رابطه گردو و افسردگی
گردو یکی از انواع خوراکیهای بسیار محبوب است که منبع غنی از ویتامینها و مواد معدنی ارزشمند به شمار میرود. این خوراکی علاوه بر فواید جسمانی، در خلقوخوی افراد نیز تأثیر میگذارد و میتواند منجر به درمان بسیاری از بیماریهای روحی و روانی از جمله افسردگی شود.
این محصول ارزشمند مقادیر زیادی فسفر، آهن، مس و ویتامینهای A، E و ویتامینهای گروه B را در ترکیبات خود جایداده است. همه این ویتامینها و عناصر، برای بهبود وضعیت ذهنی و درمان مشکلات روحی تأثیرگذار هستند؛ به همین علت به افرادی که در معرض افسردگی قرار دارند یا از مشکلات روحی رنج میبرند مصرف گردو را بهشدت توصیه میکنند. گردو و افسردگی رابطهای متقابل با هم دارند که در ادامه همراه با برادران حسینی به طور گسترده این رابطه را بررسی خواهیم کرد.
کمبود چه ویتامینها و عناصری در بدن، سبب افسردگی میشود؟
افسردگی یکی از بیماریهای شایع در میان خانمها، آقایان و حتی کودکان است که به دلایل مختلفی از جمله تغذیه نامناسب ایجاد میشود. اثر این بیماری و میزان شیوع آن در خانمها نسبت به آقایان بیشتر است.
این موضوع علاوه بر تغذیه به شرایط جسمانی خانمها، دورههایی که هر ماه تحمل میکنند، دوره بارداری، زایمان و سایر چالشهای این چنینی ارتباط پیدا میکند؛ اما بهطورکلی، کمبود یک سری عناصر مفید و ویتامینها در بدن، زمینه بروز این بیماری را در افراد فراهم میکند. این عناصر و ویتامینها عبارتاند از:
- امگا ۳
- ویتامین D
- ویتامینهای گروه B
- اسیدفولیک
- سلنیوم
امگا ۳
امگا ۳ از آن دسته اسیدهای چرب مفیدی است که وجود آن در بدن، نقش مهمی را در سلامت روان ایفا میکند. مصرف منظم و مداوم مواد غذایی حاوی این اسید چرب، از ابتلا به اختلالات روانی و افسردگی پیشگیری به عمل میآورد.
ویتامین D
از ویتامینهایی که کمبود آن سبب افسردگی میشود، میتوانیم به ویتامین دی اشاره کنیم. بر اساس تحقیقات انجام شده، ویتامین دی علاوه بر اینکه برای استحکام و دوام استخوانها مفید است، نقش مؤثری را در تولید سروتونین و پایین آوردن علائم افسردگی بر عهده دارد. افرادی که ویتامین D کمتری دریافت میکنند در معرض ابتلا به بیماری افسردگی هستند.
ویتامینهای گروه B
در بررسی گردو و افسردگی باید بگوییم که ویتامینهای گروه ب از دیگر ویتامینهایی هستند که نبود آنها یا کمبود آنها در بدن، باعث ایجاد بیماریهای روحی و روانی میشود. این گروه ویتامین، سبب تولید دوپامین و سروتونین در بدن میشوند و در مبارزه با افسردگی و علائم آن بهشدت تأثیرگذارند؛ ازاینرو وجود آنها در رژیم غذایی بسیار حائز اهمیت است.
اسیدفولیک
اسیدفولیک از دیگر عناصری است که نقش مؤثری را در مبارزه با افسردگی و علائم این بیماری ایفا میکند. کمبود اسیدفولیک در بدن، تولید نوروترانسمیترهای مرتبط با احساس خوشحالی را کاهش داده و زمینه ایجاد افسردگی را افزایش میدهد.
سلنیوم
سلنیوم، عنصر دیگری است که میتواند در سلامت روان بهشدت مؤثر باشد و کمبود این ماده، خطر ابتلا به افسردگی را بالا میبرد. در واقع این عنصر کمیاب، ترانسمیترهای شادی و مثبت از جمله دوپامین و سروتونین را تحریک میکند و با کمک به افزایش ترشح آنها، اثرات مثبتی بر سلامت روان دارد؛ ازاینرو نبود آن منجر به افسردگی میشود.
گردو چگونه در برابر افسردگی مقابله میکند؟
گردو بهترین میوه برای تقویت مغز محسوب میشود. اگر شکل ظاهری این محصول ارزشمند و پرخاصیت را بررسی کنید مشاهده میکنید که شباهت بسیار زیادی به ساختار مغز انسان دارد. این ادعا امروزه به واسطه تحقیقات متعددی که دررابطهبا خواص و ویژگیهای این محصول انجام شده، کاملاً به تأیید رسیده است.
