خواص شکلات

خواص شکلات
فهرست مطالب

خواص شکلات چیست

درباره ی شکلات

شکلات یک خوراکی پرطرفدار و دوست داشتنی در همه ی سنین است. هرچه درصد کاکوئو یک شکلات بیشتر و شکرش کمتر باشد، مفید تر خواهد بود. بنابراین شکلات های تلخ مزایای بیشتری نسبت به انواع دیگر شکلات دارند.
فواید شکلات
این محبوبیت در حدی است که روزی به نام روز جهانی شکلات نام گذاری شده که هرساله در 7 ژوئن آن را جشن می گیرند. گفته می‌شود نخستین بار در سال ۱۵۵۰ (میلادی) در چنین روزی، شکلات در اروپا به جهان معرفی شد و به همین جهت به عنوان «روز جهانی شکلات» شناخته می‌شود. با اینکه هفتم ژوئن روز شناخته شده‌تری در سرتاسر جهان است، اما در ایالات متحده آمریکا این جشن را روز ۱۳ برگزار می‌کنند.

فواید و خواص شکلات

خیلی ها شکلات را یک تنقلات شیرین و حتی مضر می دانند که مضرات زیادی برای دندان ها به دنبال دارد اما بد نیست بدانید که کاکائو فواید بسیار زیادی را دارا می باشد. از جمله فواید آن می توان به پیشگیری از پوکی استخوان، کاهش کلسترول، کاهش فشار خون، تسهیل گردش خون  اشاره کرد که سه مورد آخر منجر به سلامت قلب خوهد شد. همچنین به دلیل کافئین موجود در کاکائو می توان آن را یک میان وعده برای رفع خستگی در نظر گرفت.
از طرفی ترکیبات موجود در شکلات باعث ایجاد حس نشاط می شود بنابراین یک اسنک مناسب و مفید برای مبتلایان به افسردگی ست.
همان طور که در بالا هم اشاره شد این خواص مربوط به کاکائوست. درست است که ماده اصلی تشکیل دهنده ی شکلات کاکائو می باشد اما باید در نظر بگیرید که افزودنی ای مثل شکر فراوان در شکلات می تواند تبعاتی را بر روی شلامت دندان ها در بر داشته باشد از این رو بهتر است شکلات مصرفی شما، شکلات تلخ و بدون شکر باشد.
در ادامه فواید مصرف شکلات تلخ را شرخ خواهید داد.

فواید مصرف شکلات تلخ

معمولا به شکلاتی که از 60 تا 99 درصد کاکائو داشته باشد، شکلات تلخ می گویند. به علت مزایای بالای کاکائو، هرچه درصد آن بیشتر باشد شکلات از نظر ارزش غذایی غنی تر است. از این رو بهتر است بیشتر از شکلات تلخ که مزایای فراوانی برای بدن دارد استفاده شود.

منبع سرشار از آنتی اکسیدان

مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان فواید فراوانی برای بدن دارند که شکلات تلخ هم یکی از آنهاست. آنتی اکسیدان موجود در خوراکی ها باعث مهار رادیکال های آزاد بدن می شود و این موجوب پیش گیری از بسیاری از بیماری های خطرناک مثل سرطان شود. از طرفی برای سلامت قلب مفید بوده و مزایای زیادی برای پوست و پیشگیری از پیری دارد.

 

کنترل فشار و جریان خون

ماده ای به نام فلاوانول‌ در شکلات وجود دارد که این ماده می‌تواند لایه‌ی داخلی رگ‌های خونی (اندوتلیوم) را تحریک کند تا گاز نیتریک اکسید تولید کنند. جالب است بدانید یکی از عملکردهای نیتریک اکسید این است که به رگ‌های خونی سیگنال می‌فرستد تا استراحت کنند، در نتیجه مقاومت در برابر جریان خون کمتر می‌شود و در نهایت فشار خون پایین می‌آید.

 

کاهش کلسترول بد خون

از دیگر فواید شکلات تلخ می توان به کاهش LDL اشاره کرد. مطالعات انجام دشه نشان داده که مردانی که LDL بالایی داشته و برای مدتی به طور منظم شکلات تلخ مصرف کردند بعد از مدتی سطح LDL خونشان به طرز چشم گیری کاهش یافته است.

 

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

ترکیبات موجود در شکلات تلخ تأثیرات چشم گیری بر روی قلب دارد. مطلااعات نشان داده که مصرف بلند مدت و منظم شکلات تلخ ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.  پلی فنول در شکلات تلخ و دیگر آنتی اکسیدان ها مانند کاتچین ها و پلی فنل ها تأثیر ویژه ای بر روی رگ ها خصوصا انعطاف رگ های قلبی می شوند.

ضمن اینکه با توجه به کاهش فشار خون و کاهش ال دی ال اکسیدشده که در بالا هم ذکر شد،  مصرف منظم شکلات تلخ می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش بدهد و نمی توان تأثیرات مفید آن بر روی قلب را انکار کرد.

 

محافظت پوست

همان طور که در بالا ذکر شد، شکلات تلخ منبع غنی ای از آنتی اکسیدان است و همین ماده فواید زیادی بر روی پوست دارد. برای مثال خواص ضد پیری داشته و مانع از چروک شدن پوست می شود.
همچنین فلاونول‌های موجود در شکلات تلخ ضمن اینکه از پوست دربرابر آسیب های ناشی از نور خورشید محافظت می کند، آبرسانی و خون رسانی به پوست را افزایش می دهد.
بنابراین اگر در مکانی زندگی می کنید که در معرض نور شدید خورشید قرار دارید یا برای تعطیلات قصد دارید که به یک ساحل آفتابی بروید، شکلات تلخ می تواند برای شما یک میان وعده ی مفید باشد.

بهبود عملکرد مغز

شکلات تلخ دارای ماده های محرکی به نام  کافئین و تئوبرومین است که این دو ماده تأثیر قابل توجهی بر روی بهبود عملکرد مغز دارد. از طرفی فلاونول های زیاد آن خون رسانی به مغز را افزایش داده و در نتیجه عمکرد و کارایی مغز را بهبود می بخشند.

 

کلام آخر در مورد خواص شکلات

درست است که این میان وعده فواید زیادی دارد اما باید در مصرف آن تعدل رعایت شود و در صورت زیاده روی امکان دارد مشکلاتی را برای مصرف کننده به وجود بیاورد. زیرا کافئین زیاد آن باعث  اضطراب، اسهال، عصبانیت، کم آبی و تشدید بیماری های میگرنی می شود.

همچنین باید توجه کنید که مصرف شکلات تلخ در زنان باردار باید کنترل شده و به میزان خلی کم باشد چراکه ممکن است باعث تحریک زودرس، سقط جنین و وزن کم هنگام تولد شود.

در پایان باید گفت که در مصرف هر ماده ی غذایی مفیدی باید تعادل رعایت شود. اگر می خواهید همین حالا برای خرید شکلات تلخ اقدام کنید می توانید سری به فروشگاه برادران حسینی زده و ضمن آشنایی با انواع شکلات، در زمان خیلی کم خرید خود را انجام دهید.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *