طبع بادام درختی چیست؟

ظرف بادام درختی
فهرست مطالب

طبع بادام درختی

بادام درختی یکی از انواع آجیل‌ها است که به واسطه وجود عناصر ارزشمند و ویتامین‌های مفید در ترکیبات خود، جزو آجیل‌های محبوب و پرطرف‌دار شناخته می‌شود. این محصول طعمی شیرین، ملایم و مطلوب دارد و سرشار از مواد مغذی از جمله منیزیم، پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم است.

افرادی که باتوجه‌به طبع بادام درختی به‌اندازه از این محصول استفاده کنند، از فواید بی‌نظیر آن برای سلامت قلب، کنترل قند، تقویت استخوان‌ها و حتی سلامت مغز بهره می‌برند. فیبر بالای موجود در ترکیبات بادام درختی با ایجاد احساس سیری، به کاهش وزن کمک می‌کند. ویتامین e موجود در ترکیبات آن با تأمین چربی‌های موردنیاز برای پوست و مو، لطافت و نرمی را به پوست‌ها و موهای آسیب‌دیده هدیه می‌دهد.

بادام منبع انرژی است و مصرف چند عدد از آن در طول روز می‌تواند انرژی لازم برای فعالیت‌های روزمره را تأمین کند. ازآنجاکه در علم طب سنتی هر ماده غذایی باتوجه‌به خصوصیات فیزیولوژیکی و ترکیبات خود، طبعی مشخصی دارد بادام درختی نیز از این قاعده مستثنی نیست. بادام درختی چه طبعی دارد؟ در این مقاله از برادران حسینی به آن اشاره خواهیم کرد.

اهمیت مصرف بادام درختی

بادام درختی از مغزهای محبوب و پرخاصیت است که آوازه فواید و خواص آن در جهان پیچیده و در تمام نقاط جهان به‌عنوان یک محصول مقوی و مغذی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از فواید مصرف بادام درختی که اهمیت استفاده از این مغز را پررنگ‌تر می‌کند به شرح زیر است:

  • کمک به سلامت قلب
  • کمک به کنترل قند خون
  • کمک به تقویت استخوان ها
  • بهبود عملکرد مغز
  • کمک به سلامت پوست و مو
  • کمک به لاغری

کمک به‌سلامت قلب

 وجود چربی‌های غیراشباع در ترکیبات بادام درختی باعث شده تا این محصول سبب کاهش کلسترول‌های بد و افزایش کلسترول‌های خوب شود؛ در نتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را پایین بیاورد.

کمک به کنترل قند خون

وجود فیبر فراوان در ترکیبات این محصول، قند خون را تنظیم می‌کند؛ ازاین‌رو برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند به‌شدت مفید است.

کمک به تقویت استخوان‌ها

وجود منیزیم و کلسیم در ترکیبات این دانه ارزشمند باعث شده تا مصرف این محصول برای سلامت، استحکام و دوام استخوان‌ها و دندان‌ها مفید و ضروری باشد.

بهبود عملکرد مغز

باتوجه‌به طبع بادام درختی، وجود آنتی‌اکسیدان و ویتامین E در ترکیبات این محصول، مصرف این دانه خطر ابتلا به بیماری‌های مغزی از جمله آلزایمر را پایین می‌آورد.

کمک به‌سلامت پوست و مو

با وجود ویتامین e در بادام، مصرف آن سبب تأمین چربی‌های مورد نیاز برای بدن می‌شود و از پیری پوست و خشکی موها جلوگیری به عمل می‌آورد.

کمک به لاغری

افرادی که قصد لاغری و کاهش وزن دارند با مصرف بادام درختی و بهره‌مندی از فیبر موجود در ترکیبات آن، می‌توانند هرچه زودتر به این هدف مهم دست پیدا کنند.

طبع بادام درختی چیست؟

پس از بررسی خواص و فواید و اهمیت مصرف این دانه ارزشمند، اکنون به این سؤال پاسخ می‌دهیم که بادام درختی چه طبعی دارد؟ بادام محصولی با طبع گرم و تر است؛ این رو مصرف این محصول برای افرادی که دارای طبع سرد و خشک هستند به‌شدت مفید است و سبب تعادل مزاج آنها می‌شود.