گردو و افسردگی رابطهای متقابل با یکدیگر دارند. علت این موضوع به وجود برخی از عناصر مهم در این مغز ارتباط پیدا میکند که عبارتاند از:
گردو و امگا ۳
گردو منبعی غنی از امگا ۳ است و مصرف آن نقش مؤثری در تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز ایفا میکند. همانطور که پیشتر اشاره کردیم یکی از علل ایجاد افسردگی، کمبود امگا ۳ است؛ بنابراین با مصرف این دانه و بهرهمندی از امگا ۳ درون آن میتوان تا حد زیادی شانس ابتلا به افسردگی را کمتر کرد.
جالب است بدانید که با خوردن ۲۸ گرم گردو، ۲۵۰۰ میلیگرم امگا ۳ وارد بدن میشود که این مقدار، بهخوبی میتواند نیاز بدن را به امگا ۳ برطرف کند.
گردو و ویتامین D
در بررسی گردو و افسردگی و رابطه بین این دو ماده میتوانیم به وجود ویتامین دی اشاره کنیم. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، ویتامین دی برای بدن اهمیت بسیاری دارد و سلامت مغز را تا حد زیادی تأمین میکند. ازآنجاکه گردو سرشار از ویتامین دی است، افرادی که در رژیم غذایی خود از گردو استفاده کنند کمتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار میگیرند.
گردو و ویتامینهای گروه B
از دیگر عللی که به رابطه گردو و مقابله با افسردگی اشاره دارد وجود ویتامینهای گروه ب در ساختار این ماده ارزشمند است. گردو یکی از مغزهای فوقالعاده مقوی است که چه در طب سنتی و چه در طب مدرن، مصرف آن بهشدت توصیه میشود.
این ماده منبع خوبی از ویتامینهای گروه B بوده و مصرف مداوم آن میتواند نیاز بدن را به این گروه ویتامین، بهخوبی تأمین کند. ازآنجاکه یکی از علل ایجاد بیماری افسردگی، کمبود ویتامینهای گروه ب است، با مصرف گردو میشود تا حد زیادی ریسک ابتلا به این بیماری را پایین آورد.
گردو و اسیدفولیک
دانههای مفیدی مانند گردو علاوه بر حجم زیادی پروتئین مفید، منبع خوبی از ریز مغذیهای گوناگون از جمله اسیدفولیک هستند. باتوجهبه اینکه اسیدفولیک در سلامت مغز و جلوگیری از ایجاد اختلالات روانی و افسردگی بهشدت تأثیرگذار است، با مصرف این مغز ارزشمند میتوان نیاز بدن به این ماده حیاتی را به شکل قابلملاحظهای رفع کرد.
گردو و سلنیوم
از دیگر دلایلی که باعث شده تا گردو و افسردگی رابطه متقابل با هم داشته باشند، وجود سلنیوم در ترکیبات گردو بهویژه گردوی برزیلی است. گردوی برزیلی علاوه بر عناصر ارزشمندی مانند منیزیم، مقدار زیادی سلنیوم را نیز در ترکیبات خود جایداده و مصرف مداوم آن میتواند بخش زیادی از نیاز روزانه بدن را به این ماده معدنی بهخوبی تأمین کند.
باتوجهبه اینکه کمبود سلنیوم یکی از دلایل ایجاد افسردگی است، با تأمین سلنیوم از طریق مصرف گردو، این مشکل تا حد زیادی رفع میگردد.
گردو و منیزیم
منیزیم از عناصر بسیار مفید و مغذی است که با کنترل اضطراب و استرس و ترشح هورمونهای شادیآور، در پیشگیری از ابتلا به افسردگی یا بیماریهای روحی و روانی نقش مهمی را ایفا میکند. اگر این ماده غذایی به میزان کافی در بدن وجود نداشته باشد، فرد با علائم افسردگی مواجه شده و بهمرور مشکلات روحی و روانی را تجربه میکند؛ اما با مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم میتوان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.
خوشبختانه گردو یکی از آجیلهای منیزیم دار است که در هر ۱۰۰ گرم آن، ۱۶۰ میلیگرم عنصر منیزیم یافت میشود؛ بنابراین افرادی که به طور روزانه گردو استفاده کنند به شکل ویژهای بدن خود را در برابر افسردگی مقاوم میسازند.
سخن پایانی
در این مطلب دررابطهبا گردو و افسردگی صحبت کردیم و راجع به نحوه عملکرد این محصول ارزشمند در جلوگیری از بیماری شایع و مزمن افسردگی، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم. بهطورکلی، کمبود عناصر و ویتامینهایی مانند ویتامین D، ویتامینهای گروه B، اسیدفولیک، سلنیوم و… زمینه ابتلا به افسردگی را فراهم میکند؛ چرا که این ویتامینها و عناصر، سبب تقویت مغز و ترشح هورمون شادیآور میشوند.
از طرفی گردو با تأمین نیاز بدن به این عناصر مفید، بهخوبی میتواند در برابر افسردگی و عوارض آن مقابله به عمل آورد. همین موضوع باعث شده تا گردو منبعی مفید برای مقابله با بیماری افسردگی شناخته شود.