حریره بادام چه مزایایی برای نوزادان دارد؟

حریره بادام چه مزایایی برای نوزادان دارد؟
فهرست مطالب

از گذشته‌های دور مادران ایرانی به خواص حریره بادام برای نوزاد بسیار تأکید داشته و همواره به عنوان یک غذای کمکی مقوی از آن استفاده می‌کردند. این غذا غنی از مواد مغذی برای بدن نوزاد بوده و به کاهش ناراحتی‌های گوارشی و بهبود هضم غذا کمک زیادی می‌کند. برای استفاده از این غذا ابتدا باید آن را با مقدار کمی شیر یا آب رقیق کنید و با مشورت پزشک به‌تدریج و به مقدار کم به نوزاد خود بدهید. این محصول یک مکمل غذایی است و به‌هیچ‌عنوان نباید آن را جایگزین کامل شیرخشک یا شیر مادر کنید. حریره بادام در نمونه‌های طعم‌دار، بی‌طعم و به‌صورت شیرین شده در بازار عرضه می‌شود که در این میان محصولات بی‌طعم برای نوزادان مفیدتر هستند. در ادامه این مقاله از برادران حسینی دررابطه‌با این محصول و خواص آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

آشنایی با 9 خاصیت مهم حریره بادام برای نوزادان

آشنایی با خواص حریره بادام برای نوزادان

به دلیل خواص حریره بادام برای نوزاد اغلب پزشکان توصیه می‌کنند این غذا اولین غذای جامد مصرفی برای نوزاد باشد. این موضوع به وجود پروتئین، مواد معدنی و فیبر موجود در این غذا مربوط می‌شود که با ترکیب شیر و عسل، خواص فوق‌العاده‌ای را ایجاد می‌کند. البته نیاز است حتما از بادام باکیفیت برای درست کردن حریره استفاده کتید. به این صورت کامل از خواس آن بهره خواهیدبرد. در زمان خرید بادام باید به فروشگاه معتبر مراجعه کنید تا بتوانید از کیفیت آن اطمینان حاصل نمایید.

 

برخی از این خواص عبارت‌اند از:

سلامت قلب نوزاد

حریره بادام حاوی چربی‌های مفیدی است که نقش مهمی را در بهبود عملکرد و سلامت قلب نوزاد ایفا می‌کنند. در واقع این چربی‌های مفید موجب بهبود گردش خون و عملکرد صحیح سیستم قلب می‌شود.

رشد نوزاد

طبق جدول رشد استاندارد نوزادان، هر نوزاد در ماه‌های مختلف زندگی خود باید به درجه‌ای از قد و وزن مناسب رسیده باشد. در این مسیر انتخاب نوع تغذیه و مصرف غذاهایی همچون حریره بادام اهمیت بالایی دارد؛ چرا که این غذا از ویتامین و مواد معدنی فراوانی تشکیل شده است که به رشد قدی و وزنی نوزاد کمک می‌کند. همچنین آهن موجود در حریره بادام در رشد استاندارد بدن نقش ویژه‌ای خواهد داشت.

تقویت سیستم ایمنی

ویتامین E و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مختلفی که در حریره بادام وجود دارد، به تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد کمک می‌کند و سبب مقاومت بدن او در مواجهه با بیماری‌ها می‌شود. همچنین مصرف این غذا حرکت اکسیژن را در بدن نوزاد افزایش می‌دهد که همین مسئله مانع ابتلا کودک به بیماری‌های تنفسی، آسم، خستگی و اضطراب خواهد شد.

سلامت پوست

بادام حاوی ویتامین E است و این ماده موجب شادابی پوست و سلامت و رشد مو نوزاد می‌شود.

استحکام استخوان‌ها

از آن جایی که حریره بادام حاوی مقادیر بالایی کلسیم است، استخوان‌ها را تقویت می‌کند و باعث استحکام آن‌ها می‌شود.

