میشود.
بادام و پسته از جمله آجیلهایی هستند که در ترکیبات آنها به مقدار فراوان امگا ۳ یافت میشود. افرادی که به سرطان مبتلا هستند با مصرف این محصولات میتوانند به کاهش التهابات در بدن خود کمک کنند و مانع از پیشرفت سرطان شوند. همچنین گردو بهعنوان یک محصول باخاصیت ضدالتهابی قوی، روند پیشرفت سرطانهای مختلف بهویژه سرطان سینه و پروستات را کند میکند.
خواص آنتیاکسیدانی
تأثیرات آجیل بر سرطان بسیار است. انواع آجیل از جمله فندق، بادام و گردو سرشار از آنتیاکسیدانهایی نظیر فلاونوئیدها، سلنیوم و ویتامین e هستند؛ بنابراین استفاده از آنها بدن را در برابر رادیکالهای آزاد و عوامل مخربی که به سلولهای بدن آسیب میرسانند و سبب ایجاد سرطان میشود محفوظ میدارد.
آنتیاکسیدانها با حفاظت از دیانای سلولهای بدن و کاهش استرس اکسیداتیو، از ابتلا به آسیبهای شیمیایی و محیطی جلوگیری به عمل میآورند. حتی در صورت ابتلا به سرطان، از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی پیشگیری میکنند.
تقویت سیستم ایمنی
آجیلها منبع غنی از نیروهای تقویتی برای سیستم ایمنی بدن هستند. ویتامینها، پروتئینها و سایر مواد معدنی که در آجیلها یافت میشوند به تولید سلولهای ایمنی بدن کمک میکنند و سطح ایمنی بدن را ارتقا میدهند؛ بهاینترتیب از بدن و اندامهای مختلف آن در برابر هرگونه عامل مخرب حفاظت میکنند.
گردو یکی از غنیترین منابع آنتیاکسیدان و ویتامینها محسوب میشود؛ بنابراین استفاده مداوم از آن برای تقویت سیستم ایمنی بهشدت مفید است و میتواند بدن را در برابر سرطان ایمن نگه دارد. جالب است بدانید مصرف آجیلهایی مانند پسته و بادام باعث تولید سلولهای T در بدن میشود.
وظیفه این سلولها شناسایی سلولهای سرطانی و مقابله با آنها است؛ بنابراین با مصرف پسته و بادام میتوان از بروز سرطان پیشگیری نمود و حتی در صورت بروز این عارضه، سلولهای سرطانی را در نطفه خفه کرد.
پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی
تأثیرات آجیل بر سرطان غیرقابلانکار است و این موضوع به شکل کاملاً علمی و با تحقیقات و مطالعات متعدد به اثبات رسیده است. مصرف آجیلهایی مانند گردو، بادام و پسته باتوجهبه برخورداری از امگا ۳، چربیهای سالم، آنتیاکسیدانهای فراوان و… روند رشد سلولهای سرطانی را کند میکند و از رشد و تکثیر سلولها و گسترش سرطان در بدن پیشگیری به عمل میآورد.
خانمهایی که از سنین پایین مصرف آجیل را در رژیم غذایی خود قرار میدهند در بزرگسالی خطر ابتلا به سرطان سینه آنها را تهدید نمیکند.
تأمین فیبر مورد نیاز بدن
یکی از انواع سرطانهایی که میتوانید با مصرف آجیل از آن پیشگیری کنید یا برای درمان آن اقدامی انجام دهید سرطان روده است. این سرطان یکی از شایعترین سرطانها در جهان شناخته میشود و افراد زیادی همه ساله در پی ابتلا به این بیماری جان خود را از دست میدهند. جالب است بدانید که غذاهای پر فیبر برای جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بسیار مؤثر هستند.
ازآنجاکه آجیلها سرشار از فیبر هستند، مصرف مرتب آنها میتواند از ابتلا به این سرطان پیشگیری نماید. از میان انواع آجیل، پسته، بادام و البته گردو بیشترین میزان فیبر را دارند و مصرف مداوم آنها به عملکرد بهتر رودهها و کاهش خطر سرطان روده کمک زیادی میکند.
روشهای استفاده از انواع آجیل و بهرهمندی از اثرات مطلوب آنها برای درمان سرطان
برای اینکه از تأثیرات آجیل بر سرطان به بهترین شکل ممکن بهره ببرید میتوانید به اشکال مختلف از این محصول مقوی و مغذی استفاده کنید. برخی از روشهای استفاده از این مغزها را در ادامه بررسی میکنیم:
- استفاده در میانوعده
انواع آجیل بهعنوان یک میانوعده مقوی و مغذی، ضمن سیرکردن شما برای مدت طولانی، نیازهای بدنتان را به عناصر مغذی بهخوبی تأمین میکنند.
- استفاده در انواع سالاد
برای بهرهمندی از فواید آجیل، از این محصولات در تهیه انواع سالاد سبزیجات استفاده کنید.
- مصرف برای صبحانه
در کنار کره، مربا، پنیر و سایر محصولاتی که در وعده صبحانه آنها را میل میکنید از انواع آجیلها بهصورت پودر یا خرد شده نیز بهره ببرید.
- کیک و دسر
برای استفاده از فواید بیشمار آجیل و خشکبار میتوانید از این محصولات در تهیه انواع کیک و دسر استفاده کنید. همچنین برای تهیه انواع نوشیدنیها و اسموتیها از انواع مغزها کمک بگیرید.
سخن پایانی
تأثیرات آجیل بر سرطان از جمله پسته، بادام، فندق، بادامهندی و… به عنوان منبع غنی از ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و سایر مواد مغذی کاملاً به اثبات رسیده است؛ آجیل ها با تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از رشد سلولهای مخرب، از ابتلا به سرطان جلوگیری میکنند.
همچنین در صورت ابتلا به سرطان، میتوان به واسطه این مواد غذایی از رشد بیشتر سلولهای سرطانی جلوگیری کرد و قدمی مؤثر برای درمان این بیماری برداشت. از آجیلها میتوان به عنوان یک میانوعده یا در کنار صبحانه، برای تهیه کیک و دسر و یا در سالادها استفاده کرد.