زعفران 

قیمت زعفران

همه دنیا با زعفران و خواص آن آشنا هستند. زعفران یا به عبارتی طلای سرخ یک ماده غذایی گران قیمت بوده که کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف و استفاده های شخصی و روزمره دارد. عمده زعفران دنیا در ایران و در استان خراسان تولید می شود و زعفران ایران از کیفیت بسیار بالاتری نسبت به سایر کشورها برخوردار است. یکی از مزیت های بزرگ آن، عدم نیاز به آب فراوان و مراقبت های ویژه است.

یک پیاز زعفران تا 7 سال امکان رویش و برداشت دارد. زعفران به عنوان یک ادویه نیز به کار می رود و علاوه بر خواص درمانی اش برای بهبود طعم و رنگ غذاها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت زعفران با توجه به کیفیت و اصل بودن آن می تواند متفاوت باشد و لازم است این نکته را در هنگام خرید زعفران در نظر بگیرید.

خرید زعفران

متاسفانه به دلیل قیمت بالا و گران بها بودن زعفران، سوء استفاده و تقلب های زیادی در فروش این محصول صورت می گیرد. مصرف کنندگان زعفران برای خرید این محصول حتما باید از فروشگاه های معتبر اقدام به خرید زعفران کنند. با این حال برای شناسایی زعفران اصل موارد زیر را در نظر بگیرید: اولین معیارها برای خرید زعفران، توجه به ظاهر این محصول است. کلاله زعفران که در واقع بخش اصلی آن است، در قسمت بالا به شکل شپیور بوده و در قسمت انتهایی باریک می شود. مزه زعفران نسبتا تلخ هست و گاها هیچ گونه طعمی ندارد، اما عطر آن شیرین است. کمی از کلاله را در دهان خود بگذارید، اگر شیرین بود زعفران تقلبی است.

افراد متقلب برای زیاد کردن وزن زعفران، آن را به شکر و عسل آغشته می کنند. روش دیگر تشخیص زعفران اصل از تقلبی، انداختن مقدار کمی از آن درون آب است. زعفران اصلی نسبت به نوع تقلبی، قدرت رنگ دهی کمتری دارد. زعفران تقلبی به سرعت رنگ خود را از دست می دهد و پس از در آوردن از آب، رنگش تغییر کرده و به روشنی رفته است. البته این نکته را هم در نظر بگیری که قیمت زعفران همیشه زیاد بوده است و اگر با محصولی رو به رو شدید که نرخ آن از قیمت متعارف کمتر است، به اصل بودن آن شک کنید.

تشخیص زعفران اصل از تقلبی

زمانی که قصد خرید زعفران را دارید باید به خوبی راه های تشخیص زعفران اصل از تقلبی را بدانید تا بتوانید بهترین محصول را برای خود خریداری کنید. امروزه ممکن است برای خریداران شناسایی زعفران اصل مقداری سخت باشد به همین دلیل بهتر است روش های تشخیص زعفران اصل از تقلبی را به خوبی بشناسید.

روش های تشخیص زعفران اصل

برای تشخیص اصل بودن زعفران روش های متعددی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید.

شکل گیاه زعفران

زعفران شکلی شبیه میخک دارد ، به گونه ای که پایین گیاه میله ای انتهای آن دندانه دار پهن است. به خاطر داشته باشید که باید به رنگ زعفران هم توجه کنید زعفران اصل رنگی قرمز تند دارد.

طعم زعفران

برای اینکه بتوانید زعفران اصل را شناسایی کنید باید به طعم آن هم توجه داشته باشید چرا که زعفران اصل مقداری تلخ است و این نکته می تواند به شما کمک بسیاری بکند.

آزمایش با جوش شیرین

یکی از روش هایی که می توانید از آن استفاده کنید آزمایش زعفران با جوش شیرین می باشد، برای انجام این روش باید مقداری زعفران را با جوش شیرین درون ظرفی به همراه آب بریزید. باید مقدار زمانی صبر کنید سپس اگر رنگ آب زرد شد زعفران شما اصل می باشد ولی اگر تقلبی باشد قرمز می شود.