طبع خاص این دانه باعث شده تا به‌عنوان یک ماده مقوی و مغذی، بسیار مورد تأیید و توصیه پزشکان طب سنتی قرار گیرد؛ اما افرادی که دارای طبع و مزاج گرم و تر هستند برای مصرف این محصول باید احتیاط بیشتری به خرج دهند و تعادل را در نظر بگیرند.

این افراد به هنگام استفاده از بادام درختی برای ایجاد تعادل در مزاج، باید از مواد غذایی و خوراکی‌های با طبع سرد نیز استفاده کنند تا بهتر از خواص این محصول بهره ببرند.

تأثیر زمان برداشت بادام در طبع آن

اگرچه طبع بادام درختی گرم و تر است؛ اما زمان برداشت این محصول می‌تواند در به‌وجودآمدن طبع‌های مختلف این محصول اثرگذار باشد. بادام درختی در دو فصل متفاوت برداشت می‌شود و محصولات حاصل از هر برداشت، طبع و خواص متفاوتی را به همراه دارند. همچنین ممکن است از لحاظ شکل ظاهری و طعم و مزه نیز با هم تفاوت داشته باشند.

به طور مثال در اوایل بهار، بادام به‌صورت سبز برداشت می‌شود که به آن چقاله‌بادام می‌گویند. این نوع از بادام طبعی سرد و تر دارد؛ اما بادام خشک یا همان بادام معمولی که در اواخر تابستان یا اوایل پاییز برداشت می‌شود، دارای طبعی گرم و تر است.

چرا آگاهی از طبع بادام اهمیت دارد؟

آگاهی از طبع بادام در علم طب سنتی موضوعی بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که می‌تواند به طور مستقیم بر تعادل و سلامت بدن اثرگذار باشد. افراد با انتخاب مواد غذایی با طبع مناسب می‌توانند از ابتلا به بیماری‌های مختلف در امان بمانند و همواره بدنی سالم داشته باشند؛ اما عدم توجه به این موضوع و ناآگاهی از طبع مواد غذایی و مصرف بیش از اندازه از آنها، سلامتی را به خطر می‌اندازد و زمینه بروز بیماری‌های متعدد را فراهم می‌کند.

به طور مثال افرادی که دارای مزاج گرم هستند اگر بیش از حد از بادام استفاده کنند باتوجه‌به خواص گرم و تر بادام، با مشکلاتی مانند سردرد، التهاب یا مشکلات گوارشی مواجه می‌شوند. علاوه‌برآن این دسته از افراد در صورت استفاده بیش از اندازه از بادام، مشکلاتی مانند خارش، تب یا افزایش حرارت بدن را تجربه می‌کنند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود که این دسته از افراد ضمن مصرف به‌اندازه بادام، از مواد غذایی حاوی طبع سرد نیز استفاده کنند تا در بدن آنها تعادل و هماهنگی به وجود بیاید.

البته این موضوع در مورد افراد سردمزاج صدق نمی‌کند. این دسته از افراد می‌توانند با مصرف بادام درختی، انرژی لازم برای بدن خود را به‌خوبی تأمین کنند. سیستم ایمنی بدنشان را تقویت نموده و از ابتلا به بیماری‌های مختلف در امان بمانند. داشتن خواب باکیفیت، تقویت اعصاب و… از دیگر فواید مصرف بادام درختی برای افراد سردمزاج محسوب می‌شود.

بادام درختی به اضافه پوست بادام

 

بادام درختی با کدام مزاج‌ها ناسازگار است؟

در علم طب سنتی ایرانی، مواد غذایی را به لحاظ طبع و مزاج دسته‌بندی می‌کنند. در این دسته‌بندی، بادام درختی جزو محصولاتی با طبع گرم و تر قرار می‌گیرد؛ بنابراین مصرف آن برای یک سری افراد مجاز نیست. افرادی که شرایط زیر را دارند در استفاده این محصول باید نهایت اعتدال را به خرج دهند و برای بهره‌مندی از فواید بادام باتوجه‌به طبع بادام درختی، از مصلح آن استفاده کنند.

  • افراد دارای طبع گرم
  • افراد مبتلا به آلرژی
  • افراد مبتلا به نقرس
  • افراد با معده ضعیف

افراد دارای طبع گرم

 افرادی که طبع آنها هماهنگ با طبع بادام‌ است، باید در مصرف این محصول مراعات داشته باشند. در غیر این صورت به مشکلاتی نظیر جوش، آکنه، عطش و… مبتلا می‌شوند.

افراد مبتلا به آلرژی

افرادی که به این ماده غذایی آلرژی دارند و بعد از خوردن آن دچار آبریزش بینی، کهیر، خارش یا سوزش می‌شوند تا حد این امکان نباید از بادام درختی استفاده کنند.

افراد مبتلا به نقرس

 افرادی که به بیماری نقرس مبتلا هستند، اصلاً نباید از بادام درختی استفاده کنند؛ چرا که طبع گرم این ماده غذایی برای افراد مبتلا به این بیماری مضر شناخته شده است.

افراد با معده ضعیف

 این دسته از افراد معمولاً معده‌هایی ضعیف دارند. باتوجه‌به دیرهضم بودن بادام درختی، ممکن است پس از مصرف آن با معده درد مواجه شوند؛ ازاین‌رو نباید بیش از حد بادام استفاده کنند.

مصلح بادام درختی چیست؟

در علم طب سنتی برای هر ماده غذایی باتوجه‌به طبع به خصوصی که دارد یک مصلح در نظر گرفته‌اند. این مصلح اثرات نامطلوب استفاده از ماده غذایی را کاهش می‌دهد و اتفاقاً شرایط را برای بهره‌مندی از تمام خواص و فواید یک محصول فراهم می‌سازد. از آنجا که طبع بادام درختی گرم و تر است، برای این ماده نیز مصلحاتی وجود دارد تا تأثیرات گرمی و تری آن را متعادل نماید. مصلح‌های بادام درختی عبارت‌اند از: 

  • سرکه
  • عسل
  • نمک
  • آبلیمو

سرکه

 سرکه یکی از مصلحات بادام است. افزودن این محصول به بادام و خوراکی‌ها و غذاهای حاوی این مغز خوش‌طعم، میزان گرمی و تری آن را تعدیل می‌بخشد.

عسل

 از دیگر مواردی که می‌توانیم به‌عنوان مصلح بادام درختی به آن اشاره داشته باشیم عسل طبیعی است. کافی است مقدار کمی عسل را به بادام یا خوراکی‌های حاوی این مغز خوشمزه اضافه کنید تا طبع آن را معتدل سازید.

نمک

 اگر حین پخت غذاهایی که با بادام تهیه می‌شوند نمک اضافه کنید، طبع آن را متعادل می‌کنید.

آبلیمو

 اگر همراه با بادام و غذاهای حاوی این ماده ارزشمند آبلیمو مصرف کنید می‌توانید اثرات گرمی آن را به شکل قابل‌ملاحظه‌ای پایین بیاورید.

نحوه مصرف بادام برای افراد با طبع گرم

افرادی که طبع گرم و تر دارند برای بهره‌مندی از خواص بادام و عدم ابتلا به عوارض ناشی از آن، می‌توانند در کنار مصلحات، به اشکال مختلف از این ماده غذایی استفاده کنند. به طور مثال این افراد می‌توانند بادام را به‌صورت خیسانده مصرف کنند. همچنین پختن بادام و تهیه حریر بادام از آن، از دیگر راهکارهای مؤثر برای مصرف این ماده ارزشمند بدون ابتلا به عوارض آن محسوب می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله دررابطه‌با طبع بادام درختی صحبت کردیم. همان‌طور که اشاره داشتیم طبع این ماده غذایی گرم و تر است؛ بنابراین برای افرادی که دارای طبع گرم و تر هستند یا افرادی که طبع سرد دارند مصرف بیش از حد آن توصیه نمی‌شود. این دسته از افراد برای مصرف بادام درختی و بهره‌مندی از خواص آن باید در کنار این ماده از مصلحات آن نیز استفاده کنند.

عسل، سرکه، آبلیمو و نمک از مصلحات بادام درختی هستند و به تعادل در طبع این محصول کمک زیادی می‌کنند. همچنین مصرف بادام به‌صورت پخته شده یا خیس شده از دیگر راهکارهایی است که می‌توان به واسطه آن‌ها از خواص و فواید این محصول ارزشمند استفاده کرد.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *