زعفران یکی از هزاران ادویه ای است که دارای رنگ و عطر فوقالعاده میباشد. این ادویه گرانبها کاربردهای بسیار زیادی دارد. برای بسیاری از افراد که از این ادویه استفاده می کنند همیشه این سوال پیش میآید که آیا زعفران حساسیت زا است و یا رابطه زعفران و کهیر چیست؟ ما سعی میکنیم در این مطلب اطلاعات لازم در زمینه حساسیت زایی زعفران در اختیار این عزیزان قرار دهیم.
بررسی میزان حساسیت زایی زعفران
زعفران می تواند مانند بسیاری از خوراکی ها برای بعضی از افراد ایجاد حساسیت کند. شاید شما نیز دو واژه زعفران و کهیر را در کنار هم شنیده باشید. یکی از حساسیت های پوستی زعفران می تواند کهیر باشد.
مسلماً هر نوع ماده غذایی می تواند بر روی یک سری از افراد ایجاد حساسیت کند. ترکیبات موجود در زعفران نیز مانند بسیاری از خوراکی ها میتواند باعث ایجاد حساسیت و کهیر، سرفه، آسم و موارد دیگر شود. بنابراین کسانی که مدتی از زعفران استفاده نکرده اند، می توانند در هنگام استفاده مجدد به تمام علائم توجه داشته باشند تا میزان حساسیت زایی این گیاه را بر روی بدن خود ببیند.
همچنین کودکانی که برای اولین بار از زعفران استفاده می کنند باید هرگونه حساسیت بر روی بدن آنها مورد بررسی قرار گیرد، تا از ایجاد حساسیت در دفعات بعدی جلوگیری شود. حساسیت در واقع واکنش بدن به ترکیبات موجود در ماده غذایی می باشد. این واکنش ها می تواند با بروز علائم خفیف تا شدید همراه باشد، که علائم شدید باعث ایجاد بیماری و آسیب به بدن می شود.
رابطه زعفران و کهیر
مصرف بیش از اندازه هر نوع ادویه و یا ماده خوراکی میتواند باعث ایجاد حساسیت و آسیب به بدن شود. زعفران نیز مانند سایر خوراکی ها می باشد پس باید در استفاده درست و به اندازه ی آن دقت کافی داشته باشیم، تا بتوانیم از فواید آن بهره ببریم به جای اینکه با مصرف بیش از اندازه و نادرست آن سلامتی خود را به خطر بیندازیم.
شاید شما نیز دو واژه زعفران و کهیر را در کنار یکدیگر شنیده باشید. کهیر در واقع واکنش پوست به مواد حساسیت زا می باشد، که به این صورت بروز می کند. با توجه به تحقیقاتی که انجام شده شده است به این نتیجه رسیده اند که گرده ی زعفران باعث ایجاد حساسیت می شود و قسمت خوراکی و کلاله آن در موارد بسیار نادر ایجاد حساسیت میکند و در واقع حساسیت زا نمیباشد.
تا حد امکان باید مواد حساسیت زا برای بدن خود را شناسایی کنید تا از بروز هرگونه حساسیت جلوگیری شود. افرادی نیز که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف می باشد، در مقابل هر نوع ماده خوراکی از خود حساسیت نشان می دهند. بنابراین سعی کنیم از ویتامینها و مواد خوراکی استفاده کنیم که بتوانیم سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم، تا بدن ما بتواند به خوبی در مقابل انواع حساسیت ها از خود مقاومت نشان دهد.
با توجه به تحقیقاتی که بر روی زعفران و ترکیبات موجود در آن انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که زعفران می تواند بر روی عده خاصی از افراد ایجاد حساسیت و کهیر کند. اما در کل یک ماده خوراکی پرخاصیت و پر استفاده می باشد که در انواع صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی کاربرد دارد.
تاثیر کیفیت زعفران بر ایجاد حساسیت
استفاده از زعفران به گذشته های دور بر می گردد. زعفران طبع گرم و خشک دارد و میتواند برای درمان سردمزاجی یکی از بهترین گزینه ها محسوب شود. بهترین و مرغوب ترین زعفران جهان در کشور ما برداشت میشود. این زعفران نهتنها در بازارهای داخلی بلکه در کل جهان خریدار و مصرف کننده دارد.
گاهی اوقات زعفران تقلبی نیز میتواند باعث ایجاد حساسیت شود. زعفران های تقلبی حاوی مواد افزودنی و رنگ های شیمیایی می باشند که این مواد و رنگ ها می توانند بر روی بدن افراد ایجاد حساسیت و بیماری کنند. بنابراین کیفیت زعفران خریداری شده نیز میتواند با ایجاد حساسیت آن رابطه مستقیم داشته باشد. زعفران تقلبی می تواند خسارات جبران ناپذیری به سلامتی ما وارد کنند.
بنابراین همواره باید سعی کنیم که این ادویه و گیاه خوراکی را از مراکز فروش معتبر آن تهیه کنیم. زعفران مرغوب آزمایشات کنترل کیفیت را در آزمایشگاه با موفقیت طی کرده است و دارای تاریخ تولید و مجوزهای بهداشتی می باشد. زعفران با توجه به اهمیتی اقتصادی که دارد در بسیاری از مناطق کشور ما کاشت و برداشت میشود و معمولاً گرده این گیاه برای بعضی از افراد ایجاد حساسیت می کند. خشکی پوست و کهیر نیز از جمله علائم حساسیت پوستی این گیاه می باشد.
مطلب مرتبط:”ارتباط زعفران و کولیت روده چیست؟”
نتیجه گیری
با توجه به تحقیقاتی که انجام شده است میزان حساسیت زعفران خفیف بوده و شدت آنچنانی ندارد. زعفران و کهیر از جمله حساسیت هایی است که در برخی افراد پیش می آید. زعفران یکی از گران قیمت ترین ادویه های جهان است که سالانه مقدار بسیار زیادی از آن به کشورهای دیگر صادر، و در بازارهای جهانی خرید و فروش میشود. زعفران دارای عطر و رنگی فوقالعاده است و همین امر سبب شده که از آن در تمامی غذاها و شیرینی ها استفاده شود. رنگدهی زعفران چنان زیاد است که در گذشته از این گیاه برای رنگ کردن نیز استفاده می کردند. امیدواریم از این مطلب خوشتان آمده باشد.