طرز تهیه ماست سفت

طرز تهیه ماست سفت
فهرست مطالب

ماست یکی از انواع دسرهای محبوب بین ایرانیان است که معمولاً در کنار غذاهای سنتی سرو می‌شود. اغلب افراد علاقه دارند که غذاهای پلویی را همراه با ماست سفت و خامه‌ای میل کنند. جالب است بدانید که شما می‌توانید در منزل و با در دسترس داشتن شیر و مایه، یک ماست خامه‌ای بسیار خوش‌طعم و سفت تهیه کنید. ممکن است که برخی افراد تصور کنند که طرز تهیه ماست سفت در منزل دشوار است؛ اما اصلاً این‌طور نیست. با مطالعه این مطلب از آجیل حسینی درخواهید یافت که تنها با رعایت چند نکته ساده می‌توانید در منزل خوشمزه‌ترین ماست سفت را تهیه کنید و دیگر نیازی نخواهید داشت که آن را از بازار بخرید. جهت آشنایی با ساده‌ترین روش تهیه ماست سفت تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.

چگونه ماست چکیده درست کنیم؟

چگونه ماست چکیده درست کنیم؟

در طرز تهیه ماست سفت جهت خوش‌طعم تر شدن و غلیظ تر شدن آن توصیه می‌شود که از شیر گوسفندی پر چرب و تازه استفاده کنید. اگر هم از شیر گاو استفاده می‌کنید سعی کنید که حتماً شیر، تازه و پر چرب باشد. شیرهای محلی درصد چربی بالاتری نسبت به شیرهای کارخانه‌ای دارند و گزینه مناسبی برای تهیه ماست سفت هستند. برای آمادهسازی این دسر سنتی مواد زیر را تهیه کنید.

مواد مورد نیاز مقدار لازم
شیر یک لیتر
ماست پر چرب (مایه ماست) ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

 

در ادامه با طرز تهیه ماست سفت به صورت مرحله‌به‌مرحله با شما همراه هستیم.

مرحله اول

مقدار یک لیتر شیر را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید که روی حرارت متوسط به جوش آید. مراقب باشید که شیر پس از جوشیدن سر نرود. برای این کار بلافاصله پس از جوشیدن شیر حرارت شعله را خیلی کم کنید. بگذارید شیر روی حرارت کم به مدت یک ساعت به خوبی بجوشد. در این مدت با یک قاشق شیر را از کف قابلمه هم بزنید که ته نگیرد.

مرحله دوم

مرحله دوم طرز تهیه ماست سفت

پس از خاموش کردن شعله اجازه دهید شیر کمی خنک شود. برای سرد شدن شیر حدود نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه به زمان نیاز دارید. هنگامی که شیر در دمای اتاق سرد می‌شود یک لایه چربی روی آن را فرا می‌گیرد که این همان سرشیر است. برای غلیظ شدن ماست نیاز داریم که شیر، چربی خود را از این طریق از دست ندهد. برای این کار سینک ظرفشویی را با درپوش ببندید و تا نیمه با آب سرد و تکه‌های یخ پر کنید. سپس شیر را داخل یک قابلمه استیل ریخته و داخل آب سرد قرار دهید. برای سریع‌تر خنک شدن شیر آن را به صورت مداوم از یک قابلمه به قابلمه دیگر انتقال دهید. با انجام این کار چربی طبیعی ماست حفظ می‌شود و دیگر برای غلیظ شدن ماست نیازی به هیچ گونه افزودنی نخواهید داشت.

مرحله سوم

یکی از مهم‌ترین نکات در طرز تهیه ماست سفت توجه به دمای شیر است. توجه داشته باشید که دمای شیر خیلی سرد و خیلی داغ نباشد و به گونه‌ای باشد که اگر انگشت را داخل آن فرو کنید گرمای آن را احساس کرده اما نسوزید. هنگامی که شیر به این دما برسد برای تهیه ماست سفت خیلی ایده‌آل است. برای این کار می‌توانید پس از ۴۵ دقیقه، دمای آن را با انگشت تست کرده و یا از دماسنج استفاده کنید. در صورتی که دمای شیر ۴۳ تا ۴۵ درجه سانتی‌گراد باشد برای تهیه ماست مناسب است.

مرحله چهارم

در این مرحله ظرفی که قرار است در آن ماست تهیه شود را آماده‌سازی کنید. برای تهیه ماست سفت بهتر است از ظروف سفالی یا شیشه‌ای استفاده کنید. شیر را به ظرف نهایی منتقل کنید و به ازای هر لیتر شیر ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری مایه ماست به آن اضافه کنید. پیش از افزودن مایه ماست آن را داخل کاسه جداگانه ای بریزید و با استفاده از همزن به خوبی هم بزنید.

مرحله آخر

پس از افزودن مایه ماست درب ظرف را ببندید و آن را با یک پارچه تمیز به خوبی مهر و موم کنید. ظرف را در گوشه‌ای امن قرار داده و به هیچ عنوان آن را تکان ندهید. آماده‌سازی ماست نیاز به ۴ تا ۶ ساعت زمان دارد‌. پس از گذشت این زمان می‌توانید بدون تکان دادن زیاد ظرف، پارچه را از اطراف آن بردارید و آن را به یخچال منتقل کنید.

نکات مهم تهیه ماست سفت

نکات مهم تهیه ماست سفت

ممکن است برخی از افراد تمام مراحل گفته شده در تهیه ماست سفت را رعایت کنند اما نتیجه مطلوب حاصل نشود. این موضوع می‌تواند به خاطر عدم رعایت نکات مهم در طرز تهیه ماست سفت باشد. برای تهیه یک ماست غلیظ و خوشمزه حتما نکات زیر را در نظر داشته باشید.

  • برای تهیه ماست سفت حتما شیر را بجوشانید؛ این کار باعث می‌شود که آب اضافی موجود در شیر به طور کامل تبخیر شود.
  • هنگام جوشاندن شیر، مدام آن را هم بزنید تا پروتئین آن ته نشین نشود و ماست در نهایت غلیظ‌تر شود.
  • دمای شیر هنگام اضافه کردن ماست حتما باید بین ۴۳ تا ۴۵ درجه سانتی‌گراد باشد.
  • هنگام انتقال شیر به ظرف نهایی توجه داشته باشید که دمای ظرف با محیط یکسان باشد.
  • یکی از نکات مهم در طرز تهیه ماست سفت، استفاده از مایه ماست مناسب است. سعی کنید از ماست‌های سنتی پر چرب و غلیظ به عنوان مایه استفاده کنید.
  • پس از مهر و موم کردن ظرف ماست، به هیچ عنوان آن را تکان ندهید.
  • برای سفت‌تر و غلیظ‌تر شدن ماست می‌توانید آب روی ماست را با استفاده از یک دستمال کاغذی از روی آن بردارید.
  • استفاده از ظروف سفالی باعث جذب رطوبت اضافی ماست شده و در نهایت ماست تهیه شده غلیظ‌تر و خامه‌ای تر می‌شود.
  • برای غلیظ‌تر شدن ماست می‌توانید پیش از جوشاندن شیر دو قاشق غذاخوری به آن نشاسته ذرت اضافه کنید. با این حال ماست‌های بدون افزودنی طعم بهتری خواهند داشت.

سخن پایانی

ماست یکی از خوشمزه‌ترین انواع دسرها است که همیشه و به خصوص در فصل گرما طرف‌داران زیادی دارد. این دسر طی فرایند تبخیر باکتریایی تهیه شده و سفت شدن آن نیاز به زمان دارد. تنها با مقداری شیر و چند قاشق غذاخوری ماست و انجام مراحل طرز تهیه ماست سفت می‌توانید یک ماست حرفه‌ای و خوشمزه در خانه تهیه کنید. کافی است که نکات گفته شده در این مطلب را رعایت کنید. تهیه و آماده‌سازی ماست سفت به‌طورکلی حدود ۷ تا ۸ ساعت زمان می‌برد.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی
مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *