کره های آجیلی
کرههای آجیلی از خوشمزهترین خوراکیها در دسته کرههای گیاهی و مقوی هستند که میتوانند جایگزینی مناسب برای تنقلات شیرین و مضر باشند. این محصول به دلیل طعم فوقالعاده و مواد مغذی که در ساختار خود دارد، طرفداران زیادی را در سراسر جهان به خود اختصاص داده است. شاید پیشازاین تنها کره بادام زمینی را به عنوان کره آجیلی شناخته باشید، اما نکته قابل توجه این است که از خمیر و آسیاب کردن تمامی مغزیجات این کرههای آجیلی خوشمزه و مفید استخراج میشوند.
کره فندق، کره بادام، کره گردو، کره بادام هندی و… از انواع کرههای آجیلی هستند که در ترکیبات خود چربیهای سالم، پروتئین، ویتامین، فیبر، منیزیم، آهن و… را گنجاندهاند. تمامی ترکیبات مفیدی که در ساختار کرههای آجیلی وجود دارد، این محصول را به ماده خوراکی مناسب برای وعدههای روزانه تبدیل میکند و همین مسئله دلیل پیشنهاد متخصصان تغذیه به مصرف روزانه آن شده است. درصورتیکه قصد دارید اطلاعات مفیدی را در خصوص کرههای آجیلی به دست آورید، ادامه این مطلب از برادران حسینی برای شما مناسب خواهد بود.
کره آجیلی چیست
از خمیر و آسیاب کردن انواع مغزها، خمیری یکدست و مقوی به دست میآید که به آن کره آجیلی میگویند. همانطور که میدانید این کرهها از مغز انواع آجیل تهیه میشوند؛ بنابراین حاوی مقادیر بالایی از فیبر، پروتئین، چربی غیراشباع، منیزیم، ویتامین E و… هستند که میتوانند نقش مؤثری را برای سلامت بدن ایفا کنند. بهطورکلی کرههای آجیلی گاه از یک مغز تهیه میشوند و گاه ترکیبی از انواع مغزها هستند که میزان کالری و خواص هریک باتوجهبه ترکیبات متفاوت خواهد بود. کره بادام زمینی، کره بادام درختی، کره پسته، کره فندق، کره گردو، کره نارگیل، کره تخم آفتابگردان و… از انواع این محصول هستند و میتوانند میانوعدهای مقوی برای کسب انرژی در طول روز باشند.
انواع کرههای آجیلی
کره مغزیجات از مغز دانههای آجیلی مختلف گرفته میشوند و هریک با وجود ویژگیهای گوناگون، از خواص ویژهای برخوردار هستند. در ادامه انواع کرههای آجیلی را به همراه خواص و ویژگیهای هریک بیان میکنیم:
- کره بادام
- کره بادام زمینی
- کره پسته
- کره بادام هندی
- کره فندق
- کره گردو
کره بادام
یکی از انواع کرههای مغزیجات که طرفداران زیادی دارد کره بادام است. این محصول تأثیر مثبتی بر سلامت دستگاه گوارش میگذارد و باوجود آنتیاکسیدانهای ضروری از قلب و چشم محافظت میکند. از دیگر خواص کره بادام میتوانیم به محافظت از استخوانها به دلیل وجود ترکیباتی همچون کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز و سایر مواد معدنی اشاره داشته باشیم. برخی کرههای بادام از نوع بادام خام و برخی از انواع بوداده تهیه میشوند و میتوانند میانوعدهای سالم و مقوی برای تمام سنین باشند.
کره بادام زمینی
یکی از انواع کرههای گیاهی معروف، کره بادام زمینی است که برای حفظ تناسباندام در میان بدنسازان کاربرد زیادی دارد. این محصول بر کلیهها، سیستم عصبی و کبد تأثیر مثبتی میگذارد و با اسید اولئیک فراوانی که در ساختار خود دارد در حفظ قند خون، کلسترول خون و کلسترول خوب خون کمککننده خواهد بود.
کره پسته
این محصول به نسبت سایر کرههای مغزیجات، از کالری کمتری برخوردار است و میتواند با سایر روغنها همچون روغن گردو ترکیب شود. کره پسته فیبر فراوانی دارد و تأثیر مثبتی بر سلامت دستگاه گوارش میگذارد. همچنین این ماده با تحریک رودهها به دفع سموم بدن کمک میکند و با ویتامینهای A که در ساختار خود دارد از چشمها در برابر انواع آسیب محافظت خواهد کرد.
