گردو 

راهنمای خرید گردو با کیفیت و طعمی بی‌نظیر

گردو یکی از آجیل‌های خوشمزه و محبوب در میان خانواده‌های ایرانی است که بیشتر مردم از آن در وعده صبحانه استفاده می‌کنند. این مغز خوشمزه از خواص بی‌نظیری برخوردار است، همین امر یکی از مهم‌ترین دلایل علاقه مردم به آن است. امروزه با توجه به تنوع زیاد این محصول در بازار، خرید گردو با قیمت و کیفیت مناسب دغدغه‌ای مهم برای تمامی خریداران است. زیرا گردو به‌عنوان یکی از آجیل‌های نسبتاً گران شناخته می‌شود و انتخاب آن نیازمند بررسی دقیق و هوشمندانه است.

اشتباه در انتخاب گردوی مناسب منجر به هدر رفتن هزینه‌ای که صرف کردید می‌شود. بنابراین در این مقاله قصد داریم از برادران حسینی به نکات مهمی اشاره کنیم که می‌توانند در خرید بهترین نوع گردو به شما کمک کنند. با ما همراه باشید.

انواع گردو کدامند؟

قبل از هر چیز بهتر است انواع مختلف گردو که در بازار موجود هستند را بشناسید. این گونه‌ها به دلایل مختلفی مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفتند و به‌عنوان بهترین انواع گردو شناخته می‌شوند. در ادامه چند مورد از آن‌ها را به همراه برخی از ویژگی‌هایشان معرفی می‌کنیم:

نوع گردو

مشخصات گردو

گردو چندلر

قابل رشد در ارتفاعات 700 تا 1500 متری
مغز بزرگ و سفید
ارزش اقتصادی بالا

گردو فرانکت

دارای پوسته نازک و خوش‌طعم
مغز سفید و درشت
مقاومت خوب در برابر سرما

گردو پدرو

بیضی شکل
پوسته نازک
مغز درشت، روغنی و قهوه‌ای
دارای ارزش اقتصادی
مناسب برای مناطق سردسیر

گردوی فرنیت

مغز درشت و طعم خوب
پوسته نسبتاً نازک
مقاومت خوب در برابر سرما

گردو اسپند

مناسب برای آب‌وهوای سرد
محصول بالا از سال اول
بیضی شکل
مغز قهوه‌ای رنگ

گردوی هارتلی

مقاومت خوب در برابر سرما
قابل کاشت در ارتفاعات 1800 تا 2000 متری
محصول دهی از همان سال اول
مغز بزرگ، سفید و روغنی

گردوی اسرائیلی

بازده و بهره‌وری بالا از سال اول
مقاوم به سرما
دارای ارزش اقتصادی

گردوی کانادایی

بسیار مقاوم در برابر سرما
محصول دهی بالا تا 14 تن
ارزش اقتصادی بالا

گردو فرنور

بومی فرانسه
مناسب برای مناطق سردسیر
قابل کاشت تا ارتفاع 2500 متری

گردوی تویسرکان

بومی ایران
مغز روغنی، سفید و خوش‌طعم
محصول دهی از سال چهارم

گردو دماوند

رشد در مناطق کوهستانی
مقاومت در برابر آفات
مقاومت در برابر سرما

ژنوتیپ گردو

مستعد سرما
مقاوم در برابر آفات

راهنمای خرید گردو

هنگام تصمیم‌گیری برای خرید گردو با پوست یا بدون پوست، باید به چند نکته توجه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب ممکن را انجام دهید. در اینجا یک راهنمای کامل برای شما آوردیم:

گردو پوسته‌دار

گردوها با پوستشان ماندگاری بیشتری دارند، ماه‌ها قابل نگهداری بوده و برای استفاده طولانی‌مدت ایده‌آل هستند. شما می‌توانید در صورت نیاز آن‌ها را بشکنید و مطمئن باشید که همیشه مغز گردوی تازه دارید. اساساً گردو کامل خواص تغذیه‌ای خود را بهتر حفظ می‌کند.

گردو بدون پوست‌

این نوع گردو نیازی به تلاش شما برای شکستن ندارد و برای استفاده سریع در آشپزی یا کارهای دیگر مناسب هستند. همچنین برای مخلوط کردن با آجیل‌های دیگر گزینه مناسبی هستند. یکی دیگر از فواید گردو پوست‌کنده این است که می‌توانید فوراً کیفیت مغز گردو را مشاهده کنید و مطمئن شوید که با خرید آن ضرر نمی‌کنید.

خرید از فروشگاه‌های معتبر

یکی دیگر از نکات خرید گردو این است که برای اطمینان از کیفیت و تازگی محصول، آن را از کشاورزان سابقه‌دار و معتبر یا فروشندگان معتمد خریداری کنید. به دنبال گونه‌های معروف محلی گردو باشید که به دلایلی مانند طعم برتر، چربی زیاد، رنگ روشن، مغزهای درشت و پوسته نازک و کاغذی معروف‌ هستند.

شکل ظاهری

گردوهای کامل را از نظر «اندازه و شکل» بررسی کنید و مراقب انواع کاملاً یکنواخت باشید؛ زیرا ممکن است از مدل‌های دیگر گران‌تر باشند.

بو

بوی کپک‌زدگی می‌تواند نشان دهنده محصول قدیمی یا فاسد باشد. گردوی تازه دارای رایحه‌ای متمایز و مطبوع است.

قیمت گردو چگونه تعیین می‌شود؟

قیمت گردو به عواملی گوناگونی بستگی دارد. این مغز که جزء گران‌ترین‌ها به شمار می‌رود، براساس نوع و کیفیت مغز، تازگی و محل تولید دارای تنوع قیمتی بالایی است. در ادامه برخی از ویژگی‌هایی که بر قیمت گردو تأثیر می‌گذارند را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. گردو با پوست عموماً ارزان‌تر از گردوهای پوست‌کنده است. قیمت این نوع گردو به ضخامت پوسته بستگی دارد، پوسته‌های نازک‌تر و کاغذی شکل به‌دلیل سهولت ترک خوردن گران‌تر هستند.

  2. گردو پوست‌کنده به‌خاطر راحتی و امکان استفاده فوری قیمت بالاتری دارد. با این حال امکان کهنگی یا تازه نبودن مغز نیز همواره وجود دارد. قیمت این نوع گردو تحت‌تأثیر کیفیت مغز قرار می‌گیرد.

  3. هر چه مغز گردو روشن‌تر و درشت‌تر باشد، قیمت بالاتری دارد.

  4. طراوت و تازگی گردو یکی دیگر از این عوامل است. گردوی تازه عطر و بوی متمایزی دارد. گردوی کهنه بوی کپک‌زدگی می‌دهد و به‌دلیل خشک شدن، وزن کم‌تری دارد.

  5. گردوهای تازه به‌ویژه آن‌هایی که با پوسته سبزشان فروخته می‌شوند در فصل برداشت، به علت تازگی بیشتر قیمت بالاتری دارند.

  6. قیمت‌ها می‌توانند بر اساس میزان عرضه از سوی تولیدکنندگان و تقاضای مصرف‌کنندگان در نوسان باشند.

  7. گردو عرضه شده توسط فروشندگان معتبر و شناخته شده، ممکن است نسبت به سایر فروشندگان دارای قیمت بیشتری باشد.

سخن پایانی

در این مطلب به معرفی بهترین گردوهای موجود در بازار و عوامل مؤثر در کیفیت و قیمت آن‌ها اشاره کردیم. دانستن این موارد به شما در خرید گردوی با کیفیت بالا و قیمت مناسب کمک می‌کند. با درک این عوامل می‌توانید هنگام خرید، تصمیم درست بگیرید و مطمئن شوید که بهترین نوع گردو را برای رفع نیازهای سلامتی بدنتان انتخاب خواهید کرد.