خشک کردن موز و سیب در منزل
در این روزها که قیمت خشکبار به صورت نجومی افزایش یافته است، شما میتوانید به راحتی با خشک کردن موز و سیب در منزل میانوعدهای خوشمزه و مفید را برای خانواده آماده کنید. این تنقلات محبوب به راحتی و با یادگیری برخی نکات، قابل تهیه هستند و میتوانند در انواع سالاد، کیک، دسر و یا پذیرایی برای میهمانیها مورد مصرف قرار بگیرند. گاه افراد تصور میکنند درست کردن میوه خشک تنها به وسیله فر امکانپذیر است، درصورتیکه روشهای گوناگونی برای آمادهسازی این خوراکیهای دوست داشتنی وجود دارد تا هرکس با هر امکاناتی به تهیه آن بپردازد.
همچنین از دیگر مسائلی که موجب امتناع افراد از تهیه میوه خشک میشود، سیاه شدن میوه است. اما بهتر است بدانید این مسئله به راحتی و با انجام برخی نکات قابل حل است و میتواند مشکل شما برای این مسئله را پایان دهد و اما خبر خوش برای علاقهمندان میوه خشک این است که ما در این مطلب از برادران حسینی آموزشی را با موضوع خشک کردن موز و سیب در منزل به همراه تمام نکات ریزودرشت بیان کردهایم تا علاقهمندان بتوانند به راحتی و در خانه به تهیه این تنقلات بپردازند.
خشک کردن موز و سیب در منزل به روشهای مختلفی نظیر فر، ماکروویو، میوه خشککن و در هوای آزاد امکانپذیر است. از آن جایی که این دو میوه دارای بافت و طعم متفاوتی هستند در ادامه روش خشک کردن هریک را به صورت جداگانه و داخل فر و هوای آزاد بیان خواهیم کرد:
- خشک کردن موز در فر
- خشک کردن موز در میوه خشککن
- خشک کردن موز مقابل آفتاب
- خشک کردن سیب در فر
- خشککردن سیب در میوه خشک کن
- خشک کردن سیب مقابل آفتاب
خشک کردن موز در فر
چند عدد موز سالم و رسیده را انتخاب کنید. توجه داشته باشید موزها فاقد هرگونه لکه و آسیبی باشند، چرا که گندیدگی و له شدگی در میوه، سبب طعم بد آن پس از خشک شدن خواهد شد. موزها را پوست بگیرید و به صورت حلقههایی با قطر ۵ تا ۶ میلیمتر برش دهید. اگر قهوهای نشدن موزها برایتان اهمیت دارد، از محلول آب و آبلیمو و یا آب آناناس برای جلوگیری از تغییر رنگ و شیرین شدن آن استفاده کنید. کاغذ روغنی را روی سینی فر بیندازید و قطعههای موز را با فاصلهای کم از یکدیگر بچینید. توجه داشته باشید موزها روی هم انباشته نشده باشند. فر را در دمای ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. دمای بیش از مقدار معین سبب سوختن موزها خواهد شد. چنانچه میخواهید از لوله شدن حلقههای موز جلوگیری کنید، توری مخصوص پیتزا یا لاینر سیلیکونی را روی آن بکشید. موزها برای خشک شدن در داخل فر به ۶ ساعت زمان نیاز دارند. لازم است در طی این زمان موزها را بررسی کنید و برای خشک شدن یکنواخت آنها را بچرخانید. پس از اتمام زمان، موزهای خشک شما آمادهاند. توجه داشته باشید بافت موزها نباید خشک و چیپسی باشد، بلکه بافت نرم و چرمی مانند موردنظر ما خواهد بود.
خشک کردن موز در میوه خشککن
دستگاه میوه خشککن محصولی اختصاصی برای خشک کردن میوه است و به صورت آرام و با دمای کم آب میوه را خشک میکند. برای شروع کار خشک کردن موزهای سالم را با قطر ۰.۱۵ تا ۰.۳ سانتیمتر حلقهحلقه کنید. برای جلوگیری از قهوهای شدن بافت موز آن را در محلول آب و آبلیمو خیس کنید. در صورتی که میخواهید موزهای خشک شما طعمدار باشند مقداری جوز هندی را به موزها اضافه کنید. روی دستگاه را با روغن چرب کنید تا مانع چسبیدن آن شوید. موزها را به شکل مرتب روی صفحه بچینید و با تنظیم دمای ۱۳۵ درجه فارنهایت، عملیات خشک کردن را آغاز کنید. خشک شدن کامل موزها ممکن است تا یک روز طول بکشد. در این زمان موزها را بررسی کنید و بچرخانید تا به طور یکنواخت خشک و ترد شوند.
خشک کردن موز مقابل آفتاب
در ادامه آموزش خشک کردن موز و سیب در منزل، به خشک کردن موز در مقابل نور خورشید میرسیم. برای این کار حداقل به دو روز و حداکثر به هفت روز با دمای گرم و خشک نیاز دارید. موزها را با قطر ۰.۳ برش بزنید و برای ممانعت از تغییر رنگ، آنها را در محلول آب و آبلیمو بخیسانید. پس از خارج کردن موز از محلول میتوانید موز را با دارچین طعمدار کنید. موزها را روی سینی مناسب مواد غذایی بچینید و با کشیدن یک توری بر روی آن، مانع نشستن حشرات بر روی آن شوید. سینی را در طول روز مقابل نور خورشید قرار دهید و شبها آن را به خانه بیاورید. موزها را هر بار بچرخانید تا به طور یکنواخت خشک شوند. شما میتوانید موزهای خشک را در ظرفی در بسته نگهداری کنید.
خشک کردن سیب در فر
برای خشک کردن سیب در فر، ابتدا لازم است سیبهای سالم و بدون آسیب را کامل بشویید و خشک کنید. شما میتوانید سیبها را با پوست یا بدون پوست با ضخامت نیم سانت برش دهید. نکته مهم دیگر برای شروع کار، برش قسمت سفت سیب با سر ماسوره است که میتوانید در صورت دلخواه آن را انجام دهید. پس از برش یک اندازه سیبها، آنها را داخل محلول آب و آبلیمو، آب و نمک یا آب آناناس قرار دهید تا از تغییر رنگ سیب جلوگیری کنید. روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و ورقههای سیب را به شکل یکنواخت روی سینی بچینید. دمای فر را روی دمای ۵۵ تا ۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و به سیبها نیم ساعت زمان دهید تا به طور کامل خشک شوند. لازم به ذکر است در این زمان باید سیبها را بچرخانید تا هر دو روی آن خشک شود. پس از اتمام زمان مورد نیاز، سینی را از فر خارج نکنید تا به شکل کامل در دمای فر دمای آن کاهش پیدا کند.
خشک کردن سیب در میوه خشک کن
میوه خشککن دستگاهی مناسب و اصولی است که برای خشک کردن موز و سیب در منزل بسیار مؤثر خواهد بود. برای کار با این دستگاه سیبها را طبق مواردی که در بالا گفتیم برش دهید و با خیساندن در محلول آبلیمو از سیاه نشدن آن اطمینان حاصل کنید. سپس سیبها را به طور مرتب در توری دستگاه بچینید و دمای دستگاه را روی ۶۰ درجه تنظیم کنید. توجه داشته باشید برای خشک شدن میوهها در این دستگاه به ۱۲ تا ۲۴ ساعت زمان احتیاج دارید، لذا هرگونه عجله موجب درست خشک نشدن میوههای شما خواهد شد.
خشک کردن سیب مقابل آفتاب
فرایند انتخاب سیبها و روشهای مؤثر برای رفع سیاهی آن را، طبق مواردی که گفتیم اجرا کنید. توجه داشته باشید برش سیبها در این روش باید نازکتر از روشهای دیگر باشد. ورقههای سیب خود را روی پارچه نخی تمیز، سبد یا توری ضد زنگ بچینید. دقت کنید پارچه انتخابی برای انجام کار فاقد پرز باشد. پارچه را در طول روز مقابل نور خورشید قرار دهید و شبها به محیط خانه بیاورید. همچنین برای اطمینان از ننشستن حشرات بر روی سیبها، روی آنها را با پارچهای تمیز و نازک بپوشانید. برگههای سیب برای خشک شدن به ۳ تا ۷ روز زمان نیاز دارند که این زمان میتواند وابسته به دمای محیط متغیر باشد. در این زمان برگههای سیب را مدام زیر و رو کنید تا همه جای آنها به شکل یکدست خشک شود. سیبهای خشک شما پس از اتمام زمان مورد نیاز آماده مصرف هستند. شما میتوانید میوههای خشک خود را در ظرفی دربسته نگهداری و برای مدتی طولانی مصرف کنید.
سخن پایانی
خشک کردن موز و سیب در منزل یکی از امور مورد علاقه خانمها در روزهای سرد زمستانی است این تنقلات خوشمزه و سالم میتوانند جایگزین مناسبی برای انواع تنقلات مضر باشند و به راحتی با هزینه کم آماده مصرف شوند. روشهای متفاوتی برای خشک کردن موز و سیب در منزل وجود دارد که آگاهی از روش اصولی هریک، جلوی هرگونه بهانه برای تهیه این خوراکیهای دوست داشتنی را میگیرد. ما در این مطلب روش تهیه موز و سیب خشک در فر، میوه خشککن و مقابل آفتاب را بیان کردیم و راهحلی مناسب در جهت سیاه نشدن میوه خشک را آموزش دادیم.