ظرف زعفران با جعبه زعفران

توجه به مواد شیمیایی

ممکن است افرادی با افزودن مواد شیمیایی به ساقه های سفید زعفران آن را به عنوان زعفران اصل به فروش برسانند. برای تشخیص این روش می توانید با آب سرد به راحتی تشخیص دهید.

مقاله مرتبط:"تشخیص زعفران مرغوب چگونه است؟"

خواص زعفران

زعفران را می توان یک داروخانه کامل دانست. تحقیقات بسیاری در مورد خواص زعفران صورت گرفته است و نشان می دهد این طلای سرخ انواع و اقسام مواد مفید را در خود جای داده است. مهم ترین موادی که در آن وجود دارد، ترکیبات آنتی اکسیدانی است که باعث شده است زعفران به یک ضد سرطان قوی تبدیل شود. بسیاری از متخصصان برای افرادی که دارای استرس های شدید یا افسردگی هستند زعفران را توصیه می کنند.

توصیه شده است زنانی که دارای افسردگی بعد از زایمان هستند، به مدت 6 هفته زعفران مصرف کنند تا علائم افسردگی آن ها برطرف شود. از سایر خواص زعفران می توان به پیشگیری از انواع سرطان ها، تنظیم قند خون، کمک به تناسب اندام، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، تقویت بینایی و... اشاره کرد.

افزایش ایمنی بدن

از مهم ترین خواص زعفران تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد. شاید کمتر کسی از زعفران به دنبال چنین خاصیتی باشد اما جالب است بدانید، زعفران حاوی ماده ای به نام اسید اسکوربیک بوده که به تولید گلبول های سفید خون کمک شایانی می کند و این مسئله به بدن در مقابله با میکروب و عوامل بیماری زا کمک فراوانی می نماید.

کمک به گردش خون

زعفران دارای مقادیر مناسبی آهن است. آهن می تواند به خون سازی و اکسیژن رسانی بیشتر به سایر قسمت های بدن کمک کند. ازین جهت می تواند به گردش خون بهتر و افزایش متابولیسم بدن کمک کند.

مناسب برای دیابتی ها

زعفران برای دیابت مفید است چرا که حاوی مقادیر مناسبی منگنز بوده و این ماده می تواند در حفظ قند خون بسیار کارا باشد.

کاهش اضطراب

از خواصی که برای زعفران بیان شده و تقریبا همه افراد به خاطر این خاصیت از زعفران استفاده می کنند کمک به کاهش اضطراب و استرس و همچنین شادی آوری می باشد. زعفران یک گیاه دارویی طبیعی ضد افسردگی است. تحقیقات مختلف نشان داده است زعفران با تاثیرگذاری بر روی غدد درون ریز بدن می تواند باعث ترشح هورمون های مفید در بدن شود.

پیشگیری از سرطان

از خواص بی نظیر دیگر زعفران مبارزه و پیشگیری با انواع سرطان ها می باشد. در زعفران ترکیبات متعددی از آنتی اکسیدان ها وجود دارد. خواص آنتی اکسیدان ها در علم جدید اثبات شده است. این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مضر در بدن مبارزه کرده و از ابتلا به بیماری های خطرناک همچون سرطان جلوگیری به عمل می آورد.

بهبود عملکرد قلب

زعفران به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد همواره مصرف آن پیشنهاد شده است. زعفران با افزایش پمپاژ قلب خطر سکته قلبی و مشکلات عروقی را کاهش می دهد، که یک انتخاب بسیار خوب و عالی برای سلامتی شما به حساب می آید. مصرف زعفران سبب سوختن کلسترول می شود که این یک نکته مثبت است.

درمان آلزایمر

یکی از نکاتی که باید در مورد مصرف زعفران بدانید این است که مصرف آن سبب افزایش فعالیت مغز می شود که این موضوع می تواند بر مغز شما تاثیرات مثبتی داشته باشد. می توان گفت با مصرف مداوم زعفران فعالیت مغز بیشتر و از زوال عقل جلوگیری می کند؛ البته به یاد داشته باشید برای استفاده از تمامی خواص زعفران آن را باید به صورت مداوم مصرف کنید.

سلامت استخوان ها

مصرف زعفران می تواند سطح استروژن را افزایش دهد که این موضوع می تواند برای درمان استخوان ها بسیار مفید باشد و به درمان و ترمیم هرچه بیشتر آن ها کمک کند.

درمان مشکلات پوستی

زعفران یکی از بهترین گزینه هایی است که می توانید برای درمان مشکلات پوستی خود از آن استفاده کنید، چرا که خواص و مزایای بسیار فراوانی دارد. همچنین می توانید با تهیه ماسک زعفران پوست و صورت خود را از مشکلات مختلف نگهداری و درمان کنید. زعفران پوست را پاکسازی می کند که برای روشن تر شدن پوست شما بسیار مفید می باشد.

زعفران برای آرامش اعصاب

زمانی که زعفران را به صورت های مختلفی مثل دمنوش و ... مصرف کنید می توانید تاثیر آن را بر اعصاب و سیستم بدنی خود مشاهده کنید. همچنین با مصرف زعفران می توانید مشکلاتی نظیر بی خوابی را درمان کنید. مصرف زعفران را طب سنتی، پزشکان و متخصصان همیشه پیشنهاد کرده اند.

بهبود بینایی

یکی از مزایای استفاده از زعفران این است که سبب می شود بینایی شما بهبود پیدا کند. مصرف زعفران به دلیل مواد معدنی و ویتامین هایی مثل A که دارد می تواند به مشکلات و انواع بیماری های چشمی شما کمک کند.

تاثیر زعفران بر کبد

یکی از قسمت های بدن که زعفران تاثیر بسیاری بر آن قسمت می گذارد کبد می باشد. شما با مصرف زعفران می توانید به سلامت کبد خود کمک کنید. با مصرف زعفران آنزیم ها شروع به افزایش و رشد می کنند که می توانند سم های تولید شده کبد را از بین ببرند. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی آن ها کمک بسیار فراوانی به کبد شما می کند.

زعفران برای قاعدگی

زعفران ادویه ی با خواص فراوان است. از این خواص می توان خواص زعفران برای قاعدگی را نام برد. زعفران تاثیر آرام بخش بر ماهیچه های رحم دارد. در دوران قاعدگی ماهیچه های رحم منقبض می شوند و باعث احساس درد می شود. مصرف زعفران به آرام شدن این ماهیچه ها کمک  می کند و درد را کاهش می دهد.

در دوران قاعدگی ممکن است  ماهیچه های رحم انقدر منقبض شود که رگهای خونی  نتواند اکسیژن را به  رحم برسانند. از آن جای که  رحم  به اکسیژن نیاز دارد و اگر اکسیزن کم شود باعث درد شدید در رحم می شود، مصرف زعفران باعث افزایش جریان اکسیژن درسرارسر بدن می شود که این امر برای رحم هم نیز صدق می کند و درد پریودی تسکین می یابد.

محققان درباره ی خواص زعفران برای قاعدگی  دریافته اند که زعفران به دلیل خواص ضد التهابی و ضد اسپاسمی که دارد. برای درد های قاعدگی بسیار مفید و تسکین بخش است و از قرص های مسکن نیز موثرتر است.

زغفران برای قاعدگی خطری ندارد مگر اینکه زیاد مصرف کنید، بیماری خاصی داشته باشید و یا آلرژی داشته باشید. توصیه می شود زنان 20 تا 45 سال برای کاهش علایم و درد قاعدگی روزانه 30 میلی گرم زعفران را مصرف کنند و همچنین بوییدن زعفران  به مدت30 دقیقه می تواند اضطراب و درد قاعدگی را کاهش دهد. در هر صورت بهتر است درباره مصرف زعفران دردوران قاعدگی و مقدار مصرف آن  با پزشک مشورت کنید.

برای اطلاع بیشتر از این موضوع می توانید مقاله "آیا زعفران در قاعدگی اثر دارد؟ ارتباط زعفران و قاعدگی" را مطالعه نمایید.

زعفران برای سرماخوردگی

 در طول تاریخ و جوامع مختلف زعفران برای درمان بیماری های  مختلفی  مانند بیماری های تنفسی، بیماری های گوارشی، تب،  سرما خوردگی، درمان استرس و اضطراب، افسردگی و ... استفاده شده است.  زغفران بله دلیل کاشت و برداشت سختی که دارد بسیار گران فیمت است. و خواص درمانی آن نیز یکی دیگر از دلایل گرانی این ادویه است.  در ادامه به خواص زعفران برای سرما خوردگی می پردازیم.

زعفران از قدیم برای درمان سرماخوردگی استفاده می شده است. برای بهبود و تسکین دادن علایم سرماخوردگی و سرفه بسیار مفید واقع شده است. طبع زعفران گرم است که باعث می شود ضد آلرژی و ضد سرما عمل کند. همچنین زعفران برای بهبود مجرای تنفسی بسیار عالی است و به صورت خلط آور عمل می کند. مصرف زعفران باعث شل شدن خطل گلو  و ریه ها می شود که در نتیجه با عث کاهش سرفه و سرما خوردگی می شود.

زعفران را می تواند به صورت های مختلف  برای درمان سرما خوردگی استفاده کنید.  می توانید زعفران را با چای ترکیب کرده و در دوران بیماری مصرف کنید. همچنین می توانید شیر زعفران مصرف کنید،که این ترکیب شما را از سرما حفظ می کند. و همچینن می توانید زعفران را باش شیر ولرم ترکیب کنید و به صورت موضوعی روی پیشانی خود بمالید.

زعفران و تپش قلب

زعفران ارزش غذایی بالای دارد و دارای  مواد معدنی زیادی است. از آنجای که زعفران حاوی  آنتی اکسیدان است . کلسترول خون را کاهش می دهد . وقتی سطح کلسترول  پایین باشد رگ های اصلی مسدود نمی شوند که این باعث عملکرد بهتر قلب می شود.

زعفران دارای پتاسیم است . پتاسیم موجود در زعفران خون را رقیق می کنید و از غلظت خون جلوگیری می کند. این فرایند نیز باعث رفع گرفتگی های رگ ها می شود و از انسداد خون در رگ ها جلوگیری می کند، در نتیجه فشار خون کاهش می یابد .

ارزش غذایی زعفران

ارزش غذایی زعفران بر اساس اطلاعات وزارت کشاورزی آمریکا به شرح زیر است. در هر قاشق چای خوری زعفران، معادل 0.7 گرم از این ماده ارزش غذایی زیر وجود دارد: کالری: 2 پروتئین 0.8 گرم کربوهیدرات 0.46 گرم فیبر صفر کلسترول صفر کلسیم 1 میلی گرم آهن 0.08 میلی گرم منیزیم 2 میلی گرم فسفر 2 میلی گرم پتاسیم 12 میلی گرم سدیم 1 میلی گرم روی 0.01 میلی گرم ویتامین سی 0.06 میلی گرم تیامین 0.001 میلی گرم ریبوفلاوین 0.002 میلی گرم نیاسین 0.01 میلی گرم ویتامین ب6: 0.007 میلی گرم فولات 1 میکروگرم

انواع زعفران

زعفران انواع مختلفی نداشته و ما کلا دارای یک نوع زعفران هستیم. اصطلاح انواع زعفران در واقع به جدا کردن کلاله از خامه زعفران مربوط می شود که انواع مختلف زعفران را تشکیل می دهد. بر اساس این توضیح، انواع زعفران شامل نگین، سر گل، پوشال، خامه و دخترپیچ است. با مراجعه به فروشگاه اینترنتی برادران حسینی می توانید از قیمت زعفران آگاه شده و اقدام به خرید زعفران کنید.

روش نگهداری زعفران

یکی از مهم ترین مسائل در مورد زعفران نگهداری مناسب و اصولی آن می باشد. چرا که این ادویه بسیار گران قیمت است و اگر به درستی نگهداری نشود می تواند عطر و بوی خود و از همه مهمتر خواص فوق العاده خود را از دست بدهد. در نگهداری از زعفران باید به چند نکته توجه داشته باشید. اول اینکه زعفران را باید در یک جای خشک و خنک نگهداری کنید. بهتر است به جای استفاده از ظرف های پلاستیکی از ظرف های شیشه ای یا فلزی برای بسته بندی و محافظت از زعفران بهره ببرید.

بسته بندی زعفران باید کاملا ایزوله باشد و هیچگونه منفذ ورودی برای هوا نداشته باشد. سعی کنید زعفران ها را در بسته های کوچک تر نگهداری کنید تا در صورت لزوم استفاده فقط همان یک بسته را باز کنید و نیازی نباشد کل بسته زعفران را باز کرده و مورد استفاده قرار دهید. برای نگهداری بهتر بو و طعم زعفران اجازه ندهید خیلی دم بکشد. چرا که وقتی زمان دم کشیدن طولانی شود اسانس فرار زعفران نیز تبخیر شده و خاصیت خودش را از دست می دهد. زمانی که بوی زعفران را کمی در خانه احساس کردید فرآیند دم کردن را متوقف کنید.

در مورد زعفران بیشتر بدانید

زعفران یا طلای سرخ یکی از مهم ترین محصولات صادراتی ایران می باشد. اما بیشتر این صادرات به صورت فله و بدون برند خاصی صورت می گیرد، که این موضوع باعث شده است منفعت اصلی حاصل از تولید زعفران را شرکت های خارجی ببرند که زعفران را با بسته بندی های شیک و با برند کشور خودشان صادر می کنند و باعث تولید ارزش افزوده بیشتری می شوند. زعفران بسیار گران قیمت است. قیمت بالای زعفران ناشی از نوع تولید و فرآوری این محصول پر خاصیت می باشد.

برای کشت و تولید زعفران نیاز زیادی به نیروی انسانی است. چرا که تمامی فعالیت های تولیدی زعفران با کمک دست انسان صورت می گیرد تا لطمه ای به زعفران وارد نشود. همین موضوع باعث شده است تا قیمت زعفران به مراتب بالاتر از سایر محصولات کشاورزی باشد و به طلای سرخ ایران مشهور شود.

گذشته از این مسائل، زعفران دارای خواص بسیار زیادی می باشد که ناشی از سه ترکیبات شیمیایی خاص به نام کروسین، پیکروکروسین و سافرانال بوده که اولا بسیار گران قیمت هستند و دوما کاربردهای سلامتی بسیار زیادی دارند. همین ترکیبات باعث وجود خواص فراوانی در زعفران شده است که مهم ترین آن ها عبارتند از: کمک به فعالیت های دستگاه عصبی، تقویت روحیه و جلوگیری از افسردگی، کمک به میل جنسی، کاهش علائم بیماری PMS و کاهش وزن. زعفران را می توانید به روش های مختلفی استفاده کنید.

از دمنوش زعفران گرفته تا استفاده از زعفران در پخت و پز. آن چه مشخص است باید از زعفران در دوزهای مناسب استفاده کرد تا بتوانیم از بیشترین خواص آن بهره ببریم. به طور روزانه می توانید تا 1.5 گرم زعفران را مورد استفاده قرار دهید بدون اینکه نگران عوارض آن باشید.

مصرف بیش از حد زعفران

به طور کلی مصرف هر ماده ای در صورتی که به صورت بی رویه باشد، می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. زعفران نیز از این قضیه مستثنی نبوده و مصرف بیش از حد زعفران می تواند منجر به بروز مشکلاتی شود. در زنان باردار که مصرف زعفران باید قطع شود و یا زیر نظر پزشک باشد. چرا که می تواند منجر به سقط جنین شود. انسان های عادی در هر وعده می توانند تا 5 میلی گرم زعفران را مصرف نمایند و در صورت مصرف بیش از اندازه عوارضی چون مسمومیت های غذایی، مشکلات گوارشی چون اسهال، زردی بدن، بی حسی و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد.

کاشت زعفران

با توجه به گران قیمت بودن این محصول غذایی و همچنین مهیا بودن شرایط جغرافیایی ایران، بسیاری از افراد به دنبال کاشت و تولید زعفران هستند. این موضوع برای کشور ما می تواند خیلی مفید باشد و چرخه اقتصادی کشور را به حرکت درآورد. اما توجه به این نکته ضروری است که کاشت زعفران یک موضوع تخصصی است و هر کس که می خواهد وارد کاشت این محصول شود باید از نظر و تخصص کارشناسان مربوطه استفاده کند تا سرمایه، وقت و انرژی خود را به هدر ندهد. برای کاشت اصولی زعفران باید به نکات اساسی توجه داشته باشید. در ادامه به مهم ترین مسائل پیرامون کاشت زعفران به طور خلاصه اشاره خواهیم کرد.

- زمین مناسب برای کاشت زعفران ترکیبی از خاک و ماسه بوده و ph آن باید بین 7 تا 7.5 قرار داشته باشد.

- پیاز زعفران باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد. یک نکته مهم در پیاز زعفران این است که هر چه فاصله تهیه پیاز و کشت آن کمتر باشد زعفران ما از کیفیت بهتری برخوردار می شود.

- پیازهای زعفران قبل از کشت باید به وسیله روش های خاصی ضد عفونی شوند.

- کشت پیازهای زعفران باید در فصول خاصی از سال صورت گیرد که بهترین زمان اینکار از خردادماه تا اوایل مهرماه می باشد.

- در آبیاری زمین زعفران باید به نکات ویژه ای توجه کرد تا محصول خروجی از کیفیت بالایی برخوردار باشد.

- در حین کشت زعفران باید برنامه خاصی برای مبارزه و نابودی علف های هرز داشته باشیم چرا که می تواند با خود زعفران در رقابت باشد و منابع رشد زعفران را مصرف کند.

- باید به طور منظم به زمین کشاورزی سر بزنیم تا متوجه آفات زعفران شویم و به موقع با آن ها برخورد کنیم.

- برای چیدن گل های زعفران باید هر روز اینکار را انجام دهیم چرا که در مدت 20 تا 30 روزه گلدهی زعفران، هر روز زعفران گل می دهد.

مقاله مرتبط:"کاشت زعفران در نه قدم"

چگونه هنگام خرید زعفران، زعفران تقلبی را از اصل تشخیص دهیم؟

روش های متعددی برای تشخیص زعفران اصلی وجود دارد که مهم ترین آن ها قرار دادن قسمتی از کلاله در دهان می باشد. اگر کلاله شیرین بود زعفران تقلبی است.

بهترین شهر برای خرید زعفران کجاست؟

زعفران در شهرهای مختلفی به فروش می رسد، اما با توجه به اینکه بیش از 90 درصد زعفران دنیا در خراسان تولید می شود می توان شهر مشهد را بهترین شهر برای خرید زعفران در نظر گرفت. چرا که با کیفیت ترین زعفران ها با قیمت های مناسب در این شهر عرضه می شود.

قیمت زعفران به چه عواملی بستگی دارد؟

زعفران یکی از گران ترین ادویه های دنیا می باشد. علت این گرانی نوع کاشت و برداشت این محصول می باشد. مهم ترین عامل در گرانی زعفران نیاز داشتن به نیروی انسانی فراوان می باشد.

آیا مصرف بیش از حد زعفران مضر است؟

بله، مصرف هر چیزی بیش از اندازه می تواند منجر به عوارضی شود. زعفران نیز از این قضیه مستثنی نمی باشد. در زنان باردار می تواند این موضوع خطرناک تر باشد و منجر به سقط جنین در آن ها شود.

طرز تهیه زعفران دم کرده

زعفران از جمله بهترین و گرانترین گیاهان می باشد که خواص فراوانی دارد. از خواص این گیاه می توان به افزایش و بهبود سلامت تنفسی، سلامت قلب، پوست و سیستم گوارش اشاره کرد. از خصوصیات مهم که همه با آن آشنایی دارند این است که از زعفران به عنوان چاشنی در بسیاری از غذا ها استفاده می شود. زعفران در غذا ها بهتر است به صورت دم کرده مورد استفاده قرار بگیرد. درست کردن زعفران دم کرده کار آسانی است ولی رعایت یک سری از نکات باعث می شود زعفران رنگ بیشتری به غذا بدهد. در ادامه، مراحل طرز تهیه زعفران دم کرده را بیان می کنیم. قبل از دم کردن زعفران بهتر است ک آن را خوب آسیاب کرده و پودر کنید؛ این کار سبب می شود که رنگ زعفران خیلی بیشتر شود. نکته دیگر اینکه روش های مختلفی در دم کردن زعفران وجود دارد؛ یکی اینکه اگر می خواهید از زعفران برای درست کردن برنج زعفرانی استفاده کنید خوب است که آن را به صورت پودر شده درون یک استکان بریزید و بر روی آن آب جوش بریزید.

سپس آن را به برنج در حال دم اضافه کنید تا زمانی که برنج دم می کشد همزمان زعفران هم دم بکشد. از روش های دیگر این است که زعفران را با آب جوش مخلوط کنید و درون ظرف نشکن بر روی سماور قرار دهید و به مدت 20 الی 30 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که نیازی نیست زعفران را با قند یا شکر آسیاب کنید چون در این صورت زمان دم کشیدن آن بیشتر خواهد شد. اگر بخواهید زعفران رنگ بیشتری پس دهد باید آن را به صورت ساییده شده درون استکانی بریزید و سپس تکه یخی بر روی آن ها بیاندازید. پس از این که یخ به طور کامل ذوب شد باید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و کمی صبر کنید تا زعفران دم بکشد.

با استفاده از این روش زعفران بهتر رنگ پس می دهد؛ البته باید توجه داشته باشید که این روش دم کردن زعفران نیازمند زمان بیشتری نسبت به روش های دیگر می باشد. نکته دیگری که باید توجه داشته باشید این است که آبی که بر روی زعفران می ریزید باید اندازه زعفران باشد و اگر بیشتر باشد زعفران حالت آبکی به خود می گیرد.

آبیاری زعفران

یکی از قسمت های زعفران آبیاری آن می باشد به طوری که اگر آبیاری زعفران به شکل اصولی نباشد می تواند سبب آسیب رساندن به زعفران شود، در ادامه روش های آبیاری را بیان می کنیم.

آبیاری عمیق

زمانی که قصد دارید زعفران ها را آبیاری کنید باید به تاریخ این آبیاری دقت داشته باشید این آبیاری را باید از مهر ماه شروع کرد. همچنین به میزان آبیاری هم باید توجه کنید زیرا در شروع آبیاری نباید به زعفران ها مقدار کمی آب بدهید و باید با کیفیت به آبیاری زعفران ها بپردازید. در ابتدای آبیاری ممکن است زمین خشک باشد که باید به میزان مناسب زمین را آبیاری کنید.

آبیاری غیر عمیق

در این نوع آبیاری به دلیل اینکه زمین رطوبت خودش را حفظ کرده دیگر نیاز نیست به میزان بسیار زیاد زمین زعفران خود را آب بدهید فقط به مقدار مناسب البته باید به تاریخ این آبیاری هم توجه کنید تا زعفران ها خراب نشوند.

آبیاری برای حذف علف های هرز

این نوع آبیاری فقط برای از بین بردن علف های هرز صورت می گیرد، علف های هرز ممکن است به دلیل اینکه زمین شما از رطوبت زیادی برخوردار است رشد کنند پس باید به از بین بردن این علف ها توجه کنید. این آبیاری باید در اسفند و اوایل فروردین ماه صورت بگیرد.

شیوه های دیگر آبیاری

همانطور که گفته شد باید به میزان آبیاری زعفران دقت داشته باشید، شما باید روش های زیاد و زمان زیادی را برای آبیاری انجام دهید تا زعفران مرطوب بماند و زرد نشود. می توان گفت آبیاری این محصول از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چرا که اگر به صورت اصولی انجام نشود ممکن است سبب آسیب رساندن به زعفران های شما شود.

نکته های آبیاری زعفران

در هنگام آبیاری زعفران باید به دمای هوا توجه کنید همچنین نباید زعفران ها را در فصل تابستان آبیاری کنید. شما برای کاشت و آبیاری زعفران باید به شرایط منطقه خود توجه لازم را داشته باشید. برای اینکه بتوانید از زعفران خود به بهترین شکل نگهداری کنید  باید شیوه های درست و مختلفی از آبیاری را استفاده کنید.

مقالات مرتبط با زعفران را از اینجا مطالعه نمایید: مقالات زعفران