بادام 

یکی از محبوب ترین و مقوی ترین آجیل ها که تمام افراد در هر رده سنی از آن استفاده می کنند، بادام است. این آجیل به دلیل داشتن مواد مغذی، ویتامین ها، مواد معدنی، چربی های غیر اشباع و آنتی اکسیدان های قدرتمند، یک خوراکی فوق العاده محسوب می شود.

بادام یک میوه ی ایرانی و اصیل است اما کشت و تولید آن به تمام جهان رسیده است و در حال حاضر پنج کشور بزرگ از جمله آمریکا، اسپانیا و مراکش بیشتر از ایران این محصول را تولید می کنند. بادام میوه ای پر خاصیت و پر کالری است و علاوه بر این که از آن به عنوان یه خوراکی خوشمزه یاد می شود در طب های سنتی و گیاهی نیز از آن استفاده های زیادی می کنند. زمانی که این میوه هنوز نارس می باشد و پوسته ی آن تازه و نرم است به آن چغاله بادام می گویند که یکی از انواع خوشمزه و پر طرفدار بادام به حساب می آید.

انواع بادام

بهتر است بدانید بادام ها هم انواع مختلفی دارند به همین دلیل بهتر است آن ها را به خوبی بررسی کنید تا بتوانید از این آجیل مقوی و عالی نهایت استفاده را داشته باشید. انواع بادام عبارتند از:  درختی،  هندی،  زمینی و .... نوع درختی شامل انواع سنگی، پوست کاغذی، سفید، تلخ، مامایی، ربیع و منقا می باشد.

بادام درختی

یکی از آجیل های پر مصرف در مهمانی ها، بادام درختی است. این نوع آجیل در پوسته ای محکم قرار گرفته است. مغز خوش طعم این آجیل دارای پوسته ای قهوه ای رنگ می باشد. از این نوع آجیل علاوه در مهمانی ها، در تهیه انواع غذا، شیرینی و دسر استفاده می شود.

خواص بادام درختی

در ترکیب بادام درختی ویتامین های مهمی مانند ویتامین E و مواد معدنی مثل کلسیم و آهن وجود دارند که به سلامتی بدن کمک می کنند. از خواص بی شمار این نوع آجیل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی

بهبود عملکرد سیستم مغز

تنظیم سطح قند خون و پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت

کمک به حفظ سلامتی پوست

ترمیم سریع زخم های پوستی

موثر در کنترل وزن مطلوب و جلوگیری از بروز چاقی مفرط

موثر در افزایش جذب ریز مغذی ها

بهبود عملکرد سیستم گوارشی

موثر در سلامت استخوان ها و دندان ها

کاهش التهابات بدن

کاهش خطر بروز سرطان

بادام هندی

بادام هندی را بمب ویتامین می گویند زیرا سرشار از انواع ویتامین ، ماده معدنی، آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب است. مصرف این آجیل می تواند انرژی زیادی برای افرادی که فعالیت های سنگین و یا تمرینات ورزشی سخت را انجام می دهند، تامین کند. 

خواص

بادام هندی هم مانند انواع دیگر بادام ها خواص و ویژگی های مصرف بی شماری دارد. شما می توانید از این بادام به عنوان یک خوراکی مقوی و دلچسب استفاده کنید. در ادامه برخی از خواص بادام هندی را برای شما بیان می کنیم.

کاهش وزن

کاهش فشار خون بالا

کاهش سطح کلسترول بد خون

کاهش سطح چربی خون

جلوگیری از گرفتگی رگ ها و حفظ سلامتی قلب

درمان بیماری های کبدی

سم زدایی بدن

جلوگیری از ایجاد سنگ کیسه صفرا

بهبود عملکرد سیستم گوارشی

کاهش سطح قند خون و ابتلا به بیماری دیابت

افزایش قدرت باروری مردان

بادام زمینی

بادام زمینی هم یکی از بادام های بسیار خوشمزه و مفیدی است که بسیاری از افراد به مصرف و خوردن آن علاقه مند هستند. باید بدانید ممکن است مصرف این بادام برای برخی از افراد پیشنهاد نشود آن هم به دلیل حساسیت به این بادام می باشد. به همین دلیل قبل از مصرف این نوع بادام بهتر است به خوبی آن را مورد بررسی قرار دهید.

خواص بادام زمینی

بادام زمینی هم مانند بادام های دیگر برای بدن و سلامت آن خواص بی شماری دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده این بادام خواص و ویژگی های آن را به خوبی مورد بررسی قرار دهید. در ادامه برخی از خواص بادام زمینی را برای شما مورد بررسی قرار می دهیم.

کاهش خستگی زودرس

رفع کسلی و بی حوصلگی

تقویت سیستم قلب و عروق

جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر

پیشگیری از بروز عفونت

موثر در سلامتی خانم های باردار

تسهیل باروری خانم ها

افزایش تراکم استخوانی

موثر در ترشح هورمون سروتونین و بهبود افسردگی

جلوگیری از ابتلا به سرطان مانند سرطان روده

بهبود عملکرد ورزشی ورزشکاران به دلیل تامین انرژی

خواص بادام

در مورد خواص هر محصولی ابتدا به طبع آن می پردازیم. طبع بادام درختی گرم و تر است. این طبیعت گرم باعث می شود که سودای بدن را کم کند و فرد را از خستگی و کسل بودن برهاند. بادام مملو از کلسیم و ویتامین و فیبر غذایی است که ویتامین موجود در آن بیشتر از نوع E است. در کتاب های طبی قدیمی و پزشکی جدید خواص فراوانی برای بادام ذکر شده است که بیشترین خاصیت آن بر روی مو و پوست ذکر شده است.

اما علاوه بر استعمال روغن و فراوری های آن برای پوست و مو خوردن این دانه های خوشمزه و لذتبخش نیز خواص فراوانی از جمله کنترل قند خون، کنترل سطح فشار خون، کاهش کلسترول، تقویت کم خونی، تقویت استخوان و دندان، کمک به اعصاب و افزایش سطح هوشیاری ذهنی و بدنی دارد. هر یک مشت کوچک از این میوه ی گران بها حاوی مواد زیر است فیبر: ۳.۵ گرم پروتئین: 6 گرم چربی: ۱۴ گرم(که ۹ گرم آن اشباع است) ویتامین ای: ۳۷% از مصرف روزانه‌ی توصیه شده منگنز: ۳۲% از مصرف روزانه‌ی توصیه شده منیزیم: ۲۰% از مصرف روزانه‌ی توصیه شده

راهنمای خرید بادام

بادام در بازار ایران به صورت کلی به دو نوع خارجی و ایرانی دسته بندی می شود. بادام ایرانی به خاطر نژاد و طبیعت آن دارای درصدی تلخی می باشد اما نژاد خارجی این محصول بدون این مقدار تلخی می باشد. اگر قصد درست کردن حریره بادام برای کودکان را دارید پیشنهاد می شود از بادام خام خارجی استفاده کنید. اگر می خواهید بادام را همراه با پوست آن خریداری کنید، در نظر داشته باشید که بادام سنگی دارای پوستی سفت و سخت می باشد اما بادام منقا که به بادام پوست کاغذی هم شهرت دارد پوستی نازک دارد که با فشار انگشتان نیز شکسته می شود و به راحتی قابل استفاده است.