طرز تهیه کیک زعفرانی کار چندان دشواری نیست. کیک زعفرانی علاوه بر طرز تهیه راحتش، طعمی بی نظیر و فوق العاده دارد. این کیک محبوبیت و طرفداران مخصوص به خود را دارد. از آنجایی که زعفران عطر و طعمی عالی دارد، پس وجود آن در کیک نیز بسیار فوق العاده می شود. کیک زعفرانی انواع گوناگونی دارد. در ادامه به طرز تهیه چند مدل از کیک های زعفرانی خواهیم پرداخت.
طرز تهیه کیک زعفرانی خیس
مواد لازم برای تهیه کیک زعفرانی خیس شامل:
- 3 عدد تخم مرغ
- آرد به میزان 5/2 پیمانه
- 5/1 پیمانه شکر
- 2/1 پیمانه شیر
- 2/1 پیمانه گلاب
- 2/1 پیمانه روغن
- 2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
- 8/1 قاشق چای خوری وانیل
- زعفران دم کرده به میزان لازم
می باشند. برای شربت این کیک خیس به 4/1 پیمانه آب، 2 قاشق غذا خوری شکر، پودر هل و زعفران دم کرده به میزان لازم نیاز دارید.
طرز تهیه کیک زعفرانی خیس به این صورت می باشد که ابتدا تمام مواد باید با محیط هم دما شوند. تخم مرغ ها را به همراه وانیل و شکر درون ظرفی بریزید و آنقدر هم بزنید تا کرم رنگ و کمی کشدار شود. سپس زعفران دم کرده به همراه روغن، گلاب و شیر را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. دقت کنید که مقدار گلابتان را می توانید کم کنید؛ اما مابقی گلاب به مقدار شیر اضافه کنید.
در مرحله آخر بکینگ پودر و آرد را با هم الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید. اکنون کف ظرف خود را کاغذ روغنی بیاندازید روی آن را با فرچه کمی مخلوط آرد و روغن بزنید. مواد را داخل فر از قبل گرم شده به مدت 45 دقیقه با دمای 180 درجه بگذارید. به سراغ تهیه شربت بروید. در ظرفی مخلوط آب، شکر، هل و زعفران را بریزید و با حرارت متوسط بگذارید تا کمی غلیظ شود.
بعد از گذشت 45 دقیقه کیک را از فر در بیاورید و روی آن را با سیخ چوبی یا خلال دندان حفره های کوچک ایجاد کنید. شربت را بر روی کیک بریزید. وقتی کیک شما خنک شد آماده سرو کردن می باشد. می توانید برای تزئین روی کیک از پودر نارگیل، گل محمدی، پودر پسته و … استفاده کنید.
طرز تهیه کیک زعفرانی با ماست
مواد لازم برای طرز تهیه کیک زعفرانی با ماست شامل:
- 4 عدد تخم مرغ
- 2 پیمانه آرد سفید
- 1 پیمانه روغن مایع
- 4/3 پیمانه ماست
- 1 پیمانه شکر
- 2 قاشق چای خوری بکینگ پودر
- 8/1 قاشق چای خوری وانیل
- زعفران دم کرده به میزان لازم می باشد.
برای طرز تهیه کیک زعفرانی با ماست ابتدا تخم مرغ ها را به همراه شکر و وانیل در ظرفی بریزید و آنقدر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس روغن، ماست و زعفران را به مواد اضافه می کنید و هم می زنید. حالا آرد و بکینگ پودر را الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید. دقت کنید که وقتی آرد را اضافه می کنید، برای هم زدن مواد از لیسک استفاده کنید. با لیسک یا کفگیر از یک طرف به صورت دورانی مواد را هم بزنید تا هنگام پخت کیک، پف آن نخوابد.
حالا کف ظرف خود را کاغذ روغنی بیاندازید روی آن را با فرچه کمی از مخلوط آرد و روغن بزنید. مواد را داخل فر از قبل گرم شده به مدت 45 الی 50 دقیقه با دمای 180 درجه بگذارید. بعد از گذشت مدت زمان 45 الی 50 دقیقه، کیک را از داخل فر در بیاورید. بعد از خنک شدن کیک می توانید آن را میل کنید. برای تزیین روی کیک می توانید از پودر پسته، پودر قند و یا هر چیزه دیگری استفاده کنید.
طرز تهیه کیک ساده زعفرانی
برای تهیه کیک زعفرانی ساده نیاز به:
- 2 پیمانه آرد
- 4 عدد تخم مرغ
- 1 پیمانه شکر
- 4/3 پیمانه شیر
- 4/1 پیمانه روغن
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- هل به میزان دلخواه
- بکینگ پودر 1 قاشق غذا خوری
- وانیل 1 قاشق چای خوری
- گلاب 1 الی 2 قاشق غذاخوری
دارید. دقت کنید اگر مقدار وانیل بیش از اندازه باشد، کیک تلخ می شود. نکته دیگر هم این است که هر تعداد دفعات الک کردن آردتان بیشتر باشد، بافت کیکتان بهتر می شود.
مطلب مرتبط:”طرز تهیه ژله زعفران“
طرز تهیه کیک زعفرانی ساده به این صورت می باشد که ابتدا وانیل، تخم مرغ و شکر را تا جایی که کشدار و کرمی رنگ شود، هم بزنید. سپس شیر، عسل و زعفران را به همراه گلاب به مواد اضافه کنید. موادتان را 4 الی 6 دقیقه هم بزنید. آرد و بکینگ پودر از قبل الک شده را کم کم به مواد اضافه کنید. کف ظرف مورد نظر خود را کاغذ روغنی بیاندازید و روی آن را با فرچه کمی از مخلوط آرد و روغن بزنید. اکنون ظرف را با دمای 170 درجه به مدت 45 الی 55 دقیقه داخل فر بگذارید.
در این مطلب درباره 3 نوع طرز تهیه کیک زعفرانی صحبت کردیم. امیدواریم این مطالب برایتان مفید واقع شود و بتوانید استفاده بهینه از آنها ببرید.