کیک کدوحلوایی با گردو یکی از خوشمزهترین انواع کیکهای فصل پاییز است که طرفداران زیادی دارد. یک برش از این کیک خوشمزه به همراه چای میتواند عصر پاییزی شما را زیبا و جذابتر کند. اگر طرز تهیه کیک کدوحلوایی با گردو را بلد نیستید نگران نباشید. این کیک خوشمزه با مواد اولیهای چون آرد، تخممرغ، بیکینگپودر، وانیل، شکر، پنیر خامهای، روغن، دارچین، گردو و کدوحلوایی تهیه میشود و پخت آن بسیار ساده است. در ادامه این مطلب از یلاگ برادران حسینی با آموزش تهیه کیک کدوحلوایی با گردو و نکات مهم برای خوشمزهتر شدن آن با شما همراه خواهیم بود.
روش تهیه کیک کدوحلوایی با گردو
برای تهیه کیک کدوحلوایی با گردو مواد ذکر شده در جدول زیر را به مقدار لازم تهیه کنید. لازم به ذکر است که افزودن برخی از مواد مانند پودر دارچین و وانیل به عنوان طعمدهنده اختیاری است و شما میتوانید آنها را حذف کرده یا در صورت تمایل طعمدهندههای دیگری جایگزین آن کنید. طرز تهیه کیک کدوحلوایی با گردو مرحلهبهمرحله به صورت زیر است:
مرحله اول: آمادهسازی پوره کدوحلوایی
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک کدوحلوایی با گردو باید پوره کدو را تهیه کنید. به این منظور کدوحلوایی را پس از شستوشو پوست بگیرید و خرد کنید. سپس داخل یک قابلمه انداخته و چند لیوان آب به آن اضافه کنید. کدوها را به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید به خوبی بپزند. سپس آنها را خارج کرده و با گوشتکوب پوره کنید. مقدار ۲۰۰ گرم (یک لیوان) از پوره را برای تهیه کیک جدا کنید.
مرحله دوم: همزدن سفیده تخممرغ
در دو ظرف جداگانه زرده و سفیده تخممرغ را جدا کنید. سفیده را به قدری هم بزنید تا ابری شود. نصف مقدار شکر را به تدریج به سفیده اضافه کرده و مرتباً هم بزنید. این کار را تا جایی انجام دهید که سفیده کمی سفت شود.
مرحله سوم: آمادهسازی زرده تخممرغ
سفیده را داخل یخچال گذاشته و در ادامه باقیمانده شکر را به همراه پودر وانیل به زرده اضافه کنید. مخلوط را به حدی هم بزنید که کشدار و کرم طور شود. سپس نصف لیوان روغن مایع به زرده اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
مرحله چهارم: افزودن پنیر خامهای
پنیر خامهای را در ظرف جداگانهای به خوبی هم بزنید تا کمی نرم شود؛ سپس آن را به ترکیب زرده اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن پوره کدو و گردو
پس از این که پنیر خامهای به خوبی داخل ترکیب یکدست شد پودر دارچین، مغز گردو و پوره کدوحلوایی را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله ششم: ترکیب آرد و سایر مواد
آرد را با بیکینگپودر مخلوط کرده و چند مرتبه از الک رد کنید تا ذرات آن به خوبی از هم باز شوند. نصف مقدار آرد را به ترکیب زرده اضافه کرده و با استفاده از لیسک به صورت دورانی هم بزنید. باقیمانده آرد را به همراه سفیده اضافه کرده و دوباره به همان شکل هم بزنید تا خمیر کیک آماده شود.
مرحله هفتم: پخت کیک کدوحلوایی
کف قالب کیک را با کاغذ روغنی بپوشانید یا این که سطح و دیوارههای آن را به خوبی با روغن چرب کنید. از ده دقیقه قبل فر را با حرارت ۱۸۰ درجه روشن کنید تا به خوبی گرم شود. مواد را داخل قالب بریزید و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.
پیشنهاد مطالعه: چگونه پاستا با مرغ درست کنیم؟
نکات و ترفندهای تهیه کیک کدوحلوایی با گردو
در جهان آشپزی برخی از ترفندها و نوآوریها وجود دارند که با اجرای آنها میتوانید بهترین نتیجه را از کار خود بگیرید. کیفیت مواد اولیه، زمان مناسب برای پخت، استفاده به اندازه از مواد و …… همگی نکاتی هستند که باعث میشوند کیک شما خوشطعمتر شده و پف بیشتری داشته باشد. از جمله نکات مهم در طرز تهیه کیک کدوحلوایی با گردو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سعی کنید برای همزدن زرده و سفیده تخممرغ از همزن برقی استفاده کنید تا بهتر فرم بگیرند؛ این کار باعث بیشتر شدن پف کیک شما خواهد شد.
- برای تهیه این کیک حتماً از مواد درجه یک و با کیفیت استفاده کنید. کدوحلوایی باید کاملاً سالم، بدون آفتزدگی و رسیده باشد.
- توجه داشته باشید که کدوحلوایی طعم کیک را کمی شیرینتر میکند؛ بنابراین از اضافه کردن زیاد شکر به کیک خودداری کنید.
- برای تزیین کیک میتوانید از خامه فرم گرفته قنادی، خامه صبحانه، پنیر خامهای، ترافل، گردوی خرد شده و دیگر مغزهای آجیل خرد شده استفاده کنید.
- پس از پخت کیک و خروج آن از فر، اجازه دهید به مدت نیم ساعت کیک خنک شود سپس آن را از قالب جدا کنید. عدم رعایت این نکته باعث میشود که کیک هنگام خروج از قالب بشکند.
- میتوانید به جای پنیر خامهای از شیر نیز برای تهیه کیک استفاده کنید؛ در این صورت حتماً شیر پرچرب و تازه خریداری کنید.
- برای این که کیک شما بیشتر پف کند از باز کردن مداوم درب فر در ۲۰ دقیقه ابتدایی پخت کیک خودداری کنید.
- مواد خشک کیک را چندین مرتبه الک کنید تا کاملاً هوادهی شوند و داخل خمیر گلوله گلوله نشوند. این کار به پف بیشتر کیک نیز کمک خواهد کرد.
- بسته به سلیقه و ذائقه خود میتوانید در طرز تهیه کیک کدو حلوایی با گردو از طعمدهندههای دلخواهی چون پودر هل، پودر زنجبیل، گلاب، زعفران و … نیز استفاده کنید.
- برای تهیه این کیک حتما باید کدو حلوایی را به پوره تبدیل کنید اما اگر تمایل داشته باشید میتوانید برای تزیین روی کیک از قطعات خرد شده و کوچک کدو حلوایی پخته نیز استفاده کنید.
- مدت زمان مناسب برای پخت این کیک 40 تا 50 دقیقه در حرارت 180 درجه سانتیگراد است. برای اطمینان از پخت کامل کیک یک جسم نوک تیز مانند خلال دندان، چوب کبریت یا چنگال را وارد کیک کرده و سپس خارج کنید. در صورتی که مواد کیک به این جسم نچسبد یعنی کیک به خوبی پخته است و اگر بچسبند باید چند دقیقه دیگر به زمان پخت کیک اضافه کنید.
پیشنهاد مطالعه: ویژگی های بیسکویت مناسب برای کاهش وزن
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی طرز تهیه کیک کدوحلوایی با گردو به سادهترین روش پرداختیم. اگر به دنبال یک میانوعده خوشمزه و یک تغذیه سالم و مقوی برای مدرسه بچههای خود هستید این کیک پاییزی بهترین انتخاب است. کدوحلوایی و گردوی موجود در این کیک حاوی ویتامینها و مواد مغذی بسیاری هستند که انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تأمین کرده و حتی بسیاری از کمبودهای بدن را جبران میکنند.
سؤالات متداول
برای تهیه کیک کدو حلوایی از چه نوع کدو باید استفاده کرد؟
بهترین گزینه، کدو حلوایی نارنجی و شیرین است که بافتی نرم و آبدار دارد و باعث میشود کیک لطیفتر و خوشعطرتر شود.
برای تهیه کیک کدو حلوایی و گردو آیا باید کدو حلوایی را قبل از استفاده پخت؟
بله، کدوحلوایی باید بخارپز یا پخته و سپس پوره شود تا بهراحتی با مواد دیگر ترکیب گردد و طعم یکدستتری ایجاد کند.
آیا میتوان از آرد سبوسدار یا بدون گلوتن برای کیک کدو حلوایی و گردو استفاده کرد؟
بله، آرد سبوسدار یا ترکیب آرد بادام و برنج برای تهیه نسخه سالمتر یا بدون گلوتن بسیار مناسب است.
ادویههای مناسب برای کیک کدو حلوایی و گردو کداماند؟
دارچین، زنجبیل، جوز هندی و هل از ادویههای اصلی هستند که عطر و طعم خاص پاییزی به کیک میدهند.








