چگونه فرنی درست کنیم؟

طرز تهیه فرنی
فهرست مطالب
Rate this post

طرز تهیه فرنی به عنوان یک دستور پخت ساده سالیان سال است که از مادران به فرزندان منتقل می‌شود. این خوراک مقوی و خوشمزه، از گذشته‌ها به‌عنوان یک دسر یا میان‌وعده سالم پخته و برای تغذیه نوزادان و افراد مسن که معده ضعیفی دارند استفاده می‌شود. همچنین به دلیل مقوی بودن این غذا و بافت لطیف آن، انتخابی مناسب برای مصرف در ماه مبارک رمضان و قراردادن آن بر سر سفره افطار خواهد بود. فرنی با مواد اولیه ساده همچون آرد برنج، شیر، گلاب و شکر آماده می‌شود و نشاسته و آرد گندم نیز با آرد برنج آن قابل‌جایگزین است. این غذای مقوی طرز تهیه آسانی دارد و تنها رعایت برخی نکات ساده، موجب افزایش کیفیت آن می‌شود. این نکات عبارت‌اند از هم زدن مداوم فرنی، استفاده از مواد اولیه تازه و باکیفیت، افزودن طعم‌دهنده‌های مناسب و تنظیم دما که در این مطلب از برادران حسینی به طور کامل به بیان آن‌ها می‌پردازیم.

روش درست کردن فرنی

روش درست کردن فرنی

برای آماده‌سازی فرنی روش‌های مختلفی وجود دارد که شما می‌توانید بر حسب علاقه یا مواد اولیه موجود در خانه، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در ادامه با دو رسپی برای تهیه فرنی آشنا می‌شویم.

آماده کردن فرنی با آرد برنج

این فرنی با آرد برنج تهیه می‌شود و برای کسانی که به گلوتن موجود در آرد گندم حساسیت دارند، جایگزین مناسبی خواهد بود.

مواد اولیه مقدار
آرد برنج ۴ قاشق غذاخوری
شیر ۴ لیوان
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۸ قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده در صورت تمایل

مرحله اول

برای شروع کار طرز تهیه فرنی، ابتدا شیر را داخل قابلمه می‌ریزیم و آن را روی حرارت می‌گذاریم. مقدار شکر موجود در مواد اولیه را به شیر اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا ذرات شکر در شیر حل شوند. پس از حل‌شدن شکر نوبت به‌اضافه کرد گلاب می‌رسد.

مرحله دوم

در این زمان آرد برنج را به‌صورت تدریجی به فرنی اضافه کنید. توجه داشته باشید افزودن آرد برنج باید به‌صورت مرحله‌به‌مرحله انجام شود تا موجب گلوله شدن آرد نشود. با افزودن آرد برنج، هم‌زدن را ادامه دهید و حرارت را ملایم کنید تا شیر به نقطه جوش برسد. پس از جوشیدن شیر، حرارت را مجدد کم کنید و به‌هم‌زدن ادامه دهید.

مرحله سوم

با جوشیدن شیر، فرنی به غلظت می‌رسد. در این زمان باید حرارت را خاموش کنید. توجه داشته باشید فرنی خیلی غلیظ نشود؛ چرا که پس از سردشدن بافت فرنی سفت‌تر خواهد شد. پس از خاموش‌کردن حرارت هم زدن فرنی را قطع نکنید. این کار به دلیل جلوگیری از ته گرفتن فرنی انجام می‌شود. درصورتی‌که دوست دارید فرنی دورنگ داشته باشید، می‌توانید در این زمان مقداری از فرنی را با زعفران ترکیب کنید و با مخلوط‌کردن، به آن رنگ دهید. دقت داشته باشید که حتما از زعفران باکیفیت استفاده کنید. برای خرید زعفران حتما به برند آن توجه زیادی داشته باشید.

مرحله چهارم

برای سرو فرنی دورنگ، می‌توانید ابتدا فرنی سفید را در ظرف دلخواه بریزید و سپس فرنی رنگی را اضافه کنید. برای نگهداری فرنی داخل یخچال، ابتدا منتظر بمانید فرنی به طور کامل خنک شود و سپس آن را داخل یخچال بگذارید. این کار از آب انداختن فرنی جلوگیری خواهد کرد.

آماده کردن فرنی با نشاسته

نشاسته یا گلوکز، پودری نرم و سفیدرنگ است که منبعی غنی از فیبر غذایی محسوب می‌شود. در ادامه طرز تهیه فرنی با نشاسته را بیان خواهیم کرد.

مواد لازم مقدار
نشاسته ۲ لیوان
شیر ۲ قاشق سوپ‌خوری
شکر ۲ قاشق سوپ‌خوری
گلاب ۱.۴ قاشق چای‌خوری
وانیل ۱ پنس

مرحله اول

شیر را در قابلمه‌ای مناسب بریزید و نشاسته را به آن اضافه کنید. مواد را یکدیگر ترکیب کنید تا نشاسته به طور کامل، در شیر حل شود. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید.

مرحله دوم

ترکیب نشاسته و شیر را آن قدر هم بزنید تا به غلظت مناسبی برسند. سپس شکر را به مواد بیفزایید و به‌هم‌زدن ادامه دهید تا ذرات شکر به طور کامل حل شوند. در ادامه گلاب و وانیل را نیز به سایر مواد اضافه کنید و به‌هم‌زدن ادامه دهید.

مرحله سوم

در تهیه فرنی با نشاسته نیز باید به غلظت فرنی توجه داشته باشید. زمانی که احساس کردید فرنی به غلظت کافی رسیده، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. فرنی شما آماده است. شما می‌توانید فرنی را در ظرف دلخواه خود بکشید و با گل محمدی، بادام و خلال پسته تزیین کنید.

نکات مهم در تهیه فرنی

نکات مهم در تهیه فرنی

در داشتن یک فرنی خوشمزه و باکیفیت، موارد مختلفی تأثیرگذار خواهد بود. در ادامه نکات و ترفندهای مهم در طرز تهیه فرنی را بیان می‌کنیم.

  • استفاده از مواد اولیه تازه باکیفیت: برای تهیه فرنی از شیر تازه و غلیظ استفاده کنید تا طعم فرنی بهتر و بافت آن کرمی شود. استفاده از ادویه‌های تازه همچون زعفران و وانیل، طعم و عطری فوق‌العاده به فرنی شما می‌بخشد.
  • هم زدن مداوم فرنی: درصورتی‌که می‌خواهید فرنی بافتی نرم و یکنواخت داشته باشد و ته نگیرد، مدام آن را هم بزنید. این کار موجب ترکیب یکنواخت مواد با یکدیگر می‌شود و از گلوله شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.
  • تنظیم دما: توجه داشته باشید فرنی باید در دمای ملایم بپزد و به‌آرامی به غلظت مناسب برسد. افزایش دما برای پخت زودتر فرنی موجب جوشیدن و ته گرفتن آن خواهد شد.
  • جایگزین‌کردن آرد گندم: چنانچه قصد دارید در طرز تهیه فرنی از آرد گندم استفاده کنید، آرد برنج را از لیست مواد اولیه حذف و ۴ قاشق غذاخوری آرد گندم را جایگزین آن کنید. در استفاده از آرد گندم توجه داشته باشید که این آرد قبل مصرف باید دو بار الک شود تا با باز شدن ذرات آن، فرنی یکنواخت شود.
  • افزودن مواد مغذی: چنانچه قصد دارید فرنی مقوی‌تری داشته باشید و یا می‌خواهید ظاهر آن را هیجان‌انگیزتر کنید، مغزهایی همچون پسته و بادام و میوه‌های خشک مانند موز و توت‌فرنگی را به آن بیفزایید.

سخن پایانی

طرز تهیه فرنی یکی از دستورهای پختی است که هر مادری حداقل یک‌بار به دنبال آن بوده است. این غذای نرم و سبک بسیار مقوی است و به دلیل هضم آسان، برای نوزادان انتخاب مناسبی خواهد بود. همچنین این غذا برای افرادی که معده ضعیفی دارند همچون افراد مسن پیشنهاد می‌شود و از گزینه‌های مفید در سر سفره‌های افطار است. فرنی با ترکیب شیر، شکر، گلاب، آرد برنج، نشاسته و یا آرد گندم تهیه می‌شود که در این مطلب هریک از روش‌های پخت را بیان کرده‌ایم. همچنین نکات مهمی که در این مطلب به آن‌ها پرداختیم، می‌تواند راهنمایی کامل برای پخت یک فرنی خوشمزه باشد.

سوالات متداول

چرا فرنی گلوله گلوله می‌شود؟

هم نزدن مداوم یا اضافه کردن آرد برنج در شیر داغ می تواند باعث گلوله گلوله شدن فرنی شود. برای پیشگیری از بهتر است آرد را ابتدا در شیر سرد حل کنید و سپس روی حرارت قرار دهید.

چطور فرنی خوش‌طعم‌تر می شود؟

برای خوش طعم تر شدن فرنی می‌توانید کمی گلاب یا هل، زعفران دم‌کرده، شیرعسلی یا شیر نارگیل برای تنوع به آن اضافه کنید.

فرنی را سرد بخوریم یا گرم؟

سرو فرنی هم به صورت گرم و هم سرد امکان پذیر است. سرو فرنی به صورت گرم: معمولاً برای صبحانه یا افطار سرو می‌شود. سرو فرنی به صورت سرد: به‌عنوان دسر در تابستان محبوب است.

چرا فرنی من سفت یا شل می‌شود؟

اگر فرنی سفت شود یعنی مقدار آرد زیاد یا مدت پخت طولانی بوده است اگر شل باشد یعنی یا کم پخته شده و یا مقدار آرد کافی نبوده است.

آیا فرنی برای نوزادان مناسب است؟

بله البته بهتر است بدون شکر و با آرد برنج تهیه شود. به جای شیر می توانید از شیر مادر و یا شیر خشک استفاده کنید. در نهایت بهتر است پیش از شروع با پزشک مشورت کنید.

تصویر نویسنده: تحریریه برادران حسینی
نویسنده: تحریریه برادران حسینی

تیم تحریریه برادران حسینی، بهترین و به‌روزترین اطلاعات در حوزه آجیل، خشکبار و انواع خوراکی‌های مغذی را در اختیار شما کاربران عزیز قرار می‌دهد. می‌توانید علاوه بر خرید آجیل باکیفیت، طرز تهیه انواع خوراکی‌ها را بیاموزید.

مقالات پیشنهادی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *