تیرامیسو نوعی دسر ایتالیایی محبوب است که بافت خامهای و بسیار لطیفی دارد. این دسر رایحهای از اسپرسو و شکلات داشته و انتخابی بسیار عالی برای یک عصرانه یا دسر در مهمانیها است. البته طرز تهیه تیرامیسو ساده بسیار متنوع است اما کلیت کار براساس دستور اصلی ایتالیایی آن است. جالب است که بدانید شما با در اختیار داشتن مواد اولیه ساده ای مانند خامه، پنیر، قهوه اسپرسو، شکلات تلخ، بیسکویت، شکر و پودر کاکائو میتوانید این دسر را تهیه کنید. نکته مهم اینجاست که برای تهیه تیرامیسو نیاز به فر یا حتی اجاق گاز ندارید و میتوانید فقط با استفاده از دمای یخچال این دسر را آماده کنید. در ادامه مطلب از برادران حسینی طرز تهیه تیرامیسو ساده یخچالی و نکات مهم در تهیه آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
طرز تهیه تیرامیسو در خانه با سادهترین روش ممکن
ما در این مطلب رایجترین طرز تهیه تیرامیسو ساده را به شما آموزش دهیم. پس از تهیه مواد اولیه مطابق جدول زیر، مطابق مراحل پیش روید.
مواد مورد نیاز | مقدار لازم |
خامه غلیظ | ۵۰۰ میلیلیتر |
پنیر ماسکارپونه | ۲۵۰ گرم |
شکر دانه ریز | ۵ قاشق غذاخوری |
بیسکویت | ۱۷۵ گرم |
شکلات تلخ | ۱۰۰ گرم |
پودر کاکائو | ۲ قاشق چایخوری |
قهوه اسپرسو | ۳۰۰ میلیلیتر |
مرحله اول
در مرحله اول از طرز تهیه تیرامیسو ساده باید پنیر ماسکارپونه، خامه غلیظ و شکر دانه ریز را با هم مخلوط کرده و به خوبی با هم ترکیب کنید. هم زدن این ترکیب را تا جایی ادامه دهید که کاملاً یکدست شده و شبیه خامه بسیار غلیظی شود. هر چه غلظت خامه بیشتر باشد تیرامیسو خوشمزهتر خواهد شد. با این حال میتوان از خامههای خانگی و قنادی نیز استفاده کرد.
مرحله دوم
در این مرحله قهوه اسپرسو را با روش دلخواه خود دم کنید. نوع بیسکویت را نیز میتوانید با توجه به سلیقه خود تغییر دهید. بیسکویتهای لیدی فینگر و پتی بور برای تهیه تیرامیسو مناسب هستند. بیسکویتها را داخل قهوه فرو کنید و مدت کمی نگه دارید تا خیس بخورد؛ اما مراقب باشید که خیلی له نشوند و بتوانید آنها را سالم بیرون آورید.
مرحله سوم
قالب یا ظرفی را برای تهیه تیرامیسو انتخاب کنید و بیسکویتها را در کنار هم و در کف ظرف بچینید. پس از این که ضخامت بیسکویتهای چیده شده در کف ظرف به اندازه ایدهآل رسید، لایه بعدی یعنی پنیر و خامه را روی آن قرار دهید. سعی کنید اندازه لایه پنیر و خامه در همه جای ظرف ضخامت یکسانی داشته باشد و روی آن را با قاشق یا کاردک صاف کنید. لایه بعدی را دوباره با بیسکویت خیس خورده در قهوه پر کنید و مجدداً روی آن را خامه و پنیر بمالید. بهگونهای که از نمای بیرونی ظرف دسر شما کاملاً لایه لایه بوده و این لایهها ضخامت یکسانی داشته باشند.
مرحله چهارم
پس از پایان این مراحل مقدار ۱۰۰ گرم شکلات تلخ را به صورت درشت رنده کنید و روی لایه خامه و پنیر بپاشید. سپس مقدار کمی پودر کاکائو نیز روی آن بریزید. دسر آماده شده را به مدت ۶ تا ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید و سپس میل کنید.
نکات مهم و طلایی در تهیه تیرامیسو
با توجه به این که تیرامیسو یک دسر یخچالی است، روش تهیه بسیار سادهای دارد؛ اما با در نظر گرفتن یک سری نکات مهم و طلایی میتوانید این دسر را خوشمزهتر تهیه کنید یا این که تغییرات اندکی در مراحل آن ایجاد کنید. از جمله مهمترین نکات در طرز تهیه تیرامیسو ساده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای ترکیب بهتر پنیر ماسکارپونه با خامه بهتر است یک ساعت پیش از مخلوط کردن مواد، پنیر را از یخچال خارج کنید تا به دمای اتاق برسد.
- در صورتی که پنیر ماسکارپونه در دسترس نداشتید میتوانید به جای آن از ترکیب پنیر خامهای با پنیر صبحانه استفاده کنید. به این منظور مقدار پنیر خامهای را دو برابر پنیر صبحانه استفاده کنید. لازم به ذکر است که در صورت استفاده از این پنیر ترکیبی طعم تیرامیسو اندکی متفاوت خواهد بود و در کل بهتر است که از پنیر ماسکارپونه استفاده شود.
- یکی از نکات مهم در طرز تهیه تیرامیسو ساده، انتخاب نوع خامه است. خامه باید پر چرب و کاملاً غلیظ باشد. خامههای فرم گرفته قنادیها انتخاب خوبی برای تهیه تیرامیسو هستند. توجه داشته باشید که در صورت استفاده از خامههای معمولی، شکر دانه ریز نیز باید به آن اضافه شود.
- برای بهتر شدن طعم تیرامیسو میتوانید با توجه به سلیقه و ذائقه خود مقداری پودر دارچین یا پودر هل و یا پودر وانیل نیز به دسر اضافه کنید.
- اگر طرفدار طعم شکلات تلخ هستید میتوانید برای بیشتر شدن طعم شکلات، بین لایهها شکلات رنده شده بریزید.
- نوع قهوه یکی دیگر از مهمترین نکات در طرز تهیه تیرامیسو ساده است. قهوه باید غلیظ و بسیار با کیفیت باشد تا طعم مانا و بسیار دلچسبی به دسر بدهد. توصیه میشود برای تهیه تیرامیسو از قهوه اسپرسو یا قهوه فوری بدون شیرین کننده استفاده کنید.
- اگر طرفدار طعم قهوه هستید میتوانید مقداری پودر نسکافه یا قهوه فوری به ترکیب پنیر ماسکارپونه و خامه اضافه کنید.
- زمان استراحت تیرامیسو بسیار مهم است. استراحت دادن کافی به تیرامیسو باعث میشود که این دسر بافت بسیار نرم و خامهای به خود بگیرد. به این منظور حتماً حداقل ۶ ساعت آن را در یخچال قرار دهید.
- برای تزیین و بهتر شدن طعم تیرامیسو میتوانید مغزهایی مانند پسته، بادام، گردو، فندق و …… را خرد کرده و روی لایه بالایی دسر بریزید. همانطور که میدانید کیفیت این دانهها طعم تیرامیسوی شما را تحتتأثیر قرار می دهد. شما می توانید برای تهیه انواع مغزها از طریق فروشگاه اینترنتی برادران حسینی اقدام کنید و از طعم بی نظیر و کیفیت عالی این آجیلها لذت ببرید.
سخن پایانی
طرز تهیه تیرامیسو ساده که در سالهای اخیر به عنوان یک دسر ایتالیایی در ایران هم خیلی رایج شده بسیار ساده است و حتی نیاز به فر ندارد. این دسر در مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آماده میشود اما نیاز به استراحت در یخچال به مدت ۶ ساعت دارد. تیرامیسو یکی از بهترین پیشنهادات برای مهمانیها، دورهمیها و تولدهاست. این دسر در واقع ترکیبی از خامه و پنیر ماسکارپونه است که به صورت لایهلایه مابین بیسکویت قرار میگیرد. با تهیه این دسر خوشمزه میتوانید سفرههای خود را مزین کرده و از مهمانهای خود به بهترین شکل ممکن پذیرایی کنید.