کره بادام هندی
کره بادام هندی مانند سایر آجیلها به دو صورت خام و بوداده موجود است. این محصول هموگلوبین خون را افزایش و کلسترول را کاهش میدهد و باوجود امگا ۳ که در بافت خود دارد، تقویت سیستم ایمنی، سلامت استخوانها و کاهش سطح کلسترول و فشارخون را به دنبال خواهد داشت. کره بادام هندی به نسبت سایر محصولات مشابه از کربوهیدرات و قند بیشتری برخوردار است و در نهایت برای افراد با رژیم غذایی خاص مناسب نخواهد بود.
کره فندق
کره فندق نسبت به سایر کرهها کربوهیدرات کمتری دارد و به عنوان محصولی کتو پسند شناخته میشود. مصرف یک وعده از کره فندق ۳ گرم از کربوهیدرات مورد نیاز روزانه و ۸ درصد از آهن بدن را تأمین میکند. این ماده برای سیستم قلبی و عروقی بسیار مفید است و با خواص فوقالعادهای که در ساختار خود دارد برای سیستم عصبی و تنفسی تأثیرگذار خواهد بود.
کره گردو
به عنوان آخرین نمونه از کرههای آجیلی به کره گردو اشاره میکنیم. این محصول چربیهای امگا ۳ فراوانی در ساختار خود دارد و نقش مثبتی را برای سلامت قلب ایفا خواهد کرد. بهبود متابولیسم، غده تیروئید و سلامت پوست و مو از خواص دیگر کره گردو هستند.
در زمان خرید کره آجیلی به چه نکاتی توجه کنیم
کره مغزیجات سرشار از پروتئین است که میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت و یا تنقلات شیرین باشد. این محصول محتوای مغذی و طعم فوقالعادهای دارد و به همین دلیل طرفداران زیادی را از آن خود کرده است. درصورتیکه قصد دارید کره مغزیجاتی سالم و مقوی را خریداری کنید، لازم است نکاتی مهم را در زمان خرید در نظر داشته باشید. نکات مهم در زمان خرید کرههای آجیلی به شرح زیر است:
- میزان قند
- میزان چربی
- آلرژی
میزان قند
کرههای آجیلی که از مغزیجات طبیعی تهیه میشوند، قند اضافهای را در مواد اولیه خود ندارند و قند آنها طبیعی است. این در حالی است که برخی برندها برای طعمدهی بیشتر به محصول، از مقداری شکر در مواد اولیه نیز استفاده میکنند. درصورتیکه از رژیم کم کربوهیدرات استفاده میکنید یا قصد کاهش قند موجود در برنامه غذایی خود را دارید، در خرید کرههای آجیلی دقت بیشتری داشته باشید و به میزان قند موجود در آنها توجه کنید.
میزان چربی
برخی کرههای آجیلی به نسبت سایر نمونهها چربی کمتری دارند و برخی از چربیهای اشباع بیشتری برخوردار هستند. اما بهطورکلی بیشتر کرههای مغزیجات از چربی غیراشباع تک زنجیرهای و یا چند زنجیرهای تشکیل شدهاند. این نوع چربی از انواع چربیهای اشباع که در محصولات حیوانی وجود دارد برای سلامت قلب مناسبتر هستند و برای مصرف روزانه انتخاب مناسبی خواهند بود.
آلرژی
برخی افراد در مصرف مواد غذایی با پایه آجیل، باید دقت کافی را داشته باشند. بعضی حساسیتها به آجیلهای درختی، کنجد و بادام زمینی از این قبیل نگرانیها هستند و افراد در صورت حساسیت به هریک از این مواد باید از خوردن آنها اجتناب و ماده دیگری را جایگزین مصرف آنها کنند.
موارد مصرف کرههای آجیلی
- کرههای آجیلی را به عنوان صبحانه و میانوعده خود استفاده کنید.
- این محصولات را به اسموتیهای خود اضافه کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید.
- از کرههای مغزیجات در تهیه شیرینی محبوب خود استفاده کنید.
- کره آجیلی میتواند میانوعدهای مناسب برای وعده قبل تمرین ورزشکاران باشد.
سخن پایانی
اگر قصد دارید خوراکی خوشمزه و مفیدی را در برنامه غذایی خود داشته باشید، کرههای آجیلی را امتحان کنید. این محصول از آسیاب کردن مغزیجات مختلفی تهیه میشود و به دلیل خواص گوناگونی که در ساختار خود دارد، میانوعدهای مغذی و کامل برای شما خواهد بود. سلامت استخوان، افزایش سیستم ایمنی، کاهش سطح کلسترول و فشارخون تنها گوشی از فواید کره مغزیجات هستند که به دلیل ترکیبات مفید موجود در آن ایجاد میشوند. کرههای آجیلی از تنوع بالایی برخوردارند تا افراد طبق سلیقه و ذائقه نوع محبوب خود را انتخاب کنند.