رشد مغز

رشد مغز در دوره نوزادی بسیار مهم است و می‌تواند تمام دوره بزرگسالی را تحت‌تأثیر خود قرار دهد. ال کارنیتین و ریبوفلاوین دو ماده مهم موجود در بادام هستند که باعث تبدیل آن به بمب تقویت مغز می‌شوند. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در بادام، باعث رشد حافظه و تقویت سیستم عصبی او می‌شوند، در بهبود هوش و افزایش تمرکز نقش ویژه‌ای دارند و مانع ابتلا به آلزایمر در دوره میان‌سالی خواهند شد.

افزایش انرژی

بادام حاوی مقدار زیادی پروتئین و چربی‌های سالم است؛ بنابراین مصرف حریره منبعی عالی برای تأمین انرژی خواهد بود. به همین دلیل در دوره‌های فعالیت کودک و یا در زمان یادگیری مهارت، مصرف حریره بادام بسیار اهمیت دارد.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

بافت حریره بادام نرم و لطیف است و بافت فیبری دارد؛ همین مسئله موجب شده تا مصرف این غذا هضم را آسان کند و از ابتلا به یبوست جلوگیری به عمل آورد.

جلوگیری از کم‌خونی

از دیگر خواص حریره بادام برای نوزاد می‌توانیم به جلوگیری از کم‌خونی اشاره کنیم. بادام از مقادیر زیادی عنصر آهن تشکیل شده است؛ بنابراین مصرف این محصول به تولید گلبول‌های قرمز و رفع کم‌خونی کمک زیادی می‌کند.

نحوه آماده‌سازی حریره بادام

نحوه آماده‌سازی حریره بادام

برای تهیه‌کردن حریره بادام ابتدا بادام‌های خام را شب تا صبح در آب ولرم قرار دهید تا پوست روی آنها به‌راحتی جدا شود. سپس پوست بادام‌ها را جدا کرده و درون مخلوط‌کن بریزید. مقدار کمی آب به مواد اضافه کنید تا حریر صاف و یکدست شود. مخلوط را با سرعت بالا چند دقیقه هم بزنید و اگر خیلی غلیظ بود آب بیشتری به آن اضافه کنید. اکنون حریره بادام آماده است و در صورت نیاز می‌توانید آن را با شیر مادر یا مقدار کمی آب رقیق کنید و به نوزادان بدهید.

نکات مهم

در مصرف حریره بادام به موارد زیر دقت داشته باشید:

  • در ابتدا مقدار کمی از حریره بادام را به نوزاد داده و واکنش او را بررسی کنید.
  • حریره بادام را با آب یا شیر مادر رقیق کنید و به‌هیچ‌عنوان به‌صورت خالص به نوزاد ندهید.
  • این غذا یک مکمل است که در کنار شیر مادر یا شیرخشک مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین شیر نوزاد را قطع نکنید.
  • به نوزادانی که آلرژی‌های خاصی دارند حریره بادام ندهید.
  • قبل از مصرف این محصول با پزشک تغذیه مشورت کنید.
  • در صورت مشاهده واکنش‌های آلرژیک، حتماً مصرف را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.

سخن پایانی

حریره بادام ترکیبی از مواد مغذی و مفید است و منبع غنی از چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر محسوب می‌شود و به همین علت این غذا به‌عنوان اولین غذای نوزادان معرفی می‌شود. از خواص حریره بادام برای نوزاد به هضم بهتر غذا، بهبود ناراحتی‌های گوارشی، رشد مغز، بهبود رشد نوزاد، پیشگیری از کم‌خونی و… می‌توان اشاره کرد. برای تهیه این محصول بادام‌های پوست‌کنده را درون مخلوط‌کن بریزید و با مقدار کمی آب ترکیب کنید. سپس آن را با مقدار کمی شیر یا آب مخلوط کرده و به نوزاد خود بدهید. در صورت بروز واکنش‌های آلرژیک، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی

تیم تحریریه برادران حسینی، بهترین و به‌روزترین اطلاعات در حوزه آجیل، خشکبار و انواع خوراکی‌های مغذی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می‌دهد. می‌توانید علاوه بر خرید آجیل باکیفیت، طرز تهیه انواع خوراکی‌ها را بیاموزید.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *